LG G4 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

lak100

AVClub Enthusiast
26 December 2008
908
Παιδιά ήρθε η τηλεόραση LG 55G4 πολύ πιο φωτεινή εικόνα από την CX.
, Έχω κλείσει όλα τα A I βοηθήματα ειδικά στον ήχο τον κάνει πολύ ρομποτικό

Στάλθηκε από το SM-S918B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

--------

55".65",77",83",97"
WRGB WOLED ΜΕΤΑ panel 2nd gen+heatsink,100/120Hz με MCFI,a11,webOS 9.0(webOS24),97" model no MLA panel.
new 2024 META Technology 2.0 by LG Display.
LG G4 new chipset codenamed O24
Dolby Vision / HDR10 / HLG.
Gaming : Supports V.R.R.-Variable Refresh Rate up to 144 Hz.
eARC : on HDMI 2.
USB 2.0 x3.
Magic Remote Control MR24.
Assembled in Poland
---------------------
Optional stand 77G45LW & 83G45LW : ST-G4WR8377 199€
stand optional 65G45LW.AEU: ST-G4SN65 (ST-G4SN65.AEU) 199€.
Optional stand 55G45LW.AEU : ST-G4SN55 199€.
---------------------
OLED evo_marketing term from LG Electronics:
OLED evo is not a panel name and is a collection of LG's technologies that delivers LG's best picture quality.
LG OLED evo is a combination of cutting edge picture algorithms powered by the processor as well as OLED technology.

Το OLED evo δεν είναι όνομα πάνελ και είναι μια συλλογή τεχνολογιών της LG που προσφέρει την καλύτερη ποιότητα εικόνας της LG.
Το LG OLED evo είναι ένας συνδυασμός αλγορίθμων εικόνας αιχμής που τροφοδοτούνται από τον επεξεργαστή καθώς και την τεχνολογία OLED.

----------------------
Αρχικές ενδεικτικές τιμές LG Electronics 2024 τηλεοράσεων στην ελληνική αγορά:
97G4 : €
83G45LW : 7999 €
77G45LW : 5299 €
65G45LW : 3699 €
55G46LS : 2899 €
-----------
Reviews - test :

[hdtvtest.co.uk]...We review the LG 65G4 WOLED tv with second-gen MLA (Micro Lens Array) technology, including comparisons vs the Sony A95L RGB QD-OLED & last year's LG G3 WRGB WOLED with 1st-gen MLA .

Εξετάζουμε την τηλεόραση LG G4 WRGB WOLED με τεχνολογία δεύτερης γενιάς MLA (Micro Lens Array), συμπεριλαμβανομένων συγκρίσεων με τη Sony A95L RGB QD-OLED και την περσινή LG G3 WRGB WOLED 1st-gen MLA.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

-HDR Peak brightness on our G4 review sample measured Peak light output 1504 cd/m² (nits) on a 10 % window after calibration to D65 White point and Peak light output 209.3 cd/m² (nits) fullfield-100% window.
-2311.5 cd/m² (nits) peak brightness we obtained on a 3% window in HDR Vivid mode,suggesting that the G4 is using a 2300 nit version of LG Displays second generation MLA OLED panel instead of the 3000 nit variant.

--
notice:
When I visited South Korea to cover the launch of LG Display's second generation MLA OLED panel ,I was informed that:
two versions with different brightness levels have been prepared;
a) namely a 2300 nit panel (MLA+ hardware but without META Multi-Booster algorithm),which is around 10% higher than last year's 1st gen META panel
b) and a brighter panel with META Multi-Booster algorithm capable of reaching 3,000 nits of peak brightness on a 3% window all be at panel native white point of close to 10,000 Kelvin .

