LG C9 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα σε όλους,

Σήμερα παρατήρησα oτι ανοίγοντας την tv αναβοσβήνει το το λαμπάκι 3 φορές!!!!
Δεν έχω παρατηρήσει κάτι στην λειτουργία της ακόμη. Γνωρίζει κανείς τι σημαίνει?

Το ίδιο κάνει και σε εμένα.

Παρεμπιπτόντως αναφέρομαι σε όλους τους κατόχους, πόσες ώρες έχει γράψει η δική σας C9; χθες τσέκαρα μετά από ένα χρόνο 573 ώρες.

Re: Απάντηση: LG C9 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το ίδιο κάνει και σε εμένα.

Παρεμπιπτόντως αναφέρομαι σε όλους τους κατόχους, πόσες ώρες έχει γράψει η δική σας C9; χθες τσέκαρα μετά από ένα χρόνο 573 ώρες.

Πως τσεκάρεις πόσες ώρες έχει γράψει; Με το service remote control;

Πως τσεκάρεις πόσες ώρες έχει γράψει; Με το service remote control;

Καλημέρα, η σύζυγος έχει Huawei Mate 20 που έχει υπέρυθρη και με την εφαρμογή LG Service Remote control, κοστίζει 2.90 απλά με ένα κουμπί το βλέπεις.

Σωωωπα...! Μια χαρά την δουλεύεις!
Λόγο έλλειψης χρόνου συνήθως βλέπω μόνο ΣΚ αντε μια ώρα βαριά τις καθημερινές.

Τα θετικά του κορονοιού.......Την παρέλαβα 17/3 (μια ημέρα πρίν το πρώτο lockdown)

Έχω χάσει εντελώς τη μπάλα με τις ρυθμίσεις. Στα 2 πρώτα patterns κατάλαβα τι πρέπει να κάνω, στα υπόλοιπα 0%. Επίσης εμένα η λυχνία oled ήταν στο αυτόματο. Είναι καλύτερα να την έχω χειροκίνητα στο 35; Σε σκοτάδι βλέπω κι εγώ.

ΥΓ: Ενημερωτικά, με ποια λειτουργία εικόνας παρακολουθείτε ταινίες; Μια από τις έτοιμες ή με ρυθμίσεις χρήστη;

Παιδιά βλέπω το Godless στο Netflix app της τιβι σε dolby vision mode, και πολλές φορές στα σκοτεινά πλάνα σαν να πέφτει η φωτεινότητα του πάνελ και μόλις αλλάξει σε φωτεινό πλάνο, αυξάνεται πάλι.

Βλέπω σε cinema user mode και τα έχω όλα στο off, energy saving και όλες τις ρυθμίσεις της εικόνας.

Ξέρετε τι μπορεί να φταίει;;

Είναι το abl. Απενεργοποιειται στο service menu αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα είσαι καλυμμένος με το burn in.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Απάντηση: Re: LG C9 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

How to: Turn off ASBL on LG OLED TV
The LG OLED TV will dim when the "average" picture stays unchanged for more than 60s.
This can be really annoying when watching videos/movies that have scenes longer than 60s.
This feature/function cannot be turned off in the normal user accessible menu. It can however be disabled the Service Menu (also known as IN-START):

How to access the Service Menu:
Follow instructions given here or buy the Service Menu Explorer LG TV Android App (US$ 6,06) (See attachment 01).
Press the blue button on the left, labelled "IN START" in my screenshot.
The TV will ask for a password, it should be 0413.

What to change:
Go to "13. OLED" (if you dont see it, press exit on the remote and access the Service Menu again).
Set "TPC Enable" to '0' or 'Off' (depending on your model/firmware). (See attachment 02)
Press Exit on the remote. (The change will be saved)
Enjoy.

Tips:
You only need the App to access the Service Menu, you can use the normal remote to enter the password and navigate inside the menu.
Return doesn't work, you will have to use the app button (the left one, blue, labelled "IN START" in my screenshot) to "navigate back".
The Red button on the app gives you access to "EZ Adjust".

Disclaimer: I don't know what "TPC" stand for nor if this is:
- A power saving feature
- A feature to prevent burn-in
- Both of the above
So turn it off at your own risk

Καλησπέρα,

Καθαρίζοντας την οθόνη σήμερα μετά από μία μάχη που είχε με τον μικρό (την είχε γεμίσει δακτυλιές γιατί βαριόταν), παρατήρησα (χωρίς να γνωρίζω ποιος το έκανε, ξέρω όμως πως δεν υπήρχε πριν 1 μήνα) 1 pixel το οποίο είναι νεκρό στο κόκκινο μόνο (τα άλλα χρώματα παίζουν). Σαφώς και δεν φαίνεται από μακριά, έχει τύχει σε κάποιον άλλο;

Δηλαδή ρε παιδιά το κάνει σε όλους σας και δεν σας ενοχλεί;
Είναι πολύ ενοχλητικό, δεν το έχει απενεργοποιήσει κανείς;

Δηλαδή ρε παιδιά το κάνει σε όλους σας και δεν σας ενοχλεί;
Είναι πολύ ενοχλητικό, δεν το έχει απενεργοποιήσει κανείς;

Ναι, είναι ενοχλητικό κάποιες φορές. Αλλά από το να χάσω την εγγύηση η να έχω στην πορεία κάποιο burn in, τότε συμβιβάζομαι.

Καλησπέρα,

Καθαρίζοντας την οθόνη σήμερα μετά από μία μάχη που είχε με τον μικρό (την είχε γεμίσει δακτυλιές γιατί βαριόταν), παρατήρησα (χωρίς να γνωρίζω ποιος το έκανε, ξέρω όμως πως δεν υπήρχε πριν 1 μήνα) 1 pixel το οποίο είναι νεκρό στο κόκκινο μόνο (τα άλλα χρώματα παίζουν). Σαφώς και δεν φαίνεται από μακριά, έχει τύχει σε κάποιον άλλο;

Ναι, έχει τύχει. Δες το να δεις μελλοντικά αν σου σβήσει και κανένα άλλο. Δηλαδή να μην ανάβει ούτε στο μπλε ούτε στο πράσινο και στείλτην σέρβις.

Καλησπέρα,

Και εγώ βρήκα χτες 1 μαύρο κολλημένο ψηλά και στο κέντρο εκεί που έχει μαύρες μπάρες στις ταινίες. Ακόμα και για 1 πιξελ δικαιούμαστε επισκευή;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ναι, έχει τύχει. Δες το να δεις μελλοντικά αν σου σβήσει και κανένα άλλο. Δηλαδή να μην ανάβει ούτε στο μπλε ούτε στο πράσινο και στείλτην σέρβις.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Μήπως γνωρίζεις στα πόσα pixel δικαιολογείται επίσκεψη στο service; 1 pixel που να έχει 2 χρώματα εκτός ή κάτι άλλο;

Κανε εκκαθάριση του πανελ απο τις ρυθμισεις να σου ξεκολησει το πιξελ. Το ιδιο επαθα και εγω και εστρωσε