LG 47LM670S 3D vs Philips 47PFL6007H/12 HELP......ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ!

kxiekxie

New member
21 March 2013
54
Γεια χαρα σε ολους!!Νεος εδω,και 1ο post......ερωτηση βεβαιως προς εσας.
Οπως βλεπετε και απο τον τιτλο,ειμαι ετοιμος για αγορα νεας tv στις 47''.
Ειμαι αναμεσα στις 2 παρακατω tv--->

LG 47LM670S 3D........
http://www.plaisio.gr/tv/tv/tileoraseis/LG-47LM670S-3D-LED-TV-47-47LM670S-AEE.htm
Και--->
Philips 47PFL6007H/12.........
http://www.plaisio.gr/tv/tv/tileoraseis/Philips-47PFL6007H-12-LED-3D-TV-47-47PFL6007H-12.htm

Μπορω να αγορασω αμεσα απο το plaisio και μονο εωςτις 47''(λογο τις συμβιας....),λογο καποιου δωρου προς εμε....

Ποια θεωρειτε εσεις καλυτερη απο τις 2?Με ενδιαφερει πολυ η ποιοτητα τις εικονας,και η αποδοση σε 3D!!
Υπαρχει καποια αλλη στο plaisio σε ευτα τα λεφτα (μεχρι 1200 ευρω...)να αξιζει την προσοχη μου?
Ευχαριστω για τον χρονο σας!!

Και οι δύο πολύ μέτριες σαν τηλεοράσεις.

Αν θέλεις τηλεόραση 47" με παθητικό 3D πάρε αυτήν...

http://www.skroutz.gr/s/3009646/Panasonic-TX-L47ET60.html

Σε ενεργητικό αυτήν...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/106284-Samsung-UExxF6400-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια

Την 1η δεν την εχει τo plaisio οποτε δεν,για την 2η εχεις πρωσοπικη αποψη?

Δεν την έχει το πλαίσιο γιατί είναι μοντέλο 2013. Θα την έχουν και αυτοί σύντομα λογικά.

Η LG 670 είναι στα 50 Hz πραγματικά , η 6007 είναι 100 Hz πραγματικά αλλά έχει την αρχαία και προβληματική επεξεργασία εικόνας "Pixel Precise". Αυτές τις δυο σβήσε τις από την λίστα.

Για την F6400 δεν έχω προσωπική άποψη γιατί είναι πολύ νέο μοντέλο και δεν την έχω δει ακόμη. Μπορείς όμως να διαβάσεις εντυπώσεις από μέλος που την έχει στο νήμα παραπάνω.

Δεν την έχει το πλαίσιο γιατί είναι μοντέλο 2013. Θα την έχουν και αυτοί σύντομα λογικά.

Η LG 670 είναι στα 50 Hz πραγματικά , η 6007 είναι 100 Hz πραγματικά αλλά έχει την αρχαία και προβληματική επεξεργασία εικόνας "Pixel Precise". Αυτές τις δυο σβήσε τις από την λίστα.

Για την F6400 δεν έχω προσωπική άποψη γιατί είναι πολύ νέο μοντέλο και δεν την έχω δει ακόμη. Μπορείς όμως να διαβάσεις εντυπώσεις από μέλος που την έχει στο νήμα παραπάνω.
Οκ φιλε ευχαριστω.Ειδα και την 760 αλλα 42αρα,και αυτη παιζει.

Εσυ φιλε Yperion τι μέγεθος προτεινεις για 3D HD; Είναι καλές οι 47 ίντσες ή να ανέβω και λίγο ακόμα; η αποσταση θα ειναι γυρω στα 2.80μ και θελω να βλεπω κυριως περιεχομενο απο OTE TV και ταινιες 3D HD ή απλές HD από Media Player.

Σημ. κι εγω περιμενω τη σειρα LA της LG για να κάνω αγορά. Θελω οπωσδηποτε παθητικο 3D.

Για HD και 3D σίγουρα 55"-60".

Για τηλεοπτικό 46".