65"...[flatpanelshd.com]...LG 65G4 review...https://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1727259776

Note: We include calibration settings only for SDR, not HDR.
For our calibration we have deactivated the ambient light sensor that automatically adjusts the backlight setting according to your environment.
You may prefer to have it enabled.
Οι ρυθμίσεις είναι μόνο για αναφορά.
Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα σας δώσουν την καλύτερη εικόνα που είναι σύμφωνη με τα πρότυπα της βιομηχανίας και κατάλληλη για το περιβάλλον προβολής σας (ειδικά ισορροπία λευκού, ρυθμίσεις συστήματος γάμμα και χρώματος που διαφέρουν από μονάδα σε μονάδα).
Εάν θέλετε μια εγγυημένη βαθμονομημένη εικόνα, καλέστε έναν επαγγελματία βαθμονομητή τηλεόρασης.

GroupSettingValue
Picture modeISF Expert
Energy SavingOff
FormatAspect ratio16:9
Just scanOn
GlobalOLED Light12 (for 120 nits), higher in bright room
Adjust Contrast85
Black level50
Auto Dynamic ContrastOff
Peak BrightnessOff
GammaBT.1886
Video RangeAuto
Motion Eye CareOff
ColorColor Depth50
Tint0
Color gamutAuto
White balanceColor tempWarm 50
Fine TuneColour AdjustmentOff
ClaritySharpness0
Super resolutionOff
Noise reductionOff
MPEG Noise reductionOff
Smooth GradationLow / Off
TruMotionOff / Cinematic Movement
OLED MotionOff

65"...[avforums.com]...LG 65G4 review...https://www.avforums.com/reviews/lg-g4-oled65g4-oled-evo-tv-review.21669/

65"...[fwd.nl]...LG 65G4 review...https://fwd.nl/beeld/review-lg-oled65g4-ultra-hd-oled-tv/

65"...[rtings.com]...LG 65G4 (65G4SUB US market) review...https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/g4-oled
Οι ρυθμίσεις είναι μόνο για αναφορά.
Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα σας δώσουν την καλύτερη εικόνα που είναι σύμφωνη με τα πρότυπα της βιομηχανίας και κατάλληλη για το περιβάλλον προβολής σας (ειδικά ισορροπία λευκού, ρυθμίσεις συστήματος γάμμα και χρώματος που διαφέρουν από μονάδα σε μονάδα).
Εάν θέλετε μια εγγυημένη βαθμονομημένη εικόνα, καλέστε έναν επαγγελματία βαθμονομητή τηλεόρασης.

65G4 calibration settings...https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/g4-oled/settings
[rtings.com]...LG 65G4 vs LG 65G3...https://www.rtings.com/tv/tools/compare/lg-g3-oled-vs-lg-g4-oled/37849/49542?usage=1&threshold=0.10

Η LG G4, η Samsung S95D και η Sony A95L είναι οι ναυαρχίδες OLED του 2024 κάθε εταιρείας.
Η G4 χρησιμοποιεί φωτεινό πάνελ WOLED με MLA, ενώ η S95D και η A95L χρησιμοποιούν φωτεινό και πολύχρωμο πάνελ QD-OLED.
Η καθεμία έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της, αλλά ποια ξεχωρίζει;
index.php

65"...[clubic.com] LG 65G4 test...https://www.clubic.com/test-produit-542471-test-lg-oled-g4.html

stand optional 65G4: ST-G4SN65 (ST-G4SN65.AEU)

65"...[computerbild.de]...LG 65G4 (65G49LS german market) test...https://www.computerbild.de/artikel...LED-G4-OLED65G49LS-G48LS-review-38306271.html

[hdblog.it]...LG G4 review...https://www.hdblog.it/tv/recensioni/n586379/recensione-tv-oled-lg-g4-4k-hdr-gaming-144hz/

55"...[hifi.de]...LG 55G4 (55G49LS german market) test...https://hifi.de/test/lg-oled-g4-184823

LG offers the G4 in all sizes, including a super-slim wall mount.
The model code for this is xx G48LW – with W for wall bracket.
In 55 and 65 inches, you can get a G4 with a stand instead of the wall mount, then your new OLED TV will be called 55G49LS or 65G49LS.

