LG BX : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Γεια σας , μπορει να κανει record η BX απο καποιο καναλι σε σκληρο δισκο ;
 
Δεν μου λετε αν συνδεσω την τηλεοραση με τον παλιο μου ενισχυτη Yamaha RX-V1500 ( δεν εχει HDMI) μεσω οπτικης ινας θα δινει κανονικα πολυκαναλο ηχο ή περιοριζεται απο τα φορμα που "διαβαζει" η τηλεοραση ? (δηλαδη οχι DTS)
 
Δεν μου λετε αν συνδεσω την τηλεοραση με τον παλιο μου ενισχυτη Yamaha RX-V1500 ( δεν εχει HDMI) μεσω οπτικης ινας θα δινει κανονικα πολυκαναλο ηχο ή περιοριζεται απο τα φορμα που "διαβαζει" η τηλεοραση ? (δηλαδη οχι DTS)
Περιορίζεται στα φορμά ήχου που κάνει passthrough η TV.
 
  • Like
Reactions: Kosh
Μιας και το χειριστηριο μετα απο πολλαπλες δοκιμαστικες δοκιμες κρουσης απο τα καμαρια μου αποφασισε να παραδωσει πνευμα (το κεντρικο κουμπακι βασικα χαλασε το scroll αλλα με δυναμη ακομα λειτουργει ως ΟΚ) και μιας και εχουν σβηστει τα netflix/amazon ειπα να δω τι γινεται με το αυθεντικο χειριστηριο LG AN-MR20GA του φοβουμενος οτι θα πρεπει να σκασω καμια 100αρα

Προς εκπληξη μου ειδα οτι ειναι στα 30 ευρω (το αυθεντικο λεμε τωρα) και λιγο φτηνοτερα στας Ευρωπας (που εχει μεταφορικα ομως)
 
καλησπερα σας ρυθμισεις που θα προτεινατε για αθλητικο περιεχομενο?
Δεν υπάρχουν διαφορετικές ρυθμίσεις για αθλητικά και διαφορετικές για άλλο περιεχόμενο. Για όλα αυτό που χρειάζεται είναι ένα σωστό calibration της tv για να δίνει σωστή εικόνα παντού.
 
  • Like
Reactions: miltos4
ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Πως θα μπορούσε να γίνει αυτό;
,

Μόνο από ειδικό (calibrator).
Δίχως εξοπλισμό, άτομο(γνώσεις και εμπειρία) και προγράμματα δεν γίνεται αυτό.
Το μόνο που μπορείς να κάνεις μόνος και δίχως εξοπλισμό είναι σωστή ρύθμιση (που και αυτό βοηθάει) των Black Level (Brightness), White Level (Contrast), Sharpness, Color/Tint.
Και να κατεβάσεις στο SDR το OLED Brightness γύρω στο 30 για να είσαι... "μέσα" για νυχτερινή θέαση (σίγουρα νούμερα άνω του 30 είναι παραπάνω φωτεινά από το target του Rec.709).
 
  • Like
Reactions: vadergr
Καποτε ειχαμε ενα νημα στικυ με κατι πατερνακια για να μπορει καποιος να κατανοησει τι πρεπει και τι μπορει να κανει απο μονος του ?

Που ειναι αυτο ?

(μπορει να μην ηταν νημα αλλα ηταν στα downloads του παλιου φορουμ)

Παντως με απλες οδηγιες και τα πατερνακια γινοταν αρκετα καλη δουλεια .
 
  • Like
Reactions: simplektis
Δεν νομιζω οτι χρεαζεται calibration για τα αθλητικα. Χρειάζεται για ολα τα αλλα πράγματα ομως (σειρες, ταινιες κλπ).
Μαλλον ο φιλος ρωτάει για ρυθμισεις σχετικές με 120hz και ομαλη κινηση.

Επειδη εχω την BX, για αθλητικα βαζω standard και απο τις ρυθμισεις του Trumotion στο Smooth.
 
  • Like
Reactions: Kosh
Εδω και λιγες μέρες ξαφνικά κόβετε ο υχος απο την τηλεόραση και μονο αν την βγάλω απο την πρίζα και την ξανασυνδεσω επανέρχεται
Εχει τύχη σε κανεναν?
 
σε εμενα εχει τυχη να εχει ηχο αλλα μαυρη οθονη που αν βγαλω πριζα 8α επανελθει
,
 
Υπαρχει εκδοση του Stremio που δουλευει κανονικα στην LG BX και σε ολες τις LG TVs μετα το 2020.
 
Πηγα να κάνω video calibration στο Kodi, και παρατήρησα πηγαινοντας κοντα μερικά dead pixel στη γωνία.
Έβαλα λοιπόν ένα λευκό βίντεο στο youtube, και είδα ότι έχει γεμίσει πολλά διάσπαρτα dead pixel στην περιφέρεια της οθόνης πανω, κάτω δεξιά αριστερά.
Γνωστό θέμα με τις OLED (4,5 χρόνια πλέον έκλεισε), ευτυχώς δεν είναι μαζεμένα (ακόμη) και δεν τα βλέπω σε κανονική θεαση...
 
  • Wow
Reactions: karaniktak
Εχω και εγω. Περιμετρικα κοντα στο πλαίσιο αλλα οχι παααρα πολλα, ακομη. Ειδα σε μερικα σημεία παντως και 8 cm μέσα dead pixel, σε 2-3.