LG C8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LG C8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Χθες την παρήγγειλα από public. Μου είπαν ξεκάθαρα ότι η πενταετής εγγύηση καλύπτει και την περίπτωση του burn in.

Σου εδωσαν ενα συμβολαιο που αναφερει με λεπτομερεια σε τι σε καλυπτει η πενταετης εγγυηση και υπο ποιους ορους.
Σε περιπτωση που δεν το διαβασες ολοκληρο οταν εκανες την 5ετη, ανετρεξε σε αυτο και κοιταξε μεσα στους ορους, εαν αναφερεται οτι σε καλυπτει και για την περιπτωση του burn in.
Αν δεν το γραφει, λυπαμαι αλλα προφανως θα στο ειπαν για να σε καταφερουν να κανεις την 5ετη (ειναι δυστυχως συνηθες φαινομενο, να λενε υπερβολες προφορικα που δεν ισχυουν στους ορους της εγγυησης)
Ριξε μια ματια στα χαρτια της 5ετους εγγυησης για σιγουρια.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LG C8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Σου εδωσαν ενα συμβολαιο που αναφερει με λεπτομερεια σε τι σε καλυπτει η πενταετης εγγυηση και υπο ποιους ορους.
Σε περιπτωση που δεν το διαβασες ολοκληρο οταν εκανες την 5ετη, ανετρεξε σε αυτο και κοιταξε μεσα στους ορους, εαν αναφερεται οτι σε καλυπτει και για την περιπτωση του burn in.
Αν δεν το γραφει, λυπαμαι αλλα προφανως θα στο ειπαν για να σε καταφερουν να κανεις την 5ετη (ειναι δυστυχως συνηθες φαινομενο, να λενε υπερβολες προφορικα που δεν ισχυουν στους ορους της εγγυησης)
Ριξε μια ματια στα χαρτια της 5ετους εγγυησης για σιγουρια.

δεν υπαρχουν πλεον χαρτια, ισχυει με την αποδειξη αγορας, οπου και αναγραφεται.

Απάντηση: Re: LG C8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

5ετης επεκταση σημαινει ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 3 ετων.
Δεν νοειται ασφαλιστηριο συμβολαιο χωρις γραπτους ορους και προυποθεσεις.
Πως θα μπορεις να αποδειξεις εσυ αυριο ή η ασφαλιστικη σε τι συμφωνησατε να σε ασφαλισει. ?
Παντα υπαρχει συμβολαιο και καλο ειναι να ζητατε να το διαβασετε πριν το αγορασετε γιατι αρκετες φορες τα ψιλα γραμματα αποκαλυπτουν τις μισες αληθειες.
Για παραδειγμα.
Παρακατω μερικες σελιδες απο το δικο μου ασφαλιστηριο συμβολαιο.
Αν παρατηρησεις θα δεις πως αναλογως των μηνων παλαιοτητας μειωνεται η αποζημιωση καλυπτομενων κινδυνων.
Αυτα και διαφορα αλλα, πρεπει να τα εχεις στα χερια σου εγγραφως.
c734e9b3741cd6e7b6f99728a7e6ea34.jpg
4e15b243b386e2c80e884eb291ed4dde.jpg
fe7bbe0f7b77a669c46ffd56adc6785e.jpg

Re: Απάντηση: Re: LG C8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

5ετης επεκταση σημαινει ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 3 ετων.
Δεν νοειται ασφαλιστηριο συμβολαιο χωρις γραπτους ορους και προυποθεσεις.
Πως θα μπορεις να αποδειξεις εσυ αυριο ή η ασφαλιστικη σε τι συμφωνησατε να σε ασφαλισει. ?
Παντα υπαρχει συμβολαιο και καλο ειναι να ζητατε να το διαβασετε πριν το αγορασετε γιατι αρκετες φορες τα ψιλα γραμματα αποκαλυπτουν τις μισες αληθειες.
Για παραδειγμα.
Παρακατω μερικες σελιδες απο το δικο μου ασφαλιστηριο συμβολαιο.
Αν παρατηρησεις θα δεις πως αναλογως των μηνων παλαιοτητας μειωνεται η αποζημιωση καλυπτομενων κινδυνων.
Αυτα και διαφορα αλλα, πρεπει να τα εχεις στα χερια σου εγγραφως.

c734e9b3741cd6e7b6f99728a7e6ea34.jpg
4e15b243b386e2c80e884eb291ed4dde.jpg
fe7bbe0f7b77a669c46ffd56adc6785e.jpg

εγω την αγορασα 08.10.18 απο το public, αναγραφεται στην αποδειξη αγορας η 5ετης εγγυηση, και μου ειπαν οτι τωρα ειναι ετσι, δεν υπαρχουν χαρτια.

