LG 50PG6000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: LG 50PG6000 - Σκοράρει απ' ευθείας!

Φίλε Underdog σε ευχαριστώ πολύ, στα χρηματα της καμιά καλύτερη, κρίμα που δεν έχει ερθει ακόμα η 50px80, να μας έφευγε και η τελευταία απόρια :ernaehrung004:

Re: LG 50PG6000 - Σκοράρει απ' ευθείας!

Νομιζω οτι η PG6000 εχει το νεας τεχνολογιας πανελ με το καλο μαυρο και την μεγαλη αντιθεση ενω η PG3000 ειναι μια βελτιωμενη PC55.

Δεν νομίζω οτί ισχύει αυτό (αν και είμαι λιγότερο από ειδικός για να το πω). Νομίζω οτί και οι 2 έχουν πάνελ 11ης γενιάς και οι λόγοι είναι οι παρακάτω:

1) Και οι 2 έχουν 100000 ώρες λειτουργείας (χαρακτηριστικό των πάνελ 11ης). Η 50C55 έχει 60000 ώρες.

2) Και οι δύο έχουν 16bit panel ενώ η PC55 έχει 12.5bit.

3) Οι 5000 και 3000 είναι 100Hz ενώ η C55 δεν είναι.

Οι διαφορές μεταξύ των PG3000 και 5000 είναι.

1) To contrast. 15000 με 30000.

2) Τα ηχεία. 3000 - 2 ηχεία 1 δρόμου 7w. 5000 - 2 ηχεία 2 δρόμων 10w.

3) Στις θύρες. Η 3000 έχει ένα hdmi λιγότερο και η usb2 είναι μόνο για service upgrade ενώ της 5000 διαβάζει και φωτογραφίες.

4) Και τέλος προφανώς στην εμφάνιση...

Αυτά. Νομίζω να κάλυψα αρκετούς.
Και η PX80 πάντως που έχει 11ης, έχει 15000 contrast.

Ευχαριστώ όλους για τις ευχές και μακάρι να ταιριάξει η LG στις απαιτήσεις και άλλων φίλων του φόρουμ.
Στο τηλεοπτικό είναι στα ίδια με την SXRD θα έλεγα, ίσως να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα η SXRD στα αναλογικά και η LG στα ψηφιακά. Πάντως παίζει τεράστιο ρόλο το σήμα στον τομέα αυτόν.

Δεν νομίζω οτί ισχύει αυτό (αν και είμαι λιγότερο από ειδικός για να το πω). Νομίζω οτί και οι 2 έχουν πάνελ 11ης γενιάς και οι λόγοι είναι οι παρακάτω:

1) Και οι 2 έχουν 100000 ώρες λειτουργείας (χαρακτηριστικό των πάνελ 11ης). Η 50C55 έχει 60000 ώρες.

2) Και οι δύο έχουν 16bit panel ενώ η PC55 έχει 12.5bit.

3) Οι 5000 και 3000 είναι 100Hz ενώ η C55 δεν είναι.

Οι διαφορές μεταξύ των PG3000 και 5000 είναι.

1) To contrast. 15000 με 30000.

2) Τα ηχεία. 3000 - 2 ηχεία 1 δρόμου 7w. 5000 - 2 ηχεία 2 δρόμων 10w.

3) Στις θύρες. Η 3000 έχει ένα hdmi λιγότερο και η usb2 είναι μόνο για service upgrade ενώ της 5000 διαβάζει και φωτογραφίες.

4) Και τέλος προφανώς στην εμφάνιση...

Αυτά. Νομίζω να κάλυψα αρκετούς.
Και η PX80 πάντως που έχει 11ης, έχει 15000 contrast.

Η PC55 εχει 100 Ηz , μαλιστα αν τυχει και δεις καμια σε κανενα καταστημα θα δεις οτι εχει και ενα αυτοκολητο πανω που λεει (εκτος των αλλων) "100 Hz".

Kατα τ'αλλα μπορει και να εχεις δικιο , δεν το εχω πολυψαξει το πραγμα.

Καλοριζικη φιλε και καλες θεασεις! -bye-

Ενας φιλος μου ενδιαφερεται και για gaming (περιορισμενου χρονου) απο PC και PS3, καθως επισης και λιγο χρηση PC ΕΚΤΟΣ των αλλων χρησεων σαν τηλεορασης και μεσου ταινιων... Επαιξες κανενα παιχνιδακι να μας πεις ΠΩΣ τα παει και σε αυτο τον τομεα?

Πιστευεις ότι θα εχει προβλημα με burn-in αν παιζει περιορισμενα 2-3 ωρες την ημερα, ή αν ΔΕΝ κανει σωστά το στρωσιμο της τηλεορασης με DVD και λοιπά??

Τις LCD τις αποφεύεγει ΚΑΘΑΡΑ λογω υψηλου κόστους σε αυτες τις ιντζες..... :grandpa:
Επισης ΔΕΝ τον ενδιαφερει το Full-HD γιατί για ταινίες έχει προβολεα.....

Έπαιξα και είναι απίστευτα τέλεια σε gaming, φαντάζομαι βοηθάει το μηδενικό response time. Από image retention ούτε ίχνος και με στρώσιμο δεν θα ασχοληθώ εν έτει 2008. Αλλά βέβαια και δεν πρόκειται να κάνω υπερβολές με πολλές συνεχόμενες ώρες, τουλάχιστον τον πρώτο καιρό.

ΕΔΩ έχει ένα thread με φωτογραφίες από γερμανικό φόρουμ! Έχει και ένα ποστ που την συγκρίνει δίπλα-δίπλα με ΚΟΥΡΟ....και σκούρα τα πράγματα για την Πιο....

