LG C1: Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αντιμετωπίζει κανένας πρόβλημα με Xbox Series X στην tv;

Μου κάνει κάποια σπασίματα στην εικόνα, θα δοκιμάσω άλλο hdmi 2.1 τις επόμενες ημέρες αλλά υπάρχει περίπτωση να μην έχει διορθωθεί το HDCP 2.2 issue..

Αντιμετωπίζει κανένας πρόβλημα με Xbox Series X στην tv;

Μου κάνει κάποια σπασίματα στην εικόνα, θα δοκιμάσω άλλο hdmi 2.1 τις επόμενες ημέρες αλλά υπάρχει περίπτωση να μην έχει διορθωθεί το HDCP 2.2 issue..
Όλα καλά εδώ...

• Like
Reactions: Lobo10
Ευχαριστώ πολύ!

Δεν έχω βάλει τα 2 καναλάκια ακόμα..View attachment 188858
Μεγειά και καλοθέατη Σταμάτη !!!

Όσο σκέφτομαι πόσο ανυπομονούσα πριν 3-4 χρόνια να πέσουν οι 77άρες κάτω από τα 4 χιλιάρικα για να κάνω την κίνηση και ήδη βρίσκεις από 2,5...

Αλλά στο μεταξύ έχω γλυκαθεί τόσο πολύ με τις 111" του προβολέα, ώστε λέω να κάνω λίγη υπομονή ακόμα, να προσγειωθούν τιμολογικά οι 88-98άρες... 😁

Εξαρτάται την χρήση και πόσο... διαβασμένοι είναι όλοι οι πιθανοί χρήστες :D

Αν βλέπεις μόνο ταινίες/σειρές δίχως channel logos, μπορείς να θεωρείς τον ευατό σου σχεδόν απόλυτα safe.
Αν όμως μπλέκεται στην χρήση λογότυπα καναλιών ή gaming, πάντα υπάρχει ένα μικρό ρίσκο.
Μικρότερο σε σχέση με το παρελθόν, αρκετά μικρότερο, αλλά έστω και ελάχιστο, υφίσταται.
Για αυτό 5ετη και ευχές αν σου κάτσει η στραβή να σου κάνουν αλλαγή.
Καλημέρα σε όλους.Σχετικά με τα λεγόμενά σου έχω μια απορία.Σε Dolby Vision σχεδόν όλα τα profil που δίνει διαθέσιμα η LG C1 έχουν το LG Pixel Brightness στο 100.Προτείνεται να το αφήσω έτσι όπως είναι στο default setting του ή καλό θα ήταν να το κατεβάσω.Ακόμη και στο profil - Cinema που προτείνεται το Oled Pixel Brightness είναι στο 100.Η λόγω Dolby Vision δεν κινδυνεύω για burn - in εκεί;Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλημέρα σε όλους.Σχετικά με τα λεγόμενά σου έχω μια απορία.Σε Dolby Vision σχεδόν όλα τα profil που δίνει διαθέσιμα η LG C1 έχουν το LG Pixel Brightness στο 100.Προτείνεται να το αφήσω έτσι όπως είναι στο default setting του ή καλό θα ήταν να το κατεβάσω.Ακόμη και στο profil - Cinema που προτείνεται το Oled Pixel Brightness είναι στο 100.Η λόγω Dolby Vision δεν κινδυνεύω για burn - in εκεί;Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Μόνο στο gaming να είσαι προσεκτικός.

Σε ταινίες DV εννοείται στο 100.

Ότι σου είχα γράψει στο νήμα της C1 Γιάννη.

• Love
Reactions: johnkout7
Μεγειά και καλοθέατη Σταμάτη !!!

Όσο σκέφτομαι πόσο ανυπομονούσα πριν 3-4 χρόνια να πέσουν οι 77άρες κάτω από τα 4 χιλιάρικα για να κάνω την κίνηση και ήδη βρίσκεις από 2,5...

Αλλά στο μεταξύ έχω γλυκαθεί τόσο πολύ με τις 111" του προβολέα, ώστε λέω να κάνω λίγη υπομονή ακόμα, να προσγειωθούν τιμολογικά οι 88-98άρες...
Ευχαριστώ πολύ!

Είναι γλυκές οι ίντσες, αλλά και τα μαύρα μιας oled δεν περιγράφονται όπως γνωρίζεις καλύτερα από εμένα..

Σε ένα χρόνο θα πέσουν ακόμα πιο κάτω.

Εμένα με τιμολόγιο και prepaid μου ήρθε κάτω από 2K.

• Like
Reactions: JL_?
Μόνο στο gaming να είσαι προσεκτικός.

Σε ταινίες DV εννοείται στο 100.

Ότι σου είχα γράψει στο νήμα της C1 Γιάννη.
Ξανά merci ρε man :D Σε καλό δρόμο είμαι και έχω βρει ρυθμίσεις ικανοποιητικές για τα περισσότερα.Απλά εκφράζω και τις τελευταίες μου απορίες.Συν την πενταετή που έχω οκ θα ηρεμήσω σιγά σιγά :D Ήδη έχω αρχίσει να την απολαμβάνω.

• Like
Ευχαριστώ πολύ!

Είναι γλυκές οι ίντσες, αλλά και τα μαύρα μιας oled δεν περιγράφονται όπως γνωρίζεις καλύτερα από εμένα..

Καλορίζικη και πάλι και από αυτό το νήμα :D Εάν έβαλες το apple tv+ που έχουμε δωρεάν προτείνω τη σειρά <<The Servant>> σκοτεινό θριλεράκι ατμοσφαιρικό σε ΠΟΛΥ καλή εικόνα.

• Like

Όσο ρίχνεις το OLED Light, τόσο χάνεις σε κάλυψη της χρωματικής γκάμας του Rec.2020, με άλλα λόγια, στερείς και άλλη φωτεινότητα από την ήδη ελλιπή φωτεινότητα για HDR/Dolby Vision/etc.
Αν βλέπεις μόνο ταινία/σειρά, δίχως κάποιο λογότυπο θεωρητικά τουλάχιστον είσαι οκ και με το OLED light στο 100, αρκεί να μην το κάνεις σερί για πολλές ώρες.
Ρίχνοντας το π.χ. στο 80 μειώνεις περαιτέρω τις πιθανότητες burn in, αλλά ταυτόχρονα ρίχνεις και την πιστότητα της εικόνας περισσότερο.
Σωστά απολύτως δεν βλέπεις ούτε στο 100 OLED Light ούτε στο 80 ούτε στο 60 σε HDR/DV, οπότε... δοκιμάζεις, και αν η εικόνα σου αρέσει, κάθεσαι στην ρύθμιση που νοιώθεις... comfortable.

ωραια πραγματα διαβαζω.. Αντε τωρα να πεις στην γυναικα οτι καθε 3 ωρες πρεπει να κλεινει την τηλεοραση για 10 λεπτα... Και το ρημαδι ειναι οτι καθετε απο το πρωι στις 10 μεχρι της 5-6 το απογευμα. Θα μου πει και με το δικιο της ... "Μια χαρα ηταν η LED που ειχαμε".

• Haha
Reactions: billpeppas
ωραια πραγματα διαβαζω.. Αντε τωρα να πεις στην γυναικα οτι καθε 3 ωρες πρεπει να κλεινει την τηλεοραση για 10 λεπτα... Και το ρημαδι ειναι οτι καθετε απο το πρωι στις 10 μεχρι της 5-6 το απογευμα. Θα μου πει και με το δικιο της ... "Μια χαρα ηταν η LED που ειχαμε".
Τηλεοπτικό βάλε oled light 25

Σε νιώθω, υπομονή θα μάθει!

Τηλεοπτικό βάλε oled light 25

Σε νιώθω, υπομονή θα μάθει!
Θελω να ελπιζω οτι θα μαθει.. Αυριο ερχεται η τηλεοραση και θα κατσω να την σεταρο αναγκαστικα για τηλεοπτικο-xbox series x-ps5- 4k movies

• Like
Ευχαριστώ πολύ!

Αυτός μου την έκανε τη ζημιά... :p

Αν δεν είχε ψωνίσει πρώτος, θα είχα ήδη χτυπήσει μια 77άρα. Αλλά όταν την είδα στο σαλόνι του, πραγματικά μου φάνηκε μικρότερη απ' ό,τι περίμενα κι έτσι αποφάσισα σε αναμονή για κάτι μεγαλύτερο. Βοηθάει και το ότι την τρέχουσα περίοδο ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύ περιορισμένος, οπότε ούτως ή άλλως θα κάθονταν κυρίως αχρησιμοποίητη...

• Like

Το OLED Light ή Pixel Brightness στο 100 στα HDR/DV modes δεν υποδηλώνει καμμιά τρομερή φωτεινότητα...

Αν βάλετε την ίδια ταινία να παίξει, μία σε SDR και μία σε HDR, με το ρυθμιστικό στο 100 και στις δύο περιπτώσεις, η SDR εκδοχή θα σας φανεί 2-3 φορές φωτεινότερη από την HDR... :p

Το μέσο APL (περιεχόμενο φωτεινότητας της εικόνας) σε αυτά τα modes με τη ρύθμιση στο 100, κυμαίνεται από 80-200 nits, ανάλογα με το mastering της ταινίας. Τα highlights είναι μόνο που ανεβαίνουν πιο ψηλά. Ρίχνοντας αυτό το ρυθμιστικό χαμηλότερα, σκοτεινιάζει αχρείαστα περισσότερο η εικόνα. Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να ανακύψει με τη ρύθμιση στο τέρμα, είναι με το τί είναι ορισμένο ως highlight και σε τί επίπεδο. Αν π.χ. έχει ξεχαστεί κανένα λευκό logo σε digital 768 και άνω, είναι πρόβλημα. Χαρακτηριστικά, θυμάμαι η εφαρμογή του Netflix που είχε θέμα με τους υπότιτλους, οι οποίοι ως λευκοί, ήταν ορισμένοι στα 1000 nits ταλαιπωρώντας χωρίς ουσιαστικό λόγο το πάνελ και τα μάτια μας. Η σωστή λύση βέβαια, δεν ήταν να χαμηλώσεις το OLED Light, αλλά απλά να αλλάξεις σε πιο σκοτεινή απόχρωση τους υπότιτλους. Αναρωτιέμαι αν στο μεταξύ το έχουν διορθώσει αυτό...

Απο τις ρυθμισεις του Netflix και στο Amazon prime μπορεις να φτιαξεις το χρωμα και το ποσο ημιαδαφσνεις τους υποτιτλους .Θα ηταν ωραιο να υπηρχε καπου ενας πινακας με τα στατικα λογοτυπα καναλιων Digea συνδρομητικων κλπ και σε τι nits εχουν την φωτεινοτητα

Απο τις ρυθμισεις του Netflix και στο Amazon prime μπορεις να φτιαξεις το χρωμα και το ποσο ημιαδαφσνεις τους υποτιτλους .Θα ηταν ωραιο να υπηρχε καπου ενας πινακας με τα στατικα λογοτυπα καναλιων Digea συνδρομητικων κλπ και σε τι nits εχουν την φωτεινοτητα

Που είναι αυτές οι ρυθμίσεις και δεν τις βρίσκω;

Απο τις ρυθμισεις του λογαριασμου σου απο την ιστοσελιδα του Netflix ( οχι απο την εφαρμογη) , καπου λεει ηχος και υποτιτλοι .Μπες απο υπολογιστη και διορθωσε τους υποτιτλους .σε χρωμα και ημιδιαφανεια

• Like
Reactions: takisot
οχι Μιχαλη.δεν εμφανιζονται οι ωρες λειτουργειας.
Όπως ανέφερα στο σχετικό post, ενδέχεται να μετακινήθηκε η επιλογή στο menu ή να μην εμφανίζεται από κάποιο firmware και έπειτα.

Περί υποτίτλων:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ρυθμίσεις για περιεχόμενο σε SDR, οι οποίες ενδέχεται να βολέψουν κάποια άτομα, με κάποιες τηλεοράσεις:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Πήρα την c1. Άψογη. Είδα το φως το αληθινό! Μη φοβηθεί κανένας τη φωτεινότητα, το παιδί γελαγε το βράδυ γιατί είχε γίνει η νύχτα μέρα με τα minions.

Έβαλα και το eon που έχει εφαρμογή στο μάρκετ και τέρμα τα καλώδια.