LG B7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλώς τα δέχτηκα.
Αυτό δεν υπήρχε το μεσημέρι.
Τι είναι ρε παιδιά; Burn in? Δεν έχει καν συγκεκριμένο σχήμα. Σαν να έριξε κάποιος υγρό είναι, από την μέσα μεριά του panel... Και φαίνεται σε ολα τα inputs, στις σκοτεινές σκηνές.

Αφού έφυγε με το cc, φαίνεται πως πρόκειται για κάτι που θέρμανε τοπικά το πάνελ (δυνατό ηλιακό φως για ώρα, θερμός αέρας από κάποιο θερμαντικό ή άλλη συσκευή, κτλ.) αμέσως πριν το τελευταίο cc. Σε αυτή την περίπτωση, λόγω της μεγάλης τοπικής διαφοράς θερμοκρασίας, το cc εφαρμόζει λάθος διορθώσεις και εμφανίζεται η "σκιά" στο επίμαχο σημείο. Στο επόμενο cc, τέτοια "αποτυπώματα" πάντα εξαφανίζονται και δεν έχουν κάποια επίπτωση στην υγεία του πάνελ...

Εδώ, ένα αντίστοιχο συμβάν από το γερμανικό forum:

img-0428_827136.jpg

d90b0691-c864-4a90-9e51-9c7569fac572_826751.jpg

Όχι, δεν το χτυπούσε ο ήλιος.
Το μεσημέρι ήταν μια χαρά η τηλεόραση.
Το απόγευμα τα παιδιά βλέπαν ταινία από εξωτερικό δίσκο που τον έχω μόνιμα κουμπωμένο στις πίσω USB (όχι δλδ στις πλαϊνές, φαίνεται αριστερά της τηλεόρασης) και σκέφτομαι, αν είναι θέμα θερμότητας, μήπως η USB που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το σημάδι, ανέπτυξε ο controller της κάποια θερμοκρασία που να το προκάλεσε.

Όχι, δεν το χτυπούσε ο ήλιος.
Το μεσημέρι ήταν μια χαρά η τηλεόραση.
Το απόγευμα τα παιδιά βλέπαν ταινία από εξωτερικό δίσκο που τον έχω μόνιμα κουμπωμένο στις πίσω USB (όχι δλδ στις πλαϊνές, φαίνεται αριστερά της τηλεόρασης) και σκέφτομαι, αν είναι θέμα θερμότητας, μήπως η USB που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το σημάδι, ανέπτυξε ο controller της κάποια θερμοκρασία που να το προκάλεσε.

Η κατανομή του αποτυπώματος πάντως, εμένα μου μοιάζει σαν να τοποθετήθηκε εκεί μπροστά κάποια ψηλή γαβάθα με καυτό περιεχόμενο... :p

Ή κάποιο PC-παιχνιδομηχανή που φυσούσε την εξαγωγή του πάνω στο πάνελ...

Δεν έχω παιχνιδομηχανή, και το HTPC φαίνεται στην φώτο κάτω δεξιά, έχει να ανοίξει πολλές βδομάδες....

Δεν έχω παιχνιδομηχανή, και το HTPC φαίνεται στην φώτο κάτω δεξιά, έχει να ανοίξει πολλές βδομάδες....

Όπως και να έχει, όποιο και να ήταν το συμβάν, συνέβη το διάστημα λίγο πριν γίνει το cc.

Δεν πρόκειται για δυσλειτουργία του πάνελ, αλλά για σποραδικό και αναστρέψιμο σφάλμα του μηχανισμού cc. Στις OLED της Sony που έχουν acoustic surface, το cc γι'αυτό τον λόγο πραγματοποιείται 4 ώρες μετά το κλείσιμο, ώστε να έχει κρυώσει ομοιόμορφα το πάνελ, αλλιώς θα εμφάνιζαν αποτυπώματα στα σημεία που είναι τοποθετημένοι οι actuators...

Μπορεί κάποιος να κάνει επέκταση εγγύησης πριν λήξει η παλιά ;
Κανονικα Ναι, αλλά πλέον στις oled την εκοψε η lg.

Οπότε δεν υπάρχει ως επιλογή.

Εκτός αν την ξαναενεργοποιησαν.

Στάλθηκε από το SM-G960F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LG B7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ναι έχω την 5ετή από τα Public, αλλά φαντάζομαι, όπως στα αυτοκίνητα, αυτές οι "επεκτάσεις" δεν είναι "εργοστασιακές" και έχουν άλλους όρους....

Και γω την 5ετή από Public έχω. Σίγουρα δεν καλύπτει burn in, αλλά αν αυτό το σημάδι επιμείνει τότε νομίζω ότι καλύπτεται κανονικά από την εγγύηση.

Κανονικα Ναι, αλλά πλέον στις oled την εκοψε η lg.

Οπότε δεν υπάρχει ως επιλογή.

Εκτός αν την ξαναενεργοποιησαν.

Στάλθηκε από το SM-G960F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τελικά ισχύει ακόμα το όχι

https://www.lg.com/gr/support/warranty

**** Δεν ισχύει για τις OLED τηλεοράσεις

Ναι, βέβαια η 5ετής από το Public ή από τα άλλα μεγάλα καταστήματα που την βγάζουν κατά καιρούς δεν είναι η εργοστασιακή και ισχύει κανονικά. Επίσης όσοι έκαναν επέκταση της επίσημης όσο ακόμα ίσχυε η επέκταση για τις OLED επίσης καλύπτεται κανονικά.

