LG 55LA965V 4K Τι λέτε για αυτήν ενδιαφέρομαι στις 55"

SWISSTEC

AVClub Addicted Member
26 July 2007
1,471
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ενδιαφέρομαι για αυτήν στις 55" στα 1749€ αξίζει? Από ότι έχω δει με μια γρήγορη ματιά σε εικόνα και χαρακτηριστικά φαίνεται αξίζει από μία απλή full hd.Με ενδιαφέρει για ταινίες, δορυφορικά και ποδόσφαιρο. Και ένα link http://www.lg.com/gr/televisions/lg-55LA965V-ultra-hd-4k-tv

Ενδιαφέρομαι για αυτήν στις 55" στα 1749€ αξίζει? Από ότι έχω δει με μια γρήγορη ματιά σε εικόνα και χαρακτηριστικά φαίνεται αξίζει από μία απλή full hd.Με ενδιαφέρει για ταινίες, δορυφορικά και ποδόσφαιρο. Και ένα link http://www.lg.com/gr/televisions/lg-55LA965V-ultra-hd-4k-tv
Για αυτά που ενδιαφέρεσαι να βλέπεις, μια και 4Κ υλικό θα αργήσει πάρα πολύ να βγει σε ευρεία μορφή, είναι καλύτερα με αυτά τα χρήματα να πάρεις μία από τις κορυφαίες Full HD που κυκλοφορούν, θα βλέπεις και καλύτερα, έως πολύ καλύτερα, σε όλους τους τομείς, θα σου περισσέψουν και χρήματα.

Φίλε Leonid δεν ισχύει ότι επειδή έχει το ultra hd upscaler θα δίχνει καλύτερα τόσο τα κανάλια όσο και τις hd ταινίες?

Φίλε Leonid δεν ισχύει ότι επειδή έχει το ultra hd upscaler θα δίχνει καλύτερα τόσο τα κανάλια όσο και τις hd ταινίες?
Ακριβώς το αντίθετο.
Αυτό είναι λογικό διότι σε κάθε περίπτωση η δουλεία που έχει να κάνει για να προσαρμόσει το κάθε σήμα ( και κυρίως το SD είτε είναι από κανάλια - ακόμα χειρότερα - είτε από DVD π.χ. ) στην ανάλυση του πάνελ , είναι πολλαπλάσια από ότι σε ένα πάνελ με Full HD ανάλυση.
Ειδικά στα κανάλια, όπου έτυχε να δω η εικόνα είναι τραγική, και ας λέει όποιος θέλει , ότι θέλει ( δηλαδή οι κάτοχοι Ultra HD τηλεοράσεων, όχι όλοι ). Η σύγκριση που έκανα δεν είναι μόνο με αυτές που έχω, sony W905 & samsung C8000, που εκεί είναι για γέλια η εικόνα από κανάλια και γενικώς από SD σήμα, δυστυχώς μεγάλη η διαφορά και σε Full HD υλικό και ας με συγχωρέσουν οι κάτοχοι τέτοιων τηλεοράσεων, αλλά η ποιότητα εικόνας που είδα σε SD σήματα , τη παίρνεις και από τηλεοράσεις Full HD πολύ χαμηλής κατηγορίας, και μη μου πει κανείς για θέμα ρυθμίσεων, διότι ασχολήθηκα και αναφέρομαι σε σονυ και samsung, με LG θεώρησα περιττό να ασχοληθώ μετά από αυτά που είδα από τις άλλες δύο, εκεί θα ήταν για κλάματα όχι για γέλια. Λυπάμαι παραγματικά και πάλι που στεναχωρώ τους όποιους κατόχους, αλλά .....
Είναι πάρα πολλά τα λεφτά που ζητάνε, για αυτά που μπορούν να προσφέρουν βάσει των δεδομένων που ισχύουν, δηλαδή τη μη ύπαρξη Ultra HD υλικού, που εκεί πράγματι η εικόνα είναι φανταστική ( με εξαίρεση δυστυχώς τη κίνηση, υπάρχει εκεί πρόβλημα καθότι 100 Hz πραγματικά από πάνελ ) αλλά θα αργήσει πάρα πολύ ακόμα να υπάρχει σε ευρεία μορφή.
Άρα καλείτε ένας αγοραστής σήμερα ( και ειδικά στην Ελλάδα ) να πάρει κάτι που έχει μελλοντικές δυνατότητες για 3 με 4 χρόνια μετά, που δεν είναι και τεχνικά άρτιο σε βασικούς τομείς, για να βλέπει υλικό που μπορεί να το δει με πολύ πιο φθηνό τρόπο και το κυριότερο πολύ πιο ποιοτικό σχεδόν σε όλους τους τομείς, με μια τηλεόραση Full HD.
Ακόμα και σαν μελλοντική επένδυση σε δυνατότητες τηλεόρασης να το δεις, δεν ισχύει διότι δυστυχώς και πάλι έχουμε δει ότι ο μέσος όρος ζωής ( και μάλιστα ο πολύ καλός μέσος όρος ) είναι γύρω στα 4 με 5 χρόνια, στις σημερινές τηλεοράσεις. Εκεί δηλαδή που θα αρχίζει , πολύ πιθανά , να ξεδιπλώνει τις χάρες του το 4Κ ( άσε που πιστεύω ότι μάλλον σε 8Κ θα πάνε πιο γρήγορα γιατί έτσι οδηγούν οι εξελίξεις και το 4Κ θα καταλήξει σαν το HD ready που τελείωσε γρήγορα γρήγορα ) θα θέλεις αλλαγή τηλεόρασης πάλι, οπότε θα σου έχουν μείνει ´τα χρόνια αυτά μόνο οι δυνατότητες, αλλά αχρησιμοποίητες...... και θα έχεις στερηθεί τη καλύτερη εικόνα αλλά και πιο οικονομική.
Ε δεν είναι παράλογο όλο αυτό;

