LG 55LW980S, LG 55LM670S ή Panasonic TX-L55ET5E?

gamepanther

New member
15 October 2012
7
Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για το υπέροχο φόρουμ! Έχοντας φτάσει η ώρα για αγορά νέας tv (άνω των 50" λόγω απόστασης θέασης ακριβώς 3,5μ.) είχα αρχικά καταλήξει στην
Samsung PS51E6500ES. Τόσο τα καλά σχόλια των κατόχων από το φόρουμ που είχα διαβάσει, όσο και η δική μου άποψη από κοντά, είχαν σιγουρέψει την επιλογή μου, αν και κοιτούσα και την επίσης πολύ καλή Sony KDL-55HX850.

Ωστόσο, η απόφαση να συνοδευτεί η αγορά της tv με την αγορά και παιχνιδομηχανής (ps3 ή xbox) μάλλον ακύρωσε την προοπτική αγοράς plasma tv, σύμφωνα και με όσα γράφονται σχετικά στο φόρουμ.

Κοιτώντας πλέον λοιπόν αποκλειστικά για led-lcd, κατέληξα στις 3 επιλογές του τίτλου (οι οποίες και βρίσκονται σχετικά κοντά τιμολογιακά μετά τη χρήση κουπονιού) προφανώς λόγω passive 3d, καθώς μετά από αρκετές δοκιμές στα μαγαζιά διαπίστωσα ότι active 3d μου ήταν πολύ δύσκολο να παρακολουθήσω λόγω της γνωστής κούρασης που προκαλεί δυστυχώς και σε εμένα, γεγονός που απέκλεισε και την αγορά της Sony KDL-55HX850.

Να πω επίσης ότι η LG 55LW980S μου έχει κάνει πάρα πολύ καλή εντύπωση, ωστόσο πρόκειται για εκθεσιακό μοντέλο, αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο.

Η χρήση της προορίζεται κυρίως για ταινίες κατά 50% (2d και 3d), αλλά ασφαλώς και για τηλεοπτικό και παιχνίδια κατά μικρότερο ποσοστό, ενώ καλό θα ήταν η αξία της να μην υπερβαίνει τα 1600e.

Ποια θεωρείτε καλύτερη? Επίσης κρίνετε σκόπιμη την επέκταση εγγύησης? Γιατί στην περίπτωση της
LG 55LW980S δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα λόγω εκθεσιακού.

Ασφαλώς και κάθε άλλη πρόταση από τα αναφερόμενα μοντέλα δεκτή! Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Last edited:
Εμένα μ´αρέσει η 980S.
Επέκταση εγγύησης κάνεις, αν σου φτάνουν τα λεφτά.
Αλλιώς, κάνεις το σταυρό σου.:chinese:

Δεν είναι θέμα χρημάτων φίλε jimitsis. Μου είπαν ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης εγγύησης (Πλαίσιο). Μου δίνουν βέβαια την αρχική εγγύηση 2 ετών.

Το κατάλαβα. Εννοούσα σε περίπτωση που διαλέξεις άλλη τηλεόραση.

Και εγώ έχω πάρει την 47LW980S εκθεσιακή από τον ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ με επέκταση 5 ετών στην εγκύηση από τα DIXIONs.
Eίμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από την τηλεόραση, όμως πρέπει να σου πώ πως δεν είναι μιά εύκολη τηλεόραση....

Χρειάζεται σωστές ρυθμίσεις για να σου αποδόσει τα μέγιστα και να μην έχεις μεγάλο θέμα με HALOING και BANDING....

Μπορείς να έχεις το απόλυτο μαύρο και τέλειο Contrast αλλά ταυτόχρονα σε πλάγιες γωνίες θέασης (μεγαλύτερες από 50 μοίρες) θα βλέπεις το HALO ειδικά σε σκοτεινά πλάνα.
Σε σχεδόν κάθετες γωνίες θέασης η απεικόνιση είναι καταπληκτική και το 3D ΤΕΛΕΙΟ.

