LG 55NANO866NA ή Sony KD-55X85J για PS5 και ταινιες

odylec

New member
4 November 2021
5
Καλησπέρα,

Θέλω να προχωρήσω στην αγορά μιας τηλεόρασης 55'' για PS5 και ταινιες μέχρι 900 € με τα παρακατω χαρακτηριστικά:
smart tv,
HDR,
100-120Hz
,HDMI 2.1

Είμαι ανάμεσα σε αυτες τις δύο: LG 55NANO866NA ή Sony KD-55X85J
Ποια θα διαλέγατε και γιατί;
Ευχαριστω

Για θέαση 4Κ υλικού σε απόσταση 2.5 μέτρων, οι 65" είναι το ελάχιστο προτεινόμενο μέγεθος. Για full HD περιεχόμενο είναι αρκετές και μικρότερου μεγέθους τηλεοράσεις. Αν δεν είναι απαραίτητες σχετικά μεγάλες γωνίες θέασης, αποκλείεις τις LCD από την LG στις 55" και 65". Ιδανικά, θα πετύχεις κάποια εκ των 65" Samsung Q70A και Sony X85J κοντά στα χίλια ευρώ, πριν τελειώσει η χρονιά.

optimal-viewing-distance-television-graph-size.png

Γνωριζα οτι για 65'' θελει πανω απο 3 μετρα για αυτο μου βαλανε και βετο για την τηλεοραση.

Οποτε, αν αντιλαμβανομαι σωστα, από τις δυο που σου προτεινά λογικα θα διάλεγες την Sony;

(α) Λαμβάνοντας υπόψιν τα προαναφερθέντα, δε θα διάλεγα/πρότεινα 55".
(β) Η X85J διαθέτει VA panel, άρα και μεγαλύτερη αντίθεση από τη Nano86 (IPS panel). Είναι καλύτερη λύση, για θέαση χωρίς μεγάλες γωνίες θέασης (από πολλά άτομα).
(γ) Οι 65" δεν είναι για (πολύ) πάνω από τρία μέτρα απόσταση, εκτός αν το υλικό που προβάλλεται είναι χαμηλής ποιότητας/ανάλυσης.

• Like
Reactions: odylec
Λογικα θα καταληξω στην sony 55'' ή σε καμια 60'' με va panel.

Σε ευχαριστω για την βοηθεια

Μια 65" έχει περίπου 40% μεγαλύτερη επιφάνεια, σε σύγκριση με μια 55". Αν υπάρχει πρόβλημα με το budget, καλύτερα να περιμένεις -όσο χρειαστεί- για μειώσεις τιμών στα μοντέλα των 65". Ουσιαστικά, δεν κερδίζεις κάτι σε ανάλυση/πληροφορία, αν διαθέτεις ήδη μιαν 50"-55" full HD τηλεόραση. Από την άλλη, το HDR, αν υλοποιείται ικανοποιητικά, μπορεί να προσφέρει καλύτερη εικόνα, σε σύγκριση με μια τηλεόραση που δεν το υποστηρίζει.

• Love
Reactions: odylec

Αυτο βρηκα στις 65" : Sony KD-65X85J vs LG 65NANO886PB

Η Nano88 στις 65", καθώς και οι υπόλοιπες LCD από την LG στη συγκεκριμένη διαγώνιο, όπως αναφέρω προηγουμένως, έχουν IPS panels. Αν χρειάζεσαι σχετικά μεγάλες γωνίες θέασης, την/τις προτιμάς. Η 65" X85J είναι διαθέσιμη έναντι 1160 ευρώ στα Sony Centers, ενώ στα καταστήματα με τις φθηνότερες τιμές δε δείχνει διαθέσιμη. Περίμενε μερικές εβδομάδες, λογικά θα την πετύχεις με λιγότερα.