55"...[geex.x-kom.pl]...LG 55G4 (55G45LW model) test...https://geex.x-kom.pl/recenzje/recenzja-lg-oled55g4/

55"...[hxosplus.gr]...LG 55G4 review,teardown

LG 55G4 teardown hxosplus.gr.jpg

Εχω την 65αρα G4 από το προηγούμενο Σάββατο 2337€ από το Πλαισιο συν 20% επιστροφή της αξίας με δωροεπιταγή.
Φοβερή εικόνα αλλά έχω αφήσει όλα τα βοηθήματα του A l να λειτουργούν. Κάτι θα ξέρουν παραπάνω οι μηχανικοί της LG από εμένα .

Φυσικά και ξέρουν παραπάνω. Για παράδειγμα οι μηχανικοί της BMW σου παραδίδουν ένα αυτοκίνητο ρυθμισμένο να καίει 6.6lt/100km αν το οδηγείς στο πρόγραμμα ECO, πολύ αργα, στην ευθεία, χωρίς άλλα οχήματα που επηρεάζουν το ρυθμό σου.
Αν πήρες όμως το αμάξι για να το χαρεις, να τρέξεις οταν βιάζεσαι και να ανέβεις και σε κανα βουνό, τότε θα κάψει 8lt/100km, άρα βγάζεις το ECO και το απολαμβάνεις!
Το ίδιο και στην LG, οι ρυθμίσεις πετυχαίνουν το ιδανικό ενεργειακό αποτύπωμα όχι την βέλτιστη εικόνα και ήχο!

• Like
Reactions: sakis44
Φυσικά και ξέρουν παραπάνω. Για παράδειγμα οι μηχανικοί της BMW σου παραδίδουν ένα αυτοκίνητο ρυθμισμένο να καίει 6.6lt/100km αν το οδηγείς στο πρόγραμμα ECO, πολύ αργα, στην ευθεία, χωρίς άλλα οχήματα που επηρεάζουν το ρυθμό σου.
Αν πήρες όμως το αμάξι για να το χαρεις, να τρέξεις οταν βιάζεσαι και να ανέβεις και σε κανα βουνό, τότε θα κάψει 8lt/100km, άρα βγάζεις το ECO και το απολαμβάνεις!
Το ίδιο και στην LG, οι ρυθμίσεις πετυχαίνουν το ιδανικό ενεργειακό αποτύπωμα όχι την βέλτιστη εικόνα και ήχο!
ολα τα reviews λενε να κλεινεις τα βοηθηματα αν θες χαμηλο input lag και καλη εικονα. Το pixel brightness με παιδευει δεν ξερω ποια ειναι η σωστη ρυθμιση για sdr

ολα τα reviews λενε να κλεινεις τα βοηθηματα αν θες χαμηλο input lag και καλη εικονα. Το pixel brightness με παιδευει δεν ξερω ποια ειναι η σωστη ρυθμιση για sdr
Νομίζω όποια σου αρέσει στο μάτι! Στο HDR πρέπει να είναι στο 100 οπότε αυτή είναι σωστή. Σε SDR δεν νομίζω ότι υπάρχει σωστό. Εχει λογική η ρύθμιση του rtings που ειναι στο 28 και λέει να έχεις το peak brightness στο high γιατί υπάρχουν sdr που μπορεί να ανέβουν στιγμιαία στα 203 nits

Έχω «καεί» με τους πειραματισμούς στις ρυθμίσεις, σε σημείο που σκέφτομαι να κάνω επαναφορά σε όλες τις λειτουργίες και απλά μετά να κάτσω να απολαύσω! Αμάν πχια! 😤

Ειδικά στις ρυθμίσεις για gaming (PS5), έχω κάψει κάμποσα εγκεφαλικά κύτταρα στο θέμα DTM vs HGIG. Η μεν DTM επιλογή πάει τη φωτεινότητα στο θεό η δε HGIG τα σκοτεινιάζει όλα… μου φαίνεται πως ανάλογα το game θα πρέπει να εναλλάσσω και τη ρύθμιση… 🤯

Όσον αφορά τη χρήση για κανάλια και ταινίες έχω τη λειτουργία: FILMMAKER MODE τροποποιημένη για SDR, HDR και Dolby Vision από rtings…. Το TruMotion όμως το έχω στο Cinematic γιατί κλειστό δεν παλεύεται. θερμότητα πειραματίζομαι στο 0 με 10. Φανταστική εικόνα… δεν έχω λόγια. 💯

