LG 55EG910V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα,

Κάτοχος και εγω πλέον της 910v αγορά απο πλαίσιο στα 1249 Black Friday και την παρέλαβα χτες. Η προηγούμενη μου τηλεόραση 40ex500 Sony LCD οπότε για μένα ήταν χάσμα η διαφορά και σε ίντσες και σε ποιότητα μιας και η απόσταση θέασης μου είναι περίπου 2 μέτρα. Η τηλεόραση απλά ΦΑ-ΝΤΑ-ΣΤΙ-ΚΗ. Out of the box χωρίς να πειράξω ρυθμίσεις με ΟΤΕ ΤV μου φάνηκαν τέλεια και τα Digea HD αρκετά καλά για το "και καλά" HD σήμα που δίνει. Το μαύρο είναι μαύρο και έναν δίσκο που σύνδεσα πάνω και έβαλα μερικές σκηνές απο ταινείες έμεινα έκπληκτός (μη φανταστείτε, ripakia των 3-5gb μιας και το Ps4 το πούλησα πρόσφατα και δεν έχω Bluray player). To 3D της ξεκούραστο, ίσως το καλύτερο που έχω δοκιμάσει (μένει να δοκιμάσω αν δουλεύουν και τα γυαλιά απο το cinema). To μενού της πολύ εύκολο και το magic mouse όντως μαγικό το κάνει παιχνιδάκι. Με το που τη σύνδεσα στο wi-fi έκανε ενα update και ήθελα να ρωτήσω κάποιον αν ξέρει, επειδή το input lag της είναι στα 43ms μετά τα παράπονα στην LG για το input lag των OLED βγάλανε update που ρίχνει γενικώς τα ms σε όλες τις OLED και στην συγκεκριμένη το ρίχνει στα 29ms, αν είναι μέσα σε κάποιο υπάρχων update ή αν πρέπει να γίνει ξεχωριστά με στικάκι; Δε το έψαξα βέβαια, απλά λέω μήπως κάποιος το έχει κάνει ήδη και σώσω χρόνο :-) Φυσικά αν κάποιος έχει να προτείνει κάποιες ρυθμίσεις που θεωρεί οτι κάνουν διαφορά στο αποτέλεσμα θα ήμουν υπόχρεος :-)

Το πλάνο βέβαια ήταν 4Κ OLED με Ps4 Pro αλλά η διαφορά μέχρι τα 2.000 στην φτηνότερη 4Κ OLED 55'αρα μου φάνηκε μεγάλη. Φυσικά υλικό 4K ή ακόμα και το Ps4 Pro που δεν είναι καθαρό 4K και γενικώς αυτό το αβέβαιο τοπίο που πιστεύω οτι στα επόμενα 2-3 χρόνια θα είναι ώριμο, θεώρησα ότι ήταν η καλύτερη επιλογή για τα λεφτά της την δεδομένη στιγμή. Ο χρόνος θα δείξει αλλά δε το μετανιώνω ούτε στιγμή για το αποτέλεσμα που φτάνει στα μάτια μου. Την προτείνω ανεπιφύλακτα και περιμένω να δω το πρώτο bluray (σκοπεύω αγορά ps4 pro μέσα στα Χριστούγεννα) και πιστεύω οτι θα μείνω άφωνος :-)

Kατοχος απο τον Αυγουστο, δε θα μπω σε λεπτομερειες απλα καποιες στιγμες χαζευω την εικονα και χανω την ταινια.

Ερχομαι απο Panasonic Plasma και το upgrade ηταν οπως το ηθελα: καλυτερη, φωτεινοτερη εικονα χωρις αισθηση LCDιλας.

Επαιξα αρκετα με τις ρυθμισεις και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος απο το αποτελεσμα, νομιζω επιδεχεται βελτιωσης ισως απο τα χερια καποιου επαγγελματια για να παρω το 100%.

