LG BD390 Blue Ray Player (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Re: LG BD390 mkv player!

Ναι από τις 6 εξόδους δοκίμασα να δώσω σήμα στον ενισχυτή. άλλωστε γιαυτό τον λόγο δεν υπάρχουν;
Αυτές είναι για να δινουν το επεξεργασμένο σήμα των καινουριων φορμά σε ενισχυτες που δεν εχουν τη δυνατότητα να το επεξεργαστούν οι ίδιοι. Σε δικάναλο που ειναι ο technics αν καταλαβα καλά, θα πάρεις απο το 2ch και θα το βάλεις στην είσοδο aux του ενισχυτη για να ακους στερεοφωνικό ήχο.

Δοκιμασες MKV αρχεια με πανω απο 5 frames. Κανει downmix τον ηχο DTS.

Λενε οτι δεν διαβαζει αρχεια απο σκληρο με NTFS με πανω απο 7.5 giga μεγεθος. Αληθεύει;

Αυτές είναι για να δινουν το επεξεργασμένο σήμα των καινουριων φορμά σε ενισχυτες που δεν εχουν τη δυνατότητα να το επεξεργαστούν οι ίδιοι. Σε δικάναλο που ειναι ο technics αν καταλαβα καλά, θα πάρεις απο το 2ch και θα το βάλεις στην είσοδο aux του ενισχυτη για να ακους στερεοφωνικό ήχο.

O ενισχυτής είναι με 7 εισόδους χωρίς HDMI (2001). Δηλαδή είναι AV. Τα υπόλοιπα που με ρωτάτε δυστυχώς δεν είμαι τόσο καλά καταρτισμένος για να απαντήσω. Εάν κάποιος μου πει τι να δοκιμάσω ακριβώς θα του απαντήσω έως το σαββατοκύριακο.

......
Το σύνδεσα λοιπόν με έναν παλιό technics ενισχυτή και από ηχεία τα JBL es 100. Αφού σύνδεσα τις εξόδους με τις εσόδους του ενισχυτή και έβαλα την βαλκυρία παρατήρησα το πρόβλημα ότι στους εκκωφαντικούς ήχους του πυροβόλου εχω πλήρη παραμόρφωση του ήχου. Τι να φταίει;

Αν ο ενισχυτής σου έχει πολυκάναλες αναλογικές εισόδους 7.1 ή π.χ. 5.1,

attachment.php

τότε πολύ σωστά έχεις κάνει την σύνδεση: 7.1 (5.1) analogue output του player, στις 7.1 (5.1.) analogue input (multi channel in) του ενισχυτή.

Και θα επιλέξεις απ' τα audio settings του menu του player:
Audio output -> 7.1 analogue

Η σωστή έξοδος για να δωσεις σημα στον ενισχυτή σου είναι η 2ch audio output - μήπως του έδωσες σήμα απο τις 7.1 analog και σου δημιούργησε αυτο το πρόβλημα;

Τώρα εάν ο Technics είναι στερεοφωνικός (που μάλλον έτσι είναι) κάνε προσωρινά την σύνδεση που λέει εδώ ο Σπύρος, και πήγαινε να αγοράσεις καινούργιο ενισχυτή.....:D

Attachments

• vsxlx52_rear.jpg
    vsxlx52_rear.jpg
    18.1 KB · Views: 374

O ενισχυτής είναι με 7 εισόδους χωρίς HDMI (2001). Δηλαδή είναι AV. Τα υπόλοιπα που με ρωτάτε δυστυχώς δεν είμαι τόσο καλά καταρτισμένος για να απαντήσω. Εάν κάποιος μου πει τι να δοκιμάσω ακριβώς θα του απαντήσω έως το σαββατοκύριακο.

Είσαι σίγουρος ότι ο ενισχυτής έχει multichannel in σαν αυτές που δείχνει η φωτογραφία στο προηγούμενο post;
Ανέβασε μία φωτογραφία της πίσω όψης του ενισχυτή αν μπορείς, για να σε βοηθήσουμε.
-bye-

