LG LED VS PANASONIC PLASMA 42''

Re: Απάντηση: Re: LG LED VS PANASONIC PLASMA 42''

vas, μου είπε ότι γενικότερα θα έχω πρόβλημα με τις πλάσμα..αλλά με την συγκεκριμένη ακόμα περισσότερο, γιατί είναι φθηνότερο μοντέλο. Αναφέρθηκε στο κλασσικό αναλογικό σήμα, δεν αναφέρθηκε σε ψηφιακά.
Για το ΑΝΤ1 πάντως, με την lcd που έχω τώρα στο υπνοδωμάτιο, lg 32αρα, είναι από τα κανάλια που βλέπω πιο καθαρά μαζί με το Σκαϊ.
Γιατί να έχω θολούρα?

για τον αντ1 δες εδώ

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=66915

το ειναι προβληματικές οι πλάσμα είναι γνωστό. μου έχουν πει οι πωλητές κατά καιρούς ένα σωρό προβλήματα όμως είναι τόσο ασχετοι που κανείς δεν μου έχει αναφέρει το μεγαλύτερο και ποιο σημαντικό που αποτελεί λόγο μη αγοράς της.

ότι κάνουν το σπίτι σου κέντρο διερχομένων.

αμα μιλάγαμε στα 1000 -1500-2000 υπάρχουν αξιολογότατες επιλογές τόσο σε πλάσμα όσο και σε lcd - κορυφαία μοντέλα εταιριών - και μπορεί να επιλέξει ο υποψήφιος αγοραστής από πληθώρα μοντέλων που καλύπτουν καλύτερα τις ανάγκες του . στα χρήματα 400-500 μέχρι 700-800 είναι μονόδρομος η πλάσμα από τη στιγμή που η samsung αποφάσισε να μην βγάλει 2d και 100hz.

Καλημέρα. Λίγο πριν πάρω σβάρνα τα "τηλεορασάδικα" και επειδή θέλω να είμαι όσο πιο ενημερωμένος γίνεται αλλά και ανοιχτός σε οτιδήποτε άλλο, αυτό που αναφέρει ο φίλος παρακάτω ισχύει?

"Προσωπικά δεν μου αρέσουν οι πανασονικ, αλλα με "led" 42" στο υ/δ θα σου βγουν τα μάτια". Υπενθυμίζω η απόσταση είναι 2μ.

Επίσης κάτι ακόμα που διάβασα για τις panasonic, ότι το βράδυ (λόγω ησυχίας) το τροφοδοτικό τους (ή ανεμιστηράκια) ακούγεται ιδιαίτερα....
Μπορεί να το επιβεβαιώσει κάποιος?
Ευχαριστώ.

δεν ξερω αν είσαι αθήνα αλλά πήγαινε σε κάποιο πλαίσιο. υπάρχει γενικώς στημένη η u30. μην πας media markt και μάλλον saturn - δεν έχουν φέρει πανασονικ.

μάλλον εννοεί λόγω υπερβολικής φωτεινότητας σε συνδυασμό με το ότι στην κρεβατοκάμαρα συνήθως βλέπεις χωρίς φώς. βέβαια αυτό είναι θέμα γούστου. άλλος βλέπει μια πλάσμα και τα χρώματα του φαίνονται ξεπλυμένα - αλλος βλέπει μια lcd και τα χρώματα του φαίνονται πολύ έντονα και καμένα κλπ.

ανεμιστήρες δεν πρέπει να έχει η u30 - δεν είμαι σίγουρος. το τροφοδοτικό είναι κάπου θέμα τύχης.

Λοιπόν...πήγα στα public και είχε στημένες μια μεγάλη γκάμα από panasonic πλάσμα.

Από led lcd, η καλύτερη που είδα ήταν η Sharp Aquos LC-40LE810E 40. Τουλάχιστον στα δικά μου μάτια...τις άφηνε όλες πίσω με διαφορά. Αν έπαιρνα led, θα έπαιρνα αυτή και μάλιστα με 799 ευρώ.

Αλλά...πλέον κατάλαβα γιατί οι έμπειροι στο χώρο, προτείνουν πλάσμα. Άλλη αίσθηση...άλλα χρώματα, πιο ρεαλιστικά και πιο ξεκούραστα στο μάτι.

Το αρνητικό της όλης υπόθεσης, ήταν ότι είχε την u30 που ήθελα να πάρω, δίπλα σε g30 και st30 με τις δυο τελευταίες να μην παρατηρώ κάποια αισθητή διαφορά, εκτός από το ότι η st 30 είναι και 3d, κάτι που όμως δεν μπόρεσα να δω.
Όπως καταλαβαίνετε...δίπλα σε αυτές τις 2, η u30 μου φάνηκε σαν φτωχός συγγενής...με χρώματα λίγο πιο ξεθωριασμένα...
Εξετάζω σοβαρά το ενδεχόμενο (από οικονομικής πλευράς) να παω σε μια από τις 2 αυτές...και κλείνω προς την st...
H γνώμη σας? Επίσης το 3d της είναι καλό?

