LG C8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα. Χρησιμοποιώντας Youtube μέσα από Wind Vision, και παίζοντας κάποιο HDR video, δεν αναγνωρίζει ότι είναι HDR. Αντιθέτως, απ το native Youtube app της LG το ίδιο video το αναγνωρίζει δείχνοντας το HDR λογότυπο και δίνοντας μου και τος κατάλληλες επιλογές για HDR Picture Mode.

Τι μπορεί να συμβαίνει? Στο Wind Vision android box έχω ενεργοποιήσει το HDR option και η ανάλυση είναι στα 2160-50hz με Color Format 420,12bit... Κάποια ιδέα?

Thanx.

Καλησπέρα. Χρησιμοποιώντας Youtube μέσα από Wind Vision, και παίζοντας κάποιο HDR video, δεν αναγνωρίζει ότι είναι HDR. Αντιθέτως, απ το native Youtube app της LG το ίδιο video το αναγνωρίζει δείχνοντας το HDR λογότυπο και δίνοντας μου και τος κατάλληλες επιλογές για HDR Picture Mode.

Τι μπορεί να συμβαίνει? Στο Wind Vision android box έχω ενεργοποιήσει το HDR option και η ανάλυση είναι στα 2160-50hz με Color Format 420,12bit... Κάποια ιδέα?

Thanx.

Απαντώντας στον εαυτό μου, απ οτι φαίνεται δεν είναι θέμα της LG τελικά, αλλά του Youtube app σε όλα τα android tv boxes... Δοκιμάζοντας το Plex και το native και του box, αναγνωρίζει μια χαρά το HDR content.

Πως τσεκαρω τα καμμενα πιξελ και banding; Γενικα πως βλεπω αν ειμαι οκ; Βοηθεια κανεις; Παραλαμβανω συντομα.

Έχω αγοράσει την τηλεόραση πριν από 6 μήνες και λειτουργεί μεχρι και σήμερα παράλληλα με τον ενισχυτή DENON AVR 2400H. Στον ενισχυτή εκτός της τηλεόρασης είναι συνδεδεμένες άλλες πέντε συσκευές και όλα ήταν ΟΚ για 5 μήνες. Πριν από ένα μήνα περίπου διαπίστωσα ότι δεν περνάει ο ήχος της τηλεόρασης μέσω της θύρας HDMI arc στον ενισχυτή, και ότι αυτό επιτυγχάνεται ΜΟΝΟ αν αποσυνδεθούν ΟΛΕΣ οι άλλες συσκευές από τον ενισχυτή. Στο ανωτέρω διάστημα αναβάθμιση λογισμικού έγινε μόνο στην TV. Έχει αντιμετωπίσει κανείς άλλος το ίδιο πρόβλημα, και πώς το ξεπέρασε;

Έχω αγοράσει την τηλεόραση πριν από 6 μήνες και λειτουργεί μεχρι και σήμερα παράλληλα με τον ενισχυτή DENON AVR 2400H. Στον ενισχυτή εκτός της τηλεόρασης είναι συνδεδεμένες άλλες πέντε συσκευές και όλα ήταν ΟΚ για 5 μήνες. Πριν από ένα μήνα περίπου διαπίστωσα ότι δεν περνάει ο ήχος της τηλεόρασης μέσω της θύρας HDMI arc στον ενισχυτή, και ότι αυτό επιτυγχάνεται ΜΟΝΟ αν αποσυνδεθούν ΟΛΕΣ οι άλλες συσκευές από τον ενισχυτή. Στο ανωτέρω διάστημα αναβάθμιση λογισμικού έγινε μόνο στην TV. Έχει αντιμετωπίσει κανείς άλλος το ίδιο πρόβλημα, και πώς το ξεπέρασε;

γενικα οι Lg εχουν ενα θεμα με το arc.
μεχρι σημερα,γνωριζαμε για καποιες ασυμβατοτητες με yamaha και marantz κυριως.
με denon πρωτη φορα το διαβαζω.ισως εγινε καποια πατατια στο τελευταιο update της τιβι.

Βλεπω σε vivid mode με ολα τα φωτα κλειστα και τα πατζουρια. Αλλος σαν εμενα υπαρχει ή εχω προβλημα;
Βασικα δεν ειναι και σουπερ φωτεινο.

Απάντηση: Re: LG C8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Βλεπω σε vivid mode με ολα τα φωτα κλειστα και τα πατζουρια. Αλλος σαν εμενα υπαρχει ή εχω προβλημα;
Βασικα δεν ειναι και σουπερ φωτεινο.

Μονιμα σε vivid mode. ? Για κανε εναν μικρο κοπο και δες σε ποια τιμη εχει την αντιθεση και το oled light.
Mαλλον ειναι και τα δυο τερματισμενα στο 100.

Που σημαινει πως ρισκαρεις για burn in. Οχι μονιμα το πανελ με τερματισμενες φωτεινοτητες.
Παιζεις περιπου με 300-330nits φωτεινοτητας, οταν σε δωματιο με φωτα κλειστα, κατα τα προτυπα πρεπει να παιζεις με 120nits.

Η Tv ταλαιπωρειται και θα την γερασεις πολυ προωρα ετσι. Ειτε αλλαξε συνηθειες, ειτε αντικατεστησε την με καποια LCD.

Ολα τερματισμενα ειναι. Oled light και contrast στο 100. Οταν βαζω expert mode bright room ή dark room, τα χρωματα φαινονται σαν ξεψυχισμενα και θολα. Οταν βαζω vivid ειναι σαν να βλεπω 3d. Εσενα δεν σου αρεσει το vivid ή δεν το βαζεις γιατι φοβασαι;
Δεν ξερω αν εχω προβλημα εγω ή η TV.