Τελικά παρέλαβα χθές ένα καινούργιο γιατι το προηγούμενο αποδείχθηκε ελλατωματικό.Οι εντυπώσεις μου έχουν ώς εξής.
Συνδέθηκε στό δίκτυο με την πρώτη .Δοκίμασα σε πρωτη φάση να το δουλέψω με τον ps media server με τον οποίο ηδη έχω σε δίκτυο dlna την sony 46w5500 αλλά είχα πολλά κολλήματα.Στην συνέχεια εγκατέστησα τον nero home media που έρχεται με το μηχάνημα καί όλα πήγαν καλά.
Διαβάζει όλα τα αρχεία μέσω δικτύου dlna που έχω σε εξωτερικό δίσκο usb συνδεδεμένο σε Pc και παίζει αρχεία mkv όχι όλλα όμως.Δείχνει μια αντιπάθεια στα .x264 καποια τα παίζει κάποια όχι.Η ποιότητα όσο αφορά την εικόνα ειναπ πολύ καλή σε mkv απαιχτη σε bd .Τα dvd πάιζουν οριακά καλύτερα απο το pioneer universal 575 που έχω.Ο ήχος cd δέν ικανοποιησε αλλά η δοκιμή έγινε με hdmi σε tv και έξοδο απο TV σε ενισχυτή με οπτική.Θα δοκιμάσω και απ ευθείας και θα σας ενημερώσω.
Μπαίνει στο youtube χωρίς προβλήματα και ειναι γρήγορο στην φόρτωση του δίσκου.Τα mkv τα παίζει και με 1280p/24 χωρίς προβλήματα.Το ασύρματο δίκτυο δέν το βρίσκει δεν ξέρω ακόμα γιατί.Προτιμώ το ενσύρματο και δέν ασχολήθηκα περισότερο .

Απάντηση: Re: LG BD390 mkv player!

Διαβάζει όλα τα αρχεία μέσω δικτύου dlna που έχω σε εξωτερικό δίσκο usb συνδεδεμένο σε Pc και παίζει αρχεία mkv όχι όλλα όμως.Δείχνει μια αντιπάθεια στα .x264 καποια τα παίζει κάποια όχι.

Χμμμ κακό το οτι δε παίζει ολα τα mkv. Μήπως χρειαζεται απλά κάποιο firmware update?

Ηδη εγκατέστησα το τελευταίο firmware.Η έκδοση του media server που έρχεται με το μηχάνημα ειναι η essencial.Θα την αναβαθμίσω σε Νο 4 που κάνει streaming .

Φίκοι μου ο ενισχυτής είναι ο technics sa-ax540 και τα προβλήματα παραμένουν. Ισχυρή παραμόρφωση (σαν βραχυκύκλωμα) στους οξυ ήχους πχ βαλκυρία. Κανονικός 'ηχος στις χαμηλές εντάσεις (πολύ χαμηλές).

Φίκοι μου ο ενισχυτής είναι ο technics sa-ax540 και τα προβλήματα παραμένουν. Ισχυρή παραμόρφωση (σαν βραχυκύκλωμα) στους οξυ ήχους πχ βαλκυρία. Κανονικός 'ηχος στις χαμηλές εντάσεις (πολύ χαμηλές).

Μήπως το έχεις βάλει στο PHONO IN?

όχι φίλε μου έβαλα τα RCA από τις εξόδους του BLUE RAY στις πάνω δεξιά εισόδους του ενισχυτή.

Με το τελευταιο Firmware διαβάζει τα αρχεία απ ευθείας απο τον σκληρό χωρίς να ειναι απαραίτητο να τρέχει το Nero media Home essencial.
Διαβάζει κανονικά τους υπότιτλους και λιγόστεψαν τα προβλήματα με ορισμένα Mkv αρχεία.(Πιθανώς να φταίνε και τα αρχεία αλλά δεν έχω εναλλακτικο τρόπο να τα παίξω οπότε μένουμε με την απορία).
Το παράξενο είναι ότι τα αρχεία avi που υποτίθεται ότι τα παίζει δεν τα αναγνωρίζει .
Τελικά ο ήχος απο Cd με απ ευθείας οπτική σύνδεση ειναι βελτιωμένος και αρκετά καλός.

όχι φίλε μου έβαλα τα RCA από τις εξόδους του BLUE RAY στις πάνω δεξιά εισόδους του ενισχυτή.

Καλά φαινεται να το έχεις κάνει... Στο CD IN τι να σου πω...

Διαβάζει κανονικά τους υπότιτλους και λιγόστεψαν τα προβλήματα με ορισμένα Mkv αρχεία.(Πιθανώς να φταίνε και τα αρχεία αλλά δεν έχω εναλλακτικο τρόπο να τα παίξω οπότε μένουμε με την απορία).

Πες ονόματα ταινιών.

Γίνε λίγο πιο σαφής. Ποια αρχεία - έργα - σε μορφή avi και MKV δεν βλέπεις. Μας ενδιαφέρει αυτή η συσκευή αλλά πρέπει να ξέρουμε εάν πρέπει να την πάρουμε. Αρχεία πάνω από 7.5 Gb βλέπει. Με τα Χ264 τι γίνεται;. Τον DTS ήχο τον αποκωδικοποιεί;