LG 65 C9 η Sony 75XG9505

Η XG95 στις 75 ίντσες έχει και ένα φίλτρο για καλύτερες γωνίες θέασεις. Σε βάρος όμως της αντίθεσης. Συμπεριφέρεται περισσότερο όπως η Z9F (αν θες να δεις reviews στο rtings, μην δεις αυτό της XG95, αλλά της Z9F)
Επίσης έχει μια πάρα πολύ δυνατή φωτεινότητα. Αυτό είναι ίσως το πρώτο πράγμα που θα δεις σαν διαφορά από αυτή που έχεις.
Δεν έχει και πολύ λογική να αλλάξεις τηλεόραση αλλά οκ τρώγεσαι...όλοι έχουμε περάσει από την φάση που είσαι :D

Η XG95 στις 75 ίντσες έχει και ένα φίλτρο για καλύτερες γωνίες θέασεις. Σε βάρος όμως της αντίθεσης. Συμπεριφέρεται περισσότερο όπως η Z9F (αν θες να δεις reviews στο rtings, μην δεις αυτό της XG95, αλλά της Z9F)
Επίσης έχει μια πάρα πολύ δυνατή φωτεινότητα. Αυτό είναι ίσως το πρώτο πράγμα που θα δεις σαν διαφορά από αυτή που έχεις.
Δεν έχει και πολύ λογική να αλλάξεις τηλεόραση αλλά οκ τρώγεσαι...όλοι έχουμε περάσει από την φάση που είσαι :D

Το διάβασα ότι έχει αυτό το φιλτο και κόβει αντίθεση. Όποτε το μαύρο όσο να πεις Χάνεται.
Τρώγομαι ναι και ίσως χωρίς λόγο.
Κοιτά και στην δίκη μ παίζω με κομενη την φωτεινότητα. έχω ενεργοποιημένο την αυτόματη φωτεινότητα.

Απάντηση: Re: LG 65 C9 η Sony 75XG9505

επειδη τυχαινει να εχω την 75αρα ZF9 σχετικα με την μειωμενη αντιθεση κλπ κλπ , αυτο που εχω να πω εγω ειναι οτι μπορει οι κριτικες να λενε τα δικα τους και να στεκονται στις μετρησεις , αλλα ΟΠΤΙΚΑ οποιος εχει αυτη την τηλεοραση ( και κανε και μια βολτα σε διεθνη φορουμ απο εντυπωσεις ιδιοκτητων της ή και στο site της sony ) , η συγκεκριμενη τα σπαει . Σε πληροφορω φιλε μου , δεν χανεται κανενα μαυρο ισα ισα η λεπτομερεια και τα χρωματα σε σκοτεινα πλανα ειναι εντυπωσιακα . Μπορει να μην εχω την εικονα 10 μια oled εχω ενα 9αρακι χαλαρα αν το βαλω σε κλιμακα οσο αφορα το μαυρο της , και επίσης κερδιζω σε αλλα πραγματα ( ιντσες , απουσια αγχους για 4 ωρα και burn in , πεντακαθαρο πανελ ουτε ιχνος DSE , Vertical Banding, υψηλοτερη φωτεινοτητα HDR .) και καλυμπραρισμενη απο τον Μανωλη . αυτο που εχω να πω εγω ειναι οτι ο μονος σιγουρος κριτης ειναι το ματι σου . τα νουμερα σαν νουμερα μπορει να λενε κατι , αλλα παιζουν και αλλα πραγματα ρολο στο να δεις το τελικο αποτελεσμα ( αλγοριθμοι , επεξεργαστης , πιστοτητα χρωματων ) . προσωπικα για μενα χτυπα ιντσες .

Εκτός αν έχει χοντρές ατέλειες ενα πάνελ, μια εικόνα βελτιώνεται σήμερα με ένα σωστό καλιμπραρισμα. Ενταξει δεν γίνεται oled αλλά βελτιώνεται.

Οι ιντσες ΔΕΝ βελτιώνονται.

Και σε 85 πήγαινε αν σε παίρνει.
Από τις ελάχιστες φορές που σταμάτησα σε μαγαζί μπροστά σε τηλεόραση.

Καλησπέρα στην παρέα.
Σκέφτομαι για την 75XG9505.
Αλλά διαβάζω για κακό μαύρο και αντίθεση λόγω του φίλτρου. Να την προτιμήσω η να κοιτάξω για την 65αρα OLED?
Τώρα έχω μια 70αρα και δεν θέλω να πέσω σε ίντσες η αλήθεια είναι.
Κάποιος κάτοχος να μας πει αν σε σκοτεινό χώρο χάνει?

Σκέφτομαι για την 75xg9505 αλλα οσο διαβαζω λενε για κακη αντιθεση και ληγες dimming ζωνες.
κακό μαύρο λόγω του φίλτρου. η αλήθεια είναι το μέγεθος μετράει και για αυτό έγειρα προς την sony.
σε 65αρα LCD δεν παω.

Last edited by a moderator:
Μπορείς να κοιτάξεις την 75XG8096 που έχει VA Direct LED στα 50Hz πάνελ ή αν μπορείς το μεγαλύτερο μέγεθος την 85XG8596 με VA Direct LED panel και 100Hz.

