LG C9 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τώρα με την καραντίνα της έχω ΑΛΛΑΞΕΙ φώτα,μιλάμε για πολύ πραμα,αλλά με εναλλαγή υλικού.δηλαδη τηλεοπτικό,ταινία,games,Netflix,τηλεοπτικό,Netflix. Απλά φροντίζω να την κλείνω κάθε 4 ώρες να κάνει ένα cc.οταν δω το το λαμπακι στον εξωτερικό σκληρό μου να σβήνει και ακούσω και το ρελε της τηλεόρασης να κλείνει ξέρω ότι έγινε το cc.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Να εχετε ενεργοποιημενες ολες τις προστασιες burn in (pixel shift, logo luminance κλπ)
Να μην την εχετε σερι 8ωρα, αλλα να την κλεινετε και να την ξανα ανοιγετε για να συνεχισετε την προβολη.
Να μην ειστε μονιμα τερματισμενοι στο Oled light και contrast.
Mε τα παραπανω αντεξαν παλαιοτερες γενιες Oled, ποσο μαλλον απο 18 μοντελα και υστερα.

polakis @

To Πανελ μιας oled εχει ταχυτατο time response σε σχεση με τις lcd.
Αυτο τις κανει να μην δημιουργουν Motion blur που προερχεται απο ενα αργο πανελ κι ετσι δεν μπορουν να μασκαρουν την σπαστη κινηση των 24 καρε στις κοντραστατες ειδικα σκηνες.
Στον αντιποδα λογω ταχυτατου πανελ, σε ενα game ή σε ενα βιντεο των 60 καρε π.χ.απο smartphone, δεν θα αποδωσουν motion blur.

Δοκιμασε να βαλεις στο frame interpolation τερμα το De-blur.
Aυτο θα σου δωσει λιγοτερη θολουρα, χωρις να προσθεσει εξτρα καρε στην εικονα.

Επισης δοκιμασε σε καποιες ταινιες που ενοχλουν ιδιαιτερα, να δωσεις 2 ή 3 κλικ De-judder.
Καπου εκει ειναι η χρυση τομη για να απαλειψεις το μεγαλυτερο μερος σπαστης κινησης, χωρις να δημιουργησεις soap opera εφε.

Εγω το εχω 0 - 10 οπως το προτείνουν πολλοί και ειμαι εντελως ικανοποιημενος. Οταν βλεπω καμια ταινια που θελω το cinema mode και παλι δεν βλεπω προβλημα στην κινηση. Επισης εχω μετα απο πολλες θεασεις το μειωση θορύβου στο χαμηλο μεταμορφωνεται προς το καλυτερο στα ματια μου.
Εσεις εχετε κανα τιπ για ρυθμισεις να προτείνετε?

Οσοι δεν αρεσκονται με καποια on επιλογη ρυθμισης frame interpolation και τα εχουν στο off, να ελεγξουν αν οταν παρακολουθουν ταινιες 24p, αν εχουν ενεργοποιησει την επιλογη " real cinema".
Ωστε η τηλεοραση να αναπαραγει κανονικα τα 24 καρε χωρις judder.

Οσοι δεν αρεσκονται με καποια on επιλογη ρυθμισης frame interpolation και τα εχουν στο off, να ελεγξουν αν οταν παρακολουθουν ταινιες 24p, αν εχουν ενεργοποιησει την επιλογη " real cinema".
Ωστε η τηλεοραση να αναπαραγει κανονικα τα 24 καρε χωρις judder.

Αρα προτεινεις οταν βλεπω στο nvidia pro ταινιες και σειρες 1080p ή 4Κ να εχω το real cinema on. Το deblur να το εχω ανοιχτο ή οχι;

de-blur στο 10 και αφού σ' ενοχλεί η θολούρα στην κίνηση (όπως κι εμένα) βάλε το de-judder στο 2-3 (και παραπάνω αν θες)...

Αρα προτεινεις οταν βλεπω στο nvidia pro ταινιες και σειρες 1080p ή 4Κ να εχω το real cinema on. Το deblur να το εχω ανοιχτο ή οχι;

Αν θέλεις να βλέπεις σωστή κίνηση με κινηματογραφικό υλικό, το nvidia θα πρέπει να δίνει έξοδο 24/23,976Hz και στην τηλεόραση να είναι ενεργό το Real Cinema και απενεργοποιημένο το TruMotion...