Last edited:

Αν διακρίνω καλά από τις φωτογραφίες, έχει παρόμοιο πάνελ με την Q97 της Samsung όσον αφορά τις αντανακλάσεις. Το design σκίζει πάντως.

Πράγματι για τις αντανακλάσεις τα έγραψα κι εγώ...αλλά για την κινηματογραφική χρήση που την θέλω δεν με ενοχλεί. Ίσως να με πείραζε αν την έβαζα σε φωτεινό μαγαζί ή σε υπαίθριο χώρο. Αν κάποιος κατάλαβε το τελευταίο ποστ πάντως, λέει πολλά για σύγκριση με ΚΟΥΡΟ. Με τα φτωχά γερμανικά μου τις βάζει στα ίσα σχεδόν. Αν κάποιος τα ομιλεί καλύτερα ας βάλει ένα χεράκι!

Last edited:

Αν κάποιος κατάλαβε το τελευταίο ποστ πάντως, λέει πολλά για σύγκριση με ΚΟΥΡΟ. Με τα φτωχά γερμανικά μου τις βάζει στα ίσα σχεδόν. Αν κάποιος τα ομιλεί καλύτερα ας βάλει ένα χεράκι!

Μιλάμε για σύγκριση σε μαγαζί από ένα τύπο που δεν ξέρουμε από που κρατάει η σκούφια του. Συνιστώ ψυχραιμία :D

Παιδιά καλησπέρα..

Να μαι και 'γω μετά απο καιρό...

Το μηχάνημα φαίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον και σκεπτόμενος μετά απο καιρό για αντικατάσταση της παλιάς καλής 40άρας samsung (1,5 χρόνο - άντε τα βγαλε τα λεφτά της...) οφείλω να ομολογήσω πως η συγκεκριμένη "κυρία" μ´εχει γοητεύσει αρκετά...άν και περισσότερο με ελκύει η 42άρα (50άρα σε δυαράκι είναι too much..)

H ερώτησή μου είναι η εξής: Πόυ μπορώ να δώ τη συγκεκριμένη τηλεόραση? Και όχι μόνο εντός Αθηνών - εφόσον ζώ επαρχία - . Οποιοσδήποτε την έχει δεί σάν έκθεμα σε κάποιο μαγαζί θα το εκτιμούσα πολύ αν με ενημέρωνε...

Ευχαριστώ

Eγω την ειδα σημερα στην Ηλεκτρονικη Αθηνων στη Λαμια. Την 42αρα.
Και απο οτι φαινεται μαλλον θα την βλεπω καθε μερα...σπιτι μου :-)

Re: Απάντηση: LG 50PG6000 - Σκοράρει απ' ευθείας!

Eγω την ειδα σημερα στην Ηλεκτρονικη Αθηνων στη Λαμια. Την 42αρα.
Και απο οτι φαινεται μαλλον θα την βλεπω καθε μερα...σπιτι μου :-)

Για πες εντυπώσεις γιατί εγώ μπορεί να βλέπω και ό,τι νά 'ναι τελικά :BDGBGDB55:

Άλλωστε εις μάρτυς, ουδείς μάρτυς! :grandpa:

Βασικα οπως ανεφερα σε αλλο thread, οι συνθηκες δεν ηταν και οι ιδανικοτερες τη ωρα που πηγα και την ειδα. Πηγα στο μαγαζι να δω καποιες tft που με ενδιεφεραν αλλα επεσα πανω στην lg.
Θα ξαναπαω αυριο για να την τσεκαρω καλυτερα και το πιθανοτερο θα την παρω.
Μετα απο περιπου 2-3 βδομαδες διαβασματος περι πλασμα και tft τηλεορασεων (ας ειναι καλα το φορουμ γιατι ειμαι ασχετος με το αντικειμενο και οι πωλητες συνηθως ειναι πιο ασχετοι και απο τους ασχετους) κατεληξα οτι μια καλη πλασμα ειναι το ιδανικο για μενα.
Η συγκεκριμενη μου εκανε κλικ και παρολο που δεν ειμαι σχετικος εχω την αισθηση οτι ειναι μια πολυ καλη αγορα.
Οταν την αποκτησω θα γραψω και εντυπωσεις...

Nέο review.

YΓ. Το διάβασα και συμφωνώ σχεδόν σε όλα. Εγώ δεν είδα ΚΑΘΟΛΟΥ IR όμως.
Overall 9/10 και φαίνεται πως θα κάνει περίπατο στην κατηγορία....

Last edited:

Να πω και εγω Συνχαρητιρια για την επιλογη και ΜΕΓΕΙΑ !
Θελω να προσθεσω οτι το μαυρο σε θεαση HD ειναι πιο βαθυ απο οταν κοιτας απλο σημα η ντι βι ντι.....

νομιζω ομως οτι το ιδιο συμβαινει σε ολες της ΧΑΙ, ΝΤΕΦ, τηλεορασεις !

ακομα και στο μονιτορ του πισιου μου** ελ σι ντι ** οταν βλεπω χαι, ντεφ, αρχεια το μαυρο σκιζει !!!!!

πιστευω πως ειναι μια απολυτα τιμια και αριστη επιλογη αυτη η LG !

Εκει που πραγματικα μετραει, στην εικονα δηλαδη, εχει 8/10 που δεν ειναι και σπουδαια βαθμολογια αναλογικα με τον τροπο που βαθμολογουν "αυτοι" στα τεστ τους.

Εκει που πραγματικα μετραει, στην εικονα δηλαδη, εχει 8/10 που δεν ειναι και σπουδαια βαθμολογια αναλογικα με τον τροπο που βαθμολογουν "αυτοι" στα τεστ τους.

Και εμένα με ξένισε αυτό αλλά θα περιμένω το hdtvtest ...