Ναι. Εχει νοημα να τραβηξω φωτογραφιες και απο τα 2 modes και να τις ανεβασω εδω;

δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος ουτε θα καταλαβουμε και πολλα πραγματα.
λογικο ειναι απο τσιταρισμενη lcd να προσγειωνεσαι λιγο αποτομα σε πιο φυσικη και σοφτ εικονα.
θα το συνηθισεις.

Ολα τερματισμενα ειναι. Oled light και contrast στο 100. Οταν βαζω expert mode bright room ή dark room, τα χρωματα φαινονται σαν ξεψυχισμενα και θολα. Οταν βαζω vivid ειναι σαν να βλεπω 3d. Εσενα δεν σου αρεσει το vivid ή δεν το βαζεις γιατι φοβασαι;
Δεν ξερω αν εχω προβλημα εγω ή η TV.

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά όταν βλέπουμε SDR HD υλικό 1080p ή και 4Κ οι ρυθμίσεις Expert Mode είναι αρκετά κοντά σε καλιμπραρισμένα πάνελ. Προσωπικά χρησιμοποιώ τις ρυθμίσεις από rtings ελαφρά προσαρμοσμένες και έχω το OLED light σε Dark Room στο 19 και στο 55 σε Bright Room. Η αντίθεση είναι μεταξύ 88-90 μαξ. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και δεν έχω και το πιό σκοτεινό δωμάτιο (άσπροι τοίχοι κλπ). Προφανώς και έρχεσαι από κακορυθμισμένες TV γιατί το Vivid είναι με διαφορά το χειρότερο πακέτο ρυθμίσεων που μπορείς να έχεις σε μια τηλεόραση.

Re: Απάντηση: Re: LG C8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά όταν βλέπουμε SDR HD υλικό 1080p ή και 4Κ οι ρυθμίσεις Expert Mode είναι αρκετά κοντά σε καλιμπραρισμένα πάνελ. Προσωπικά χρησιμοποιώ τις ρυθμίσεις από rtings ελαφρά προσαρμοσμένες και έχω το OLED light σε Dark Room στο 19 και στο 55 σε Bright Room. Η αντίθεση είναι μεταξύ 88-90 μαξ. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και δεν έχω και το πιό σκοτεινό δωμάτιο (άσπροι τοίχοι κλπ). Προφανώς και έρχεσαι από κακορυθμισμένες TV γιατί το Vivid είναι με διαφορά το χειρότερο πακέτο ρυθμίσεων που μπορείς να έχεις σε μια τηλεόραση.
Για QLED εισαι εσυ :) 2000nits εχουν χωρις πλακα. Παρε μια.
Οχι και 19....
Κατι αλλο να ρωτησω; Το τηλεκοντρολ της nova που συνχονευεται στο magic remote; Πηγα στο connections εβαλα top box, τιποτα.

Την εξοικονόμηση ενέργειας την έχεις απενεργοποιήσει;

Την εξοικονόμηση ενέργειας την έχεις απενεργοποιήσει;
Medium. Off να βαλω;
ζωντανεψε καπως με το off.
αλλη ρυθμιση;
Eye comfort mode; on ή off;

Medium. Off να βαλω;

ΦΥΣΙΚΑ !!!

Και υστερα αλλαξε το Mode και βαλει καποιο με καπου 80-85 contrast και oled light μεχρι 80 ΜΑΧ ή ακομα πιο κατω.

Για QLED εισαι εσυ :) 2000nits εχουν χωρις πλακα. Παρε μια.
Οχι και 19....
Κατι αλλο να ρωτησω; Το τηλεκοντρολ της nova που συνχονευεται στο magic remote; Πηγα στο connections εβαλα top box, τιποτα.

Θέαση ταινίας από 100 - 200 nits είσαι κομπλέ σχεδόν σε όλα τα δωμάτια από νορμάλ έως καθόλου φωτισμό. Αν έχεις απευθείας ηλιακό φως ή τίγκα όλα τα φώτα σε μόνιμη βάση, ναι, ίσως θες παραπάνω nits.

...Qled και όλα τα υπόλοιπα consumer προϊόντα της Samsung είναι πιο κοντά σε πορτατίφ και όχι σε συσκευές θέασης κινηματογραφικού υλικού..

Παιδιά όπως μόλις πόσταρα στο νήμα της LG TV Line-up 2018, από 27/04/2019 βγήκε νέο firmware για τις LG W8, G8, E8, C8 το 04.10.55
Το αμέσως προηγούμενο ήταν το 04.10.31 και από 27/04/2019 πήγαμε στο 04.10.55

Σύμφωνα με την περιγραφή που αναφέρει:

[04.10.55]
1. To improve no audio issue when changing sound out from ARC to TV Speaker in QSM Mode On
2. To improve contour noise.

Επίσης να αναφέρω ότι κοίταξα και το site της LG Αγγλίας και έχει το ίδιο firmware και εκεί με την ίδια ημερομηνία 27/04/2019.
Γνωρίζουμε τι ακριβώς διορθώνει το συγκεκριμένο τελευταίο firmware 04.10.55 ?
Στο προηγούμενο firmware θυμάμαι και λέγατε ότι χαλάει το καλιμπράρισμα, αν κάποιος έχει κάνει.Ισχύει το ίδιο και τώρα?

Καλησπέρα.
Είστε ευχαριστημένοι γενικά από τον ήχο της ; Εγώ όχι και τόσο. Λέω να συνδέσω μια Creative Stage 2.1
Έχει βάλει κανένας ηχομπάρα ; Είδε αισθητή βελτίωση;