Lg 50LF652V ή Samsung UE50J6200

Απάντηση: Re: Lg 50LF652V ή Samsung UE50J6200

100ΗΖ είναι το δήλωσε και ο xavito και ότι λέει είναι τεκμηριωμένο.
Aναφερομαι γενικα σε ολα τα μοντελα, οχι στο συγκεκριμενο, ελαχιστοι απο τους πωλητες, γνωριζουνε τα πραγματικα hertz στα πολυκαταστηματα και βεβαια καμια εταιρεια δεν αναφερει τα πραγματικα, για ευνοητους (παραπλανητικους) λογους.

Εγω την παρελαβα ηδη απο τα ΜΜ ιδιοχειρως. Με τετοια τιμη δεν το σκεφτηκα αλλο.Επειδη ειμαι λιγο ασχετος απο ρυθμισεις κλπ, για αρχη θα παιζει στο auto. Οποιαδηποτε βοηθεια προς το καλυτερο, δεκτη.

[QUOTE
[/COLOR]Επικοινώνησα τηλεφωνικά πριν 4 λεπτά με την εξυπηρέτηση πελατών LG Greece, και μου είπαν ότι βάσει νομοθεσίας
οι εταιρείες δεν είναι υποχρεωμένες να ανακοινώνουν στο καταναλωτικό κοινό τα πραγματικά HZ μιας τηλεόρασης.
[/QUOTE]
:bang::bang::bang::tdown::tdown::tdown:

http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-youview-201502064005.htm

"While there exist VA-type LCD panels equipped with passive 3D (most notably on Sony’s own X9 4K TVs in 2013), they are the exception rather than the rule."

Παρ'όλα αυτά πιστεύω πως η 50LF652V έρχεται με IPS panel.

Θεωρούσα πως δεν γίνεται με τα VA Panel να γίνει polarized το φως και γι'αυτό δεν βγαίνουν passive 3d σε VA Panels.
Προφανώς έσφαλα

Εγω την παρελαβα ηδη απο τα ΜΜ ιδιοχειρως. Με τετοια τιμη δεν το σκεφτηκα αλλο.Επειδη ειμαι λιγο ασχετος απο ρυθμισεις κλπ, για αρχη θα παιζει στο auto. Οποιαδηποτε βοηθεια προς το καλυτερο, δεκτη.

Καλορίζικη & καλές προβολές,
μπορείς να μας πεις αν είναι οκ το μαύρο της όταν είναι σκοτεινά γιατί έχω μπερδευτεί με όλα αυτά που διαβάζω σχετικά;:bang:

Εγω πηρα την j6200 πηγα και τις ειδα και τις 2 απο κοντα. Η j6200 εχει καταπληκτικη εικονα. Αυτο που δεν καταλαβα ειναι οτι ο πωλητης ενω του ειπα οτι η j6200 εχει τετραπυρηνο επεξεργαστη ισχυριζοταν οτι η lg εχει καλυτερο και γρηγοροτερο. (μα αφου εχει διπυρινο). Ακομα δεν εχω καταλαβει την τιμολογιακη πολιτικη βεβαια γιατι η μια εχει 800ευρω χωρις εκπτωση και η αλλη ενω εχει και 3d εχει κατω απο 700 ευρω.

Εγω πηρα την j6200 πηγα και τις ειδα και τις 2 απο κοντα. Η j6200 εχει καταπληκτικη εικονα. Αυτο που δεν καταλαβα ειναι οτι ο πωλητης ενω του ειπα οτι η j6200 εχει τετραπυρηνο επεξεργαστη ισχυριζοταν οτι η lg εχει καλυτερο και γρηγοροτερο. (μα αφου εχει διπυρινο). Ακομα δεν εχω καταλαβει την τιμολογιακη πολιτικη βεβαια γιατι η μια εχει 800ευρω χωρις εκπτωση και η αλλη ενω εχει και 3d εχει κατω απο 700 ευρω.

Η Samsung UE J6200 έχει Tizen OS και η LG LF652V Web OS 2.0.

Είναι το ίδιο;

Δοκίμασες ο ίδιος τις τηλεοράσεις;

Καταρχάς ποιος είπε οτι οι πυρήνες ορίζουν την ταχύτητα του επεξεργαστή?

Επειδή το λέει το marketing των εταιρειών?
Οι ταχύτητα του επεξεργαστή μετριέται σε mips και δεν βλέπω και πολλοί να τα ανακοινώνουν πλέον αυτά...

Τέλος σημασία στην αίσθηση που έχει ο καταναλωτής για την ταχύτητα πάιζει και το λειτουργικό.
Μπορεί το WebOs να είναι πιο ελαφρύ από το Tizen και στην πράξη να είναι πιο γρήγορο.

