LG 55LA690S ή ... 55" εώς 2000 !!!!

GK_F1

New member
21 June 2013
87
Θελω ν'αγορασω μια tv μεχρι 1500Ε!
Ξεκιναμε απο την αποσταση που ειναι 2,5 - 3+m οποτε μαλλον παιζω 50-55"
Απο αυτες που εχω δει ειμαι αναμεσα σε LG 50LA660S και UE50F6500SS SAMSUNG στις 50"
και LG 55LA690S και UE55F6500SS SAMSUNG στις 55"!!!
Αυτο που ρωταω ειναι 1ον αν ειναι μεγαλες οι 55 για αυτη την αποσταση και αν υπαρχουν αισθητες διαφορες αναμεσα στις 2 μαρκες!!
Εγω κλεινω προς την LG αλλα αν καποιος θεωρει οτι η SAMSUNG δειχνει καλητερα ......!!!

Αν ξεχασα να πω το βασικοτερο οτι την θελω για εργα 2D και 3D και κανονικο προγραμμα απo otetv και σε HD αθλητικα(συγκεκριμενα F1 και motoGP)

Eυχαριστω προκαταβολικα και θα ηθελα τη βοηθεια σας μην κανω τιποτα που μετανιωσω γιατι οπως ολοι τα λεφτα ειναι μετρημενα!!!!!:2thumb22sup::2thumb22sup:

Re: LG 55LA690S ή ...!!!

Σαν εικόνα 2D η 6500 είναι καλύτερη σε όλα (κίνηση , αντίθεση , επεξεργασία τηλεοπτικού σήματος κτλ) εκτός απο την γωνία θέασης που είναι καλύτερη η LG.

Υπόψιν επίσης ότι όλη η σειρά LA6xx είναι 50 Hz πραγματικά (η Samsung σειρά 6 είναι 100 Hz).

55" για θέαση HD και 3D κάθε άλλο παρά μεγάλη είναι για 3 μέτρα. Μόνο σε τηλεοπτικό σήμα ίσως να μην σου αρέσει αυτό που θα βλέπεις.

Απάντηση: Re: LG 55LA690S ή ...!!!

Σαν εικόνα 2D η 6500 είναι καλύτερη σε όλα (κίνηση , αντίθεση , επεξεργασία τηλεοπτικού σήματος κτλ) εκτός απο την γωνία θέασης που είναι καλύτερη η LG.

Υπόψιν επίσης ότι όλη η σειρά LA6xx είναι 50 Hz πραγματικά (η Samsung σειρά 6 είναι 100 Hz).

55" για θέαση HD και 3D κάθε άλλο παρά μεγάλη είναι για 3 μέτρα. Μόνο σε τηλεοπτικό σήμα ίσως να μην σου αρέσει αυτό που θα βλέπεις.
Σ'ευχαριστω φιλε!!
2 πραγματακια ακομα ανδεν σε κουραζω.
1ον σε ενα ξενο site (δεν το θυμαμαι) ειχα δει οτι η la690s ειναι 120hz
2ον οι διαφορες που ειπες ειναι αισθητες ή απολυτα συγκριτικες.Γιατι οπως σου ειπα μου αρεσει περισσοτερο η lg απο design -τηλεκοντρολ-passive 3d και προσχθες που ειχα παει στο mall για να τις δω live δεν εβγαλα κανενα συμπερασμα στο θεμα εικονας γιατι ετσι οπως τις ειχαν ρυθμισει ή απο την πηγη που επαιζαν, αλλου ηταν καλητερη η lg και αλλου η samsung!!!αλλα μου εκανε εντυπωση οτι και στον κωτσοβολο και στο πλαισιο και στο public οι πωλητες με πηγαιναν lg οτι τα φετινα μοντελα οπως η 690 σε θεμα εικονας στην καλητερη εχουν φτασει και ισως ξεπερασει την samsung!!!Aν μου το ελεγε ενας θα ελεγα ενταξει πεφτει promo αλλα και οι 3!!!!!!!

