LG 55EG910V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τις ειδα απο κοντα, η oled ηταν τουμπανο ρυθμισμενη και επαιζε κατι χαζα κλιπακια... Δε μου αρεσε η εικονα της.

Τηλεκοντρόλ δεν υπήρχε διαθέσιμο για να αλλάξεις το preset εικόνας;

Αυτο εχει επισημανθει, δεν ξερω αν ξεπερνιετα καπως....

Δεν την έχω μετρήσει ακόμα, αλλά σύμφωνα με το hdtvtest.co.uk οι OLED της LG έρχονται σε γενικές γραμμές εδώ χωρίς να εισάγεις θέματα:

post-strack.jpg

post-strack-de.png

οχι, δεν υπηρχαν τηλεκοντρολ, ουετ σε αφηναν να τη πειραξεις.
Ετσι κι αλλιως αυτα που επαιζε ηταν κατι κλιπακια της LG τα οποια δεν δειχνουν αυτο που χρειαζομαι να δω .

Θα το ψαξω περαιτερω....

Βanding η τηλεόραση έχει, dse δεν έχω παρατηρήσει σε λευκή καρτέλα που έβαλα.

Στο θέμα της δωροκάρτας, σήμερα ενημερώθηκα ότι εγκρίθηκε το αίτημα μου και πώς μέσα στη βδομάδα θα μου έχει αποσταλεί. Αναμονή λοιπόν.

Τελικώς όλα καλά, τις έλαβα τις δωροκάρτες.

Οι oled ειναι σε αρχικό στάδιο ακόμα και δεν ειναι ολα οκ.Εγω προσωπικά μετα απο 4 τηλεορασεις και 2 προβολείς έψαχνα μια τηλεοραση να βλέπω μαυρο οχι γκρι .Αυτη η τηλεοραση το μαυρο το εχει τωρα για ρυθμισεις δεν ξέρω εμένα με καλύπτει για FHD αρχεία και καναλια που βλέπω .Τηλεοπτικο σήμα δεν βλέπω .Απλα νομίζω οτι σε αυτές τις διαστάσεις πας σε μια καλή 4K στα 1500e γιατι αυτές που ειναι κατω απο αυτη τη τιμη δεν αξίζουν η δίνεις 500e παραπάνω και πας σε oled.Εγω δεν ψάχτηκα πολυ πήγα σε 2-3 μαγαζιά ειδα ολες να παίζουν και σε σχεση με τις 4κ ήταν σαφώς καλύτερες οι oled.Στη παρούσα φάση οι oled ειναι μονόδρομος η μένεις με μια LCD FHD ολα τα αλλα ειναι παραμυθια

ξερει κανεις αν μπαινει KODI στην LG ?

Δεν το έχει πάρει το μάτι μου στο σχετικό app market, αλλά γιατί να θέλεις να τρέχεις το KODI κατευθείαν από την TV; Καμμία τηλεόραση μέχρι στιγμής δεν υποστηρίζει σωστή 24p αναπαραγωγή από ενσωματωμένο media player ή app...

οκ... δε το ηξερα αυτο.
Ξερεις αν συνδεεται με καποιο τροπο ασυρματα με Iphone - ipad ?

Ξεριε κανεις επισης αν παιζει καμια προσφορα αυτες τις μερες πουθενα ?

Η καλυτερη τιμη που βρισκω ειναι 1900 και δεν ειμαι σιγουρος οτι θελω να δωσω τοσα χρηματα για μια Tv που δεν εχει 4Κ .... σε 1-2 χρονια ολα θα ειναι 4Κ και θα ψαχνομαι παλι.
Εχω βρει τις Samsung 55JU8500 (SUHD - 3D) στα 1700 και το σκεφτομαι... εχει καλο μαυρο για LCD και καλες κριτικες παντου.
Την εχει δει κανεις σε πραγματικες συνθηκες ?

Πριν λίγο έβλεπα την ec930 δίπλα στην js8500 σε κατάστημα.
Επαιζαν απο την ίδια πηγή promo του SW και παρά τον έντονο φωτισμό η διαφορά ήταν σαφέστατη και σε εμένα. και στους 3-4 που ήταν δίπλα μου.

Μια ju6800 που ήταν και αυτή κοντά έμοιαζε με ips δίπλα τους

Επειδη μ ενδιαφερει , μπορεις να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος ?
Ποια ητανν ακριβως η διαφορα ?
Παιζανε 4Κ υλικο ή απλο HD ?
Γιατι αν παιζανε HD τοτε σαφως η OLED θα υπερειχε....

Εχει ακουσει κανεις ποτε θα ερθουν οι νεες TV του 2016 στην Ελλαδα ?

Τελος, τι ακριβως ειναι το judder flickering που αναφερουν στα review στις ταινιες και πως αντιμετωπιζεται ? (για την OLED LG)

Για δώσε κανένα link Γιάννη για να δω πώς το περιγράφουν, γιατί flickering η τηλεόραση δεν έχει και υποστηρίζει τόσο σωστή αναπαράσταση των 24p από εξωτερικό player, όσο διαθέτει και σύστημα frame interpolation για τους μοντέρνους (sic :p )...

