LG 55 EC930V

Εγώ περιμένω τον Ιούλιο για αγορά της 930ν όπως έχω διαβάσει από owners σε forum στο εξωτερικό τα κολλήματα και το οποίο judder είχε έχει διορθωθεί με τα Update filmware της lg,σε συνδυασμό με το χαμηλό input lag θα είναι κορυφή!

Εγώ περιμένω τον Ιούλιο για αγορά της 930ν όπως έχω διαβάσει από owners σε forum στο εξωτερικό τα κολλήματα και το οποίο judder είχε έχει διορθωθεί με τα Update filmware της lg,σε συνδυασμό με το χαμηλό input lag θα είναι κορυφή!
αντε να την παρεις μπας και ξεκολλησουμε και εμεις και παρουμε σειρα

Σε 2 χρονια που θα εχει 4κ hdr oled ομως θα κλαιτε... Ακομη ειναι πολυ νωρις, οι εξελίξεις τρεχουν πολυ γρηγορα.

Σε 2 χρονια που θα εχει 4κ hdr oled ομως θα κλαιτε... Ακομη ειναι πολυ νωρις, οι εξελίξεις τρεχουν πολυ γρηγορα.
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου.

Underdog θα κρατήσω την oled fhd της LG μέχρι να βγει το ps5 ( που θα υποστηρίζει 4κ) και τότε(κατά το 2020 που θα βγει περίπου το ps5) μια 4κ oled θα είναι πολύ προσιτή,σε 2 χρονια όπως λες εσύ οι τιμές ακόμα θα είναι υψηλές. .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και εξάλλου οι εξελίξεις πάντα τρέχουν γρήγορα,με αυτή την λογική δεν αγοράζεις πότε τηλεόραση. .

αν και φαν της τεχνολογιας ,το μονο που φοβαμε οτι η τεχνολογια αυτη ειναι στα σπαργανα και ως συνηθος οι εταιριες μας χρησημοποιουν και σαν δοκιμαστες
χωρεις κοστος για να διωρθοσουν καποια προβληματα με ακριβο αντιτιμο για αυτη την εποχη

Σχετικό είναι αυτό, κάποιοι πήραν led 55ρα με smart της πλάκας πρίν 3-4 χρόνια και πλήρωσαν τα 2πλά απο ότι πληρώνεις σήμερα για την ίδια εικόνα και καλό smart.
Σε 2 χρόνια η ec930 θα είναι καλύτερη σε εικόνα από όλες τις μη oled της αγοράς που θα είναι και τότε η πλειοψηφία.

Υπαρχουν περιοδοι σχετικης σταθεροτητας και άλλες ραγδαιων εξελιξεων και αλλαγων προτυπων. Τωρα διανυουμε απο τις δευτερες.

Υπαρχουν περιοδοι σχετικης σταθεροτητας και άλλες ραγδαιων εξελιξεων και αλλαγων προτυπων. Τωρα διανυουμε απο τις δευτερες.

Προφανώς αναφέρεσαι στην τεχνολογία και έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά μιάς και μιλάμε για ένα προιόν και για συμφέρουσες αγορές , όταν η τεχνολογία και τα πρότυπα παγιώνονται, το R&D επικεντρώνεται στην μείωση του κόστους παραγωγής και αυτό έχει συνέπεια την πτώση των τιμών. Ετσι υπάρχει πάντα η άποψη ότι η καλύτερη ώρα για αγορά είναι αργότερα

και κατι αλλο.. Αν δεν ειναι η καταλληλη στιγμη τωρα η εστω σε λιγους μηνες να αγορασεις μια OLED εστω και αν δεν ειναι 4κ ποτε ειναι?Να σας θυμισω πως οι OLED μεχρι πριν 2 χρονια ειχαν ακατεβατα 10.000 ευρω!Τωρα στα 2.500 ειναι πολυ καλη ευκαιρια πιστευω και μεχρι να καθιερωθει το 4κ 3-4 χρονακια σε βγαζει ανετα..

