LG AF115

Οι φωτό είναι από κινητό και κακής ποιότητας αλλά φαίνεται το πρόβλημα που αναφέρω πιο πάνω.

Το (αυτο)σχέδιο εδώ είναι 3 "κουτιά" το ένα μέσα στο άλλο με γραμμή πάχους 1 pixel. Από έξω προς τα μέσα κόκκινο-πράσινο-μπλέ. Στην αριστερή πλευρά βλέπουμε την κιτρινίλα απ' έξω, το πράσινο να έχει σχεδόν εξαφανιστεί, ενώ το μπλέ να είναι πολύ "χοντρό"

Αυτό που μπορώ να διακρίνω στις πρώτες δυο φωτογραφίες είναι lens abberation, το οποίο δεν έχει να κάνει με τη σύγκλιση των panels και υπάρχει σε κάποιο βαθμό σε όλους τους φακούς. Στον δικό σου είναι κάπως έντονο, αλλά όχι και τραγικό.

Στην τρίτη φωτογραφία δεν είμαι σίγουρος για το τι βλέπω.. Σίγουρα κατά ένα σεβαστό μέρος abberation, αλλά ίσως υπάρχει και θέμα σύγκλισης.

Κάνει το ίδιο και στο αριστερό μέρος των τετραγώνων (που βλέπουμε) και στο δεξί;

Απάντηση: Re: LG AF115

Οι φωτό είναι από κινητό και κακής ποιότητας αλλά φαίνεται το πρόβλημα που αναφέρω πιο πάνω.

Το (αυτο)σχέδιο εδώ είναι 3 "κουτιά" το ένα μέσα στο άλλο με γραμμή πάχους 1 pixel. Από έξω προς τα μέσα κόκκινο-πράσινο-μπλέ. Στην αριστερή πλευρά βλέπουμε την κιτρινίλα απ' έξω, το πράσινο να έχει σχεδόν εξαφανιστεί, ενώ το μπλέ να είναι πολύ "χοντρό"

Δημήτρη καλορίζικος...
Αυτό που βλέπω δεν μου αρέσει καθόλου όμως. Το συγκεκριμένο μηχανάκι δεν το έχω δεί αλλά από - πολύ αξιόπιστη - πηγή έμαθα οτι έχει πάρα πολύ καλύ σύγκλιση. Αυτό που βλέπω όμως μάλλον είναι απογοητευτικό.
Στη θέση σου θα ζήταγα αντικατάσταση.

Το service της LG ήταν πολύ ευγενικό, αλλά μου ζήτησαν να φωνάξω courier για να τον στείλουν Θεσσαλονίκη (εκεί λέει φτιάχνουν τους projectors).

Εγώ βασικά περίμενα να έρθει κάποιος σπίτι μου από την LG, να τον τσεκάρει και να αποφανθεί (όπως κάνει π.χ. η DELL). Από την άλλη σκέφτηκα (επειδή δεν το κατέχω το άθλημα) ότι ίσως να είμαι υπερβολικά ψείρας και ότι είναι μέσα στα πλαίσια του αποδεκτού σφάλματος των "projectόρων".

Επειδή τον λυπάμαι 10 ημερών projector να τον ταλαιπωρήσω σε τέτοιο ταξίδι (ποιος ξέρει τι ορέξεις θα έχει ο courierάς), θα τον κρατήσω, τουλάχιστο μέχρι να βάλω το πανί και τη βάση, να ολοκλωρώσω το "project". Αν κάποια στιγμή μου τη δώσει θα τον στείλω.

Μανώλη, έδωσα αρκετή προσοχή στο focus και γενικότερα στις ρυθμίσεις, ακόμα και του service menu (δεν έχει και πολλά να πειράξεις εκεί).

Εν τω μεταξύ παρατήρησα ότι το πλέγμα των pixels (τα τετραγωνάκια) στο κέντρο είναι σαφές, ενώ στα άκρα όχι.

