LG 60PK950 η Panasonic-TX-P50V20E

Άστα να πάνε, ειδικά όταν βλέπω bluray με τα κυάλια..

εγω απο την αλλη,με την 5090H στα 4 μετρα,βλεπω μια χαρα.
μπορει να μην βλεπω το σπυρακι που εχει κατω απο το ματι ο ηθοποιος,αλλα σιγουρα βλεπω πολυ ξεκουραστα.
γουστα...:antlers:

Καλημέρα!

Για θέαση από τα 4 μέτρα η 50άρα είναι μικρή. Συνεπώς θα έλεγα ότι η επιλογή της 60PK950 είναι μονόδρομος. Οπως έγραψα και σε προηγούμενο post για την PK950 που είδα στην πρόσφατη έκθεση, πρόκειται για μια αρκετά καλή τηλεόραση και μάλλον για το απόλυτο value for money στις 60":

Είδα χθες στο περίπτερο της LG στην έκθεση Hi-End Show 2010, την 60PK950. Ηταν στημένη σε σκοτεινό δωμάτιο, και έπαιζε από Blu Ray τους Πειρατές της Καραϊβικής 3. Αρκετά καλή τηλεόραση, και ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος ότι αγοράζει μία 60άρα με λιγότερα από 2000 ευρώ, θα πρέπει να αποτελεί το απόλυτο value for money. Ασφαλώς σύγκριση με τις 2 LCD που υπήρχαν στο διπλανό δωμάτιο δεν υπήρχε. Απορώ πως πουλάνε στην LG αυτές τις LCD με τόσο άθλια εικόνα. Οσο για το 3D που είδα στην μία απ' αυτές, δεν έχω κάτι άξιο αναφοράς. Εδειχναν κάποιο video game (απ' αυτά με έναν τύπο που σκοτώνει ότι κινείται :flipout:). Απαράδεκτο γενικά. Σαν το 3D της VT20 δεν έχω δει παρόμοιο. Κρατάω βέβαια μία μικρή επιφύλαξη λόγω του ότι δεν έχω δει 3D game στην Panasonic....

Εφυγα τροχάδην και δεν πρόσεξα ούτε ποιά τηλεόραση ήταν αυτή που έπαιζε το 3D.... :D

Μάλλον πρέπει να ήταν η 47LX9500...

Y.Γ. Και να δω πότε οι εταιρείες θα βάλουν κάποιον με γνώση του αντικειμένου τουλάχιστον εκεί που εκθέτουν τα προϊόντα τους. Διότι δεν είναι δυνατόν να λέω στον υπεύθυνο να ενεργοποιήσει το trumotion ώστε να δω κίνηση - artifacts κ.λ.π. και αυτός να μου λέει ότι έχει ενεργοποιήσει τη ρύθμιση για τα χρώματα και δεν χρειάζεται κάτι άλλο... :flipout:

εγω απο την αλλη,με την 5090H στα 4 μετρα,βλεπω μια χαρα.....

Εγώ Δημήτρη βλέπω στην 5090Η από τα 2,80m. Για τηλεοπτικό SD σήμα είναι καλά, αλλά για HD (τηλεοπτικό, mkv, Blu Ray κ.λ.π.) είναι μικρή. Η 60άρα θα ήταν ιδανική....

-bye-

Εγώ Δημήτρη βλέπω στην 5090Η από τα 2,80m. Για τηλεοπτικό SD σήμα είναι καλά, αλλά για HD (τηλεοπτικό, mkv, Blu Ray κ.λ.π.) είναι μικρή. Η 60άρα θα ήταν ιδανική....

-bye-

εχω την λογικη,να μην χρειαζεται να κινω αριστερα δεξια το κεφαλι μου για να καλυψω το πανελ και συγχρονως να μην τερματιζω το ματι μου.
βλεπω οτι το ματι μου γεμιζει και-βασικο για εμενα-χωρις να με κουραζει και μετα απο πολυωρη θεαση.
εαν θα μπορουσα να ερθω πιο κοντα,μεχρι 50 ποντους θα πηγαινα.
ειναι και θεμα συνηθειας....-bye-

+1 για την 60PK550. Δεν αξιζει να δωσεις παραπανω για την 950 οταν εχει διαφορα μονο στον σχεδιασμο (δεν ειναι νεοτερο μοντελο οπως νομιζεις).

Σιγουρα ειναι καλυτερη η VT αλλα οχι τοσο ωστε να καλυπτει τις +10" της LG. Aσε που υπερτερει και σε σχεδιασμο και media player η τελευταια.

Και εγώ για την 550 θα πήγαινα...