Καλησπέρα, και εμένα μου εμφάνισε κάποια σημάδια, εντελώς ξαφνικά αυτήν την εβδομάδα (και στα αλλα χρώματα βλέπω τα ίδια σημάδια, το tapatalk δεν ανεβάζει τις υπόλοιπες)

Με τον χειροκίνητο cc υπάρχει περίπτωση να φύγουν;

Έχω την 5ετη του Public. η 2ετης έληξε πριν 1 μήνα.

Ευχαριστώ!
24c301366078c052f76c66c718fd53f4.jpg

εαν παιζει τσιτες το oled light και το αφηνει για ωρες σε καποια στατικη εικονα,πολυ πιθανο ακομα και σε τηλεοραση με λιγοτερες ωρες.
δυστηχως θελει μια τυπκη προσοχη η Oled τηλεοραση.

Ναι το γνωρίζω, γι αυτό στην δικιά μου έχω αρκετά χαμηλα το oled Light και γενικότερα την προσέχω αρκετά.

Αυτο για uniformity μου κάνει κ όχι για burn in

Τώρα πρέπει να επικοινωνήσω με LG ή public;

Το πρόσεξα πρώτη φορά στο star καθώς έχει ένα γραφικό με κόκκινο φόντο που πιάνει όλη την οθόνη καθώς και ακόμα μια φορά σε βίντεο στο YouTube

Σε νορμάλ συνθήκες (ταινία, Netflix) όχι ακόμα καθώς το πρόσεξα πρόσφατα και δεν έχω δει αρκετά ακόμα για να κατασταλαξω αν ενοχλεί στην θεαση.

Το χειροκίνητο cc πιστεύεις θα βοηθήσει;

Καλησπέρα, και εμένα μου εμφάνισε κάποια σημάδια, εντελώς ξαφνικά αυτήν την εβδομάδα (και στα αλλα χρώματα βλέπω τα ίδια σημάδια, το tapatalk δεν ανεβάζει τις υπόλοιπες)

Με τον χειροκίνητο cc υπάρχει περίπτωση να φύγουν;

Έχω την 5ετη του Public. η 2ετης έληξε πριν 1 μήνα.

Ευχαριστώ!
24c301366078c052f76c66c718fd53f4.jpg

Κάποιες παρτίδες πάνελ 55" του 2017 είχαν εμφανίσει μία κατασκευαστική αστοχία, εξαιτίας της οποίας το σύστημα compensation cycle δεν δούλευε σωστά. Το αποτέλεσμα ήταν, όχι μόνο να είναι πιο εύκολο να πάθουν burn-in αυτά τα πάνελ, αλλά απομνημόνευαν και το παράθυρο με το οποίο γίνεται η ρύθμιση στο εργοστάσιο και έπειτα από κάποιους κύκλους cc το εμφάνιζαν εν είδει burn-in. Στο εξωτερικό, αν το πάνελ δεν έχει πάθει burn-in, απλά επαναρρυθμίζονται τα correction tables του συστήματος cc και το ορθογώνιο παράθυρο εξαφανίζεται. Για αυτή την συγκεκριμένη αστοχία, το service της LG έξω καλύπτει δωρεάν την επισκευή και εκτός εγγύησης. Στην Ελλάδα, και για κάποιους άλλους ομοιοπαθείς με σένα που έτυχε να διαβάσω, το service συνήθως προβαίνει σε αντικατάσταση πάνελ (πιθανώς δεν διαθέτουν τη δυνατότητα επαναρρύθμισης του συστήματος cc).

Το όλο θέμα βγήκε στην επιφάνεια κατά το δεύτερο burn-in test του rtings:

New uniformity photos have been updated. Uniformity issues are clearly visible on the 200 nits CNN TV in red and magenta slides (but not in normal content). This is unusual, as we would expect the maximum brightness CNN TV to show uniformity issues before the 200 nits CNN TV. The 18% 25% window we used in January to measure the color gamut is also becoming more visible on this TV (and the FIFA 18 TV) as the weeks progress, even though we haven't displayed that 18% 25% test pattern since January. We have contacted LG to understand why this is happening and will update this article as we obtain more information.

We contacted LG regarding the strange results in week 4. LG engineers visited our lab a few days ago and were able to confirm the 25% window on the Live CNN and FIFA 18 TVs are a result of a factory issue (see our video here). OLED TVs are produced in a hot process, and after cooling a 25% window is shown on each panel. Some TVs which haven't cooled completely can produce invalid results for the lookup table used by the 'Pixel Refresh' function, causing this 25% window to become visible. Only some 55" OLED TVs were affected during part of 2017.
As this is not an issue with the panel itself, it is possible to apply a fix to the lookup table. LG will apply this fix to anyone who presents this issue to their support, for free, even after the warranty period has long expired. They have fixed our two affected TVs (see the uniformity photos below). Note that this doesn't fix other uniformity issues as the result of static content, only the 25% window caused by a factory defect. LG has also confirmed that there is variation between panels, which is why some OLED appear more prone to developing uniformity issues (as in the case with our Live CNN (200 nits) vs Live CNN (Max).)

https://www.rtings.com/tv/learn/real-life-oled-burn-in-test