Υπάρχει κανένας άλλος κάτοχος ανάλογων προτιμήσεων χρήσης να ρίξει λίγο παραπάνω φως, ειδικά στις ρυθμίσεις για PS5…; 🧐

υ.γ: Από απλή περιέργεια τώρα θα ήθελα να ρωτήσω κάτι... Βλέπω σε διάφορους ιστότοπους, ακόμα και στις εργοστασιακές ρυθμίσεις της τηλεοράσεις, ότι προτείνεται στις λειτουργίες για ταινίες, το TruMotion off και η θερμοκρασία χρώματος στο «50 θερμό». Αυτό το «σπάσιμο» και το «κιτρίνισμα» που δημιουργείται από αυτές τις ρυθμίσεις στην εικόνα βρε παιδιά, τι θεωρείται ότι είναι; Αυτό το «most accurate» που διαβάζω παντού τι σημαίνει ρε παιδιά;;; Που και να μου έδιναν άλλη μία τηλεόραση δώρο δεν πρόκειται να τη ρύθμιζα ποτέ έτσι! Υπάρχει κάποιος που απολαμβάνει έτσι την εικόνα; Περί ορέξεως βέβαια κολοκυθόπιτα! Απλά έτσι κουβέντα να γίνεται… 😉

Έχω «καεί» με τους πειραματισμούς στις ρυθμίσεις, σε σημείο που σκέφτομαι να κάνω επαναφορά σε όλες τις λειτουργίες και απλά μετά να κάτσω να απολαύσω! Αμάν πχια! 😤

Ειδικά στις ρυθμίσεις για gaming (PS5), έχω κάψει κάμποσα εγκεφαλικά κύτταρα στο θέμα DTM vs HGIG. Η μεν DTM επιλογή πάει τη φωτεινότητα στο θεό η δε HGIG τα σκοτεινιάζει όλα… μου φαίνεται πως ανάλογα το game θα πρέπει να εναλλάσσω και τη ρύθμιση… 🤯

Όσον αφορά τη χρήση για κανάλια και ταινίες έχω τη λειτουργία: FILMMAKER MODE τροποποιημένη για SDR, HDR και Dolby Vision από rtings…. Το TruMotion όμως το έχω στο Cinematic γιατί κλειστό δεν παλεύεται. θερμότητα πειραματίζομαι στο 0 με 10. Φανταστική εικόνα… δεν έχω λόγια. 💯

Υπάρχει κανένας άλλος κάτοχος ανάλογων προτιμήσεων χρήσης να ρίξει λίγο παραπάνω φως, ειδικά στις ρυθμίσεις για PS5…; 🧐

υ.γ: Από απλή περιέργεια τώρα θα ήθελα να ρωτήσω κάτι... Βλέπω σε διάφορους ιστότοπους, ακόμα και στις εργοστασιακές ρυθμίσεις της τηλεοράσεις, ότι προτείνεται στις λειτουργίες για ταινίες, το TruMotion off και η θερμοκρασία χρώματος στο «50 θερμό». Αυτό το «σπάσιμο» και το «κιτρίνισμα» που δημιουργείται από αυτές τις ρυθμίσεις στην εικόνα βρε παιδιά, τι θεωρείται ότι είναι; Αυτό το «most accurate» που διαβάζω παντού τι σημαίνει ρε παιδιά;;; Που και να μου έδιναν άλλη μία τηλεόραση δώρο δεν πρόκειται να τη ρύθμιζα ποτέ έτσι! Υπάρχει κάποιος που απολαμβάνει έτσι την εικόνα; Περί ορέξεως βέβαια κολοκυθόπιτα! Απλά έτσι κουβέντα να γίνεται… 😉
ημουν στν ιδια φαση με εσενα πλεον συνηθισα το τι θερμο 50 επισης στο ps5 και στο series x εχω παει με τις προτασεις του vincent απο hdtvtest το most accurate εχει να κανει με την πιστοτητα των χρωματων και οτι ετσι ηθελε να φαινονταιο δημιουργοςτου εκαστοτε περιεχομενου. ωραια τα υπερκορεσμενα χρωματα αλλα δεν ειναι φυσικα. δες εδω

Τα κορεσμένα χρώματα είναι αηδία…! Πάντα στο 50 το χρώμα και η θερμότητα στο ουδέτερο άντε 5-10 προς θερμό. Με παραπάνω τιμές δεν μπορώ να παρακολουθήσω ταινία ή παιχνίδι. Μου φέρνει πολύ αφύσικη η εικόνα.

