LG 55EG910V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

απ οτι καταλαβα τους περναει, γιατι βλεπω το pc server μου (πολυ παλιο pentium dual core) να μη ζοριζεται καθολου , ποσοστο χρησης CPU χαμηλο οσο και με βιντεο χωρις υποτιτλους.

Επισης υπαρχει επιλογη στην LG να απενεργοποιησεις τους υποτιτλους κατα τη διαρκεια που βλεπω , που σημαινει οτι μαλλον δεν κωδικοποιει την εικονα....

Εχει δωρεαν trial, αυτη χρησιμοποιω , δοκιμαστε το καλυτερα πριν προβει καποιος σε αγορα ....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

και κατι ακομα, στο iphone kai με την εφαρμογη youtube, δε χρειαζεται κατι αλλο ενδιαμεσα για να δω τα βιντεο αυτα στην TV.
Τα παιζει κανονικα μεσω DLNA ...βγαζει το γνωστο εικονιδιο στην εφαρμογη και με ενα πατημα το εχεις κατευθειαν στην LG.
Και παιζει πολυ καλα (εξαρταται βεβαια απο τη γραμμη του καθενος) ....

ΥΓ... βαλτε στο ΟΝ την επιλογη στα settings->network->connect apps της LG.

Αν δεν το έχεις αγοράσει ήδη. γυρνώντας τη χώρα των εφαρμογών από το menu της tv σε UK π.χ. σου βγάζει στις εφαρμογές το Playz που είναι ένας όμορφος client για plex. Με υποτίτλους και όλα. Δεν έχει και καμμιά ουσιαστική διαφορά από τον επίσημο που όμως δεν έχει βγει σε web os 2.0, μόνο σε 1.0.
Κοστίζει βέβαια κάπου 4 ευρώ, εγώ έκρινα πως αξίζει τον κόπο και τον αγόρασα σε μια LG που έχω. Μετά αν γυρίσεις τις εφαρμογές πάλι στην ελλάδα, η εφαρμογή μένει στο menu κανονικά δεν εξαφανίζεται. Η απόφαση δική σου βέβαια.

α και κάτι άλλο. Πρέπει να είναι σώζεις σε UTF-8 τους υποτίτλους για να διαβάζει τους ελληνικούς, έχει αυτή την ιδιοτροπία.

Δοκίμασε κι αυτό να δεις αν σου κάνει:

https://forums.plex.tv/discussion/168315/xplay-webos

Το βάζεις σε fat32 usb, ακολουθείς τις οδηγίες και το τρέχεις. Είναι δωρεάν demo ενός μήνα αλλά κάθε μήνα σχεδόν βγάζει καινούρια έκδοση σε αυτή τη διεύθυνση που σου έδωσα που κρατάει κι άλλο μήνα. Εγώ το έχω 3 μήνες έτσι.
Είναι λίγο πιο λιτό σε εμφάνιση από το playz αλλά λειτουργικό κι αυτό, έχει κι επιλογές για τη γλώσσα των υποτίτλων ίσως να τα καταφέρνει και με ansi υποτίτλους.
Πρέπει να κάνεις log in λέει στο lg content store για να εμφανιστεί η εφαρμογή στο menu, εγώ δεν κατάφερα να κάνω στο ελληνικό... δεν βρήκα την επιλογή, μου εμφανίστηκε η εφαρμογή μετά το αναγκαστικό log in της αγοράς του playz στο αγγλικό content store.
Αν βρει κάποιος πως γίνεται log in στο ελληνικό content store καλοδεχούμενος!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ κατεβάσεις την full εφαρμογή από το αγγλικό lg content store, κοστίζει και 6 ευρώ, αλλά είναι και πολύ πρώιμη έκδοση που δεν υποστηρίζει υποτίτλους!

Αν αφησεις το αγγλικο store , χανεις τιποτα?

Δεν είδα να χάνεται τίποτα, απλά δεν μπορείς να κατεβάσεις άλλες εφαρμογές τύπου "TO BHMA" κλπ, δηλαδή εφαρμογές ειδικές για την ελληνική αγορά.