Ενδιαφέρομαι για αυτήν στις 55" στα 1749 αξίζει? Από ότι έχω δει με μια γρήγορη ματιά σε εικόνα και χαρακτηριστικά φαίνεται αξίζει από μία απλή full hd.Με ενδιαφέρει για ταινίες, δορυφορικά και ποδόσφαιρο. Και ένα link http://www.lg.com/gr/televisions/lg-55LA965V-ultra-hd-4k-tv

μια full hd στα ιδια χρηματα αποδιδει καλυτερα....καλυτερα περιμενε για 4κ ακομα λιγο

Είναι πάρα πολλά τα λεφτά που ζητάνε, για αυτά που μπορούν να προσφέρουν βάσει των δεδομένων που ισχύουν, δηλαδή τη μη ύπαρξη Ultra HD υλικού, που εκεί πράγματι η εικόνα είναι φανταστική ( με εξαίρεση δυστυχώς τη κίνηση, υπάρχει εκεί πρόβλημα καθότι 100 Hz πραγματικά από πάνελ ) αλλά θα αργήσει πάρα πολύ ακόμα να υπάρχει σε ευρεία μορφή.

Τα 100 Hz από το πάνελ γιατί αποτελούν πρόβλημα? Στην δική μου τηλεόραση τουλάχιστον τα περισσότερα τεστ έλεγαν ότι οι διαφορές με την F8000 που ήταν στα 200 ήταν οριακές (και οι δύο έχουν motion resolution 1080 γραμμές ενώ και στο τεστ του Avclub η F8000 είχε και περισσότερα artifacts).

Τα 100 Hz από το πάνελ γιατί αποτελούν πρόβλημα? Στην δική μου τηλεόραση τουλάχιστον τα περισσότερα τεστ έλεγαν ότι οι διαφορές με την F8000 που ήταν στα 200 ήταν οριακές (και οι δύο έχουν motion resolution 1080 γραμμές ενώ και στο τεστ του Avclub η F8000 είχε και περισσότερα artifacts).

και εγω που εχω δει 100hz samsung προσπαθω να δω τι διαφορα εχει με την δικια μου που ειναι 200 αλλα δεν βλεπω κατι εμφανη...ισως με ακομα πιο γρηγορους επεξεργαστες να υπαρξει..κανα 16 πυρηνος

Σε αυτό το σημείο δε το εξέφρασα καλά. Η εικόνα στη κίνηση δεν είναι τόσο καλή όχι αποκλειστικά και μόνο επειδή είναι 100 Hz.
Υπάρχουν κατοστάρες Full HD που είναι μια χαρά.
Σίγουρα πάντως αν είχαν 200αρι πάνελ, που θα έπρεπε έτσι και αλλιώς για τα λεφτά που ζητάνε oi 4K, και για να τις υποστηρίξουν πιο καλά.

Μακάρι να δούμε τηλεόραση 4Κ στα 200 Hz από το πάνελ αλλά χρειάζεται τεράστια επεξεργαστική ισχύς που προς το παρόν δεν είναι εφικτό να υπάρξει (σε λογικό κόστος τουλάχιστον).

Κάτι τέτοιο αν θυμάσαι είχε γίνει και με τις FullHD όταν αρχικά ήταν 50 Hz γιατί τα τσιπάκια επεξεργασίας της εποχής δεν επέτρεπαν μεγαλύτερους ρυθμούς ανανέωσης.