Κοίταξε εγώ δεν είμαι πωλητής οπότε δεν έχω πρόβλημα να πω ότι πιστεύω ως σωστό (και όχι ότι θα μου φέρει τα καλύτερα "μπόνους").

Παρόλα αυτά αν σου αρέσει παραπάνω η LG δικά σου είναι τα λεφτά και εσύ αποφασίζεις , βέβαια 50 Hz δεν είναι ότι καλύτερο για θέαση αθλητικών και F1.

Για το πόσα Hz είναι η 690 (και όλη η σειρά 6) δες εδώ...

http://translate.google.gr/translat...lg-42la690s-la690-serija-3d-led-lcd-smart-tv/

Ok φίλε.
Απο ότι κατάλαβα με κλειστά τα ματια Samsung !!!
Οπως σου είπα την θέλω για έργα 720 και 1080 p και βασικά για προγραμμα τηλεόρασης απο αποκοδικοποιητη otetv (δορυφορικο) και σε κανονική ποιότητα αλλα και αρκετά ντοκυμαντέρ και αθλητικά σε HD !!
Tώρα τα 3D για τώρα ειναι λίγα και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που σου είπα (design- magic control) ειναι δευτεροβουσης σημασίας!!!
Οπότε αν κατάλαβες τη χρήση της εσύ στη θέση μου και στα λεφτά αυτά (max 15

Ok φίλε.
Απο ότι κατάλαβα με κλειστά τα ματια Samsung !!!

Σε καμία μάρκα δεν πας με κλειστά τα μάτια φίλε μου. Όποιος το λέει αυτό είναι είτε fanboy είτε έχει άλλα συμφέροντα.

Αν θέλεις να πας σε παθητικό 3D πας για LG , Panasonic , Sony , για ενεργητικό πας σε Samsung γιατί ουσιαστικά είναι η μόνη εταιρεία που έχει παραμείνει στην τεχνολογία αυτή.

Δες και αυτές σε κάποιο κατάστημα και αποφασίζεις...

http://www.skroutz.gr/s/3256410/Sony-KDL-55W805.html
http://www.skroutz.gr/s/3065701/Panasonic-TX-L55ET60.html
http://www.skroutz.gr/s/3005954/Samsung-UE55F6400.html

Η Sony είναι η πιο ακριβή αλλά έδιναν δώρο ένα κινητό 300 ευρώ (μέχρι πριν λίγο καιρό δεν ξέρω αν ισχύει ακόμη) οπότε ουσιαστικά πέφτει η τιμή της κάπως.

Επιμένω πάντως ότι αν σε εσένα αρέσει η LG (σχεδιαστικά , λόγω magic remote κτλ) να αγοράσεις αυτήν. Δικά σου τα λεφτά εσύ αποφασίζεις.

Καταλαβαίνω τι λες και πραγματικά συγνώμη αν σε κουραζω απλα προσπαθώ να καταλάβω αν οι διάφορες ειναι αισθητές δλδ εγω αν πάρω την lg και βλέπω f1 ή discovery HD υπάρχει περίπτωση να απογοητευτω απο το αποτέλεσμα ενώ με μια Samsung ή Panasonic να ήμουν ικανοποιημένος !!
Πριν 4-5 χρόνια (ουτε που θυμαμαι)για παράδειγμα ήθελα να αγοράσω μια κονσόλα και περίμενα 1χρονο να βγει το ps3 να το συγκρινω με το Xbox 360. E τα συγκρίνει στο Μαγαζι Ένωση φίλου για ενα μήνα δίπλα δίπλα και αποφάσισα να πάρω το Xbox γιατί είδα ότι είχαι καλητερα γραφικά και μου άρεσε περισσότερο το χειριστήριο !!!απο τότε οποίος με ρωτούσε τι να πάρει του έλεγα Xbox αλλα η ουσία ειναι ότι αυτή ήταν η πρωσοπικη μου γνώμη και οι διάφορες ήταν πολυ μικρές και μονο μετά απο άμεση σύγκριση δίπλα δίπλα. Δλδ πιστεύω ότι και το ps3 να έπαιρνα το ίδιο ικανοποιημένος θα ήμουν.
Το ερώτημα ειναι λοιπόν το ίδιο ισχύει και εδώ ή οι διάφορες στην ποιότητα - κίνηση της εικόνας ειναι "σοβαρές"!!!!
Οπως σου είπα ΒΛΕΠΩ αρκετή τηλεόραση και θέλω να την ευχαριστιεμαι!!!!!

