LG C9 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: LG C9 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Η εταιρία καλά κάνει και σου το κοστολογεί όσο θέλει...αλλά εσύ ρε φουκαρά έλληνα (των 554 ευρώ) με το πολύ φιλοσοφικοιστορικό μυαλό που διαθέτεις, που πας και μπλέκεις για να δεις Μενεγάκη - Παπαδάκη - Πάνια??
Αλλά έτσι είναι...αφού πληρώνεις 2.400 (π.χ. για την C9 65inc) για αγορά TV, τι σου είναι τα 150? Ψείρες...
Μετά την ρύθμιση εικόνας (και λίγο πριν από την καταβολή ποσού για την 5/ετή εγγύηση), ακολουθεί αυτή του ήχου, καθώς και η αγορά για καλώδια, TVBoxes, Ενισχυτή Denon με HDMI 2.1 (αλήθεια τους είδατε τους τελευταίους? Λουκούμι!), Ηχεία 7.1-ηχομπάρα και πάει λέγοντας....αστεία πράγματα!
Υ.Γ.Ο Denon AVC-X3700H ενσωματώνει το AV HDMI 2.1 μετά τον Denon AVC-X6700H

ειπαμε-την αφηνεις ως εχει,ή την παλευεις οσο μπορεις μονος σου.
εγω την Oled την εχω παλεψει οσο μπορουσα μονος μου και ειμαι πολυ ικανοποιημενος με αυτο που βλεπω.
ασε που οι τελευταιες Oled εχουν auto calibration που απ`οσο διαβαζω κανει δουλιτσα.
επισης καλιμπραρισμα κανουν μονοι τους και με πολυ καλα αποτελεσματα,ολοι οι συγχρονοι AV εδω και αρκετα χρονια.
τα υπολοιπα που λες,ειναι αυτονοητα στον χωρο ηχου/εικονας.
οσο ανεβαινεις και ζητας περισσοτερα,τοσο παραπανω χρηματα θα δινεις.
μην αναφερουμε τα αυτονοητα,γιατι νομιζω οτι γεμιζουμε τσαμπα το νημα.

Πάντως 120 ευρώ είναι το καλιμπραρισμα.Μου το ανέφερε στο email που έστειλα.

Καλησπέρα,

Είμαι νέος κάτοχος μίας 55" C9 η οποία αγοράστηκε τέλη Μαϊου από Κωτσόβολο, πρώτη OLED. Αφιέρωσα 3-4 ημέρες να διαβάσω όλες τις σελίδες του παρόντος νήματος, θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:

1) Ήμουν ανάμεσα σε QLED και OLED λόγω φόβου για το burn in αλλά και για τυχόν χαμηλή φωτεινότητα. Έφαγα άπειρες ώρες βλέποντας υλικό από τον vincent, rtings και άλλα κανάλια και τελικά κατέληξα πως μπορώ να δοκιμάσω OLED. Έμεινα ικανοποιημένος την ημέρα από άποψη φωτεινόττηας και μ@λ@κ@ς στο Frozen 2 (ναι, αυτό είχα πρόχειρο σε 4K HDR) σε μία σκηνή που είναι απολύτως σκοτάδι, που σήκωσα τη γυναίκα και τον γιο μου να έρθουν να δουν! Δεν το έχω μετανιώσει ούτε στιγμή!

2) Στην πενταετή εγγύηση του Κωτσόβολου αναφέρεται πως δεν καλύπτει burn in, αλλά αναφέρει πως καλύπτει έστω και ένα (1) καμμένο pixel (επειδή είδα αναφορά για Πλαίσιο). Αχρειάστη να είναι η εγγύηση βέβαια

3) Θέλω να κάνω calibration. Ποιος είναι ο Μανώλης; Ποιο είναι το username του να κανονίσουμε;

3) Θέλω να κάνω calibration. Ποιος είναι ο Μανώλης; Ποιο είναι το username του να κανονίσουμε;
ΠΡΙΝ ζητήσεις (και πληρώσεις αδρά) τις υπηρεσίες ενός επαγγελματία calibrator.....

Έχεις βάλει τις κατάλληλες τιμες σε φωτεινότητα/κοντραστ/χρώματα/οξύτητα (ανά πηγη), σύμφωνα με τα πατερνάκια του AVS;

Καλησπέρα,

Είμαι νέος κάτοχος μίας 55" C9 η οποία αγοράστηκε τέλη Μαϊου από Κωτσόβολο, πρώτη OLED. Αφιέρωσα 3-4 ημέρες να διαβάσω όλες τις σελίδες του παρόντος νήματος, θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:

1) Ήμουν ανάμεσα σε QLED και OLED λόγω φόβου για το burn in αλλά και για τυχόν χαμηλή φωτεινότητα. Έφαγα άπειρες ώρες βλέποντας υλικό από τον vincent, rtings και άλλα κανάλια και τελικά κατέληξα πως μπορώ να δοκιμάσω OLED. Έμεινα ικανοποιημένος την ημέρα από άποψη φωτεινόττηας και μ@λ@κ@ς στο Frozen 2 (ναι, αυτό είχα πρόχειρο σε 4K HDR) σε μία σκηνή που είναι απολύτως σκοτάδι, που σήκωσα τη γυναίκα και τον γιο μου να έρθουν να δουν! Δεν το έχω μετανιώσει ούτε στιγμή!

2) Στην πενταετή εγγύηση του Κωτσόβολου αναφέρεται πως δεν καλύπτει burn in, αλλά αναφέρει πως καλύπτει έστω και ένα (1) καμμένο pixel (επειδή είδα αναφορά για Πλαίσιο). Αχρειάστη να είναι η εγγύηση βέβαια

https://m.facebook.com/perfectimage.gr/

ΠΡΙΝ ζητήσεις (και πληρώσεις αδρά) τις υπηρεσίες ενός επαγγελματία calibrator.....

Έχεις βάλει τις κατάλληλες τιμες σε φωτεινότητα/κοντραστ/χρώματα/οξύτητα (ανά πηγη), σύμφωνα με τα πατερνάκια του AVS;

Ένα πράγμα που αναφέρουν αρκετοί εδώ μέσα είναι πως κάθε πάνελ έχει μικρές αποκλίσεις με άλλο ίδιο, οπότε φαντάστηκα πως αν πχ αγοράσω απλά πάτερνς για την C9 δεν θα έχω το τέλειο αποτέλεσμα. Δεν δοκίμασα τα patterns του AVS, έχουν αναφερθεί στο παρόν thread ξανά; Έχεις πρόχειρο link;

Μετά το καλιμπράρισμα του Μανώλη έχεις άλλη τηλεόραση. Όσο καλά είναι αυτά που κυκλοφορούν στο διαδύκτιο, όσο καλά είναι και τα ενσωματομένα προγράμματα το καλιμπράρισμα από έναν επαγγελματία είναι άλλο πράγμα. Την ίδια άποψη είχα πριν το καλιμπράρισμα, άλλαξα γνώμη μετά από αυτό. Άλλωστε οι 3 ώρες που χρειάστηκε για το καλιμπράρισμα το δικαιολογεί.

Ένα πράγμα που αναφέρουν αρκετοί εδώ μέσα είναι πως κάθε πάνελ έχει μικρές αποκλίσεις με άλλο ίδιο, οπότε φαντάστηκα πως αν πχ αγοράσω απλά πάτερνς για την C9 δεν θα έχω το τέλειο αποτέλεσμα. Δεν δοκίμασα τα patterns του AVS, έχουν αναφερθεί στο παρόν thread ξανά; Έχεις πρόχειρο link;

Έχουν αναφερθεί πολλές φορές.

Δες εδώ ή εδώ.

Επίσης διάβασε τις οδηγίες του @Werewolf για τη φωτεινότητα, που είναι και το πιο βασικό ρυθμιστικό...