Παιδιά στον υπολογιστή που σεταρα τα Windows 10 βαζω τηλεόραση την lg και την εχει στανταρ ρυθμο 29 hz. Εχει και επιλογη 30 28 24 κτλ. Ποια ειναι η καλύτερη επιλογη?

Απάντηση: Re: LG C9 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παιδιά στον υπολογιστή που σεταρα τα Windows 10 βαζω τηλεόραση την lg και την εχει στανταρ ρυθμο 29 hz. Εχει και επιλογη 30 28 24 κτλ. Ποια ειναι η καλύτερη επιλογη?

Αν δεν δεις 23, τοτε 24.

Ξεχασα να συμπληρωσω οτι δεν βλεπω απο το πσ ταινιες. Τις περναω στο στικακι και βλεπω μεσω player tv. Νομιζω οτι τα δειχνει καλυτερα. Ισχυει το 24 hz μονο για προβολη πσ exel foto web browsing αυτα κανω με το πσ?

Αμα δεν εχεις σκοπό να βλέπεις βιντεο απ' το pc τοτε βάζεις 30/60, όπως θα έκανες και με ένα μονιτορ..

Ξεχασα να συμπληρωσω οτι δεν βλεπω απο το πσ ταινιες. Τις περναω στο στικακι και βλεπω μεσω player tv. Νομιζω οτι τα δειχνει καλυτερα. Ισχυει το 24 hz μονο για προβολη πσ exel foto web browsing αυτα κανω με το πσ?

οχι, μονο για ταινιες απο καποιον Player π.χ. mpc-hc.
Για desktop λειτουργια στο Pc, (browsing, κλπ) θα γυριζεις στα 60hz

Έχω διαβάσει όλο το νήμα αλλά επειδή είμαι άσχετος κάπου χάνομαι με τις τόσες πολλές πληροφορίες.
Να κάνω μια απλοϊκή ερώτηση?
Αν υποθέσουμε ότι δεν πειράξουμε καθόλου τις ρυθμίσεις της εικόνας, τι σημαίνουν τα ¨ζωηροχρωμη¨, ¨eco”, πρότυπο¨ κ.λπ. στην θέαση μιας ταινίας? Αυτό που θέλω να πω είναι, πια είναι η καλύτερη επιλογή για να δω 4Κ, ποια για dolby vision, ποια για HD κ.λπ.

Sent from my iPad using Tapatalk

καλησπέρα προχθες την παρέλαβα την τηλεοραση.
Όλα μια χαρά. Βεβαια ζορίστηκα λιγο μεχρι να την βγαλω απο το κουτι και να βάλω την βάση φοβομασταν να την ακουμπησουμε.
Επαιξα λιγο με τις ρυθμισεις, εχω κάνει copy paste στο word τα πιο σημαντικά που εχουν γραφτεί εδώ και θα τα τσεκάρω με την ησυχία μου.

Μια ερώτηση μόνο.
Την ζελατίνα πίσω οκ την εβγαλα.
Και μπροστά εχει ζελατίνα που πρέπει να αφαιρέσω; ειχε δυο αυτοκόλλητα δεξια και αριστερά που δειχνουν να βγάζεις ζελατίνα...
Ο φίλος μου που ειναι σπιτι τώρα λεει στις ακρες φαινεται οτι εχει ζελατινα που αν το ξυσει με το νύχι ξεκολλάει...

Ευχαριστώ πολύ. τελικά ειχε ζελατίνη. Αν εισαι ψαρωμένος ετσι είναι !
Πίσω αν θυμάμαι καλά είναι 3 κομμάτια ζελατίνας σε όλη την επιφάνεια της

Εγω παίδια έχω μια e9 65 ιντσών και μου κάηκε πιξελ.9 μήνες την έχω μόνο.με πολλή προσοχή και όλα cc στην ώρα τους.απλα ήθελα να ενημερώσω

Re: Απάντηση: LG C9 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εγω παίδια έχω μια e9 65 ιντσών και μου κάηκε πιξελ.9 μήνες την έχω μόνο.με πολλή προσοχή και όλα cc στην ώρα τους.απλα ήθελα να ενημερώσω

Λογικα καλυπτεται απτην εγγυηση αυτο σωστα?