Όλοι εδώ έχουμε αυτό το χόμπι. Είναι ακριβό και όταν θέλεις να πάρεις και ξεχωριστό θα το πληρώσεις. ....αλλιώς θα παίρναμε των 300 με 500 ευρώ τηλεόραση και θα είμαστε οκ..Τώρα μια oled είναι κάτι ξεχωριστό.
.σε λίγα χρόνια θα είναι κάτι συνηθισμένο οπως μια Led. ..αν μου περισσεύαν θα την έπαιρνα. ..και αργότερα ας κλαίω. .Μέχρι τότε θα φτάνει το χαμόγελο στα αυτιά..ο γαμπρός μου είχε πάρει μια Led το 2008 Samsung 2500 ευρω.46 ίντσες. ..Τώρα παίρνεις μια 55αρα με 1500 ευρώ κορυφαία. .δυστυχώς όμως δεν συγκρίνεται η εικόνα της σε σχέση με τώρα. .Είναι full led local dimming. Ακόμα και η κίνηση είναι μια χαρά. ..Εγώ στην θέση του δεν θα τα έκλαιγα καθόλου. .ίσα ίσα που την ζηλεύω την τηλεόραση του...

Last edited:
Πεστα φίλε hxostil. .Όταν το χόμπι σου σε ευχαριστεί τόσο και φυσικά τα χρήματα τα μαζεύω σιγά σιγά συν ότι πουλάω και την παλιά μου τηλεόραση. .και φυσικά το κάνω για εμένα για να ευχαριστηθω εγώ δεν το κάνω ούτε για εφέ ούτε για να ζηλέψει κάποιος! Χωρίς να θέλω να την πω στον underdog απλά προσπαθώ να του εξηγήσω πως είναι να αγοράζεις αυτό που σου αρέσει τόσο. .εξάλλου πιστεύω όλοι λίγο πολύ εδώ μέσα την ίδια "τρέλα " κουβαλάμε! Τώρα εννοείται πως όταν οι oled 4k φτάσουν στα επίπεδα των 2.500 euro πάλι θα μπω στον πειρασμό για αλλαγή, είναι όμως βέβαιο πως για τουλάχιστον 3-4 χρόνια θα έχω χαρεί την 930v. .

Παντως η lg ανακοινωσε 4κ hdr oled για ΦΕΤΟΣ τον Σεπτεμβριο. Το δε προτυπο hdr ακομη δεν εχει καθορισθει επακριβώς. Αλλο η τεχνολογικη προοδος αλλο η αλλαγη προτυπων. Πχ το fullhd ειναι μαζι μας ηδη περι τα 10 χρονια αν δεν κανω λαθος. Ακομη κι ο πιο early adopter ειχε την σωστη αναλυση, εστω και πιο ακριβα η με χειροτερο μαυρο πχ.
Αντιθετα του χρονου η φετινη oled πιθανοτατα θα ειναι παρωχημενη λογω αλλαγης προτυπων και οχι μονο λογω βελτιωσης σε εικονα η αξιοπιστια. Το 4κ ειναι ηδη βεβαιο πως θα επιβληθει και το hdr εχει χαιρετισθει ως η μεγαλυτερη βελτιωση στην εικονα με τα ρηβιου των νεων σαμσουνγκ. Οποτε αμαρτια να μην εχεις oled 4k hdr... εκτος αν μπορεις να αλλαζεις τβ καθε 3 χρονια οποτε δεν εχει νοημα καμια συζητηση περι επιλογης η αξιας της αγορας, απλα καθε 3 χρονια αγοραζεις οτι καλύτερο μπορεις.
Αλλα εδω διαβαζουν κι αλλοι κι οχι μονο χομπιστες. Τελος, εραστης της εικονας δεν σημαινει για μενα μονο συχνη αλλαγη συσκευών.

