LG 50PG7000 μόλις ήρθε.

Δεν νομίζω να υπάρχει τβ στον κόσμο χωρίς motion judder στα 24fps, άσχετα με τον ρυθμό ανανέωσης εκτός από αυτές που δημιουργούν frames.

Aν ψαξεις στο HDTVtest θα βρεις αρκετες. Sony , Pioneer , Panasonic και φετινες Samsung.

Σε αυτες θα προσθεσουμε και τις φετινες LG εφοσον οντως κανουν 3:3 pulldown στα 72 Hz οπως λενε οι προδιαγραφες τους.-bye-

Oι panasonic οι περσινές είχανε πρόβλημα. Το παραδέχτηκε και η ίδια η panasonic στη φετινή ces.
Και οι φετινές έχουνε (τουλάχιστον οι αμερικάνικες) που το μετατρέπουν σε 48Hz. Οι ευρωπαικές το μετατρέπουν σε 96Hz;Αληθευει αυτό?

Πάντως καλορίζικη η τιβί.

Δεν μιλάω για pulldown αλλά για το φυσιολογικό judder, καθώς τα 24 διαφορετικά frames είναι ίσα ίσα αρκετά για να αντιλαμβάνεται το ανθρώπινο μάτι κίνηση και όχι ξεχωριστά καρέ. Ακόμα και η επανάληψη του καθενός 2 ή 3 φορές δεν αλλάζει πολλά πράγματα πιστεύω στην ομαλότητα της κίνησης αλλά απλά είναι απαραίτητη αφού αν έδειχναν 24 αντί για 72 θα υπήρχε έντονο flicker. Eξ ου και η ανάγκη για frame interpolation.
Γενικά θεωρώ το 24π μια αχρείαστη και ξεπερασμένη τεχνολογική εφαρμογή που μας την επέβαλε το μάρκετινγκ στην οικιακή αγορά και προκάλεσε μόνο δυσκολίες και δυσνόητες καταστάσεις.

Επαναλαμβάνω πως και στα 96 ή 72 αν δεν έχουμε δημιουργία νέων ενδιάμεσων frames η ποιότητα της κίνησης παραμένει ίδια χωρίς όμως άλλες παρενέργειες όπως flicker και pulldown judder.

Κώστα καλές θεάσεις -bye-

Λογικά όλες οι HDMI θα έχουν την ίδια απόδοση :a0210:

Oι panasonic οι περσινές είχανε πρόβλημα.

Πρόβλημα είχαν μόνο τα αμερικάνικα μοντέλα με την πιστοποίηση ΤΗΧ. Οι ευρωπαϊκές ήταν και είναι ΟΚ :a0210:

Λοιπών είμαι 100% ευχαριστημένος από την αγορά μου.

Και μην ξεχνάμε ότι η τηλεόραση παίζει πλέων στο χιλιάρικο.

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλλίτερο σε αυτά τα χρήματα.

Re: Απάντηση: LG 50PG7000 μόλις ήρθε.

Aπλως με 100-150 ευρω ακομη επαιρνες αυτην...

http://www.skroutz.gr/s/74489/LG-50PS7000-50''.html

Kαι ποια η ουσιαστικη διαφορα μεταξυ των δυο ωστε να την προτιμησουμε ? :grandpa:

Αυτα τα herz 100 στη μια ,600 (..? ) νομιζω στην αλλη κανουν μεγαλη διαφορα στην εικονα ?

Re: Απάντηση: LG 50PG7000 μόλις ήρθε.

Tα 600 Hz δεν ειναι η συχνοτητα ανανεωσης της οθονης αλλα των υποπεδιων που δημιουργουν την εικονα σε μια πλασμα.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=42710

H σημαντικοτερη διαφορα κατα την γνωμη μου ειναι οτι συμφωνα με τις προδιαγραφες οι φετινες LG χειριζονται καλυτερα το σημα 1080/24p αφου το προβαλουν στα 72 Hz (= 3 x 24) ωστε να μην εχουμε "σπασιματα".-bye-

Καλή θέαση να έχεις.Να ρωτήσω; MPEG4 έχει;Και τελικά πόσο επιβάλετε να το υπολογίζει κανείς για την αγορά καινούργιας τηλεόρασης;Γιατί σκέφτομαι να την αγοράσω και εγώ.