Φέτος έχουμε και LED LCD με παθητικό στις 50" οπότε αν δεν πας σε 55" μπορείς να πας σε 50"...πχ. με παθητικό είναι και αυτή...

http://www.skroutz.gr/s/2925262/Panasonic-TX-L50ET60.html

Αλλιώς περιμένεις την σειρά LA της LG (LA6400 , LA6900). Εφόσον όμως αποδειχθεί ότι είναι στα 100 hz πραγματικά.

Το παθητικό 3D έχει κάποιο μειονέκτημα σε σχεση με το ενεργο 3D; ξέρω οτι το ενεργο σε κουραζει μετα απο κανα 2ωρο θεασης. εχει πλεονεκτηματα ομως σε σχεση με το παθητικο;

Το παθητικό 3D έχει μισή ανάλυση , αυτό είναι το κύριο μειονέκτημα.

Επίσης με τα ελαφριά γυαλιά δεν μπορείς να ντυθείς εξωγήινος στις απόκριες χρησιμοποιώντας τα γυαλιά του ενεργητικού.:flipout:

μα ούτως ή άλλως όλες οι καινουριες ταινιες 3D που κατεβαζουμε δεν ειναι Half SBS? Οποτε παλι μιση αναλυση δεν εχει και στις τηλεορασεις με ενεργο 3D;

Βλέπεις την μισή ανάλυση σε τηλεοράσεις με ενεργητικό και το 1/4 της ανάλυσης σε τηλεοράσεις με παθητικό.

Γενικά το 3D δεν αξίζει να σπαταλάς τόση φαιά ουσία. Ένα gadget είναι για να περνάει η ώρα με σαφώς μειωμένη ποιότητα εικόνας σε σχέση με το 2D.

Και μιλάω να βλέπεις από Bluray , αν βλέπεις SBS είναι το ανάλογο σαν να βλέπεις από βιντεοκασέτα VHS.

το εψαξα λιγο το θεμα. τελικα στο passive σου δειχνει τις μισες γραμμες στο ενα ματι και τις αλλες μισες στο αλλο. οποτε ναι. ειναι η μιση αναλυση. το active ομως εκτος απο τα ακριβα γυαλια, λενε οτι σε κουραζει το να κοιτας πανω απο 2 ωρες περιεχομενο 3D. εσυ τι προτεινεις κατα την αποψη σου; Samsung και active 3D ή LG και passive?

κατι ακομα. σε περιεχομενο 2D φανταζομαι οι 3D τηλεορασεις δεν υστερουν σε κατι απ'τις αντιστοιχες 2D, σωστα; γιατι κυριως κατα 90% περιεχομενο 2D θα βλεπω οπως και να 'χει.

Last edited by a moderator:
Προτείνω να μην ασχολείσαι τόσο με το 3D. Και το ενεργητικό και το παθητικό σαν ποιότητα εικόνας έχει αρκετά προβλήματα.

Παρόλα αυτά μπορείς να δοκιμάσεις και τις δύο τεχνολογίες σε κάποιο κατάστημα να δεις τι σου φαίνεται καλύτερο.

Εγώ επειδή με κουράζει το ενεργητικό σε σημείο που δεν μπορώ να δω , προτιμώ το παθητικό , αυτό όμως είναι υποκειμενικό.

μα ούτως ή άλλως όλες οι καινουριες ταινιες 3D που κατεβαζουμε δεν ειναι Half SBS? Οποτε παλι μιση αναλυση δεν εχει και στις τηλεορασεις με ενεργο 3D;

Δεν είναι όλες οι ταινίες HALF SBS, υπάρχουν και οι top to buttom καθώς επίσης έρχονται σιγά σιγά και full sbs mkv ταινίες (2 frames 1920*1080 packed)...
Απο εκεί και πέρα στις half sbs (ή half top to buttom) εμπλέκεται το upscaling της τηλεόρασης (ή του media player που κάνει την αναπαραγωγή) που αναλαμβάνει να επαναφέρει το υλικό σε full hd. Οι τηελοράσεις με ενεργητικό 3d σαφώς και έχουν πλεονέκτημα στην ανάλυση καθώς προβάλουν οτι υπάρχει στο αρχείο ενώ οι τηλεοράσεις με παθητικό (passive) 3d χάνουν ανάλυση λόγω του φιλμ που έχουν το οποίο έχει ΚΑΘΕΤΗ ΔΟΜΗ (δηλαδή κάθετα στην οθόνη οπότε σε περιεχομενο half sbs χάνει μισή ανάλυση οριζόντια και άλλη μισή κάθετα λόγω του φιλμ). Βέβαια δεν είναι και 1/4 της ανάλυσης καθώς το upscaling έχει περισσότερα δεδομένα για καλύτερο αποτέλεσμα απο το 1/4 αλλά και πάλι χάνει σε ανάλυση.