3D δεν ειχα πριν για να κρινω αλλα ειναι πολυ ξεκουραστο, η μιση αναλυση λογω passive δεν ενοχλει τοσο οσο περιμενα, μαλλον απαρατηρητη περναει.

Δεν αλλαζω τηλεορασεις συχνα και αυτο που βλεπω απο την 910 ειναι κατι που θα με καλυπτει για αρκετο καιρο.

Παίδες κάποιες ερωτήσεις για τους ψαγμένους :-)

Ποιό είναι το τελευταίο firmware update; το κάνει μόνη της η τηλεόραση η πρέπει να κατεβάσω αρχείο μέσα απο το site της lg;
Πρέπει να είναι συνδεμένη με καλώδιο ethernet αποκλειστικά για firmware update ή κάνει και με wi-fi;
Υπάρχει HDR firmware update για το συγκεκριμένο μοντέλο μιας και η LG ανακοίνωσε απο τις αρχές του χρόνου για HDR update σε αρκετά μοντέλα του 2015.
και τέλος αν υπάρχει firmware update που ρίχνει το input lag της απο τα 43.5ms (game mode) στα 29ms στο rtings.com έτσι γράφουν τουλάχιστον.

Αν και έχω ψάξει και σε ξένα forums δεν έχω βρει κάτι για τα παραπάνω, φυσικά το firmware update ανα χώρα διαφέρει.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας :-)

Τελικά μίλησα με LG με Live Chat.

H τηλεόραση κάνει update εφόσον είναι συνδεμένη στο internet είτε με wi-fi είτε με Ethernet. (Στην βοήθεια της τηλεόρασης έλεγε ότι update κάνει μόνο με ethernet σύνδεση).
ΗDR update δεν υπάρχει για τα μοντέλα του 2015 μιας και δεν υποστηρίζεται λόγω hardware. Μόνο για τα μοντέλα 4Κ του 2016 και προς το παρόν μόνο για τη σειρά Ε6.
Δεν υπάρχει update για το input lag της μιας και δεν υπάρχει επίσημη μέτρηση απο την LG. (άσχετα αν όλα τα sites την δίνουν στα 43ms και στο rtings.com την δίνουν 29ms μετά απο update). Αν γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω για αυτό το θέμα ας μας ενημερώσει :-)

Όποιος την έχει και μπορεί να δει το τελευταίο firmware update που έχει η τηλεόραση του και μπορεί να μας γράψει το νουμεράκι εδώ (τουλάχιστον να δούμε οτι είναι το ίδιο για το συγκεκριμένο μοντέλο).

Αυτά προς το παρόν.

Νομίζω και η δικιά μου την 04.05.01 έχει μετά απο το πρώτο update που έκανε, πλέον μου βγάζει οτι δεν υπάρχει άλλη ενημέρωση.

Μπορούμε να βρούμε τι update κάνει το 04.05.45;

Υπάρχει εδώ για κατέβασμα http://www.lg.com/uk/support/support-product/lg-55EG910V αλλά δεν αναφέρει κάπου τι update είναι και τι αλλάζει.

688 ΜΒ σχεδόν είναι.. δε το λες και μικρό.

Last edited:
Γιάννη την τηλεόραση την έχει συνδεμένη με ethernet ή wi-fi στο internet?

Έχω μια υποψία οτι λόγω του μεγέθους του update ίσως δε το κατεβάζει καθόλου μέσω wi-fi.

Οταν εχεις το 04.05.01 δε κανει αναβαθμιση (δε ξερω γιατι)
Ειχα αναβαθμισει απο usb με 04.05.30 και η τηλεοραση αυτοματα αναβαθμιστηκε σε 04.05.45 οταν αυτο βγηκε

Ναι στο link πιο πάνω έχει και τις 2 version να κατεβάσεις. Grpol κατάλαβες κάτι σε διαφορά; menu; ρυθμίσεις;
Στην 30 είχε κάνει μόνο του update ή το είχες κάνει με stickaki;