LG B7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: LG B7V 2017 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μολις την ανοιξα και εγκατεστησε το 4.70.65

Με γυρισε σε pcm. Το εβαλα 'αυτοματο' και παιζει κανονικα. Τα απλα καναλια ακουω κανονικα stereo.

Μηπως εχεις αλλαξει κατι στον ενισχυτή ?

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Νταξει,τελικα το διορθωσα.Ο ενισχυτης μου(παλιος) εχει μονο 2 υποδοχες οπτικης ινας και στην μια χρησιμοποιουσα splitter για να βγαζει αλλες τρεις.Στην αρχη λειτουργουσε κανονικα κι εβγαζε ηχο 5.1 αλλα απο προχτες ειχε σταματησει εντελως.Δοκιμασα σημερα στην αλλη υποδοχη απευθειας απο την τηλεοραση στον ενισχυτη και δουλεψε κανονικα.Προφανως το splitter τα εφτυσε(βεβαια η μια υποδοχη απο τις τρεις λειτουργει κανονικα).
Εχετε να προτεινετε καποιο αξιοπιστο splitter?Εχω αυτο πολλα χρονια:https://www.shopcenter.gr/eikona-an...thyron-apo-1-optiki-ina-se-3-p1793c71c654c473

Last edited:

Νταξει,τελικα το διορθωσα.Ο ενισχυτης μου(παλιος) εχει μονο 2 υποδοχες οπτικης ινας και στην μια χρησιμοποιουσα splitter για να βγαζει αλλες τρεις.Στην αρχη λειτουργουσε κανονικα κι εβγαζε ηχο 5.1 αλλα απο προχτες ειχε σταματησει εντελως.Δοκιμασα σημερα στην αλλη υποδοχη απευθειας απο την τηλεοραση στον ενισχυτη και δουλεψε κανονικα.Προφανως το splitter τα εφτυσε(βεβαια η μια υποδοχη απο τις τρεις λειτουργει κανονικα).
Εχετε να προτεινετε καποιο αξιοπιστο splitter?Εχω αυτο πολλα χρονια:https://www.shopcenter.gr/eikona-an...thyron-apo-1-optiki-ina-se-3-p1793c71c654c473
Παιδιά καλησπερα. Αξίζει αυτήν τηλεόραση τώρα ατα public 1700 με επιστροφή Eurobank 20% και 5ετη εγγύηση public?
Ή ενδέχεται να πέσει και άλλο η τιμή λόγω έλευσης σειράς 2018?
Από την εμπειρία σας.

LG OLED 65B7V 2099 στο Public Κύπρου Δεν άντεξα στον πειρασμό. Την πήρα!!! :Banane0:

Παιδιά καλησπερα. Αξίζει αυτήν τηλεόραση τώρα ατα public 1700 με επιστροφή Eurobank 20% και 5ετη εγγύηση public?
Ή ενδέχεται να πέσει και άλλο η τιμή λόγω έλευσης σειράς 2018?
Από την εμπειρία σας.

Αν εννοείς την 65 άρα με τέτοια τιμή δεν την βλέπω να μένει πολλές μέρες.

Μέχρι σήμερα ήμουν με τρεις Plasma(2x50'' και 1x60'')
και εδώ και κάτι χρονάκια ήθελα να κάνω αναβάθμιση σε 65'' 4K κλπ αλλα οι LCD/LED ποτε δεν με έπεισαν μέχρι που ήρθαν οι OLED. Οι τιμές τους εξωπραγματικές. Έθεσα ένα όριο τις 2000 ευρώ και περίμενα ότι κάποια στιγμή σε 1-2 χρονια η σε Black Friday θα μπορούσα να την πάρω. Χτες μόλις είδα την LG OLED65B7V στο Public στα 2099 δεν άντεξα και την τσίμπησα. Αν και δεν είχα πολλή χρόνο να ασχοληθώ οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές. Στην αρχή δοκίμασα Nova/Οτε, δεν ενθουσιάστηκα αλλα ούτε απογοητευτικά. Περίμενα ότι στις 65 ιντζές θα είχα παρόμοια εικόνα. Εκεί όμως που ενθουσιάστηκα είναι στα 4K HDR φιλμάκια που είδα στο youtube. Εντυπωσιακά.
Πρέπει να ξεκινήσω διάβασμα και εδώ και αλλου γιατί πολύ λίγα γνωρίζω. Τι γίνετε όμως με ρυθμίσεις. Ξέρω ότι όλες η TV/συνθήκες δεν είναι οι ίδιες αλλα θυμάμαι ότι πιο παλιά με τις πλάσμα βρίσκαμε από sites που ήταν παρα πολύ καλές. Η απόσταση θέασης είναι 2 μετρα σε εντελώς σκοτεινό δωμάτιο.