Βέβαια όλα τα παραπάνω προβλήματα δεν είναι τόσο μεγάλα σε βαθμό που να επηρρεάζουν π.χ. το browsing ακόμα και στα μικρότερα fonts, απλά νομίζω ότι αφαιρούν sharpness από στην εικόνα.

Πάντως είναι απογοητευτίκό ολόκληρη LG να μη συνεργάζεται με ένα μάστορα στην Αθήνα...

Last edited:
εαν στο κέντρο τα pixels φαινονται καθαρά και στις άκρες (κυκλικά όπως πάμε προς τα άκρα) φαίνονται σαν να μην εχουν καλό focus και ίσως χρωματικές σκιες με την φορά προς τα έξω μάλλον είναι θέμα ποιότητας φακού.
δείχνει να είναι το κλασσικο defocus και chromatic aberration των φθηνών φακών (πχ σε zoom φακούς των 200-300-400 ), που όσο πιο καλός είναι ο φακός , τοσο πιο καλή ευκρίνια και χρωματική σαφήνεια έχει στις άκρες.

βέβαια κανονικά δεν είναι κάτι εμφανές με την πρώτη αλλά μετά απο πολύ ψίρισμα (πχ μεγάλη μεγέθυνση, patterns, κλπ.).άρα αν είναι πολύ έντονο και κατα την προβολή μιας ταινίας ίσως απλά έπεσες σε ελλατωματικό κομμάτι... άμα δεις πόσοι φωτογραφικοί φακοί γυρνάνε πίσω στις εταιρίες λόγω αυτού του προβληματος, ειδικά στο εξωτερικό, είναι πάρα πολλοι!

Μπήκα και εγώ στο club των LGδων...-bye-
Στην αρχή κάτι αντίστοιχο αντιμετώπισα και εγώ, αλλα βρήκα τη λύση.
Η βάση που αγόρασα για να στηρίξω τον προβολέα τελικά είναι λίγο της πλάκας
και όταν το πρωτοκρέμασα δεν ήταν αλφαδιά.
Είπα κ εγώ να διορθώσω μέσω keystone και τότε εμφανίστηκε το θέμα.
Όταν το διαπίστωσα ασχολήθηκα αρκετά με τη βάση και διόρθωσα τα πράγματα μηδένισα τις ρυθμίσεις keystone και εξαφανίστηκε και το πρόβλημα.
Μήπως εκεί οφείλεται και το δικό σου πρόβλημα??

Πάντα φιλικά,
Γιώργος

Υ.Γ. Μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τον προβολέα!!!
Είναι ευκρινέστατος, αρκετά φωτεινός, και η μέρα με τη νύχτα με τον προβολέα που αντικατέστησε... :grinning-smiley-043

Όχι, δεν χρησιμοποιώ keystone, είναι αναμενόμενο να κάνει την εικόνα χάλια. Προς το παρόν το προσπερνάω, αν μου τη δώσει κάποτε μπορεί να τον στείλω για "ευθυγράμμιση - ζυγοστάθμιση".

Έχω προβληματιστεί αρκετά με το γεγονός ότι δεν έχει horizontal lens shift. Αυτό κάνει την τοποθέτηση στο χώρο μου πολύ δύσκολη. Ακόμα δεν έχω βάλει παραγγελία για οθόνη και τον έχω και κάθεται σε μιαν άκρη...

Είναι σίγουρο αυτό ότι δεν έχει horizontal lens shift?

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι κεντραρισμένος από την τοποθέτηση απέναντι από την οθόνη? Σωστά?
Και 1344 είναι φοβερή τιμή...(προ ΦΠΑ)
αν και τον έχω βρει και 1250+ΦΠΑ.
Αλλά χωρίς lens shift...καλύτερα να περιμένω.