Ναι τις δοκιμασα δεν ειπα πουθενα οτι ειναι αργη η μια και γρηγοροτερη η αλλη απλα αναρωτιεμαι γιατι μου το ειπε. επειδη εχει ελαφρυτερο λειτουργικο;

Σήμερα παρέλαβα, είναι εκπληκτική σε FULL HD, είναι πραγματικά το καλύτερο best value for money.
Μόλις δω και υλικό 3d θα γράψω

Σήμερα παρέλαβα, είναι εκπληκτική σε FULL HD, είναι πραγματικά το καλύτερο best value for money.
Μόλις δω και υλικό 3d θα γράψω

Mε γεια!, καλές προβολές, μπορείς να δεις πως τα πάει με το μαύρο όταν δεν έχει πολύ φως το δωμάτιο; είναι ικανοποιητικό;

Ναι τις δοκιμασα δεν ειπα πουθενα οτι ειναι αργη η μια και γρηγοροτερη η αλλη απλα αναρωτιεμαι γιατι μου το ειπε. επειδη εχει ελαφρυτερο λειτουργικο;

Μπορεί το λειτουργικό, μπορεί ο διπύρηνος επεξεργαστής να είναι πιο γρήγορος από τον τετραπύρηνο.

Ευχαριστώ πολύ! Είναι και 50άρα και Smart και 3D και δίνουν και 2 γυαλιά δώρο.
Πιστεύω ότι θα είναι καλή, γι'αυτό την προτίμησα σε σχέση με την Samsung την J6200
που είχε κι αυτή 549,00 πριν 2 εβδομάδες αλλά ήταν 48 ιντσών και όχι 3D(αν και το θεωρώ σχεδόν άχρηστο πια).
Θα δείξει!

Πάντως σε κατάστημα που πήγα να τις δω από κοντά, ο πωλητής έσκιζε τα ιμάτια του(:furious3:) ότι η 6200 είναι πολύ ανώτερη.
Σε ταινία full hd που ήταν μόνη της η 6200 χωρίς άλλες δίπλα όντως ήταν πολύ καλό το μαύρο της.
Όχι ότι με χάλαγε η LG, απλά όταν είναι πολλές μαζί δεν είναι εύκολη η εκτίμηση. Δυστυχώς η 6200 δεν έχει 3D.

Σχετικα οφφ τοπικ, αλλά ελεγα να μην ανοιξω νεο θεμα αφου ειναι παρεμφερες:

Αναζητω για αγορα μιας τηλεορασης 40 εως 42 ιντσων με τιμη εως 500 ευρω και μετα απο ελαχιστο ψαξιμο κατεληξα στις εξης 3:

LG 42LF652V
SAMSUNG UE40H6400AWXXH
SAMSUNG UE40J6200AWXXH

Η τηλεοραση ειναι για θεαση ταινιων(αρα η πολυ καλη ποιοτητα εικονας μετραει ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ!!) ΑΛΛΑ ΚΑΙ για θεαση τηλεοπτικων προγραμματων της Ελληνικης τηλεορασης μεσω της Digea και οχι ΟΤΕΝΕΤ/ΝΟΒΑ κλπ(****).
ΚΑΘΟΛΟΥ για παιχνιδια.
Για λιγο ιντερνετ εαν γινεται.
ΚΑΘΟΛΟΥ για 3D.

Οποτε ερωτησεις:

α)Ποια ειναι η καλυτερη γενικα(με βαση αυτα που εβαλα) απο τις 3 που εβαλα? Πλεονεκτηματα-μειονεκτηματα μεταξυ αυτων των 3 που παρεθεσα?

β)Εχετε καποια αλλη ή καποιες αλλες να μου προτεινετε?

γ)Η LG 42LF652V λεει ρυθμος ανανεωσης 900 PQI. Ο,τι περιεργο και αν σημαινει αυτο, πόσο ειναι ο πραγματικος σε Hz ξερει κανεις? 100 Hz απο οσο διαβασα σε ενα χρησιμο ποστ εδω, σωστα?

δ)(****)Κατω στα σχολια(samsung-ue40h6400awxxh.html) για την SAMSUNG UE40H6400AWXXH λεει "Αν βλέπετε περισσότερο απλά προγράμματα μέσο DIgea έχει το χειρότερο τηλεοπτικό SD που υπάρχει". Τι εννοει ο ποιητης?

Thanks in advance!

Καλως ηρθες,
Πες μας την αποσταση θεασης σου

Παιζει τοσο μεγαλο ρολο ωστε αναλογως με την απαντηση μου και με αρκουντως ελαχιστες διαφορές της αποστασης, αποκλισεως(μεταξυ των απαντησεων) της ταξης των 30-40 ποντων πχ(πχ 2 μετρα εναντι 1.8 μετρων ή 2.2 μετρα εναντι 2.4 μετρων κλπ) να ειναι ιδανικοτερη αλλη τηλεοραση σε σχεση με καποια αλλη?

Η αποσταση θεασης ειναι γυρω στα 2.2 με 2.5 μετρα.

Παιζει ρολο η αποσταση. Και επειδη εχω στην κατοχη μου και τις 2 τηλεορασεις και ειμαι στο τεσταρισμα δεν εχω διαπιστωσει οτι ειναι ποιο γρηγορη η lg για να μπει στο καθε μενου αργει περισσοτερο απο την sam. Θα προσθεσω νεοτερα αν διαπιστωσω κατι.
Τηλεοπτικο μου δειχνει καλυτερα η lg. (Xωρις να πειραξω τιποτα στις τηλεορασεις)

Last edited:
Παιζει τοσο μεγαλο ρολο ωστε αναλογως με την απαντηση μου και με αρκουντως ελαχιστες διαφορές της αποστασης, αποκλισεως(μεταξυ των απαντησεων) της ταξης των 30-40 ποντων πχ(πχ 2 μετρα εναντι 1.8 μετρων ή 2.2 μετρα εναντι 2.4 μετρων κλπ) να ειναι ιδανικοτερη αλλη τηλεοραση σε σχεση με καποια αλλη?

Η αποσταση θεασης ειναι γυρω στα 2.2 με 2.5 μετρα.

Οπως λες και στο post σου, σε ενδιαφέρει πάνω απο όλα η ποιότητα εικόνας, γιατί σου κάνει εντύπωση ότι παίζει ρόλο μια απόκλιση της τάξης του 15-20% στην απόσταση?

Αν διάβαζες πχ ότι η μία tv έχει 15% πιό γρήγορο panel ή 20% καλύτερο μαύρο, δεν θα ήταν σημαντικό?

Αν υπήρχε πιο σημαντικό στοιχείο στην θέαση ταινιών απο το μέγεθος της οθόνης, θα υπήρχαν ακόμα κινηματογράφοι?

Θα σου πρότεινα να ανεβάσεις ένα 10% το budget και να πάρεις μια απο αυτές

Οπως λες και στο post σου, σε ενδιαφέρει πάνω απο όλα η ποιότητα εικόνας, γιατί σου κάνει εντύπωση ότι παίζει ρόλο μια απόκλιση της τάξης του 15-20% στην απόσταση?

Αν διάβαζες πχ ότι η μία tv έχει 15% πιό γρήγορο panel ή 20% καλύτερο μαύρο, δεν θα ήταν σημαντικό?

Ναι αλλά οι συντελεστες βαρυτητας μπορει να ειναι πολυ πιο πολυ στην περιπτωση πχ του 10% καλυτερο μαυρο απο το 10% αποκλιση αποστασης.
Εννοω οτι παιζει τοσο μεγαλο ρολο στην ποιοτητα της εικονας απο ποια αποσταση βλεπεις εαν μιλαμε για αποκλισεις αποστασης θεασης 30-40 εκατοστων?

Θα σου πρότεινα να ανεβάσεις ένα 10% το budget και να πάρεις μια απο αυτές

Αυτο ειναι 17% ανοδος του μπατζετ αλλά το σημαντικοτερο μιλαμε για 48+ρες τηλεορασεις και δεν θελουν τετοια. Δεν χωραει στον χωρο τους.
Επισης αυτες τις προτεινες λογω μεγαλυτερης διαγωνιου(ιντσων) λογω του 2.4 μετρα αποσταση θεασης που ανεφερα ή προτεινεις τα ιδια μοντελα και γενικοτερα και για 42" ιντσες πχ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παιζει ρολο η αποσταση. Και επειδη εχω στην κατοχη μου και τις 2 τηλεορασεις και ειμαι στο τεσταρισμα δεν εχω διαπιστωσει οτι ειναι ποιο γρηγορη η lg για να μπει στο καθε μενου αργει περισσοτερο απο την sam. Θα προσθεσω νεοτερα αν διαπιστωσω κατι.
Τηλεοπτικο μου δειχνει καλυτερα η lg. (Xωρις να πειραξω τιποτα στις τηλεορασεις)

Εσυ εισαι ο ανθρωπος μου!:ADFADF1::tongue:
Ποσταρε ο,τι βρεις/ανακαλυψεις/σκεφτεις σχετικα με τις 2 αυτες τηλεορασεις, ειτε πιστευεις οτι ειναι χρησιμο ειτε ειναι αχρηστο. :drool1:
Πχ στο τηλεοπτικο σημα ποια ειναι η καλυτερη(το ειπες ετσι και αλλιως), στις ταινιες ποια ειναι και πόσο, διαφορές που εχουν και σε ποιον τομεα, θετικα-αρνητικα για καθε μια που βλεπεις, κλπ κλπ κλπ.

και ειμαι στο τεσταρισμα δεν εχω διαπιστωσει οτι ειναι ποιο γρηγορη η lg για να μπει στο καθε μενου αργει περισσοτερο απο την sam.

Εδω ηθελες να βαλεις το "δεν" ή οχι? Διοτι δεν βγαζει νοημα η προταση σου.