Μπορείς να κοιτάξεις την 75XG8096 που έχει VA Direct LED στα 50Hz πάνελ ή αν μπορείς το μεγαλύτερο μέγεθος την 85XG8596 με VA Direct LED panel και 100Hz.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι 75 ίντσες είμαι μαξ . Και δεν θεωρώ ότι το να δώσω την δίκη μου και να πάω στην 8096 είναι καλή κίνηση. εκτός του ότι χάνω σε HZ δεν ξερω κατα ποσο κερδιζω σε εικονα. εκτος απο τις 5" .

Απάντηση: LG 65C9 ή Sony 75XG9505

"Χάνεις σε Hz", ενώ δεν παρακολουθείς καθόλου αθλητικά, σύμφωνα με το αρχικό post. Εκτός, αν εκούσια παρακολουθείς ταινίες με soap opera effect... Επαναλαμβάνομαι, δεν αξίζει η αλλαγή.

Re: Απάντηση: LG 65C9 ή Sony 75XG9505

"Χάνεις σε Hz", ενώ δεν παρακολουθείς καθόλου αθλητικά, σύμφωνα με το αρχικό post. Εκτός, αν εκούσια παρακολουθείς ταινίες με soap opera effect... Επαναλαμβάνομαι, δεν αξίζει η αλλαγή.

Αθλητικά δεν βλέπω. Να δω μια φορά τον χρόνο.
Η τηλεόραση θα φύγει γιατί την έχω τάξει. Βιάστηκα.. Από εδώ και πέρα τι κάνουμε. Πάω σε 75αρα 8096; Είναι παρόμοιων δυνατοτήτων ; Η πάω σε 75αρα9505?

Ενημερωτικά , η νέα XH80 αναμένεται να είναι ελαφρώς καλύτερη από την XG80 γιατί θα έχει λιγο πιο φωτεινό πάνελ και επεξεργασία εικόνας λόγω X1. ( η σειρά 85 ουσιαστικά σταματάει εκτός από 43 και 49 ίντσες και μεταφέρονται χαρακτηριστικά στην 80. 50hz όμως θα παραμείνει)
Τώρα είναι 2000 Ευρώ και δεν υπάρχει πουθενά αλλά κάποια στιγμή θα πέσει και αυτή. Αλλά μάλλον δε γίνεται να περιμένεις τόσους μήνες χωρίς τηλεόραση.
δε θα μου έκανε εντυπωση μέσα στο καλοκαίρι αν έχουν μείνει xg95 Λίγα κομμάτια για ξεστοκαρισμα να τις βγάλουν 1600-1800.
Η σε μαγαζιά να έχουν μείνει εκθεσιακές και αυτές σε χαμηλη τιμή. Άλλωστε τώρα που ήταν κλειστά θα έχουν λίγες ώρες παιξίματος.. και τις κανείς και live τεστ για ομοιομορφία πάνελ

Ενημερωτικά , η νέα XH80 αναμένεται να είναι ελαφρώς καλύτερη από την XG80 γιατί θα έχει λιγο πιο φωτεινό πάνελ και επεξεργασία εικόνας λόγω X1. ( η σειρά 85 ουσιαστικά σταματάει εκτός από 43 και 49 ίντσες και μεταφέρονται χαρακτηριστικά στην 80. 50hz όμως θα παραμείνει)
Τώρα είναι 2000 Ευρώ και δεν υπάρχει πουθενά αλλά κάποια στιγμή θα πέσει και αυτή. Αλλά μάλλον δε γίνεται να περιμένεις τόσους μήνες χωρίς τηλεόραση.
δε θα μου έκανε εντυπωση μέσα στο καλοκαίρι αν έχουν μείνει xg95 Λίγα κομμάτια για ξεστοκαρισμα να τις βγάλουν 1600-1800.
Η σε μαγαζιά να έχουν μείνει εκθεσιακές και αυτές σε χαμηλη τιμή. Άλλωστε τώρα που ήταν κλειστά θα έχουν λίγες ώρες παιξίματος.. και τις κανείς και live τεστ για ομοιομορφία πάνελ
1 - 2 μήνες αντέχω. Έτσι και αλλιώς θα περιμένω καμία προσφορά να πέσει. Δεν δίνω 2400 για 75αρα9505 ούτε για 65αρα OLED. 1800 βρισκω την OLED. τωρα οπως προειπα προτιμω να παω σε μεγεθος αλλα κοστιζει τωρα. Θα περιμενω την επομενα φουρνια προσφορων και θα κανω και τιποτα βολτες στα καταστηματα μπας και εχει τιποτα εκει.
Εκτός αν καταλήξω σε 8096 που δεν ξέρω κατα ποσό είναι καλή. Κανένα review δεν εχω δει.

Re: Απάντηση: Sony KD XG8096/8196 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Την βρήκα 950 κούτα. Να την πάρω?Αξίζει ?

Την βρήκα 950 κούτα. Να την πάρω?Αξίζει ?

Σε ποιο μέγεθος αναφέρεσαι;

στην 75αρα αναφερόμουν αλλά δεν θα την πάρω.
Πήγα την είδα και είχαν δίπλα μια 9505 και θα περιμένω καμία προσφορά.
η 8096 είναι step back απο αυτη που ειχα. ουτε x1 δεν εχει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XG8096/8196 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

από έναν γνωστό την βρήκα. σφραγισμενη. θα την έχει δώσει τώρα.