Παιδια ειμαι κατοχος του LG AF115 εδω και μερικες μερες και ηθελα να σας πω για το κεντραρισμα του ,δεν το εχω κεντραρει ακομα γιατι περημενω τη βαση του, τον εχω προχειρα σε ενα επιπλο οχι κεντρο περιπου 30cm πιο δεξια απο το κεντρο της οθονης.Με της ρυθμισης απο το μενου του keystone την ευθειγραμησα την εικονα στο πανι ,βλεπω οτι παιζει το ιδιο δεν ειδα διαφορες που λενε οτι χαλαει η ποιοτητα της εικονας αυτο φαινεται τουλαχιστον στα ματια μου!!!

Last edited:
Λοιπον οπως ειπαμε και πιο πανω ειναι στα χερια εδω και μερικες μερες ο LG AF 115 και τον πειραζω συνεχως!!!Η πρωτες εντυπωσεις ειναι μετριες!!! ως προς τη ειναι μετριες; εχω την εντυπωση στα φωτεινα του σημεια ειναι πολυ καλος ξεκαθαρος και δυνατος και στις σκοτεινες σκηνες πολυ σκοτεινος και δεν ξεκαθαριζεις καλα, ειναι θεμα πανιου;ειναι θεμα ρυθμισεων; αλλα οτι ρυθμισεις κανω μετα τις κανω reset γιατι μου νομιζω παιζει χειροτερα.Τωρα οσο για το μαυρο του ειναι καπως!! και μπλεδιζει σε συγκρηση παντα με την tv μου και τα χρωματα δεν εχουν το βαθος που εχει η tv μου με ονομαστικο contrast 15000:1 ενω ο προβολεας δινει ονομαστικο contrast 30000:1. Παιζουν ολοι το με την ιδια νοωτροπια και να μην τον συγκρινω με την tv μου;περιμενα καλυτερα αποτελεσματα μηπως θα βοηθουσε ενα γκρι πανι στο βαθος των χρωματων και ας κοψει λιγο φωτεινοτητα που ειναι το δυνατο του σημειο; και το αλλο που παρατηρω οταν μια hd ταινια εχει κοκο μεσα στο πανι φαινετε πολυ,α ξεχασα να σας πω το πανι που παιζω τωρα ειναι λευκο 4:3 με gain 1:3 μηπως φταιει αυτο για ολα; με σκοπο βεβαια να το αλλαξω μελοντικα και αυτο θα παει για θερινο σηνεμα!!! Θα ηθελα και την γνωμη σας για οθονη τη θα μου προτεινατε;σκεφτομαι για 110 με 120 ιντσες 16:9 (η αποσταση του προβολεα μπορει να παιξει απο 3,5μ μεχρι 4,80μ περιπου απο την οθονη , εχω αυτο περηθωριο ,αποστασει θεασης απο 2,70μ μεχρι 3,20 ειναι λιγο κοντα! η τοιχοι του σπιτιου μου ειναι μπεζ πολυ ανοιχτο (ταβανη δεξεις και αριστερος τοιχος) εκτος τον απεναντη που ειναι σκουρο καφε και ειναι γυρω στα 5μ αποσταση.Ευχαριστω...

Last edited:
Αυτο που χρειαζεσαι ειναι ενα calibration απο καποιον εξειδικευμενο...
Θα σου δωσει τα σωστα χρωματα και τις διαβαθμισεις του μαυρου στον μεγιστο βαθμο που μπορει ο προβολεας σου...

Αυτο που χρειαζεσαι ειναι ενα calibration απο καποιον εξειδικευμενο...
Θα σου δωσει τα σωστα χρωματα και τις διαβαθμισεις του μαυρου στον μεγιστο βαθμο που μπορει ο προβολεας σου...

Thanks γιατι συμβουλη σου αυτο θα κανω αλλα πως και που;ηπαρχει καποιος απο κρητη να κανει αυτη την δουλεια επι πληρωμης βεβαια...

πιστευεται οτι αξιζει ακομα ο lg στα 1100, αυτη την στιγμη για αγορα ή τον θεωρειται καπως παρωχημενο?