Η καλύτερη λύση είναι τα bd iso (full bluray iso) που έχουν πλήρη ανάλυση οπότε και η προβολή της εικόνας έχει καλύτερη ποιότητα και σε passive και σε active 3d tv's (στις μεν active είναι Full HD στις δε passive είναι 1920*540).

EDIT: με πρόλαβαν οι εξελίξεις :flipout:μέχρι να απαντήσω...

κατι ακομα. σε περιεχομενο 2D φανταζομαι οι 3D τηλεορασεις δεν υστερουν σε κατι απ'τις αντιστοιχες 2D, σωστα; γιατι κυριως κατα 90% περιεχομενο 2D θα βλεπω οπως και να 'χει.
Θεωρητικά, όχι, δεν υστερούν... Και λέω θεωρητικά γιατί σηκώνει μεγάλη συζήτηση το θέμα. Πάντως αν θέλεις τηλεόραση με 24p και 100hz (και πολλά άλλα) θα πάρεις τηλεόραση με 3d καθώς έρχεται πακέτο με τα παραπάνω (γενικώς τα μοντέλα υψηλών προδιαγραφών των εταιριών έχουν πάντα και 3d)

Last edited:
Δεν είναι όλες η 3D 100 hz .
Οι ενεργητικές 3d (samsung ,toshiba ,sony ) είναι 100 hz
Οι παθητικές 3d κάποιες είναι 50 hz ( η lg σειρά 6 του 2012,η σειρά 4 και 5 της philips , η lg σειρά 6 μέχρι την la 6418 του 2013 )

Σας ευχαριστω που κρατατε το topic εντος θεματος.............

????

Δηλαδή δεν είναι χρήσιμα αυτά που λέμε?

Κανονικά έπρεπε πρώτα από όλα να μας ευχαριστείς που γλίτωσες από δυο τηλεοράσεις πολύ μέτριες.

????

Δηλαδή δεν είναι χρήσιμα αυτά που λέμε?

Κανονικά έπρεπε πρώτα από όλα να μας ευχαριστείς που γλίτωσες από δυο τηλεοράσεις πολύ μέτριες.

Ναι φιλε χρησιμα ειναι,αλλα τι σχεση εχουν με την ερωτηση που εθεσα εγω,ανοιγοντας το παρων τοπικ.
Εγω αναγκαστηκα μπορω να παρω καποια απο τις 2 αυτες,καλως η κακος,ειμαι εγκλωβισμενος σε αυτες.Ηταν σαφη το ερωτημα που εθεσα στο αρχικο ποστ.
Με καλυψατε,και με 'σωσατε' απο το να χαλασω τα λεφτα μου σε 2 μετριες κατ εσας τηλεωρασεις.Αλλα καποιοι αυτα τα μετρια μπορουν,και σε αυτα τα μετρια μενουν.
Και το active ειναι υπερβολικα κουραστικο,ενω το αλλο το μετριο υπερβολικα ξεκουραστο για τα ματακια μας.
Το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν εχουμε τπτ χωραφια να χωρισουμε.........
Καλη συνεχεια.

Εγω αναγκαστηκα μπορω να παρω καποια απο τις 2 αυτες,καλως η κακος,ειμαι εγκλωβισμενος σε αυτες..

Αυτό ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω (γιατί είσαι εγκλωβισμένος?). Τέλος πάντων μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης (σαν τον Οδυσσέα) εγώ θα επέλεγα από τις δύο την LG.