Πως δεν έχει διαφορα:
1.PK550 3,000,000:1 Αντιθεση
PK950 5,000,000:1 Αντιθεση
2.PK950 + TruBlack Φιλτρο που απορροφα μεγαλη ποσοτητα εξωτετικου φωτισμου. Η PK550 δεν εχει
3.PK950 +WEB TV (WiFi-DLNA) Η PK550 δεν εχει
4.H PK550 έχει razor FRAME η PK950 δεν έχει είναι BORDERLESS DESIGN

Αυτό το φίλτρο που λές είναι το αυτοκόλλητο φίλτρο που κάποιο άλλο μέλος δυστηχώς το ξεκόλλησε!!! Τόσο καλή εφαρμογή που έχει! Οσο για τα υπόλοιπα που λές, η τηλεόραση είναι μέσω απεικόνισης και όχι PC. Σίγουρα θα έχει κάποιο media player ο φίλος μας που θα μπορεί να τα έχει αυτά, συνεπώς δεν χρειάζεται να τα πληρώνει διπλά

εχω την λογικη,να μην χρειαζεται να κινω αριστερα δεξια το κεφαλι μου για να καλυψω το πανελ και συγχρονως να μην τερματιζω το ματι μου.

Aυτο που γραφεις Δημητρη ειναι λαθος.

distance.jpg

Για την ακρίβεια και στο 1.5 μέτρο απο 50" δεν χρειάζεται κάποιος να κουνάει το κεφάλι του.

Δεν έγινε ξαφνικά η 50αρα το γήπεδο του Wimbledon.-bye-

Aυτο που γραφεις Δημητρη ειναι λαθος.

distance.jpg

Για την ακρίβεια και στο 1.5 μέτρο απο 50" δεν χρειάζεται κάποιος να κουνάει το κεφάλι του.

Δεν έγινε ξαφνικά η 50αρα το γήπεδο του Wimbledon.-bye-

συνεχιζω να θεωρω υπερβολη αυτες τις αποστασεις.
ειναι της λογικης "ψαχνω την λεπτομερεια και χανω την ουσια του περιεχομενου που παρακολουθω"
δηλαδη κοιταω το ποσο καλη και λεπτομερη εικονα παρακολουθω και εαν με ρωτησει ο διπλανος-που δεν τον ενδιαφερουν τα thx iso -
"τι παιχτηκε τωρα σ`αυτην την σκηνη" εγω απλα θα του απαντησω "υπεροχο βαθυ μαυρο με απιστευτες λεπτομερειες..."
σορρυ αλλα ετσι δεν μου αρεσει...:antlers:

Απλως το λεω επειδη ανεφερες οτι πρεπει να κουνας το κεφαλι σου για να δεις κατι το οποιο δεν ισχυει ουτε στο 1,5 μετρο ποσο μαλλον στα 4 μετρα.

Απο εκει και περα ειναι και προσωπικο θεμα. Εγω συμφωνω με Teri και Κωστα και προτιμω 60αρα στα 3 μετρα.

Απλως το λεω επειδη ανεφερες οτι πρεπει να κουνας το κεφαλι σου για να δεις κατι το οποιο δεν ισχυει ουτε στο 1,5 μετρο ποσο μαλλον στα 4 μετρα.

Απο εκει και περα ειναι και προσωπικο θεμα. Εγω συμφωνω με Teri και Κωστα και προτιμω 60αρα στα 3 μετρα.

ναι αυτο ειπα + το οτι θελω τα ματια μου να κανουν οσο το δυνατον λιγοτερο κινησεις.
κατα τ`αλλα οντως θεμα γουστου.....:antlers:

Re: Απάντηση: Re: LG 60PK950 η Panasonic-TX-P50V20E

Δεν υπάρχουν τέτοια νούμερα φίλε μου.....marketing, σκέτο marketing και τίποτα παραπάνω.

Ακριβώς.

Αυτά είναι νούμερα που δεν προκύπτουν από πουθενά και δεν πρόκειται να επαληθευτούν από μετρήσεις ποτέ.

Και εγώ για την 550 θα πήγαινα...
Αυτό το φίλτρο που λές είναι το αυτοκόλλητο φίλτρο που κάποιο άλλο μέλος δυστηχώς το ξεκόλλησε!!! Τόσο καλή εφαρμογή που έχει!

Φιλε μου το φιλτρο αυτο που λες το ειναι μια χαρα κολλημενο... Ειναι κατι σαν screen protector για κινητο αλλα πολυ καλα κολλημενο.. Ομως κι εγω στη δικια μου (LG 60"PS7000) νομιζα οτι πρεπει να βγει και στην κατω γωνια προσπαθησα και το ξεκολλησα λιγο.. Αλλα μετα που ειδα ποσο δυσκολα βγαινει σταματησα και άρχισα να το ψαχνω... Ευτυχως τελικα το αφησα στη θεση του!!