και εγω που εχω δει 100hz samsung προσπαθω να δω τι διαφορα εχει με την δικια μου που ειναι 200 αλλα δεν βλεπω κατι εμφανη...ισως με ακομα πιο γρηγορους επεξεργαστες να υπαρξει..κανα 16 πυρηνος

Οι επιδόσεις του τμήματος frame interpolation δεν έχουν καμμία σχέση με τον αριθμό και τη συχνότητα των πυρήνων (ακόμη).

Η διαφορά μεταξύ πραγματικών 100Hz και 200Hz, πλέον που χρησιμοποιούνται αποδοτικές τεχνικές black frame insertion και scanning backlight, θα φανούν σπάνια σε κλασικό υλικό βίντεο και κυρίως σε πολύ γρήγορες κινήσεις, που θα έχουν την απαιτούμενη διάρκεια (ώστε να προλάβει να προσαρμοστεί η επεξεργασία και να ελαχιστοποιηθούν τα τεχνουργήματα). Ένα pattern που ξεχωρίζει τους αμνούς από τα ερίφια, είναι το APDC@18,5ppf: σε αυτό, η τυπική 100Hz LCD τερματίζει στις 500-600 γραμμές, ενώ η τυπική 200Hz αγγίζει τις 800-900...

Μία άλλη περίπτωση όπου οι διαφορές 100/200Hz μεγεθύνονται, είναι αν απενεργοποιηθούν τα όποια βοηθήματα από τον οπίσθιο φωτισμό (κάτι για το οποίο δεν υπάρχει κανένας λόγος, πέρα από έντονη, ιδιοπαθή ευαισθησία στο flickering ή αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει την τηλεόραση σε υπαίθριο χώρο).

Αυτά βέβαια όλα, ισχύουν για τηλεοράσεις FullHD. Σε 4K πάνελ, για να μπορέσει να επιτευχθεί καθαρότητα σε επίπεδο pixel (ήτοι στο αντίστοιχο των 2160 γραμμών), ακόμα και στην ταχύτητα των 6,5ppf, τα 100Hz μαζί με τεχνικές BFI/SB είναι ανεπαρκή...

Οι επιδόσεις του τμήματος frame interpolation δεν έχουν καμμία σχέση με τον αριθμό και τη συχνότητα των πυρήνων (ακόμη).

Η διαφορά μεταξύ πραγματικών 100Hz και 200Hz, πλέον που χρησιμοποιούνται αποδοτικές τεχνικές black frame insertion και scanning backlight, θα φανούν σπάνια σε κλασικό υλικό βίντεο και κυρίως σε πολύ γρήγορες κινήσεις, που θα έχουν την απαιτούμενη διάρκεια (ώστε να προλάβει να προσαρμοστεί η επεξεργασία και να ελαχιστοποιηθούν τα τεχνουργήματα). Ένα pattern που ξεχωρίζει τους αμνούς από τα ερίφια, είναι το APDC@18,5ppf: σε αυτό, η τυπική 100Hz LCD τερματίζει στις 500-600 γραμμές, ενώ η τυπική 200Hz αγγίζει τις 800-900...

Μία άλλη περίπτωση όπου οι διαφορές 100/200Hz μεγεθύνονται, είναι αν απενεργοποιηθούν τα όποια βοηθήματα από τον οπίσθιο φωτισμό (κάτι για το οποίο δεν υπάρχει κανένας λόγος, πέρα από έντονη, ιδιοπαθή ευαισθησία στο flickering ή αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει την τηλεόραση σε υπαίθριο χώρο).

Αυτά βέβαια όλα, ισχύουν για τηλεοράσεις FullHD. Σε 4K πάνελ, για να μπορέσει να επιτευχθεί καθαρότητα σε επίπεδο pixel (ήτοι στο αντίστοιχο των 2160 γραμμών), ακόμα και στην ταχύτητα των 6,5ppf, τα 100Hz μαζί με τεχνικές BFI/SB είναι ανεπαρκή...

αυτο που ηθελα να πω οτι αργοτερα ισως διαθεσουνε καποιο επεξργαστη διπυρηνο η μεγαλυτερο μονο για επεξεργασια κινησης

O jL_? ερμηνεύεται σε πρώτο πρόσωπο από τον hxostil...
τουλάιχιστον βέβαια, κάτι καταλάβαμε..
τζεκιλ και χαιντ ενα πραμα

Με λόγο μελέτη μπορείτε να κατανοήσετε τι λέει ο JL...

Black frame insertion & scanning backlight -> http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/44629-LCD-LED-LCD-TV-200-Hz-MCI-CMR-XR-PMR-κ-λ-π

APDC@18,5ppf -> Advanced Plasma Development Center (τεστ κίνησης) στα 18.5 pixel per frame , ένα παράδειγμα μέτρησης υπάρχει εδώ...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/57206-Philips-PFL9705-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια/page37