LG 65UH600V Εντυπώσεις / Σχόλια

RoCkFrEaK

New member
27 June 2014
6
Καλησπέρα, επειδή reviews δεν βρήκα είναι κανείς κάτοχος του συγκεκριμένου μοντέλου να μας πει εντυπώσεις; Σκέφτομαι να αλλάξω την 55LB730v που έχω με αυτό το μοντέλο τι νομίζετε;

Η απόσταση στο σαλόνι μου είναι 4 και κάτι μέτρα.

Στα μαγαζιά στη Κύπρο τουλάχιστο έχουν μόνο την 55άρα και από κοντά μου φάνηκε τίμια για τα λεφτά της.

Ουσιαστικά ο προβληματισμος μου είναι στα εξής :

1) 100hz (65UH600V) vs 200hz (55LB730v)
2) Αν η 65αρα θα έχει τουλάχιστο την ίδια ποιότητα στην εικόνα με αυτή που έχω ήδη. 55LB730V (direct led, local dimming) vs 65UH600V (edge led, χωρίς local dimming).

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Last edited by a moderator:
Γεια σου φίλε μου. Έχω την τηλεόραση από χθες. Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να σε ενθαρρύνω να την πάρεις. Τα τελευταία έξι χρόνια δεν έχω εμπειρία με lcd/Led. Είχα μια Panasonic plasma (την 50u20, το πιο οικονομικό μοντέλο τοτε) και είχα ηρεμήσει. Τώρα ήθελα μόνο μεγάλο μέγεθος. Και ήξερα ότι θα κάνω εκπτώσεις στην εικόνα. Η τηλεόραση έχει κάποια θέματα, με βασικότερο όλων τις κάθετες γραμμές που φαίνονται αν η κάμερα κινείται δεξιά αριστερα. Πολύ έντονο σε παρακολουθήση ποδοσφαίρου. Στα υπόλοιπα όχι τόσο. Vertical banding λέγεται αυτό αν δεν απατώμαι.. Ψάχνοντας σήμερα στο ίντερνετ είδα ότι πολλά μοντέλα έχουν αυτό το πρόβλημα. Και κάποια από αυτά είναι και αρκετά ακριβότερα. Δε μπορώ να κάνω σύγκριση με την δικιά σου. Είχα ξεσυνηθήσει τις lcd. Το μαύρο προφανώς δε με ικανοποιεί. Αλλά είναι και σχετικό αν σκεφτείς την τιμή της. Παρατηρήσα επίσης το βράδυ με τα φώτα κλειστά την δεξιά πάνω γωνία της τηλεόρασης (όπως την βλεπω) να γκριζάρει/φωτίζεται επικίνδυνα. Τελικά δεν έχει κάτι η συγκεκριμένη γωνία, απλά εγώ καθόμουν αριστερά και κάπως χαμηλά. Πηγαίνοντας δεξιά, η γκριζαδα μεταφέρθηκε αριστερα. Δεν μιλάμε για κάτι τραγικό και ίσως έχει να κάνει με το ότι η τηλεόραση είναι σχετικά ψηλά κρεμασμένη στον τοίχο. Κατά τα άλλα πρόκειται για μια λιτότατη υλοποίηση. Χωρίς φρου φρου και αρώματα. Το τηλεκοντρόλ με μια δόση υπερβολής μοιάζει με 14άρας CRT.. Απλές πλαστικές βασουλες για επιτραπέζια τοποθέτηση. Και ο ήχος δεν λέει πολλά αν και εγώ ακούω από ενισχυτή και δε με ενδιαφέρει. Στα θετικά (πέρα της τιμης) έχει ωραία χρώματα, έχει τις ευκολίες μιας smart tv (τις οποίες δε μπορώ να αξιολογήσω επί της ουσίας αφού δεν ξαναειχα) και ένα μέγεθος εικόνας που εντυπωσιάζει. Κλείνοντας και όσον με αφορά, αν δεν είχε το θέμα του banding εγώ θα έκανα τούμπες. Αλλά και αυτό ακόμα δυσκολεύομαι να αξιολογήσω πόσο έντονο είναι και αν πρέπει να μπω στη διαδικασία να την αλλάξω. Δεν εχω αρκετη εμπειρια. Αν εσύ ψάχνεις σούπερ εικόνα μάλλον πρέπει να πας για άλλα....

manosm καλησπερα αν προολαβαινεις και σε ενοχλει αρκετα αυτο που βλεπεις ,μπες στη διαδικασια της αλαγης αν ειναι εντονο και
ενοχλητικο ...χρημματα εξαλου εδωσες σαν καταναλωτης και πρεπει να εχεις ενα αξιολογο προιον....εγω ετσι το βλεπω μπορει να ειναι και
λαθος .....δεν χρειαζεται να χαρειζομαστε σε καμια εταιρια ....παντα υπαρχουν ελωτηματικα κοματια ειτε απο αστοχισα υλικου η απο αλλο
παραγοντα .....

οτι και αν αποφασησης καλορυζικη και ....καλοθεατη

Να σαι καλά! Συμφωνώ σε ότι γράφεις. Αυτό που με προβληματιζει περισσότερο και δεν ξέρω τι να κάνω είναι μην τυχόν την αλλάξω και η επόμενη βγει τα ίδια ή και χειρότερα. Είναι πραγματικά ρίσκο ειδικά σε τόσο μεγάλα πάνελ.
Το κακό είναι ότι η τηλεόραση βγήκε μόλις και δεν βρίσκεις πουθενά ούτε δοκιμή, ουτε απόψεις κατόχων. Ούτε καν ιδανικές ρυθμίσεις για την εικόνα... Ελπίζω πως όλο και κάποιος καλος άνθρωπος θα την πάρει και θα μας πει τη γνώμη του...

Καλημέρα Μάνο και ευχαριστώ για την άποψη σου. Ταξιδεύω σε λίγες ώρες για Κρήτη λες να περάσω να τη δώ ; :) Πάντως πληροφοριακά και αυτή που έχω τώρα αν και μοντέλο 7 σειράς, έχει λίγο banding. Αν επικεντρωθείς σε αυτό είναι αρκετά ενοχλητικό αν δεν το έχεις προσέξει, μπορεί να μην το δεις ποτέ. Κατά τα άλλα όπως το είπες ειδικά σε μεγάλα panel είναι λίγο λαχείο.

Καλημέρα Μάνο και ευχαριστώ για την άποψη σου. Ταξιδεύω σε λίγες ώρες για Κρήτη λες να περάσω να τη δώ ; :) Πάντως πληροφοριακά και αυτή που έχω τώρα αν και μοντέλο 7 σειράς, έχει λίγο banding. Αν επικεντρωθείς σε αυτό είναι αρκετά ενοχλητικό αν δεν το έχεις προσέξει, μπορεί να μην το δεις ποτέ. Κατά τα άλλα όπως το είπες ειδικά σε μεγάλα panel είναι λίγο λαχείο.

Σ-Κ θα είμαι εκτός. Αν είσαι εδώ τη Δευτέρα φυσικά να περάσεις να τη δεις. Σε κάθε περίπτωση στείλε pm να συνεννοηθούμε..