Να ρωτήσω.... Θέλω μία 55" OLED Tv που να έχει twin tuner (άλλο κανάλι να βλέπω και άλλο να γίνεται recording). Η LG C9 έχει twin tuner? Επίσης εάν δεν έχει, υπάρχει τρόπος να προστεθεί extra tuner?

Να ρωτήσω.... Θέλω μία 55" OLED Tv που να έχει twin tuner (άλλο κανάλι να βλέπω και άλλο να γίνεται recording). Η LG C9 έχει twin tuner? Επίσης εάν δεν έχει, υπάρχει τρόπος να προστεθεί extra tuner?

Όχι δεν έχει. Ούτε μπορεί να προστεθεί.

Καλησπέρα,

Καλησπέρα και καλορίζικη, επειδή περιμένω και εγώ να παραλάβω μέχρι το Σάββατο απο media markt σε πειράζει να μου πεις μήνα παραγωγής της δικιά σου? Ξέρει κάποιος πόσο κοντά θα πρέπει να είναι στο σήμερα?? Έχει σημασία?

Καλησπέρα και καλορίζικη, επειδή περιμένω και εγώ να παραλάβω μέχρι το Σάββατο απο media markt σε πειράζει να μου πεις μήνα παραγωγής της δικιά σου? Ξέρει κάποιος πόσο κοντά θα πρέπει να είναι στο σήμερα?? Έχει σημασία?

Η δική μου είναι τον 01/20 και την πήρα τέλη Μαϊου από τον Κωτσόβολο. Από ότι παρατήρησα ένα μέλος πήρε πριν από εμένα με παραγωγή 03/20 οπότε ίσως έχει να κάνει με τυχόν stock κάθε καταστήματος, πάντως έπαιξε κανονικά η προωθητική ενέργεια της LG (προπληρωμένη mastercard 100 ευρώ).

Ευχαριστώ πολύ gvard για την πληροφορία. Σε ρώτησα γιατί στην αρχή πήγαν να μου δώσουν μια που είχαν εκεί και δεν είχε ζελατίνα μπροστά και το πάνελ ήταν 10/19 και δεν την πήρα. Θα μου στείλουν άλλη.Πρέπει να ήταν από επιστροφή.

Απάντηση: Re: LG C9 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ευχαριστώ πολύ gvard για την πληροφορία. Σε ρώτησα γιατί στην αρχή πήγαν να μου δώσουν μια που είχαν εκεί και δεν είχε ζελατίνα μπροστά και το πάνελ ήταν 10/19 και δεν την πήρα. Θα μου στείλουν άλλη.Πρέπει να ήταν από επιστροφή.

Και εγώ περίμενα ένα μήνα αλλά παρέλαβα 17/3 και το πάνελ ήταν 03/20, απο Πολωνία (OLED77C9PLA). Προσοχή έχει ζαλατίνα και πίσω στο λεπτό κομμάτι.

Re: Απάντηση: Re: LG C9 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Και εγώ περίμενα ένα μήνα αλλά παρέλαβα 17/3 και το πάνελ ήταν 03/20, απο Πολωνία (OLED77C9PLA). Προσοχή έχει ζαλατίνα και πίσω στο λεπτό κομμάτι.

Ευχαριστώ!!:a0210:

απ`οσο γνωριζω καμιας εταιριας τηλεοραση δεν φοραει 2 επιγειους δεκτες.

Θα διαφωνήσω μαζί σου!
Παράδειγμα Samsung QE55Q60R. Ισχύει και για τις σειρές Q70R, Q80R, Q90R.
Παράδειγμα Panasonic, δυστυχώς όχι σε τρέχον μοντέλο αλλά προπέρσινο.
Και η Sony στο παρελθόν είχε, δεν ξέρω σήμερα. Και φυσικά οι γερμανικές LG OLED όπως αναφέρθηκε

ελα ρε συ..!!
παλια θυμομουν καποιες τιβι με 2πλο επιγειο tuner.
νομιζα οτι σημερα εχει καθιερωθει το ενας επιγειος ενας δορυφορικος.
παραυτα το βρισκω ανουσιο το 2πλο επιγειο.