Μιας και μιλάτε για media server, από τη μεριά μου θα πρότεινα τον emby. Είναι το παλιό Media Browser plugin για το windows media center το οποίο λειτουργεί πλέον τόσο αυτόνομα και μπορεί να στείλει μέσω dlna και υπότιτλους σε LG webos χρησιμοποιώντας το profile που μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ, όσο και σε HTPC μέσω του plugin στον windows media center, δημιουργώντας αυτόματα μία διεπαφή που έχει τα πάντα (περιλήψεις ταινιών στα ελληνικά, cast, βαθμολογίες, χρονολογίες, εξώφυλλα, backdrops κτλ)

Ακόμα υπάρχει μία beta έκδοση του playz (για webos και τον emby server) που μπορείτε να δοκιμάσετε από εδώ (προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει ακόμα το τελευταίο, και το κατά πόσο λειτουργικό είναι, καθώς το HTPC είναι στο σαλόνι, απευθείας καρφωμένο στην Tv και δεν είχα την ανάγκη να κάνω κάτι τέτοιο)

Last edited:
Δυστυχως το χπλαυ δεν τα καταφερνει με ανσι υποτιτλους....

Διάλεξες στα settings ένα άλλο format για τους υποτίτλους, πχ windows-1253;

Διάλεξες στα settings ένα άλλο format για τους υποτίτλους, πχ windows-1253;

Και πως το έτρεξες πως έκανες log in;

Ωραιος... Δουλεψε με windows 1253!
Αν βγει επισημα η εφαρμογη θα τη παρω. Το κακο ειναι οτι τρεχει απο το usb , απ οτι καταλαβα.....

Στο χπλαυ επισης τα κουμπια κιτρινο και πρασινο λειτουργουν σαν play-pause kai stop.

Ειναι καποια και ποια απο τις 3 usb θυρες, usb 3?

Νομιζω κανενας player τηλεορασης δεν βλεπει srt...

Δικτυακα εννοω.

Αυτό δεν ισχύει! Τουλάχιστον για τηλεοράσεις samsung παίζουν υπότιτλους δικτυακα μέσω dlna εδω και 7 χρόνια!

Ειναι καποια και ποια απο τις 3 usb θυρες, usb 3?

Νομίζω η 1, η πάνω είναι, αν κοιτάξεις πίσω γράφει πάντως.

Το scrolling ανάμεσα στις σελίδες με τις ταινίες γίνεται με την ροδέλα του smart control, δεν χρειάζεται να σημαδεύεις το δεξί βελάκι κάθε φορά.

Η επίσημη εφαρμογή όπως σου είπα υπάρχει ήδη, αλλά του έχουν περάσει την v1.02, πολύ πρώιμη έκδοση που δεν διαχειριζόταν ούτε υποτίτλους. Με τα demos την έχει φτάσει στο v1.34 αλλά είναι στο περίμενε από την LG, πότε θα περάσουν την καινούρια έκδοση στο content store.

Εννοείται η επίσημη δεν τρέχει/δεν θα τρέχει από το usb αλλά από την μνήμη της tv.

Last edited:
Οκ...

Ξερει κανεις αν επισημα υπαρχει καποια δηλωση για το ποσες ωρες ζωης εχει η oled lg?
Καποιοι αναφερουν 30.000 ωρες.....

Ειδα οτι δεν εχει καμια ενδειξη για usb 3, δεν ειναι και καμια μπλε, οποτε μαλλον δεν εχει ....

Αυτό δεν ισχύει! Τουλάχιστον για τηλεοράσεις samsung παίζουν υπότιτλους δικτυακα μέσω dlna εδω και 7 χρόνια!

Και στην Sony επίσης. Η εφαρμογή Plex σε samsung και Sony βλέπει κανονικά τα srt από το δίκτυο.

και κατι ακομα, στο iphone kai με την εφαρμογη youtube, δε χρειαζεται κατι αλλο ενδιαμεσα για να δω τα βιντεο αυτα στην TV.
Τα παιζει κανονικα μεσω DLNA ...βγαζει το γνωστο εικονιδιο στην εφαρμογη και με ενα πατημα το εχεις κατευθειαν στην LG.
Και παιζει πολυ καλα (εξαρταται βεβαια απο τη γραμμη του καθενος) ....

Το γνωστό εικονιδιο στην εφαρμογη youtube για να στέλνεις τα βιντεάκια στην εφαρμογη youtube της τηλεόρασης δεν έχει καμία σχέση με το DLNA. Δεν κάνει streaming τα video από το κινητό στην τηλεόραση, απλά στέλνει το link του συγκεκριμένου βίντεο στην τηλεόραση και η τηλεόραση το παίζει αυτή από το internet.