Οσο για το διλημμα του φιλου κι εγω ψηφιζω 60" . Εγω βλεπω απο τα 3-4 μετρα (αναλογα που θα καθίσω). Δεν θα γυρνουσα με τιποτα στην 50αρα που ειχα πριν (ας επαιζε και καλυτερα)..
Μονο για παραπανω απο 60" θα πηγαινα...
;)

Last edited:
Φιλε μου το φιλτρο αυτο που λες το ειναι μια χαρα κολλημενο... Ειναι κατι σαν screen protector για κινητο αλλα πολυ καλα κολλημενο.. Ομως κι εγω στη δικια μου (LG 60"PS7000) νομιζα οτι πρεπει να βγει και στην κατω γωνια προσπαθησα και το ξεκολλησα λιγο.. Αλλα μετα που ειδα ποσο δυσκολα βγαινει σταματησα και άρχισα να το ψαχνω... Ευτυχως τελικα το αφησα στη θεση του!!
;)

Είδες που ακόμα και εσύ μπερδεύτικες και πήγες να το ξεκολλήσεις;; Και εν πάσει περιπτώσει όταν δίνεις πάνω από 300Ε για το καινούργιο μοντέλο ΚΑΙ διαφημίζεις αυτό το φίλτρο σαν upgrade οφείλεις να το έχεις κάπως...που ο άλλος να μην προσπαθήσει να το ξεκολλήσει!! Αλλά αυτό είναι offtopic.

Εγώ πάντως προτείνω την 550 στις 60'

Re: Απάντηση: Re: LG 60PK950 η Panasonic-TX-P50V20E

Ακριβώς.

Αυτά είναι νούμερα που δεν προκύπτουν από πουθενά και δεν πρόκειται να επαληθευτούν από μετρήσεις ποτέ.

Tί μας λες...

Αν βάλεις τη U10 σου σε "Δυναμική", το on/off contrast που μετράει στο σκοτάδι, είναι άπειρο... :flipout: :flipout: :flipout:

Εγω εχω βρει μια νεα μεθοδο μετρησης που δινει απειρο.

Στην αρχη πατας στην τηλεοραση το κουμπι "on" και μετα το ξαναπατας για να γινει "off".:p

Aυτό κάνει στη δυναμική... :flipout: :flipout: :flipout:

Μόλις βάλεις την full black καρτέλα, σβήνει το πάνελ... :rofl:

Τελικά το αποφάσισα πάω για την panasonic είναι ποιο φτηνή και με καλύτερη εικόνα δεν πειράζει που η άλλη είναι τεραστια, αν δεν έχεις ποιότητα ;).
Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια ;)

Καλοθέατη αν και πιστεύω σε λίγους μήνες θα λες, τι καλά να ήταν λίγο μεγαλύτερη.. Μακάρι να διαψευστώ και να την απολαμβάνεις για πολύ καιρό!

Re: Απάντηση: LG 60PK950 η Panasonic-TX-P50V20E

Καλοθέατη αν και πιστεύω σε λίγους μήνες θα λες, τι καλά να ήταν λίγο μεγαλύτερη.. Μακάρι να διαψευστώ και να την απολαμβάνεις για πολύ καιρό!
Σε μερες,οχι μηνες.....

και φυσικά την LG . Άλλο οι 50 ίντσες κι άλλο οι 60. Ασε που η μια είναι κούκλα και η άλλη πανούκλα ( εξου και το Pany) . Όσο για το αυτοκόλλητο που λενε μη μασάς . Εγω την είδα από κοντά και δεν τίθεται κανένα θέμα ούτε να ξεσκολίσει ούτε να φαίνεται. Ο φίλος που την πάτησε να με συγχωρεί αλλά έκανε λαλακία . πρέπει να τη σκαλίσεις πολύ για να το βγάλεις και να είσαι αρκετά άσχετος ώστε να μην καταλάβεις ότι αυτό δεν το βγάζουμε . Εκτός κι αν ο φίλος έπεσε σε κομμάτι με αστοχία υλικού που δεν ειχε κολλήσει καλα οπότε αυτα συμβαίνουν Για μένα δεν τίθεται θέμα σύγκρισης αφού μιλάμε για αλλά κυβικά τηλεοράσεων . Να μου έλεγες για PK550 και V20 να σου έλεγα ναι πάρε την πάνυ αν κι εκεί τίθεται ένα άλλο θέμα , ότι η δεύτερη έχει σχεδόν διπλάσια τιμή από την πρώτη οπότε η πλάστιγγα γέρνει και πάλι προς την LG

Last edited: