LG BX : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: LG BX : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Έχει παρατηρήσει κανείς στο Netflix τα πρόσωπα να γκριζαρουν;
Δεν έχω δοκιμάσει ακόμη άλλο μέσο (Blu-ray etc) για να δω μήπως είναι γενικότερο το θέμα.

φτιαξε τις ρυθμισεις εικονας.καθε πηγη εχει την δικη της ρυθμιση.
ξεκινα με ενα expert mode day ή night,βαλε 50 oled backlight,50 φωτεινοτητα,80 αντιθεση,50 χρωμα και κλεισε ολα τα φιλτρα(αντιθεση,χρωματος,θορυβου)
αυτα εντελως μπακαλιστικα απλα για να την δοκιμασεις.
επισης αλλες ρυμισεις για hdr και dolby vision.
ψαξτο λιγο γιατι θελει αρκετη δουλιτσα.
παρε μια ιδεα απο εδω
επισης εχε υποψιν σου,οτι η ποιοτητα εικονας και στο Netflix,δεν ειναι ιδια σε ολες τις ταινιες και σειρες.
οποτε εχει και αυτο την σημασια του.

Εχει καταλάβει κανείς τι ακριβώς κάνει το Filmmaker mode; Το έχω βάλει να ενεργοποιείται αυτόματα αλλά μέχρι τώρα δεν έχω παρατηρήσει κάτι τρομερό μόνο ότι σκοτεινιάζει λίγο η εικόνα. Εχετε να προτείνετε ταινίες όπου φαίνεται όντως διαφορά στην εικόνα;
Επίσης κάτι που με ενοχλεί και δε ξέρω αν διορθώνεται είναι ότι όταν παιζει περιεχόμενο hdr οι υπότιτλοι φαίνονται πολύ φωτεινοί και είναι κουραστικό για τα μάτια. Θα ήθελα να υπήρχε η επιλογή να μειώνεται η φωτεινότητα στους υπότιτλους.

Μπορεις να αλλαξεις τους υποτιτλους (εκτος απο μεγεθος) και να τους κανεις ελαφρως γκρι οποτε θα λυθει το θεμα νομιζω.

Καλησπέρα στην ομάδα.

Έχω αντιμετωπίσει δυο φορές ένα πρόβλημα.

Σε κανάλια,νετφλιξ οτι τελοσπαντων τρέχει από την τιβι το μισό και κάτω πάνελ δείχνει κολλημένο να το πω έτσι.

Εξωτερικές πηγής,οπως χβοχ πχ δεν έχουν κάποιο πρόβλημα.
Για να επάνελθει την έβγαλα στιγμιαία από την πρίζα και όλα οκ.

Έχετε δει/ακουσει κάτι αντίστοιχο;

Κολλημενο σε τι ? εικονα? μενου ?

Μόνο εικόνα.τα μενού τα έβγαζε κανονικα,αλλά η εικόνα σε κανάλι,νετφλιξ,Apple TV το μισό πάνελ ήταν κολλημένο.
Περιέργως τα μενού του νετφλιξ η του Apple τv στην περιήγηση επίσης δεν είχαν θέμα.

Re: Απάντηση: LG BX : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μόνο εικόνα.τα μενού τα έβγαζε κανονικα,αλλά η εικόνα σε κανάλι,νετφλιξ,Apple TV το μισό πάνελ ήταν κολλημένο.
Περιέργως τα μενού του νετφλιξ η του Apple τv στην περιήγηση επίσης δεν είχαν θέμα.
Θέλεις να μας στείλεις καμία φωτογραφία να καταλάβουμε τι εννοείς;

Ναι το καλύτερο θα ήταν αυτό αν το ξανακάνει.ελπιζω απλά να κόλλησε

η κεραια σου ειναι απολυτως σωστη να υποθεσω ?

Ναι,αλλά αν το παρουσίαζε μόνο στα κανάλια να σκεφτόμουν ότι ισως κάτι φταίει από κει.
Το θέμα είναι πως το παρουσίασε σε οποιαδήποτε μη στατική εικόνα, εκτός από χβοχ η PlayStation.

Με τη προηγούμενη τηλεόραση έπαιζα από διάκο τα πάντα , τώρα δεν παίζει σχεδόν τίποτα με ήχο, λόγω έλλειψης dts.... ξέρει κανεις κάποιον εύκολο και γρήγορο τρόπο να μετατρέψω τον η ο σε κάτι πιο συμβατό, μέσω υπολογιστή;
Χωρίς όμως να ξανακάνω συμπίεση στην εικόνα....

ΥΓ... μεγάλο φάουλ αυτό με τον ήχο!

Με τη προηγούμενη τηλεόραση έπαιζα από διάκο τα πάντα , τώρα δεν παίζει σχεδόν τίποτα με ήχο, λόγω έλλειψης dts.... ξέρει κανεις κάποιον εύκολο και γρήγορο τρόπο να μετατρέψω τον η ο σε κάτι πιο συμβατό, μέσω υπολογιστή;
Χωρίς όμως να ξανακάνω συμπίεση στην εικόνα....

ΥΓ... μεγάλο φάουλ αυτό με τον ήχο!

Στήνεις στον υπολογιστή Emby ή Plex και βάζεις τον αντίστοιχο player από το store στην TV σου.
Κάνει live transcoding σε συμβατό πρότυπο αυτόματα.

Εψαχνα να βρω που εχει κουμπι στο μενου να σβηνεις την οθονη (οχι την ΤV). Ειναι καπου βαθια χωμενο στα μενου κακως. Αλλα υπαρχει λυση: Πατας το κουμπι Ρυθμισεις στο τηλεκοντρολ σου ανοιγει τη μπαρα αριστερα στην οθονη, πας Λειτουργια επεξεργασιας και φτιαχνεις μια συντομευση για το "Οθονη απενεργοποιημενη".

Εψαχνα να βρω που εχει κουμπι στο μενου να σβηνεις την οθονη (οχι την ΤV). Ειναι καπου βαθια χωμενο στα μενου κακως. Αλλα υπαρχει λυση: Πατας το κουμπι Ρυθμισεις στο τηλεκοντρολ σου ανοιγει τη μπαρα αριστερα στην οθονη, πας Λειτουργια επεξεργασιας και φτιαχνεις μια συντομευση για το "Οθονη απενεργοποιημενη".
Για μουσική;

Μπα ?

υπαρχει τετοιο πραγμα ? Και οντως ειναι εντελως απενεργοποιημενη ή απλα εχει μαυρο ? (ειναι το ιδιο απο αποψη φθορας? )

Μουσικη κατα πρωτο. Κατα δευτερο εχω κοτσαρει ενα Amazon firestick πανω που τραβαει ρευμα απο τη μια USB. Αν κλεισω την TV κοβει το ρευμα στο firestick και μετα ειναι μανουρα να επανελθω εκει που ημουνα. Ενω ετσι απλα κλεινω την οθονη και μετα με ενα κλικ στο τηλεκοντρολ επανερχομαι εκει που ημουνα. Πριν ειχα μια SONY που ειχε ενσωματωμενο android, ειχε ετοιμη ευκολα προσβασιμη συντομευση στο μενου, ακριβως για αυτο. Γλυτωνεις χρονο λειτουργιας της οθονης. Η οθονη ειναι τελειως σβηστη.