Και στο ασφαλιστηριο που έχω κάνει με την LG, οι όροι αναφέρονται αναλυτικά, όπως παρομοίως παρέθεσε ο werewolf.

Πάντα κοιτάμε τι περιλαμβάνεται γραπτώς.

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Επ αυτου δεν γνωριζω. Ισως καποιος αλλος με νομικες ή γνωσεις ασφαλιστη να μας διαφωτισει.
Ασφαλιστηριο συμβολαιο χωρις ορους και χαρτια...!
Μηπως υπαρχουν αλλα παραμενουν στο συστημα ηλεκτρονικα και πρεπει να τα ζητησεις ως αντιγραφα με εκτυπωση. ?
Μαλλον αυτο θα εννοουσαν. Το συμβολαιο ηταν σε καποιο pdf αλλα δεν μπηκαν στον κοπο να στο εκτυπωσουν. (Αρα δεν θα μπορουσες να το εχεις διαβασει εκ των προτερων κι ολας)

Επ αυτου δεν γνωριζω. Ισως καποιος αλλος με νομικες ή γνωσεις ασφαλιστη να μας διαφωτισει.
Ασφαλιστηριο συμβολαιο χωρις ορους και χαρτια...!
Μηπως υπαρχουν αλλα παραμενουν στο συστημα ηλεκτρονικα και πρεπει να τα ζητησεις ως αντιγραφα με εκτυπωση. ?

θα παω να το ρωτησω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LG C8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

θα παω να το ρωτησω.

Nα ζητησεις να στο εκτυπωσουν και να το διαβασεις επιτοπου. Αν σε ενδιαφερει το θεμα Burn in δυο πραγματα θα βρεις να γραφει.
Ειτε οτι η επεκταση στα υπολοιπα 3 χρονια, καλυπτει οτι και η διετης, ειτε θα αναφερει οτι σε ακαλυπτει σε αυτο κι εκεινο και εκει θα δεις αν κανει αναφορα ή οχι σε burn in.
Στη δικη μου περιπτωση αναφερει το πρωτο. Οτι καλυπτει και η διετης της LG. η lg δεν καλυπτει Burn in, αρα ουτε και η επεκταση.
Σε καθε περιπτωση, νομιζω οτι εχεις 14 ημερες να κανεις υπαναχωρηση στην 5ετη αν θεωρεις οτι δεν σε καλυπτει σε οτι θες.
Και το οτι δεν σου εδωσαν επιτοπου τη στιγμη που την εκανες τα χαρτια, μπορεις να το χρησιμοποιησεις για υπαναχωρηση.
ΠΑΝΤΑ να ζητατε να διαβασετε το ασφαλιστηριο συμβολαιο ΠΡΙΝ το αγορασετε. Λεει πραγματα που ΔΕΝ σας τα λενε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LG C8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Nα ζητησεις να στο εκτυπωσουν και να το διαβασεις επιτοπου. Αν σε ενδιαφερει το θεμα Burn in δυο πραγματα θα βρεις να γραφει.
Ειτε οτι η επεκταση στα υπολοιπα 3 χρονια, καλυπτει οτι και η διετης, ειτε θα αναφερει οτι σε ακαλυπτει σε αυτο κι εκεινο και εκει θα δεις αν κανει αναφορα ή οχι σε burn in.
Στη δικη μου περιπτωση αναφερει το πρωτο. Οτι καλυπτει και η διετης της LG. η lg δεν καλυπτει Burn in, αρα ουτε και η επεκταση.
Σε καθε περιπτωση, νομιζω οτι εχεις 14 ημερες να κανεις υπαναχωρηση στην 5ετη αν θεωρεις οτι δεν σε καλυπτει σε οτι θες.
Και το οτι δεν σου εδωσαν επιτοπου τη στιγμη που την εκανες τα χαρτια, μπορεις να το χρησιμοποιησεις για υπαναχωρηση.
ΠΑΝΤΑ να ζητατε να διαβασετε το ασφαλιστηριο συμβολαιο ΠΡΙΝ το αγορασετε. Λεει πραγματα που ΔΕΝ σας τα λενε.

ηταν δωρο η 5ετης εγγυηση στην τιμη, δεν πληρωσα κατι εξτρα. αλλα τωρα που μου το ειπες θα παω να ρωτησω τι περιλαμβανει.

