LG LG7000 LCD : : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: LG7000 ... η Scarlet ωρίμασε ...

1)υπαρχει προγραμματακι να τσεκαρεις αν εχει dead pixel η τηλεοραση?

2)Εχω ηχεια με οπτικη εξοδο (logitech z5500).Σκοπευω να βλεπω hd υλικο μεσω υπολογιστη συνδεδεμενο με την καρτα γραφικων--) στην τηλεοραση (dvi--hdmi). Α)ο ηχος απο την καρτα ηχου με ποιο καλωδιο θα πρεπει να μεταφερεται? Β)Τα ηχεια να τα συνδεσω απευθειας πανω στην τηλεοραση?

hd ready 1080p vs full hd

Παιδια κοντευω να τρελαθω με τις περιγραφες (παραπλανητικες και μη) hd ready, full hd κτλ κτλ. HD ready 1080p (με αναλυση 1920*1080) σε συγκριση με full dh ποια η διαφορα??
Αυτη η lg αναφερεται ως HD ready 1080p και με αναλυση μιας full..
Επισης ειναι αληθεια πως δεν υπαρχει καθορισμενη ενοια του "full hd" παρα μονο στα ταμπελακια..
Καμια βοηθεια γιατι τα χω μπλεξει!

Καλημέρα σας.
Μετά από αναλυτικό διάβασμα των διάφορων post για την LG7000 42' πήρα την απόφαση και την έκανα την κίνηση χωρίς την συγκατάθεση του έτερου ήμιση :violent-smiley-030:(όσοι έχουν καταλαβαίνουν).
Ετσι πριν 10 λεπτά πραγματικό χρόνο έκανα την παραγγελία μέσω expert (τοπικό κατάστημα) στην τιμή των 1000ευρώ με 12 άτοκες δόσεις .Θεωρητικά σε 2 μέρες θα την έχω στα χέρια μου και θα πω τις εντυπώσεις μου τότε.
Εως τότε θα είμαι σε αναμονή.
Ευχαριστώ.

HD ready 1080p vs full HD.

Παιδια κοντευω να τρελαθω με τις περιγραφες (παραπλανητικες και μη) hd ready, full hd κτλ κτλ. HD ready 1080p (με αναλυση 1920*1080) σε συγκριση με full dh ποια η διαφορα?????
Αυτη η lg αναφερεται ως HD ready 1080p και με αναλυση μιας full..
Επισης ειναι αληθεια πως δεν υπαρχει καθορισμενη ενοια του "full hd" παρα μονο στα ταμπελακια..
Εχει δει κάποιος ανάλυση στην LG 47LG7000 1080p ???????

Καμια βοηθεια γιατι τα χω μπλεξει!

καλησπερα,παρηγγειλα σημερα την 37αρα μετα ενα μηνα χωρις την 32 saub lοrenz(ολα philips μεσα), η οποια μεσα σε 5 χρονια χαλασε 2 φορες(ηψηλη και τωρα πηνια).Ελπιζω τα λεγομενα σας για το service-αχρειαστο-να βγουν αληθεια.

Drikos τι σε κανει να αμφιβαλεις οτι δεν ειναι 1080p?
Για να σου φυγει το αγχος σου λεω οτι ειναι full HD 1080p.

Απάντηση: LG7000 ... η Scarlet ωρίμασε ...

Από σήμερα είμαι και γώ κατοχός μίας 42LG7000
Σύντομά αναφέρω
Θετικά :
-Πολυ καλό Ασπρό και Μαύρο
-Άριστη εικόνα σε HD
-Κάλη κατασκευή
-Δυνατότητες διασύνδεσής
Αρνητικά :
-Δύσχρήστο μένου
-Όλα τα καλούδια (clear voise κλπ) είναι άχρηστα αφού δεν βλέπεις κάμοια διαφορα.
-Κάκη στίρηξη στη βάση (μπαλαντζάρει πολύ)
-Μέτρια απεικόνιση Τηλεοπτικού σήματος.
-Έλειψη χρήσιμων λειτουργειών (PIP-PAP κλπ)
Συμπέρασμα :
Άν την θέλετε για τηλεοπτικό πάρτέ μία φθηνότερη
Για χρήση Games - ΗD άξίζεί τα λεφτά της

Re: Απάντηση: LG7000 ... η Scarlet ωρίμασε ...