Μέχρι σήμερα ήμουν με τρεις Plasma(2x50'' και 1x60'')
και εδώ και κάτι χρονάκια ήθελα να κάνω αναβάθμιση σε 65'' 4K κλπ αλλα οι LCD/LED ποτε δεν με έπεισαν μέχρι που ήρθαν οι OLED. Οι τιμές τους εξωπραγματικές. Έθεσα ένα όριο τις 2000 ευρώ και περίμενα ότι κάποια στιγμή σε 1-2 χρονια η σε Black Friday θα μπορούσα να την πάρω. Χτες μόλις είδα την LG OLED65B7V στο Public στα 2099 δεν άντεξα και την τσίμπησα. Αν και δεν είχα πολλή χρόνο να ασχοληθώ οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές. Στην αρχή δοκίμασα Nova/Οτε, δεν ενθουσιάστηκα αλλα ούτε απογοητευτικά. Περίμενα ότι στις 65 ιντζές θα είχα παρόμοια εικόνα. Εκεί όμως που ενθουσιάστηκα είναι στα 4K HDR φιλμάκια που είδα στο youtube. Εντυπωσιακά.
Πρέπει να ξεκινήσω διάβασμα και εδώ και αλλου γιατί πολύ λίγα γνωρίζω. Τι γίνετε όμως με ρυθμίσεις. Ξέρω ότι όλες η TV/συνθήκες δεν είναι οι ίδιες αλλα θυμάμαι ότι πιο παλιά με τις πλάσμα βρίσκαμε από sites που ήταν παρα πολύ καλές. Η απόσταση θέασης είναι 2 μετρα σε εντελώς σκοτεινό δωμάτιο.

Καλοθέατη Γιώργο !!! :ernaehrung004:

Πολύ καλή τιμή, καλώς όρισες σε έναν καινούριο κόσμο, οπτικά... :jester:

Για αρχή, βάλε το κινηματογραφικό preset, gamma στο 2.4, OLED light εκεί που σε ικανοποιεί το φως και ρύθμισε το brightness με το σχετικό pattern...

Έπειτα, ετοιμάσου να δεις τα απλά BluRay όπως δεν τα έχεις ξαναδεί ποτέ... Και μετά, ρίξε και μια γύρα Odyssey να γουστάρεις... :laugh:

Ευχαριστώ Γιάννη!! -bye-
Δυστυχώς φεύγω το απόγευμα για Dubai :frown: Τεταρτη όμως που επιστρέφω θα ξεκινήσω πειράματα, ελπίζω με την βοήθεια σας να βγάλω άκρη. :smile:

Καλοθέατη Γιώργο !!! :ernaehrung004:

Πολύ καλή τιμή, καλώς όρισες σε έναν καινούριο κόσμο, οπτικά... :jester:

Για αρχή, βάλε το κινηματογραφικό preset, gamma στο 2.4, OLED light εκεί που σε ικανοποιεί το φως και ρύθμισε το brightness με το σχετικό pattern...

