LG Cinema LW4500 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αυτό που προκαλεί μεγάλο lag είναι το trumotion, οπότε όταν χρησιμοποιείς το Wii πρέπει να είναι απενεργοποιημένο. Η τηλεόραση έχει ένα θέμα... υπάρχει lag ακόμα και με το trumotion απενεργοποιημένο (ενώ δε θα έπρεπε - άλλες τηλεοράσεις LG που 'χουν τα ίδια με την 4500 εκτός από το trumotion, έχουν μηδενικό lag με οποιεσδήποτε ρυθμίσεις). Αυτό βελτιώνεται ορίζοντας το input label σε PC. Για HDMI τουλάχιστον... για scart δε ξέρω να σου πω.

Μακάρι να το διόρθωσαν! Κάποια στιγμή πρέπει να βρω χρόνο να κάνω δοκιμές...

To Truemotion το έχω απενεργοποιημένο πάντα. (Δεν ξέρω τι χρήση του και αν θυμάμαι καλά είχα θέμα με κολλήματα σε ταινίες 3D). Αλλά μετά το update στην δική μου τηλεόραση έχει εξαφανιστεί το input lag.

Παιδία υπάρχει κάποιος άλλος με το συγκεκριμένο μοντέλο που του εξαφανίστηκε το lag;

Εσείς το έχετε ακόμα το lag? Μήπως φταίει το ότι το έχω συνδεδεμένο, μέσω του home cinema?

Εμενα παντως απο την πρωτη μερα με label "Παιχνιδι" με το xbox360 δεν υπήρχε input lag, τουλάχιστον οχι κατι που να καταλαβαίνω ή να ειναι ενοχλητικό!

Κατι αλλο τωρα, υπαρχει πουθενά κανα αναλυτικό review τις τηλεόρασης που να προτείνει ρυθμίσεις για ταινιες (2D&3D)? Γενικα ειναι παρα πολλα αυτα που μπορείς να πειράξεις για να εχεις καλύτερο αποτέλεσμα οποτε ενας οδηγος θα ηταν χρήσιμος!
Στο fullhd ειχα βρει κατι ενδιαφερον αλλα ηταν για την 5500.

Victor240 πως το εχεις συνδεδεμένο το xbox? Με hdmi? Αν έχω κααλάβει καλά το hdmi connection παρουσιάζει μεγαλύτερο lag.

Ναι με HDMI 1.4 στον ενισχυτή, αλλα παλαιοτερα και κατευθείαν στην τηλεοραση.

Victor240, για τα παιχνίδια δοκίμασε να με label "PC". Έχει μικρότερο input lag, επιβεβαιωμένα.

Για να ρυθμίσεις την τηλεόρασή σου θα σου πρότεινα να μην ακολουθήσεις κάποια έτοιμη συνταγή αλλά να το κάνεις μόνος σου. Εδώ θα βρεις HD calibration patterns και πολύ εύκολα μπορείς να πετύχεις ένα καλό αποτέλεσμα. Κατέβασε και το pdf!!

Μιας και μιλάμε για ρυθμίσεις εικόνας, να πω ότι η 4500 τα πάει καλά με σήμα RGB. Το YCbCr το αποφεύγουμε γιατί χαλάει τη χρωματική κλίμακα.

Ωραια patterns θα μας βγουν τα ματια παλι!:operator:

Ody1, πριν αρχισω να κανω τις ρυθμίσεις πρεπει να ειμαι σε καποιο προεπιλεγμένο AV Mode, πχ Σινεμα? Γιατι αλλαζει πολυ ο τονος του χρωματος αναλογα το AV Mode.

Ωραια patterns θα μας βγουν τα ματια παλι!:operator:

Ody1, πριν αρχισω να κανω τις ρυθμίσεις πρεπει να ειμαι σε καποιο προεπιλεγμένο AV Mode, πχ Σινεμα? Γιατι αλλαζει πολυ ο τονος του χρωματος αναλογα το AV Mode.
Απ' όπου και να ξεκινήσεις θα καταλήξεις στη σωστή ρύθμιση για κάθε επιλογή. Καλύτερα χρησιμοποίησε το isf. Φτιάξε μετά και το Cinema γιατί το isf δεν το έχουμε στο 3D.