Από σήμερα είμαι και γώ κατοχός μίας 42LG7000
Σύντομά αναφέρω
Θετικά :
-Πολυ καλό Ασπρό και Μαύρο
-Άριστη εικόνα σε HD
-Κάλη κατασκευή
-Δυνατότητες διασύνδεσής
Αρνητικά :
-Δύσχρήστο μένου
-Όλα τα καλούδια (clear voise κλπ) είναι άχρηστα αφού δεν βλέπεις κάμοια διαφορα.
-Κάκη στίρηξη στη βάση (μπαλαντζάρει πολύ)
-Μέτρια απεικόνιση Τηλεοπτικού σήματος.
-Έλειψη χρήσιμων λειτουργειών (PIP-PAP κλπ)
Συμπέρασμα :
Άν την θέλετε για τηλεοπτικό πάρτέ μία φθηνότερη
Για χρήση Games - ΗD άξίζεί τα λεφτά της
Πρέπει να είσαι ο πρώτος άνθρωπος που ακούω να το λέει αυτό...

Όντως! :grandpa:
Κι εγώ δεν εχω ξανακουσει κατι παρομοιο για το τηλεοπτικό!
Όλοι λένε ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ και φυσικα, και η δική μου 47LG7000 απλά ΤΑ ΣΠΑΕΙ!

Τωρα, αν σε καποια περιοχη λόγω κεραιας ή σήματος ΔΕΝ υπαρχει άριστη λήψη του σήματος ΧΩΡΙΣ παρεμβολές και είδωλα στην εικόνα, τότε ενδεχομένως με την LG αλλά και ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ άλλη TV θα εχουμε μέτρια εικόνα σε τηλεοπτικό.....

ΜΗΝ ξεχναμε ότι προκειται για μεγαλη TV και μάλιστα FULL HD! Η οποιαδήποτε ατέλεια στην εικόνα ΜΕΓΕΝΘΥΝΕΤΑΙ στο υπερδιπλάσιο σε σχέση με μια απλή CRT, ή καποια HD-Ready πλασμα ...

Φιλικά -bye-

EDIT: Για τους φίλους συνφορουμιτες που μου εστειλαν PM για εντυπώσεις κλπ, τους παραπεμπω στη σελίδα 13 του παρόντος thread, που εχω φτιαξει μια μινι παρουσιαση απο την δική μου LG με φωτογραφιες όταν την παρέλαβα.... Η παρουσιαση συνεχιζεται και στις αμεσως επόμενες σελίδες με καποια ενδιάμεσα μυνηματα από άλλους χρηστες. Εδώ είναι και το λινκ : http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=31963&page=13
Ευχαριστώ.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: LG7000 ... η Scarlet ωρίμασε ...

Πρέπει να είσαι ο πρώτος άνθρωπος που ακούω να το λέει αυτό...
Έχετε Δίκιο δεν το έθεσα σωστά Εννοούσα την εργονομία του τηλεχειρίστηρίου (τις πίο χρήσιμες λειτουργίες τις έχει στα πίο άβολα μέρη)
Όσο για το τηλεοπτίκο σήμα παιδιά σας πληροφορώ ότι έχω μια άψογη εγκατάσταση κεραίας και πάρα πολυ καλό σήμα (έχω οπτικη επαφή με τις τηλεοπτικές κεραίες).

Συμφωνώ ότι είσαι ο πρώτος (παγκόσμια ίσως...) που έχει αυτή την άποψη. Επειδή το έχω ψάξει πάρα πολύ (σαν ηλεκτρονικός που επισκευάζει τηλεοράσεις και εγκαθιστά κεραίες εδώ και 25 χρόνια), λέω και το εννοώ ότι έχει από τους καλύτερους τηλεοπτικούς δέκτες (ή scalers) και με διαφορά από αντίστοιχες τηλεοράσεις. Όσο για την οπική επαφή με τις κεραίες μην νομίζεις ότι αυτό είναι προτέρημα. Ρώτα κατοίκους της Αγ. Παρασκευής ή της Καισαριανής κάτω από τον Υμητό να σου πουν αν βλέπουν καλά... Ρώτα τεχνικούς αυτών των περιοχών για το πόσο παιδεύονται να φτιάξουν συστήματα κυρίως κεντρικά...
Φιλικά,
Γιάννης

Last edited:
Απάντηση: Re: LG7000 ... η Scarlet ωρίμασε ...