Έπειτα, ετοιμάσου να δεις τα απλά BluRay όπως δεν τα έχεις ξαναδεί ποτέ... Και μετά, ρίξε και μια γύρα Odyssey να γουστάρεις... :laugh:

Γιατί 2.4 gamma;

Παιδιά ξέραμε ποια είναι η καλύτερη τιμή αυτή τη στιγμή όσες έψαξα δεν βρήκα καλύτερη από 2700
Ευχαριστώ

Γιατί 2.4 gamma;

Γιατί είναι η επίσημη προδιαγραφή στο mastering ταινιών SDR, για μέσα προβολής με μηδενικό μαύρο...

@Pankostas

όπως λέμε και πιο πάνω δεν έχει 20% η συγκεκριμένη.
Έστειλα email. Πήρα την απάντηση που ανέβασα σε φωτο.
Επίσης και τηλεφωνικά με ενημέρωσαν ότι ισχύει το 20%. Σε ερώτηση μου ότι δεν φαίνεται η πρόταση 20% Επιστροφή όπως σε αλλά προιοντα, με απάντησε ότι φαίνεται στο banner απο κάτω!
d2ae1fc330505169508e5ffc2a390caa.jpg

Update:
Μόλις το διαπίστωσα και μόνος. Σε υπολογιστή πάτησα πάνω στο banner και μετά πάτησα όλα τα προϊόντα που συμμετέχουν στο προγραμμα. Επέλεξα τηλεοράσεις και τη δείχνει κανονικά.
Οπότε και την παρηγγειλα.

Νομίζω είναι ξεκάθαρο! Γράφει ΌΛΕΣ οι τηλεοράσεις από 500 και πάνω εκτός "Εξαιρούνται τα προϊόντα Apple, Microsoft Surface και τα Samsung Galaxy S9 & S9+."

Last edited:

Ας φτιαξουν το site τους πες του.

Οκ εγω βασειστικα στο οτι αν βαλεις στο search LG + 55" + 20% θα σου βγαλει τα σωστα και οχι τυχαια 4

Ειμαι χαζος τελικα :)

Edit: ακομα το κανει και τωρα.

για συνεχισε λίγο

όπως είσαι βάλε
Lg
55-64

και μετά
Eurobank πιστροφή 20%

τι μένει ?

Χαχαχα.... Όντως έχεις δίκιο!
Από τις 74 τηλεοράσεις , που σε δείχνει ότι συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μόλις πατήσεις την επιλογη που αναφέρεις για Επιστροφή 20% , μένουν 27 τηλεοράσεις!!!!
Ότι να ναι!
Το οποίο όμως δεν ισχύει , απ ότι με ειπαν τηλεφωνικα. Κάτσε περιμένω παραλαβή Σάββατο ή Δευτέρα. Θά σου πω σίγουρα αν είναι στο πρόγραμμα ή όχι.
Το μόνο σίγουρο είναι το ταμειο!

Παιδιά ξέρω έχει γραφτεί ΠΆΡΑ πολλές φορές εδώ μέσα, αλλά πραγματικά έχω μπερδευτεί. Σχετικά με το burn in.
Όταν θα βλέπω τηλεόραση digea, κατά τη γνώμη σας , πόση ώρα ειναι ασφαλες να είναι σε ένα μόνο κανάλι?
Υπάρχει τρόπος η τηλεόραση να μπαίνει σε screen saver μετά από κάποια ώρα σε live tv.
Μπορεί κάποιος να μου πει τι άλλο να προσέχω συγκεκριμένα , για να μην έχω μόνιμο burn in?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Απάντηση: LG B7V 2017 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πηρες OLED για να βλεπεις σκουπιδια; Στην Plasma 50GT30 που ειχα ειχε κατι μπαρες που τις εβαζες να δουλευουν για να φυγει αν ειχε μεινει σκια απο το σημα του καναλιου αυτες δεν εχουν κατι σαν αυτο;
Εγω δεν εβλεπα τηλεοπτικο υπαρχουν αλλες τηλεορασεις στο σπιτι για αυτο την ειχα μονο για ταινιες και ο λογος που δεν παω σε OLED αλλα σε VA Panel ειναι οτι πλεον ειναι λιγο δυσκολο να πω στα παιδια οτι εδω δεν βλεπουμε καναλια πχ παιδικα.