Εμένα η 47άρα μου βγήκε 1080 euro + 5ετή εγκύηση.

Κάνε όσα περισσότερα παζάρια μπορείς και βεβαιώσου ότι δεν έχει κανένα ελλάτωμα....

Και εγώ είχα παρόμοιο δίλημμα, μεταξύ των LG 980 και 670. Την 980 την είχα βρεί πριν μια εβδομάδα στο Media Markt στην Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι το εκθεσιακό κομμάτι, στα 1399 ευρώ.
Όμως φοβήθηκα να αγοράσω μια τηλεόραση που επί 7 τουλάχιστον μήνες ήταν ανοιχτή 10 ώρες την ημέρα, 6 μέρες την εβδομάδα. Επίσης η 980 αν και κορυφαίο μοντέλο της LG είναι περσινό μοντέλο και δεν έχει κάποιες λειτουργίες όπως WiFi (χρειάζεται στικάκι). Τέλος, μου άρεσε πιο πολύ εμφανισιακά η 670 με το νίκελ γύρω γύρω, σε σχέση με ένα διαφανές πλαστικό που εξέχει από την 980.
Έτσι κατέληξα στην 55LM670S στα 1519 ευρώ σε 24 άτοκες δόσεις από το Electroworld και με δώρο μια 3D κάμερα (την οποία δεν χρειάζομαι και έχω σκοπό να πουλήσω κανένα 150άρι).
Κάτι παραπάνω δεν μπορώ να σου πω γιατί δεν έχω ακόμα παραλάβει την τηλεόραση (αύριο θα την πάρω και θα βάλω τις εντυπώσεις μου στην αντίστοιχη ενότητα).
Όλα είναι θέμα γούστου και χρημάτων. Όποια και να διαλέξεις σου εύχομαι να την ευχαριστηθείς!!!!!

Εαν ενεργοποιήσεις το local Dim στο medium ή High τότε στα σημεία που δεν υπάρχει πληροφορία, οι ζώνες σβήνουν τα LED και το μαύρο είναι απόλυτο.
Βέβαια επειδή οι ζώνες δεν είναι πολλές, σε πλάγιες γωνίες θέασης βλέπεις ένα παραλληλόγραμο HALO.

Επίσης η 980 αν και κορυφαίο μοντέλο της LG είναι περσινό μοντέλο και δεν έχει κάποιες λειτουργίες όπως WiFi (χρειάζεται στικάκι).

Eδώ κάνεις ΛΑΘΟΣ...
Εχει ενσωματομένο WiFi.
Aν φυσικά αναφέρεσαι στην LW980S....

H άποψη μου είναι να αποφύγεις εκθεσιακό μοντέλο το οποίο είναι και του 2011.

H άποψη μου είναι να αποφύγεις εκθεσιακό μοντέλο το οποίο είναι και του 2011.

Μπορεί να είναι μοντέλο του 2011 (Για την LW980S αναφέρομαι) αλλά μην ξεχνάμε πως στην Ελλάδα κυκλοφόρησε κατά τον Μάρτιο του 2012.

Οσο για την LG όλη η φετινή σειρά LM από πλευράς απόδοσης είναι με αρκετά προβλήματα.

Στο κάτω κάτω δεν αγοράζει κανείς μια τηλεόραση με μοναδικό κρητήριο τo Design της.

Σε όλους τους τομείς η LW980S είναι η κορυφαία TV της LG ακόμη και για όλη την φετινή σειρά.
Βέβαια θα πρέπει να είναι κανείς πολυ μα πάρα πολύ προσεκτικός όταν αγοράζει εκθεσικά μοντελα, για να μη φάει καμμιά πίκρα στο τέλος.

Γνώμη μου είναι να πάρει μαζί του κανένα στικάκι USB με MKV full HD και να πάει στο μαγαζί που τις έχει και να τις ξεσκίσει στους ελέγχους προτού προβεί σε αγορά.