Πάντως η q 85 που πήρε φίλος μου,έχει πολύ καλύτερη εικόνα κ χρώματα από την δική μου q7.Αν με την λεξη αναλυση, εννοεις λεπτομερεια/καθαροτητα εικονας, δυστυχως η Q80R ειναι υποδεεστερη απο τις υπολοιπες 4Κ τηλεορασεις. (που δεν εχουν φιλτρα καλυτερης γωνιας θεασης).Για να γινει αντιληπτο με εικονες, ενω τα pixel μιας 4K samsung χωρις τα φιλτρα (π.χ. Q70R) ειναι ετσι:
![]()
...της Q80R (και 90R) για να μπορουν να ακτινοβολουν υπο γωνια, ειναι ετσι:
![]()
Πάντως η q 85 που πήρε φίλος μου,έχει πολύ καλύτερη εικόνα κ χρώματα από την δική μου q7.
Την q85 την μελέτησα πολλές ώρες,διότι ήμουν έτοιμος να την παρω κ εγώ,στην τιμη προσφοράς που τη πέτυχε ο φιλος(999e κλειστή,σφραγισμένη με την 5ετη).Με τις ρυθμίσεις παίξαμε πολυ,διαφορές ρυθμίσεις κ φωτισμοί.Μονο διπλά δίπλα δεν μπήκαν,για προφανείς λόγους.Ενα παράδειγμα ήταν ο αδύναμος κρίκος του Σκάι ,που κατά βάση είναι μαύρο το στούντιο κ μαύρα τα ρούχα του παρουσιαστή.Μου έκανε εντύπωση (κ όχι μόνο σε μενα)ότι στο μαύρο κουστούμι του παρουσιαστή φαίνονται οι λεπτομέρειες,τσακίσεις κτλ.Στην q7fn δεν φαίνονται.Η θεαση ήταν κ στις 2 περιπτωσεις 2,5 μέτρα σε ευθεία,με τα πλάγια δεν ασχοληθήκαμε.Δεν μπορω να ξερω τι εσυ θεωρεις "καλυτερο" σε μια εικονα. Μια εικονα μεταξυ δυο τηλεορασεων μετραται και αξιολογειται. Πρωτα τις καλιμπραρουμε και τις δυο να παιζουν ιδια και υστερα τις βαζουμε side by side, ωστε εκτος απο τα νουμερα των μετρησεων, να δουμε και οπτικα την συμπεριφορα τους.
Δεν μπορω να γνωριζω για παραδειγμα αν στην Q85 του φιλου σου, αυτο που αντιληφθηκες ως καλυτερη εικονα, ηταν η λεπτομερεια εικονας του viewing angle filter και του subPixel rendering, ή ειδες μια εικονα 96 ζωνων αντι των 48 της δικης σου, του διαφορετικου τιουναρισματος επεξεργασιας εικονας λογω διαφορετικων αριθμων ζωνων, το οτι εκεινη ειχε anti reflective filter (elite black) ενω η δικη σου δεν εχει. Επισης δεν μπορω να ξερω τι ρυθμισεις εκεινος ειχε κανει στην εικονα του σε σχεση με τη δικη σου, ωστε εσενα να σου προσδωσει μια καλυτερη αισθηση.
Ολα αυτα δεν αναιρουν το γεγονος πως οι qled με τον συνδυασμο φιλτρων γωνιας και της τεχνικης subpixel rendering ,προσδιδουν μια οχι τοσο λεπτομερη εικονα, σε σχεση με μια αλλη ιδιας κλασεως, που δεν εχει αυτα τα δυο. Oυτε αναιρουν το γεγονος πως ενω η Q70 εχει contrast 4000:1, η Q85 εχει περιπου 3100:1 εξ αιτιας των φιλτρων.
Υπ'οψιν πως η μειωμενη λεπτομερεια γινεται πιο ευκολα εντοπισιμη αν καποιος πλησιασει την τηλεοραση ή εχει διπλα της μια δευτερη τηλεοραση ως αμεση συγκριση.
Τι να το κάνεις όμως αν δεν είναι καλιμπραρισμένη ;;
Werewolf, ποιά πιστεύεις είναι καλύτερη ;; Μια τέλεια καλιμπραρισμένη Q90 ή μια C9 ακαλιμπράριστη;;..Στο λέω γιατί 95 % ( μην πω και παραπάνω ) των καταναλωτών δεν κάνουν επαγγελματικό καλιμπράρισμα, οπότε δεν αξιοποιούν στο μέγιστο τις δυνατότητες της τηλεόρασης τους..Οι δυνατότητες της C9 είναι καλύτερες κατά σε έναντι της Q90.. Τι να το κάνεις όμως αν δεν είναι καλιμπραρισμένη ;;
ποιά πιστεύεις είναι καλύτερη ;; Μια τέλεια καλιμπραρισμένη Q90 ή μια C9 ακαλιμπράριστη;;
Δεν ξερω ποσοι αντιλαμβανονται πιο ευρεια χρωματικη παλετα με μια qled (μεγαλυτερη γκαμα χρωματων και οχι κορεσμους και φωτεινοτητα) και οσον αφορα τη μεγαλυτερη φωτεινοτητα (χρησιμο στο HDR) αν τους προσφερει ανωτερη εμπειρια θεασης.
Σε ποιότητα εικόνας; Αυτή που έχει την υψηλότερη αντίθεση κι ας μην είναι καλιμπραρισμένη, μιας και ο βασικότερος παράγοντας ποιότητας εικόνας είναι η αντίθεση...
Δεν έχουν πιο ευρεία χρωματική παλέτα οι QLED, υψηλότερο color volume έχουν, αλλά και αυτό υπό συνθήκες, μιας και δεν μπορούν να το απεικονίσουν όλο ταυτόχρονα...
Είχα ακριβώς το ίδιο δίλημμα πριν 3 μήνες. Πήρα τη C9 και δεν το μετάνιωσα
Είναι ένα δίλημμα που οι περισσότεροι πιστεύω έχουμε...Πάμε στην σίγουρη ποιότητα εικόνας ( βλέπε C9 ) ή θυσιάζουμε την ποιότητα για το μέγεθος ;;10" δεν είναι και τρομερή διαφορά αλλά όσο και να είναι, είναι αισθητή στον χώρο
Είμαι ανάμεσα σε αυτές τις 2 που είναι σχεδόν στην ίδια τιμή αυτή τη στιγμή...Τι μου προτείνετε;; Να πάω σε μεγαλύτερες ίντσες ή να πάω στις 65" με σαφώς ποιοτικότερη εικόνα ;;; Η απόσταση θέασης μου είναι 3-3,5 μέτρα..
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.