Αν στέλνεις σήμα RGB Full (0-255) το Black level το βάζεις στο Low. Για RGB Limited (16-235) το Black level το βάζεις στο High.

Για να απλοποιήσεις τα πράγματα, όρισε το input label ως PC. Έτσι θα απενεργοποιηθούν όλα αυτά που αλλοιώνουν την εικόνα για να την κάνουν πιο εντυπωσιακή. Θα μείνουν μόνο οι ρυθμίσεις που πρέπει να ...ρυθμίσεις. Μετά αλλάζεις πάλι το label για να έχεις και τα υπόλοιπα.

1) Με το Black clipping ρυθμίζεις τη φωτεινότητα.
2) Με το White clipping την αντιθεση.
3) Με το Flashing color bars το χρώμα και την απόχρωση. Χρησιμοποιείς το Φίλτρο χρώματος Μπλε. (Εδώ δε μπορείς να έχεις label PC αλλά τα default είναι πολύ καλα)
4) Με το Color clipping ελέγχεις αν όλα τα παραπάνω είναι σωστά ρυθμισμένα...

Καλές ρυθμίσεις :)

Καλησπερα σε όλους!!
Να ρωτήσω κατι απλο;
Σε αυτές τις τηλεοράσεις που εχουν ενσωματωμενο αποκωδικοποιητη εννοείται ότι όταν ρυθμίζεις με V/UHF στον μη αυτόματο συντονισμό με το καλώδιο της κεραίας επάνω πιάνει ψηφιακά;;
Στο DTV που προσπάθησα να σκαναρω δεν πιάνει τιποτα!!
Οπότε;;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Last edited:
Και επίσης στα .mkv με ενσωματωμενους υπότιτλους γιατι δεν εμφανίζονται όταν κανεις αναπαραγωγή απο stick?
Πρέπει να ειναι ξεχωριστό αρχείο;

Απ' όπου και να ξεκινήσεις θα καταλήξεις στη σωστή ρύθμιση για κάθε επιλογή. Καλύτερα χρησιμοποίησε το isf. Φτιάξε μετά και το Cinema γιατί το isf δεν το έχουμε στο 3D.

Αν στέλνεις σήμα RGB Full (0-255) το Black level το βάζεις στο Low. Για RGB Limited (16-235) το Black level το βάζεις στο High.

Για να απλοποιήσεις τα πράγματα, όρισε το input label ως PC. Έτσι θα απενεργοποιηθούν όλα αυτά που αλλοιώνουν την εικόνα για να την κάνουν πιο εντυπωσιακή. Θα μείνουν μόνο οι ρυθμίσεις που πρέπει να ...ρυθμίσεις. Μετά αλλάζεις πάλι το label για να έχεις και τα υπόλοιπα.

1) Με το Black clipping ρυθμίζεις τη φωτεινότητα.
2) Με το White clipping την αντιθεση.
3) Με το Flashing color bars το χρώμα και την απόχρωση. Χρησιμοποιείς το Φίλτρο χρώματος Μπλε. (Εδώ δε μπορείς να έχεις label PC αλλά τα default είναι πολύ καλα)
4) Με το Color clipping ελέγχεις αν όλα τα παραπάνω είναι σωστά ρυθμισμένα...

Καλές ρυθμίσεις :)

Το φιλτρο χρωματος που θα το βαλω σε ΜΠΛΕ για να κανω τις ρυθμίσεις?
Επισης δυσκολεύομαι λιγο στην ρύθμιση της ευκρίνειας. Ενω στο 100 στο pattern μου φαίνεται οτι ειναι καλα στα μενου του Media Player ειναι ολα σκοτεινά και περίεργα και το εβαλα παλι στο 50.

Το φιλτρο χρωματος που θα το βαλω σε ΜΠΛΕ για να κανω τις ρυθμίσεις?
Επισης δυσκολεύομαι λιγο στην ρύθμιση της ευκρίνειας. Ενω στο 100 στο pattern μου φαίνεται οτι ειναι καλα στα μενου του Media Player ειναι ολα σκοτεινά και περίεργα και το εβαλα παλι στο 50.
Η επιλογή του φίλτρου χρώματος είναι στα isf/expert. Πρώτα ρύθμισε το Colour gamut (Wide για υπολογιστή) κι απενεργοποίησε ό,τι επηρεάζει την εικόνα (Dynamic contrast, κτλ).
Το Sharpness στο 50 δεν επηρεάζει καθόλου την εικόνα. Κάτω από το 50 η εικόνα γίνεται πιο θολή και πάνω από το 50 έχεις ringing artifacts.

Με μια πρωτη ρυθμιση κατεληξα στα εξης:

Mode: isf Expert
Φωτισμός 70
Αντίθεση 80
Φωτεινότητα 53
Η Ευκρίνεια 47
V Ευκρίνεια 50
Χρώμα 55
Στάθμη Μαυρου Χαμηλο
Χρωματική κλίμακα Στανταρ
Βελτιωση Εικονας Υψηλο
Θερ. Χρωματος Μεσο
Gamma 2,2
Μεθοδος 2 Σημεία
Σχεδιο Εξωτερικο
Μπλε -3
Μπλε Απόχρωση -2
True Motion Υψηλο
Led Τοπ. μειωσης Ενεργο

Καθε παρατηρηση ευπρόσδεκτη!:idea:

Γεια σας παιδια μια ερωτηση: σκεφτομαι να αγορασω την lw5400(ξερω, αλλο μοντελο αλλα φανταζομαι πως πανω κατω ιδιες ειναι) και με ενδιαφερει το 3d gaming με Η/Υ. δεν αξιζει για αυτον τον σκοπο?

Απάντηση: Re: LG Cinema LW4500 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Γεια σας παιδια μια ερωτηση: σκεφτομαι να αγορασω την lw5400(ξερω, αλλο μοντελο αλλα φανταζομαι πως πανω κατω ιδιες ειναι) και με ενδιαφερει το 3d gaming με Η/Υ. δεν αξιζει για αυτον τον σκοπο?

Να προσθεσω πως για εναλλακτική εχω μια πλασμα 3dtv της panasonic

Πρεπει να υποβαλεις το ερωτημα σου στο αντιστοιχο νημα για να παρεις και απαντηση απο τους κατοχους της ιδιας τηλεορασης. http://www.avclub.gr/forum/showthre...a-LW5400-3D-LED-LCD-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια
Εδω μπορουμε να σου απαντησουμε για την 4500 μιας και αυτη εχουμε.

Ο ChrisV έχει δίκιο. Τα τις κάθε συσκευής καλό είναι να μένουν στο δικό της νήμα. Αλλά αφού δε ρωτάς κάτι τετριμμένο, να σου πω αυτά που ξέρω...

Οι υπόλοιπες της σειράς LW έχουν πρόβλημα με 3D από PC. Με interleaved (είναι το ιδανικό για τις passive 3D - η τηλεόραση δεν κάνει καμιά επεξεργασία) και checkerboard έχεις απαίσιο color ghosting. Δεν ξέρω για την 5400 να σου πω αν υπάρχει και εκεί αυτό το πρόβλημα ή αν η LG το διόρθωσε. Ρώτα στο αντίστοιχο νήμα! Νομίζω ότι οι passive 3D της Toshiba, που και αυτές έχουν πάνελ της LG, συμπεριφέρονται σωστά. Για τις Philips δε θυμάμαι, ψάξ' το.

Βρήκα ότι υπάρχει τρόπος να δεις interleaved 3D στην LW4500... Αφού στείλεις το 3D από το PC, ενεργοποιείς το 2D->3D στην τηλεόραση. Το color ghosting εξαφανίζεται. Βάζεις και το Βάθος 3D στο 0 για να αλλοιώνει την εικόνα όσο το δυνατόν λιγότερο. Έχεις πάει Αθήνα - Θεσσαλονίκη μέσω Σπάρτης, αλλά έφτασες...

Re: Απάντηση: Re: LG Cinema LW4500 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Γεια σας κ παλι!!
Ηθελα να ρωτησω στα κανονικά κανάλια (και στης digea), γυρω γυρω απο καθε αντικειμενο μεσα στην εικονα που κανει γρηγορη κινηση εχει κατι τετραγωνακια-θολουρα-pixel ...μπορω να διορθωσω κατι;
Ευχαριστώ