Καλησπέρα! Ξέρει κάποιος αν στην 65αρα συμπεριλαμβάνεται η επιτραπέζια βάση στήριξης?

Καλησπέρα! Ξέρει κάποιος αν στην 65αρα συμπεριλαμβάνεται η επιτραπέζια βάση στήριξης?
Χθές που ρώτησα στον κωτσόβολο μου είπαν ότι αυτές που έρχονται στην ελλάδα δεν έχουν την επιτραπέζια βάση, μόνο του τοίχου. Πάντως στον τοίχο είναι μαγεία.

Ναι αυτό είδα κ εγώ.
Όμως όταν δεν έχεις δυνατότητα τοίχο σε αναγκάζουν να πάρεις τη βάση έξτρα στην Ελλάδα, ενώ στη Γερμανία, Αγγλια έχεις επιλογή ,είτε την LG 64G4XS (standmount), είτε την LG 64G4XW (wall).
Μοιράζομαι βλακεία της LG Ελλάς εδώ...

Βρε γμτ... ήμουν σε δίλημμα μεταξύ 65G4 και 65C4, δηλαδή αν άξιζε η 1η την διαφορά 300€ από την 2η (1.999€ με 1.699€) . Αλλά, λόγω αδυναμίας τοποθέτησης στον τοίχο, η μη διάθεση της G4 με επιτραπέζια βάση (δεν υπάρχει στον Κωτσόβολο ούτε σαν έξτρα αγορά) με οδηγεί αναγκαστικά στην C4.

Βρε γμτ... ήμουν σε δίλημμα μεταξύ 65G4 και 65C4, δηλαδή αν άξιζε η 1η την διαφορά 300€ από την 2η (1.999€ με 1.699€) . Αλλά, λόγω αδυναμίας τοποθέτησης στον τοίχο, η μη διάθεση της G4 με επιτραπέζια βάση (δεν υπάρχει στον Κωτσόβολο ούτε σαν έξτρα αγορά) με οδηγεί αναγκαστικά στην C4.

Τελικά πήρα την G4 (από τον Κωτσόβολο στα 1.999€) αφού αγόρασα αυτή την επιτραπέζια βάση https://www.skroutz.gr/s/31083953/B...i-Tileorasis-eos-70-kai-40kg.html#description
Ήδη παρέλαβα σήμερα την βάση και αναμένω την Παρασκευή την G4.

• Like
Reactions: Lobo10
Τελικά πήρα την G4 (από τον Κωτσόβολο στα 1.999€) αφού αγόρασα αυτή την επιτραπέζια βάση https://www.skroutz.gr/s/31083953/B...i-Tileorasis-eos-70-kai-40kg.html#description
Ήδη παρέλαβα σήμερα την βάση και αναμένω την Παρασκευή την G4.
Καλορίζικη, εγώ παραλαμβάνω πέμπτη, αλλά έχω έπιπλο με βάση στήριξης, η καλύτερη αγορά που έχω κάνει, όποια τηλεόραση έχω πάρει την έχω πάντα κρεμαστή και μάλιστα γυρνάει κιόλας.

Attachments

• 20241119_134134.jpg
    20241119_134134.jpg
    4 MB · Views: 79
  • Like
Reactions: Xmoran
Καλημέρα,

ήρθε τελικά προχθές η LG 77G4, μαζί κι ο μάστορας που μου την κρέμασε στον τοίχο με την ορίτζιναλ βάση της.

Η εικόνα απλά υπέροχη, βλέπω μόνο στο καλιμπραρισμένο μενού (Film) όλα εκτός απο το Gaming (PS5) που ρυθμίζεται αυτόματα η είσoδος μόλις καταλαβαίνει την κονσόλα συνδεδεμένη.