Πάντως αν θες και την δική μου γνώμη, μεταξύ των δυο που βάζεις, θα αγόραζα την 6500.

Το μεγάλο μειονέκτημα της LG είναι τα πραγματικά 50Hz, αλλά θεωρώ πως η Samsung έχει και καλύτερη εικόνα.

Απάντηση: LG 55LA690S ή ...!!!

Για την LG 55LM760S σε συγκριση με την SAMSUNG??

Πάντως αν θες και την δική μου γνώμη, μεταξύ των δυο που βάζεις, θα αγόραζα την 6500.

Εσυ ολο σαμσουνγκ μετα μανιας προτεινεις τελευταια
απλο fanboy εισαι η εχεις αλλα συμφεροντα?
:thrasher:

Στο τεστ (ο θεός να το κάνει τέτοιο αλλά τέλος πάντων) του lcdbyingguide αν το προσέξεις γράφει....TruMotion Feature Settings (De-judder and De-Blur)

To Ευρωπαϊκό μοντέλο δεν έχει de-blur γιατί είναι στα 50 Hz. Το γράφει και στο τεστ στην προηγούμενη σελίδα...

Αν και η λειτουργία TruMotion είναι ενεργή για την πρώτη έκδοση του λογισμικού που δεν συνέβη πέρυσι, LA690S καν σαφές, και Προσαρμοσμένη λειτουργία προσφέρει κανένα συστατικό Deblur, αλλά μάλλον στηρίζεται σε μια συνεχώς παρούσα backlight σάρωσης για να μειωθεί το θάμπωμα.

http://translate.google.gr/translat...lg-42la690s-la690-serija-3d-led-lcd-smart-tv/

Μαλιστα!!!
Τελικα δεν το περιμενα να ηταν τοσο δυσκολο να αποφασισεις τι τηλεοραση να παρεις!!!!!
Για την περσινη lm760 ποια ειναι η γνωμη σου?

Την βλέπω στο skroutz 1500 ευρώ και τα θεωρώ υπερβολικά για μοντέλο του 2012. Με τα λεφτά αυτά αγοράζεις καλύτερες τηλεοράσεις του 2013.

Kαι εγω αλλα σε αυτα τα λεφτα ειναι η samsung f6500 και απο οτι διαβαζω και σε αυτη υπαρχουν θεματακια με την εικονα και εχει και το ατιμο το ενεργο 3D!!!!

Aπο οτι εχω δει και διαβασει μεχρι τωρα , η καλυτερη ΓΕΙΑ ΕΜΕΝΑ θα ηταν η LA740S αλλα τωρα ειναι στα 2000 (καιμε 250 δωροεπιταγη αλλα τι να την κανω)!!!!
ΘΑ περιμενω μεχρι τον αυγουστο μηπως και πεσει ,βαλε και τις εκπτωσεις(αν και σε καινουριο μοντελο δεν περιμενω πολλα) βαλε και ενα ψιλοπαζαρι......!!!!!

Η καλύτερη σε value for money με παθητικό 3D είναι η Panasonic ET60. Ουσιαστικά εκτός από το smart tv και το magic remote δεν υστερεί πουθενά από την 740 και είναι και 500 ευρώ φτηνότερη.

Είναι πραγματικά περίεργο που το 2013 η LG δεν έχει χρησιμοποιεί ακόμη 100 Hz σε βασικά της μοντέλα.