σε 1-2 χρονια ολα θα ειναι 4Κ και θα ψαχνομαι παλι.

Σωστό αυτό. Σε 2 χρόνια οι τηλεοράσεις θα είναι όλες 4Κ, 3Δ, και με sacd ήχο ή atmos. :smile:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

σύστημα frame interpolation για τους μοντέρνους (sic :p )...

Δηλαδή δεν φτάνει που ντύθηκες παπακαλιάτης, θα μας πεις και μοντέρνους; :flipout:

το ειδα και σε καποια βιντεο στο youtube οπως αυτο , το αναφερει μετα απο το 1¨25 περιπου...

https://www.youtube.com/watch?v=7O5YOCVfkVc

φυσικα εσεις που την εχετε μπορειτε να μας διαφωτισετε αν οντως εχει καποιο θεμα με judder στα 24p ή οχι .... χωρις φυσικα καποιο "βελτιωτικο" !

Επισης, υπαρχει τροπος να συνδεσουμε ασυρματα το Ipad-iphone με τη tv (για να δουμε π καποια φωτο-βιντεο απο τη βιβλιοθηκη μας) ?

Τελος, το θεμα με τη "μειωμενη" αναλυση στη κινηση , σε σχεση με τις plasma-crt, ποσο ορατο ειναι ?

το ειδα και σε καποια βιντεο στο youtube οπως αυτο , το αναφερει μετα απο το 1¨25 περιπου...

https://www.youtube.com/watch?v=7O5YOCVfkVc

φυσικα εσεις που την εχετε μπορειτε να μας διαφωτισετε αν οντως εχει καποιο θεμα με judder στα 24p ή οχι .... χωρις φυσικα καποιο "βελτιωτικο" !

Νομίζω πως έχω ήδη απαντήσει σε αυτό, αλλά ας το επαναλάβω: η ευρωπαϊκή EG910V δεν έχει κάποιο θέμα με την ορθή αναπαράσταση των 24p από εξωτερικό player. Για το προηγούμενο μοντέλο και δη την αμερικάνικη εκδοχή δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω (π.χ. η Panasonic στην αμερικάνικη αγορά έδινε ορθή αναπαράσταση των 24p μόνο στη σειρά V των plasma της, ενώ στην ευρωπαϊκή αγορά αυτό υποστηρίζονταν σε όλα τα μοντέλα της).

Επισης, υπαρχει τροπος να συνδεσουμε ασυρματα το Ipad-iphone με τη tv (για να δουμε π καποια φωτο-βιντεο απο τη βιβλιοθηκη μας) ?

Απ' ό,τι είδα να αναφέρεται στο manual, υποστηρίζει pairing με android συσκευές, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα. Φαντάζομαι θα υπάρχει αντίστοιχη εφαρμογή και για IOS, αλλά μη σε πάρω και στον λαιμό μου...

Τελος, το θεμα με τη "μειωμενη" αναλυση στη κινηση , σε σχεση με τις plasma-crt, ποσο ορατο ειναι ?

Με υλικό 24/50fps δεν θα καταλάβεις διαφορά από καλή Plasma, σε υλικό 60fps είναι όμως υποδεέστερη...

Επειδη μ ενδιαφερει , μπορεις να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος ?
Ποια ητανν ακριβως η διαφορα ?
Παιζανε 4Κ υλικο ή απλο HD ?
Γιατι αν παιζανε HD τοτε σαφως η OLED θα υπερειχε....

Εχει ακουσει κανεις ποτε θα ερθουν οι νεες TV του 2016 στην Ελλαδα ?

Η διαφορα ειναι η αντιθεση της oled η οποια κανει "μπαμ" ενω υπηρχε και διαφορα στο μαυρο. Και αυτα με πολυ φως..
Το υλικο ηταν 1080p και η διαφορα δεν ειναι στην αναλυση αλλα σε αυτα που γραφω παραπανω. Οι εκρηξεις, τα x-wings, οτι βλεπεις, εχει μια 3η διασταση που λειπει απο την 4k led.

Οκ, ευχαριστω.

Επειδη σκοπευω να επισκευτω ενα καταστημα για να τη δω καλυτερα, ποιες ειναι οι βασικες ρυθμισεις εικονας που πρεπει να τσεκαρω, για ταινιες παντα, 24p?

Σιγουρα θα ειναι ρυθμισμενη τουμπανο και θελω οσο μπορω να τη φερω στα νορμαλ της....

Όσον αφορά το χειρισμό της τηλεόρασης από το κινητό ή το tablet υπάρχει η επίσημη δωρεάν εφαρμογή που ονομάζεται Lg Tv Plus διαθέσιμη για συσκευές android ή ios.

Δυστυχώς όμως στην έκδοση για ios δεν υποστηρίζει καθόλου τη δυνατότητα να κάνεις stream φωτογραφίες ή βίντεο που έχεις στην συσκευή σου κατευθείαν στην τηλεόραση, λειτουργίες που υπάρχουν και δουλεύουν άψογα στην android έκδοση.