Re: Απάντηση: LG LED VS PANASONIC PLASMA 42''

Λοιπόν...πήγα στα public και είχε στημένες μια μεγάλη γκάμα από panasonic πλάσμα.

Από led lcd, η καλύτερη που είδα ήταν η Sharp Aquos LC-40LE810E 40. Τουλάχιστον στα δικά μου μάτια...τις άφηνε όλες πίσω με διαφορά. Αν έπαιρνα led, θα έπαιρνα αυτή και μάλιστα με 799 ευρώ.

Αλλά...πλέον κατάλαβα γιατί οι έμπειροι στο χώρο, προτείνουν πλάσμα. Άλλη αίσθηση...άλλα χρώματα, πιο ρεαλιστικά και πιο ξεκούραστα στο μάτι.

Το αρνητικό της όλης υπόθεσης, ήταν ότι είχε την u30 που ήθελα να πάρω, δίπλα σε g30 και st30 με τις δυο τελευταίες να μην παρατηρώ κάποια αισθητή διαφορά, εκτός από το ότι η st 30 είναι και 3d, κάτι που όμως δεν μπόρεσα να δω.
Όπως καταλαβαίνετε...δίπλα σε αυτές τις 2, η u30 μου φάνηκε σαν φτωχός συγγενής...με χρώματα λίγο πιο ξεθωριασμένα...
Εξετάζω σοβαρά το ενδεχόμενο (από οικονομικής πλευράς) να παω σε μια από τις 2 αυτές...και κλείνω προς την st...
H γνώμη σας? Επίσης το 3d της είναι καλό?

Για να σου φάνηκε η Sharp καλύτερη στα χρώματα και εικόνα, μάλλον οι υπόλοιπες δε θα'χαν σωστές ρυθμίσεις!
Το ότι τα γούστα καθενός διαφέρουν σ'αυτό έχεις δίκιο.
Επειδή είπες... και μάλιστα με 799 Ευρώ για 40άρα.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει 55άρα σ'αυτή τη τιμή, απλά δεν είναι LED, καμία ουσιαστική διαφορά δηλαδή.

Δεν ξέρω, πάντως για την sharp, ήμουν με παρέα και συμφώνησαν και οι υπόλοιποι...μπορεί βέβαια να ισχύει και αυτό που λες.
Δυστυχώς ο χώρος που θα τοποθετηθεί η τv, είναι μήκους 1,10, οπότε δεν μπορώ να πάω πάνω από 42 και μην ξεχνάμε ότι είναι για υπνοδωμάτιο.
Βασικά έχω καταλήξει σε panasonic πλάσμα, απλά, δεν ξέρω αν "πειράζοντας" λίγο τα χρώματα της u30 στην πορεία μπορεί να πλησιάσει την εικόνα των g30, st30...Γιατί το πρόβλημα είναι ότι έχουν και σχεδόν την 2πλασια τιμή.

Όπως είπες κι ο ίδιος είναι για υπνοδωμάτιο, οπότε σε καλύπτει και με το παραπάνω πιστεύω η U30.
Μη συγκρίνεις με G30 και πάνω, καμία σχέση και ούτε πρόκειται με αλλαγή ρυθμίσεων στην U30 να γίνει κάτι. Γι'αυτό και αυτή η διαφορά τιμής που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι δικαιλογημένη. Ούτε καν με την S30 νομίζω πως μπορεί να συγκριθεί.
Στα καταστήματα καλό είναι να παίζεις με το τηλεκοντρόλ, να αλλάζεις το mode(dynamic,normal,cinema) για να βγάλεις πιο ασφαλή συμπεράσματα.
Η αξία της εικόνας στο σπίτι φαίνεται, μη ξεχνάς τον έντονο φωτισμό στα μαγαζιά που επηρεάζει.

σε φωτεινό χώρο οι st30, g30 θα έχουν διαφορά λόγω καλύτερου φιλτρου. είναι απόλυτα λογικό να σου φανούν τα χρώματα της u30 ξεθωριασμένα σε φωτεινό χώρο όπως του public. σε σκοτεινό χώρο η εικόνα της u30 θα υστερεί πολύ λίγο σε σχέση με τις g και st.

προσωπικά το βλέπω too much για g30, st30 σε κρεβατοκάμαρα άλλα είναι γούστα αυτά και έχουν σχέση και με τη φωτεινότητα του χώρου.

καλές αγορές σε ότι θα επιλέξεις.

Ευχαριστώ παιδιά...ήδη έψαχνα να βρω από που να κόψω τα 400 ευρώ παραπάνω...οπότε θα πάω για την u30.:aktion033: