LG 50lf652v vs 49uf7707

manis7

New member
17 December 2015
11
Καλησπέρα. Τα Χριστούγεννα είχα αγοράσει σε προσφορά από πλαίσιο την LG 50lf652v στα 570 ευρώ. Ήμουν πάρα πολύ ευχαριστημένος από την τηλεόραση σε όλα. Σε λευκο φόντο όμως η TV μου εμφανίζει κάτι σαν αχνες γκρίζες σκιές σε μερικά σημεία και σαν μια αχνη γκρίζα κάθετη γραμμή στα δεξιά της οθόνης. Η γυναίκα μου πχ δεν τις έβλεπε αλλά εγώ τις είχα παρατηρήσει και είχε κολληση το μάτι μου επάνω τους.
Με τα πολλά πριν καμία βδομάδα επικοινώνησα με την LG τους ανέφερα το πρόβλημα και έστειλαν τεχνικό για έλεγχο. Ο τεχνικός στην αρχή μου έλεγε ότι είναι σχεδόν αόρατο το θέμα που του λέω κτλ και ότι είναι από κατασκευής και τεχνολογίας της τηλεόρασης αλλά αφού επέμενα την φόρτωσε και την πήρε για να επικοινωνήση με LG καθως είμαι σε νησί. Την επόμενη μέρα με πήρε τηλ και μου είπε ότι θα γίνει αντικατάσταση της τηλεόρασης με καινούργια.
Σήμερα με πήραν από κεντρικά της LG και με ενημέρωσαν ότι η τηλεόραση δεν υπάρχει και έχει σταματήσει η παραγωγή της για να μου κάνουν αντικατάσταση με ίδια. Υπάρχει ανταλλακτικό αλλά θα αργήσει να έρθει.
Μου έδωσαν 3 επιλογές. 1) περιμένουμε για το ανταλλακτικό για επισκευή και επειδή θα αργήσει άλλες επιλογές 2) να την στείλω πίσω στο πλαίσιο μετά από συνεννόηση δικιά τους και να μου πιστωθη το πόσο για άλλη αγορά ότι θέλω η 3) να μου στείλουν την 49uf7707 η οποία δεν είναι 3d αλλά είναι 4k.
Τι λέτε παίρνω την 4κ και δεν το λέω ούτε του παπά;

Ναι παρτην βέβαια και πες το και του παπά να σ ανάψει κι ένα κεράκι , τυχεράκια !

manis7 αν η 50LF652V ήταν με IPS panel τότε αυτό που χάνεις είναι σε motion resolution μιας και η 50lf652V είναι 100/120Hz panel με MCFI(ρυθμιστικό TruMotion ,de-blur,de-judder) ,ενώ η 49UF7707 είναι 50/60Hz panel χωρίς ρυθμιστικό TruMotion.Επειδή η 49UF7707 έχει ανάλυση UHD 3840x2160 θα είναι και ελαφρώς χειρότερη από μια FHD 1920x1080 τηλεόραση.

Αν η 50LF652V ήταν με VA panel θα χάσεις και σε αντίθεση,μαύρο.

Το μόνο κέρδος με την 49UF7707 θα είναι σε UHD περιεχόμενο (στην ανάλυση) και εφόσον κάθεσαι πιο κοντά από τα 2m .

Ips πάνελ είχε τσεκαρισμένο με το ταμπελακι σύμφωνα με το δικό σου ποστ στην σειρά της LG αλλά και με γωνίες θέασης. Το σκεφτόμουν και εγώ καθώς το έψαχνα αλλά δεν ήμουν σίγουρος ότι έχει 50αρη πάνελ η 4κ. Τώρα όσο για το true motion δεν το γνωριζα ότι δεν είχε. Άποψη σου δηλαδή ( σαν καλός γνώστης που έχω καταλάβει ότι είσαι) είναι να απαιτήσω αντικατάσταση με 100 hZ πάνελ; και αν ναι γνωρίζεις ποιο είναι το επόμενο μοντέλο μετά από αυτό που μου δίνουν που έχει 100αρι πάνελ;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης βλέπω ότι αυτή που μου προσφέρουν έχει και local dipping με edge που νομιζω είναι ακόμα κάτι θετικό σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει εδώ

Dimming εννοώ

Μόνο η 60/65UF850V και η 55UF950V ,αλλιώς την 50/55LF652V.

Άποψη μου είναι να πας σε ίδιων επιδόσεων τηλεόραση ,όχι σε υποδεέστερη.Με την 49UF7707 χάνεις σε τηλεοπτικό,κίνηση,δυνατότητα 3d και κερδίζεις σε ανάλυση εφόσον κάθεσαι κοντύτερα από τα 2m και σε UHD περιεχόμενο.

Local dimming που ουσιαστικά δεν προσφέρει κάτι γιατί ελέγχει μεγάλες ζώνες οπίσθιου φωτισμού.

manis7 τι θα κάνεις εσύ αποφασίζεις ανάλογα και με τις εναλλακτικές.

Χρήση,απόσταση θέασης,συνθήκες φωτισμού δεν ανέφερες.

Αυτό είναι το θέμα πόσο σηκώνουν παζάρι με την ενναλακτικες γιατί αν καταλήξουμε σε λύση την πάω πίσω σε πλαίσιο και περνώ τα 570 πίσω με αυτά τα λεφτά δεν παίρνω τίποτα της προκοπής αυτή την στιγμή. Η απόσταση είναι στα 2.5 μέτρα και η χρήση της είναι αποκλειστικά με νοβα , YouTube παιδικά για τον μικρό και καμιά ταινία με USB το βραδάκι. Αθλητικά λίγα κανένα ντέρμπι μονο

Όσο για την lf652v δεν την βγάζουν πλέον και γιαυτό δεν έχουν να μου την αντικαταστήσουν.

Και βλέποντας της τιμές σε αυτές που αναφέρεις χλωμό το βλέπω να δεχτούν να μου κάνουν αντικατάσταση με μια από αυτες