Καλιμπραρισμένη, με απίστευτη εικόνα, όλα τα χρώματα τελείως φυσικά, το άσπρο κανονικό άσπρο χωρίς να κοκκινίζει, μπλεδίζει ή πρασινίζει στις άκρες.
Οι φωτογραφίες τραβηγμένες με Iphone 16PM, την αδικούν την πραγματική εικόνα (ή θέλει καλιμπράρισμα και η οθόνη του υπολογιστή μου, που τις βλέπω τωρα).

Απόλαυση επίσης το να βλέπεις ποδόσφαιρο σε 120Hz με τις κινήσεις μπάλας και παικτών να ειναι πιο ομαλές και φυσιολογικές.

Οι πρώτες φώτο όταν μπηκε στον τοιχο (δεν πρόλαβα να κρύψω καλώδια :D)

View attachment IMG_8581.JPEG View attachment IMG_8580.JPEG

Εδω κάποιες σε SDR
IMG_8521.JPEG GTcPwtYXkAA0dsg.jpegIMG_8752.JPEG

4Κ μεσω Shield/Kodi
IMG_8543.JPEG IMG_8728.JPEG

Dolby Vision/ HDR - Νετφλιξ
IMG_8689.JPEG

Gaming Mode
IMG_8786.JPEG

Καλημέρα,

ήρθε τελικά προχθές η LG 77G4, μαζί κι ο μάστορας που μου την κρέμασε στον τοίχο με την ορίτζιναλ βάση της.

Η εικόνα απλά υπέροχη, βλέπω μόνο στο καλιμπραρισμένο μενού (Film) όλα εκτός απο το Gaming (PS5) που ρυθμίζεται αυτόματα η είσoδος μόλις καταλαβαίνει την κονσόλα συνδεδεμένη.

Καλιμπραρισμένη, με απίστευτη εικόνα, όλα τα χρώματα τελείως φυσικά, το άσπρο κανονικό άσπρο χωρίς να κοκκινίζει, μπλεδίζει ή πρασινίζει στις άκρες.
Οι φωτογραφίες τραβηγμένες με Iphone 16PM, την αδικούν την πραγματική εικόνα (ή θέλει καλιμπράρισμα και η οθόνη του υπολογιστή μου, που τις βλέπω τωρα).

Απόλαυση επίσης το να βλέπεις ποδόσφαιρο σε 120Hz με τις κινήσεις μπάλας και παικτών να ειναι πιο ομαλές και φυσιολογικές.

Οι πρώτες φώτο όταν μπηκε στον τοιχο (δεν πρόλαβα να κρύψω καλώδια :D)

View attachment 242589 View attachment 242590

Εδω κάποιες σε SDR
View attachment 242534 View attachment 242535View attachment 242582

4Κ μεσω Shield/Kodi
View attachment 242586 View attachment 242583

Dolby Vision/ HDR - Νετφλιξ
View attachment 242588

Gaming Mode
View attachment 242587
Σε τί ύψος την έχεις βάλει από το έδαφος?

Στους 58 πόντους από το έδαφος η κάτω πλευρά της. Το έπιπλο είναι 44cm από το εδαφοσ, η μπάρα επάνω 8 cm, αλλά την έβαλα έτσι ώστε από τον καναπέ απέναντι να κοιτάω ελαχιστα προς τα επάνω στη μέση της τηλεόρασης

Last edited:
να πω εδω οτι η 55αρα ερχεται με επιτραπεζια βαση τα υπολοιπα μεγεθη με επιτοιχια

Για την προστασία της τηλεόρασης από burn in , ποια η ρύθμιση φωτεινότητας του λογότυπου;

Στην lg 55 g4Το logo brightness το βάζουμε στο low ή στο high για μέγιστη προστασία;

Για την προστασία της τηλεόρασης από burn in , ποια η ρύθμιση φωτεινότητας του λογότυπου;

Στην lg 55 g4Το logo brightness το βάζουμε στο low ή στο high για μέγιστη προστασία;
Στο High.