LG B7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ό σέρβερ ειναι με καλωδιο ή και αυτός wifi ?
Πες την τροπολογία σου.

Αν μπορείς πάρε εξωτερικά καλώδια για να δοκιμάσεις οτι δεν φτάiει το setup αλλα το wifi.

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
Το μόντεμ/ρούτερ είναι με καλώδιο ethernet στο pc η tv wifi σε άλλο δωμάτιο 8 μετρά. Όταν συνδέω την tv με καλώδιο ethernet στο μόντεμ/ρούτερ τα πράγματα λίγο βελτιώνονται αλλα 4κ δεν βλέπεις γιατί σταμάτα, ενώ 1080 βλέπω κανονικά με καλώδιο ενώ ασύρματα σταμάτα που και που
 
Καλησπερα σας παιδια.

Υποπτευομαι οτι θα εχει ξανασυζητηθει το θεμα αλλα δεν ειναι δυνατον να μην το αναφερω εστω για μια ακομη φορα.

Φωναξα πριν απο καποιες μερες τον Κ. Μανωλη Καστρουνη αναγνωρισμενος και επισημος Tv and Projector calibrator, για να μου σεταρει την Lg B7 που ειχα αγορασει πριν λιγο καιρο.
Πραγματικα και χωρις πολλα λογια δεν πιστευα στα ματια μου σε αυτο που ειδα. Ο ανθρωπος απλα εδωσε νεα πνοη και στην ουσια ανεστησε την LG. Δεν ηταν μονο οι απιστευτες τεχνικες γνωσεις, η φιλικη διαθεση και η λεπτομερια που επεδειξε στο αντικειμενο του.

Ηταν η συνεχης και η βαθεια αναλυση για 4 ωρες περιπου ολων των παραμετρων που διαθετει μια Lg Oled αλλα και αλλων γενικων τεχνικων θεματων. Ειδα και ακουσα πραγματα για πρωτη φορα στην ζωη μου και ειλικρινα εντυπωσιαστηκα απο την τεραστια αλλαγη στα ματια μου σε Sd, Hd, HDR και dolby vision περιεχομενο.

Παιδια οποιος δεν εχει κανει ΤΟ ΣΩΣΤΟ calibration στην τηλεοραση του απο ανθρωπο που οχι απλα γνωριζει αλλα θεωρειται και αυθεντια στον τομεα αυτο, πραγματικα ειναι σαν να εχει μια ferrari σπιτι του και να μην εχει τα κλειδια.
Και θα σας παρακαλεσω να μην κανετε την βλακεια που ειχα κανει εγω.... ξερετε τωρα βιντεακια στο youtube για calibration και αρθρα διαφορα μεσα στο internet.

Καθε τηλεοραση ειναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ. Αυτο εμαθα εγω τις λιγες ωρες με τον Μανολη.

Για μια ακομη φορα λοιπον ενα τεραστιο ευχαριστω στον Μανωλη Καστρουνη που ειλικρινα εδωσε στην OLED μου τον πραγματικο της χαραχτηρα.

Ευχαριστω πολυ,
Κολλιας Γιωργος


Υ.Σ και οπως αναφερει και αυτος στην σελιδα του : Καντε αυτο το δωρο σε εσας και την τηλεοραση σας (ή τον προβολεα σας), και αφηστε να ανοιξουν μπροστα σας οι πυλες της πραγματικης Υψηλης Ευκρινειας.


http://perfectimage.gr/isf-calibration/
 
Φίλε μου σε hdr υλικό είδες μεγάλη διαφορά. Τις 4κ ταινίες τις παίζεις από τον ενσωματωμένο media players?

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk
 
Οτι και να πω ειναι λιγο φιλε μου.... Ειδικα εκει στο HDR ειδα την τεραστια διαφορα. Τις 4κ και γενικα ολο το περιεχομενο απο 2gb μεχρι 90gb τα παιζω μεσα απο το media player της LG με ενα WD εξωτερικο.
Ειλικρινα δεν πιστευα στα ματια μου.
 
Νταξ τώρα με έχεις κολλήσει λέμε. Στο hdr δεν μπορώ να πω πως έχω παράπονο αλλά θα ήθελα το κάτι παραπάνω. Με σκέτο 4κ οκ έχω εμπειρία οπότε πιστεύω πως έχω ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα. Σίγουρα θα προσπαθήσω να την ρυθμίσεις ο Μανώλης. Είμαι και επαρχία και είναι ποιο δύσκολο.

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk
 
Αυτό που δίνει η Νόβα technicolor 5 πόρτες αν κατάλαβα καλά δεν ξέρω τη gigabit εχει

Εγώ έχω το 5136v2 από τη Νόβα, 100άρες (fast Ethernet) θύρες έχει, αλλά 4. Μόνο το internet περνάει όμως από το router μου και το wifi για tablet & κινητά, όλα τα αλλά σε gigabit switch, ενσύρματα πάντα.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει router παρόχου με gigabit, εκτός ίσως από τα καινούργια VDSL.

OLED δεν έχω όμως...
ακόμα
 
Όπως είπα δεν έχω OLED, αλλά ούτε 4K TV & media player. Οπότε δεν ξέρω αντικειμενικά τι bitrate έχουν.
Κρίνωντας όμως από τα αρχεία που βλέπω στο net, στην τύχη είδα 2160p.UHD.BluRay.Remux.HEVC.TrueHD.7.1.Atmos 72GB με 78Mb/s video bitrate αλλά και 2160p.HDR.UltraHD.BluRay.x265.LPCM 31GB με video bitrate 30Mb/s.
Αν ισχύουν αυτά, τότε λογικά με τον ήχο το #1 παράδειγμα πάει 85-86Mb/s μέσο bitrate άρα στις αιχμές θα πλησιάζει ή υπερβαίνει τα θεωρητικά 100Mb/s του δικτύου σου.
1000άρι δίκτυο λοιπόν η λύση σου με Gigabit switch, ή αν θες να βελτιώσεις και το router σου, νέο router με gigabit πόρτες. Τυχαίο αλλά και συμπαθητικό παράδειγμα

P.S. Αν δεν έχεις AVR ενισχυτή και πολυκάναλο σύστημα μην διαλέγεις αρχεία με 'βαρύ' ήχο
 
Σωστά. Δεν έχω δει να Έχει πανω κατι εκτος hdmi

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

OK Scart η Composite να το καταλάβω αλλα component έπρεπε να έχει. Τόσες χιλιάδες έχουμε πληρώσει... :silly:
 
Νομίζω είχε έναν ανταπτωρα μέσα. Θα ψάξω να βρω τα προσπέκτους και θα τσεκαρω τον ανταπτωρα.

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk
 
Στην c7 δεν είχε τα καλώδια. Δεν έχει και σχετικές εισόδους για να τα κάνεις κάτι.

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
Ναι ούτε εμενα η B7 είχε. Πισωγύρισμα για εμενα. Είναι ανεπίτρεπτο τόσα λεφτά TV και να μην σου έχει τίποτα αναλογικό.