Παντως η lg ανακοινωσε 4κ hdr oled για ΦΕΤΟΣ τον Σεπτεμβριο. Το δε προτυπο hdr ακομη δεν εχει καθορισθει επακριβώς. Αλλο η τεχνολογικη προοδος αλλο η αλλαγη προτυπων. Πχ το fullhd ειναι μαζι μας ηδη περι τα 10 χρονια αν δεν κανω λαθος. Ακομη κι ο πιο early adopter ειχε την σωστη αναλυση, εστω και πιο ακριβα η με χειροτερο μαυρο πχ.
Αντιθετα του χρονου η φετινη oled πιθανοτατα θα ειναι παρωχημενη λογω αλλαγης προτυπων και οχι μονο λογω βελτιωσης σε εικονα η αξιοπιστια. Το 4κ ειναι ηδη βεβαιο πως θα επιβληθει και το hdr εχει χαιρετισθει ως η μεγαλυτερη βελτιωση στην εικονα με τα ρηβιου των νεων σαμσουνγκ. Οποτε αμαρτια να μην εχεις oled 4k hdr... εκτος αν μπορεις να αλλαζεις τβ καθε 3 χρονια οποτε δεν εχει νοημα καμια συζητηση περι επιλογης η αξιας της αγορας, απλα καθε 3 χρονια αγοραζεις οτι καλύτερο μπορεις.
Αλλα εδω διαβαζουν κι αλλοι κι οχι μονο χομπιστες. Τελος, εραστης της εικονας δεν σημαινει για μενα μονο συχνη αλλαγη συσκευών.
Πάντως εάν είχαν διορθώσει τα κουσούρια των πλάσμα ακόμα θα είχα την Panasonic

Πεστα φίλε hxostil. .Όταν το χόμπι σου σε ευχαριστεί τόσο και φυσικά τα χρήματα τα μαζεύω σιγά σιγά συν ότι πουλάω και την παλιά μου τηλεόραση. .και φυσικά το κάνω για εμένα για να ευχαριστηθω εγώ δεν το κάνω ούτε για εφέ ούτε για να ζηλέψει κάποιος! Χωρίς να θέλω να την πω στον underdog απλά προσπαθώ να του εξηγήσω πως είναι να αγοράζεις αυτό που σου αρέσει τόσο. .εξάλλου πιστεύω όλοι λίγο πολύ εδώ μέσα την ίδια "τρέλα " κουβαλάμε! Τώρα εννοείται πως όταν οι oled 4k φτάσουν στα επίπεδα των 2.500 euro πάλι θα μπω στον πειρασμό για αλλαγή, είναι όμως βέβαιο πως για τουλάχιστον 3-4 χρόνια θα έχω χαρεί την 930v. .

Φίλε μου εγώ λέω να την πάρεις για τον εξής λόγο: Αν μπορείς να κρύψεις κάτω απ το στρώμα σου 2000 και να μήν τα χαλάσεις τα επόμενα 2 χρόνια, μείνεις μέχρι τότε με μια πολύ καλή τηλεόραση που εχεις και θα αγοράσεις την 4Κ OLED, αλλά, αν υπάρχει περίπτωση να μήν μπορείς να τα διαθέσεις τότε, καλύτερα να "ξεμείνεις" με την EC930 παρά με την H7000.
Φυσικα αν μπορείς να αλλάζεις τηλεόραση αγοράζοντας το top μοντέλο κάθε 3-4 χρόνια το κάνεις αφόύ ο καθένας στο hobby του χαλάει πολύ περισσότερα χρήματα απο ότι ο μέσος καταναλωτής.

Η αγορά της 930v θα γίνει τον Ιούλιο, και η επόμενη αλλαγή τηλεόρασης θα γίνει πακετάκι με το ps5 όταν βγει(υπολογίζω 2019-2020)

Το 4K σε 55αρα τηλεοραση τι να το κανεις?Μονο για εφε?Και χειροτερη εικονα σε SD υλικο?
Αφου σε αυτες τις ιντσες δεν υπαρχει καμια βελτιωση στην εικονα.Απο 65" και πανω αξιζει η 4Κ αναλυση. Το HDR βεβαια εινα αλλο θεμα.!

Θα το κανεις οτι το κανεις στα κινητα. Οτι κανεις το 1080 στις 32αρες.

Παντως σε 55αρα 4κ τηλεοραση που ειδα DVD η παραμορφωση της εικονας για να "γεμισει" την 4Κ αναλυση ηταν πολυ χαλια ενω σε 1080p τηλεοραση η εικονα ηταν ανεκτη...

Παντως σε 55αρα 4κ τηλεοραση που ειδα DVD η παραμορφωση της εικονας για να "γεμισει" την 4Κ αναλυση ηταν πολυ χαλια ενω σε 1080p τηλεοραση η εικονα ηταν ανεκτη...

Γιατί το λες αυτό;
Κάποιοι εδώ υποστηρίζουν ότι δεν παίζουν ρόλο τα πιξελ, αλλά ο scaler
Οπότε η 4k δεν είχε καλό scaler