Οκ... Καταλαβα, λειτουργει μια χαρα παντως, πως ονομαζεται αυτο το feature?

Δυστυχως το xplay σταματησε να δουλευει....

Usb storage 64gb δεν το διαβάζει μπήκα στο manual και γράφει οτι παίζει μεχρι 32gb

μπορει να φταιει το wifi σου.... εμενα δεν εκανε διακοπες, σε βιντεο δυομιση λεπτων.
Δεν εχω καλο wifi αλλα αυτο που εχω γιατι παίζουν τς πάντα μια χαρά με το Apple TV ;εδω παίζω κανονικό παιχνίδι στο κινητό η στο tablet και δεν εχω καμία διακοπή στην εικονα .Επισης το Netflix γιατι βλέπω ταινίες 1080p χώρος καμία διακοπή ;ενώ αλλη αντίστοιχη υπηρεσία στο lg store κάνει διακοπές ;δεν εινσι η ταχύτητα μόνο αλλα και η υποστήριξη που παρέχουν αυτές οι εταιρίες

Δυστυχως το xplay σταματησε να δουλευει....

Μήπως άλλαξες store από αγγλικό σε ελληνικό; Θέλει εκ νέου log in στο store.

Λάθος, σταμάτησε και σε μένα ενώ είμαι logged in. Πρώτη φορά μου το κάνει 3 μήνες τώρα και μας το έκανε ταυτόχρονα, δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει αυτό...

Οk μόλις ανακάλυψα ένα bug της τελευταίας έκδοσης του xplay, πιστεύω αυτή ήταν η αιτία του κακού. Αν προσπαθήσεις να ανοίξεις το xplay πριν προλάβει να συνδεθεί η τηλεόραση στο internet, δεν μπαίνει, αλλά μετά και να συνδεθεί στο ιντερνετ πάλι δεν μπαίνει με καμιά κυβέρνηση.
Γι αυτό μπορείς να κάνεις μια δοκιμή πριν το ανοίξεις ανοίγοντας το youtube (αν δεν βγάλει την άσπρη οθόνη με το 'σφάλμα δικτύου' σημαίνει ότι έχει συνδεθεί).
Αν τώρα έχεις προλάβει να πατήσεις το 'xplay' πριν τη σύνδεση, για να ανοίξει θέλει restart της tv και εκ νέου δοκιμή με το youtube (ή εναλλακτικά, για πιο σίγουρα και γρήγορα χειροκίνητη σύνδεση στο internet από το μενού->δίκτυο).

Ξέρω.. κόπος για το τίποτα, ελπίζω να το διορθώσουν στην επόμενη έκδοση... να σημειώσω ότι οι δοκιμές έχουν γίνει μεν σε web os 2 αλλά όχι στην EG910V αλλά στην UF8507.

restart ειναι το on/off ή γινεται αλλιως ?

δεν ειπα οτι ειναι το ιδιο χρηστικο ή ποιοτικο φυσικα, αλλα σε μενα τη δουλεια του τη κανει, χωρις προβληματα.

Usb storage 64gb δεν το διαβάζει μπήκα στο manual και γράφει οτι παίζει μεχρι 32gb

Δεν εχω καλο wifi αλλα αυτο που εχω γιατι παίζουν τς πάντα μια χαρά με το Apple TV ;εδω παίζω κανονικό παιχνίδι στο κινητό η στο tablet και δεν εχω καμία διακοπή στην εικονα .Επισης το Netflix γιατι βλέπω ταινίες 1080p χώρος καμία διακοπή ;ενώ αλλη αντίστοιχη υπηρεσία στο lg store κάνει διακοπές ;δεν εινσι η ταχύτητα μόνο αλλα και η υποστήριξη που παρέχουν αυτές οι εταιρίες

Αυτό είναι το on/off. Είδα στο site του developer ότι κυκλοφόρησε σήμερα η ενημερωμένη full έκδοση, ίδια με του demo.
Tο κατέβασα (το είχα αγοράσει ήδη από παλιά αλλά την είχα σε αχρηστία λόγω έλλειψης υποτίτλων) και δεν έχει τέτοια προβλήματα, απλά αν δεν έχει συνδεθεί στο internet βγάζει μια ενημερωτική οθόνη, και μετά αν συνδεθεί μπαίνει κανονικά χωρίς ταρζανιές. Απλά είναι λίγο ακριβό.