Παιδιά ξέρω έχει γραφτεί ΠΆΡΑ πολλές φορές εδώ μέσα, αλλά πραγματικά έχω μπερδευτεί. Σχετικά με το burn in.
Όταν θα βλέπω τηλεόραση digea, κατά τη γνώμη σας , πόση ώρα ειναι ασφαλες να είναι σε ένα μόνο κανάλι?
Υπάρχει τρόπος η τηλεόραση να μπαίνει σε screen saver μετά από κάποια ώρα σε live tv.
Μπορεί κάποιος να μου πει τι άλλο να προσέχω συγκεκριμένα , για να μην έχω μόνιμο burn in?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δεν υπάρχει κανένα θέμα burn-in σε μια νορμάλ χρήση της τηλεόρασης. Όταν μια περιοχή του πάνελ απεικονίζει για ώρα κάτι στατικό (πχ το logo ενός καναλιού) και μετά αλλάξεις περιεχόμενο, τότε σε εκείνη την περιοχή απεικονίζεται αμυδρά το προηγούμενο στατικό περιεχόμενο. Αυτό είναι γνωστό σαν "Image Retention" και φεύγει μετά από λίγη ώρα. Εαν δεν φύγει, θα επανέλθει με τον επόμενο αυτόματο "καθαρισμό" των πίξελ που θα κάνει η τηλεόραση. Εαν για κάποιο λόγο δε φύγει ούτε τότε, έχεις την επιλογή να τρέξεις χειροκίνητα το αναλυτικό pixel refresher, κάτι που προσωπικά ποτέ δεν έχει χρειαστεί να κάνω. Για την ακρίβεια image retention έχω παρατηρήσει μονάχα μία φορά στη δική μου, όταν μετά από μαραθώνιο (6-7 ώρες) ταινιών με μαύρες μπάρες πάνω-κάτω άλλαξα σε τηλεοπτικό κανάλι και ναι, οι μπάρες εξακολουθούσαν να αχνοφαίνονται. Το επόμενο πρωί ήταν όλα ok.

Όσον αφορά το burn-in, είναι μια μόνιμη κατάσταση που απαιτεί κάπως ακραία χρήση της τηλεόρασης. Μπορείς άφοβα να βλέπεις ό,τι θέλεις, απλά μετά από κάποιες ώρες να αλλάζεις το περιεχόμενο. Η τηλεόραση ενεργοποιεί το screen saver στην στατική εικόνα, παρόλα αυτά προτιμώ όταν π.χ κάνω pause στην ταινία μου, να την γυρίζω στα κανάλια μέχρι να επιστρέψω.

Ποτέ δε με προβλημάτισε το θέμα burn-in όταν αγόραζα OLED, μου αρέσει να το βλέπω σαν να έχω μία Ferrari και απλά πρέπει να της κάνω μια προσεκτική χρήση, δε θα την οδηγήσω π.χ στα χωράφια!

Περισσότερα για το Image Retention, το Βurn-in και ένα τεστ-μαραθώνιο που διεξάγει το Rtings.com στα παρακάτω link:

https://www.rtings.com/tv/tests/picture-quality/image-retention-burn-in

https://www.rtings.com/tv/learn/permanent-image-retention-burn-in-lcd-oled

Ευχαριστώ για τις απαντησεις. Από το μεσημέρι κάτοχος της τηλεόρασης ....Εχω πάθει πλάκα!!!
Δεν έχω ξαναδεί τέτοια εικόνα!
Από το μεσημέρι σπίτι, δεν εχω βγει έξω. Να δω πορεία φάμε ξύλο μέχρι τώρα 01.20 βλέπω ταινίες , σειρές. Απλά απίστευτη!
Τελικά public κανονικά 20% επιστροφή στην καρτα.
Μια διευκρίνηση μονο. Ή επιλογή Oled πόσο την έχετε . Σε κάποια προφίλ είναι 100, ενώ σε ρυθμίσεις που έχουν αναφερθεί εδώ , γράφει για 37 , 50 κτλ.