Συμφωνώ ότι είσαι ο πρώτος (παγκόσμια ίσως...) που έχει αυτή την άποψη. Επειδή το έχω ψάξει πάρα πολύ (σαν ηλεκτρονικός που επισκευάζει τηλεοράσεις και εγκαθιστά κεραίες εδώ και 25 χρόνια), λέω και το εννοώ ότι έχει από τους καλύτερους τηλεοπτικούς δέκτες (ή scalers) και με διαφορά από αντίστοιχες τηλεοράσεις. Όσο για την οπική επαφή με τις κεραίες μην νομίζεις ότι αυτό είναι προτέρημα. Ρώτα κατοίκους της Αγ. Παρασκευής ή της Καισαριανής κάτω από τον Υμητό να σου πουν αν βλέπουν καλά... Ρώτα τεχνικούς αυτών των περιοχών για το πόσο παιδεύονται να φτιάξουν συστήματα κυρίως κεντρικά...
Φιλικά,
Γιάννης
Τί να πώ ρε παιδιά ίσως να έχετε δίκιο και να μου φάνηκε η μετάβαση από την CRT στην μεγαλύτερη LCD.
Όσο για το τηλεοπτικο μου σήμα παιδιά είναι από τα καλύτερα που έχω δεί.
Δέν είμαι και Ο ειδικός και θέλησα να βοηθήσω με μιά πίο ερασιτεχνική ματία τους φίλους του forum.
φιλικά Σάκης

Γεια σας παιδια!Καποιος κατοχος της 47αρας να μας πει εντυπωσεις απο 1080p/24p?Εχω μια 7403 42´philips και ειμαι πολυ δυσαρεστημενος...Η εικονα ειναι οκ?Απο judder , combing κτλ?Ευχαριστω!

Επισης αν εχουμε απαντηση για το 1:1 pixel mapping και zero pixel εγγυηση...

Καλημέρα, παρέλαβα χθες τη tv (42LG7000). Σε μένα η βάση δεν ήρθε συναρμολογημένη, όπως σε κάποιους φίλους που διάβασα σε προηγούμενες σελίδες. Η τελεόραση είναι made in Poland. Η ποιότητα φαίνεται αρκετά καλή και της τηλεόρασης και του τηλεχειρηστηρίου. Οι πρώτες εντυπώσεις, επειδή δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ πολύ, είναι ότι όντως όπως είπε και ο sakisaa μπαλαντζάρει αρκετά όταν την κουνάς. Θα ήθελα μια πιο σταθερή βάση. Από εικόνα πρόλαβα να δω μόνο κανάλια και μπορώ να πω (εδώ θα διαφωνήσω με τον sakisaa) ότι το tuner είναι πολύ καλό.

Παρατήρησα ότι με το truemotion ενεργοποιημένο οι ταινίες χάνουν τη μαγεία τους και φαίνονται πολύ "αληθοφανείς". Θα μένει απενεργοποιημένο στις ταινίες είτε σε DVD, είτε σε TV. Κατά τα άλλα όλα πολύ καλά. Μαύρο καλό, χρώματα ζωντανά. Ρυθμίσεις έχει πάρα πολλές, αλλά δεν πρόλαβα να ασχοληθώ.

Όσον αφορά το μέγεθος, έχουν δίκιο αυτοί που λένε ότι όσο μεγαλύτερη, τόσο το καλύτερο. Κάθομαι στα 2,5 μέτρα και η 42άρα στην αρχή μου φάνηκε μεγάλη, αλλά όσο περνούσε η ώρα (και δεν έκατσα και πολύ ώρα!) μου φαινόταν μια χαρά. Πιστεύω ότι σε λίγο καιρό θα μου φαίνεται μικρή, αλλά δυστυχώς δεν μπορούσα να πάρω μεγαλύτερη.

Ένα πρόβλημα που παρατήρησα (δεν ξέρω αν το κάνει μόνο η δική μου ή είναι γενικό φαινόμενο) είναι ότι όταν επιλέγεις να δεις σε zoom1 ή zoom2 και ρυθμίσεις το zoom, όταν αλλάξεις κανάλι χάνει τη ρύθμιση.

Αυτά σε πρώτη φάση, θα επανέλθω όταν την ψάξω λίγο καλύτερα.