Δε θέλω να είμαι καχύποπτος, αλλά άλλο LG και άλλο public, κωτσόβολος κτλ. Αμφιβάλλω δηλαδή πως σε όμοια περίπτωση με αυτή που αντιμετώπισα (burn in μέσα στην εγγύηση) το φυσικό κατάστημα θα μου έφερνε καινούρια τηλεόραση. Στη διετή εγγύηση που έχει η εκάστοτε τηλεόραση, έχεις να κάνεις με την LG και όχι με το εκάστοτε κατάστημα. Με τα καταστήματα πάντως οι εμπειρίες μου είναι χείριστες. Είναι σημαντικό αυτό που λέει ο werewolf, να μάθουμε τι περιλαμβάνει η 5ετής εγγύηση και τι όχι και επίσης πιθανολογώ πως το χωρίς χαρτιά σημαίνει ηλεκτρονικά.

Στην αγορά πού έκανα τον Σεπτέμβρη από public (5ητης εγγύηση) η απόδειξη ήταν η εγγύηση.
Τα ίδιο μου διαβεβαίωσε ο διευθυντής καταστήματος. Βέβαια θα προτιμούσα να είχα στα χέρια μου κάποιο χαρτί...πιο επίσημο.

Και η LG δεν εχει ασφαλιστικο τμημα.
Με την AIG συνεργαζεται. Στην ουσια οταν κανεις την ασφαλεια επεκτασης της LG με με αλλη ασφαλιστικη την κανεις.
Καθε ασφαλιστικη αναλογως με το τι καλυπτει και υπο ποιες προυποθεσεις, θα ζητησει λιγοτερα ή περισσοτερα ασφαλιστρα.
Θα μπορουσε π.χ. μια ασφαλιστικη να σου πει '' εγω σου καλυπτω burn in" αλλα το συμβολαιο να σου κοστιζει π.χ. 800 ευρω.

Εμενα το συμβολαιο π.χ. καλυπτε και σπασιμο της tv απο δικη μου υπαιτιοτητα τον πρωτο χρονο. (Βολευει π.χ. αν εχεις διαβολακι παιδι και στην γκρεμοτσακισει)

Γενικα ομως οι ασφαλιστικες για να κρατησουν παρομοιες ανταγωνιστικες τιμες μεταξυ τους θα ασφαλισουν και με τους ιδιους ορους. Τουλαχιστον αυτο λεει η λογικη.

Οπως και να εχει καλο ειναι να διαβαζουμε το συμβολαιο γιατι μερικες φορες υπαρχουν κατι προυποθεσεις που ο πωλητης δεν τις ξερει ή δεν θα τις αναφερει σκοπιμα, για να κανει την επεκταση πιο ελκυστικη.

Καλησπέρα. Ότι είπατε παραπάνω είναι πολύ σωστό. Την τηλεόραση την παρήγγειλα, δεν την πλήρωσα. Όταν με φωνάξουν στο Κατάστημα πριν πληρώσω θα απαιτήσω έγγραφο συμβόλαιο που θα γράφει επ' ακριβώς τι ασφαλίζεται. Ειδάλλως απλά δεν την παίρνω και τελειώνει εκεί το θέμα. Υπάρχουν και άλλοι .

Ξέρετε ποιους τύπους υποτίτλων υποστηρίζει ο player της C8;

Στάλθηκε από το POCOPHONE F1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλησπέρα. Ότι είπατε παραπάνω είναι πολύ σωστό. Την τηλεόραση την παρήγγειλα, δεν την πλήρωσα. Όταν με φωνάξουν στο Κατάστημα πριν πληρώσω θα απαιτήσω έγγραφο συμβόλαιο που θα γράφει επ' ακριβώς τι ασφαλίζεται. Ειδάλλως απλά δεν την παίρνω και τελειώνει εκεί το θέμα. Υπάρχουν και άλλοι .
Καλησπέρα,δεν νοείται επέκταση εγγύησης χωρίς αποδεικτικά χάρτια,συμβόλαιο όπως αυτό που μας έδειξε..o werewolf ο οποίος έχει απόλυτο δίκιο... ποιο πολυκατάστημα στο έκανε;
Κάνοντας έρευνα αγοράς ρώτησα στον ΚΟΤΣΟ να μου υποδείξει τι ακριβώς με καλύπτει η επέκταση εγγύησης και ο τεχνικός τύπωσε ένα δισέλιδο έγγραφο με τους στο όρους στους οποίους αναφερόταν ότι καλύπτετε και ένα καμένο pixel αλλά δεν μου το έδωσε και ανέφερε θα το πάρω με την αγορά της XF9005 που ενδιαφέρομαι να αγοράσω.Απεναντίας το s... c..... αναφέρει ότι μόνο η δικία του είναι η γνήσια 5ετής εγγύηση της sony....θα δούμε στα χαρτιά τι γράφουν..πάντως αν σας ενδιαφέρει ένα αυτοκίνητο που είχα αγοράσει μου είχαν δώσει ονομαστικό συμβόλαιο με αναλυτικά τις καλυπτόμενες ζημιές.

Οι πρώτες εντυπώσεις ύστερα από δύο ημέρες χρήσης ( OTE TV FHD & DIGEA ) θετικότατες. Κανάλια όπως ο ΑΝΤ1 πχ. που είχε μακράν τη χειρότερη εικόνα, τώρα βλέπονται. Ο scaller δείχνει να λειτουργεί πολύ καλά. Από την προηγούμενη τηλεόραση είναι 2 κλάσεις καλύτερη. Δεν είχα τον χρόνο για υλικό 4Κ ακόμα.
Με κάθε κλείσιμο βάζω και μια ανανέωση pixel για καλό και για κακό.

Με κάθε κλείσιμο βάζω και μια ανανέωση pixel για καλό και για κακό.

Δεν πρεπει να το κανεις ετσι συχνα χωρις λογο.
Μονο αν αντιληφθεις οτι τυχον image retention δεν εσβησε με το compensation cycle που πραγματοποιει μονη της.
Ασε την τηλεοραση να κανει τον αυτοματο κυκλο.

Ευχαριστώ για την πληροφορία.
Εννοείς να είναι ενεργοποιημένη η επιλογή " Μετακίνηση εικόνας" ;

Ολες οι oled τηλεορασεις πραγματοποιουν ενα compensation cycle οταν παιξουν για 3 ωρες. Τοτε, οταν την κλεισεις, θα πραγματοποιησει μονη της την επαναρυθμιση των πιξελς.

Τον χειροκινητο καθαρισμο θα τον χρησιμοποιεις αν π.χ. διαπιστωσεις οτι εχεις burn in που δεν φευγει με τον αυτοματο καθαρισμο.

Ο αυτοματος καθαρισμος διαρκει περιπου 8-10 λεπτα.
Αν ανοιξεις την τηλεοραση νωριτερα και δεν ολοκληρωθει, θα ξεκινησει την επομενη φορα που θα την κλεισεις.
Ο χειροκινητος καθαρισμος εκτελει αλλη λειτουργια πιο χρονοβορα που διαρκει περιπου μια ωρα.

Η μετακινηση εικονας ειναι μια εξτρα προστασια οπου ανα τακτα χρονικα διαστηματα μετακινει την εικονα 1-2 πιξελς κυκλικα.
Στις σειρες του 2018 υπαρχει και η ανιχνευση της στατικης εικονας (logo μπαρες κλπ) οπου υστερα απο 1-2 λεπτα, μειωνει κατα 20% τη φωτεινοτητα στη στατικη εικονα.
Υπαρχουν πολλες δικλειδες προστασιας για το burn in.

Αν την κλεινεις για ενα δεκαλεπτο οσο πιο κοντα στο τριωρο μπορεις, τοσο πιο δυσκολο ειναι να παθεις burn in.

Ολες οι oled τηλεορασεις πραγματοποιουν ενα compensation cycle οταν παιξουν για 3 ωρες. Τοτε, οταν την κλεισεις, θα πραγματοποιησει μονη της την επαναρυθμιση των πιξελς.

Τον χειροκινητο καθαρισμο θα τον χρησιμοποιεις αν π.χ. διαπιστωσεις οτι εχεις burn in που δεν φευγει με τον αυτοματο καθαρισμο.

Ο αυτοματος καθαρισμος διαρκει περιπου 8-10 λεπτα.
Αν ανοιξεις την τηλεοραση νωριτερα και δεν ολοκληρωθει, θα ξεκινησει την επομενη φορα που θα την κλεισεις.
Ο χειροκινητος καθαρισμος εκτελει αλλη λειτουργια πιο χρονοβορα που διαρκει περιπου μια ωρα.

Η μετακινηση εικονας ειναι μια εξτρα προστασια οπου ανα τακτα χρονικα διαστηματα μετακινει την εικονα 1-2 πιξελς κυκλικα.
Στις σειρες του 2018 υπαρχει και η ανιχνευση της στατικης εικονας (logo μπαρες κλπ) οπου υστερα απο 1-2 λεπτα, μειωνει κατα 20% τη φωτεινοτητα στη στατικη εικονα.
Υπαρχουν πολλες δικλειδες προστασιας για το burn in.

Αν την κλεινεις για ενα δεκαλεπτο οσο πιο κοντα στο τριωρο μπορεις, τοσο πιο δυσκολο ειναι να παθεις burn in.

Οκ, ευχαριστώ και πάλι.