lg lh4000 κρυφό μενού και DIVX και MATROSKA!

Εβαλα στη TV να παιξει mkv με ενσωματωμενους υποτιτλους και δεν παιζει. Αντιθετως dvix με ενσωματωμενους παιζει.

Εβαλα στη TV να παιξει mkv με ενσωματωμενους υποτιτλους και δεν παιζει. Αντιθετως dvix με ενσωματωμενους παιζει.

μμμ..

@tolisspi τι εννοείς ενσωματωμένους?

XSUBS στο DivX??
(ξέρεις ..αρχείο divX που έχει ενσωματωμένους τους srt υπότιτλους...αυτά που τα φτιαχνουμε με με ένα avi καi ένα srt με τη βοήθεια του προγράμματος aviaddXsubs?)

εγώ δοκίμασα αρκετά divx με ενσωματωμένους (Xsubs) υποτίτλους και μου τους βγάζει "αλλοιωμένους" στην οθόνη...ποιό πρόγραμμα χρησιμοποίησες? για ενσωμάτωση?

*πάντως μια καλή λύση εαν έχεις πολλά mkv με υπότιτλους όπως εγώ (πχ Anime) είναι να εξάγεις τον υπότιτλο με τη βοήθεια των γνωστών προγραμμάτων MKV Extract GUI/MKV Merge GUI, να τον μετατρέψεις σε srt με το Subtitle Workshop και μετά να παίξεις άνετα την ταινία σου(mkv+ξεχωριστοί.srt υπότιτλοι) σου απο το usb...

Last edited:
Ρε παιδια , ξερει κανενας εναν σωστο DTS CONVERTER ???
Γιατι κανω extract το audio ενος MKV file , για να το μετατρεψω σε MP3 , αλλα κανενα προγραμμα δεν το κανει σωστα.(DTS ---> MP3)
Kοντεβω να σπασω το κεφαλι μου στο τοιχο! ελεος δλδ!

Ρε παιδια , ξερει κανενας εναν σωστο DTS CONVERTER ???
Γιατι κανω extract το audio ενος MKV file , για να το μετατρεψω σε MP3 , αλλα κανενα προγραμμα δεν το κανει σωστα.(DTS ---> MP3)
Kοντεβω να σπασω το κεφαλι μου στο τοιχο! ελεος δλδ!

κάντο ac3 και θα παίξει στο usb σου χωρίς πρόβλημα

Install mkv2vob (v.1.4.7)
Install mkvmerge GUI (v3.3.0.)
1)ΕΞΑΓΩΓΗ ΗΧΟΥ
Ανοιγουμε το mkv2vob>Configuration>και επιλεγουμε:
α) Temp Directory: οριζουμε ενα φακελο οπουδηποτε για γρηγορη ευρεση πχ. C:\ΑC3Temp απο τον οποιο θα κανουμε αντιγραφη το .AC3 αρχειο (αργοτερα).
β)Always transcode DTS (SOS)!!!
*Στις υπόλοιπες ρυθμισεις (οχι εκει που μαρκαρεις τα κουτακια)οριστε τα απαραιτητα μονο, αφου δεν μας αφορουν και δεν θελουμε να μετατρεψουμε το mkv σε οποιαδηποτε μορφη... *
γ) Επανερχομαστε στην πρωτη καρτελα του mkv2vob "Αdd File" και επιλεγουμε το αρχειο mkv που θελουμε "source file>browse".
Στo Destination Directory οριστε ενα αλλον φακελο πχ. C:\MKV\Temp.
δ)Επιλεγουμε Αdd File να ξεκινησει η διαδικασια που στην αρχη της ξεκινα με το να μετατρεψει τον ηχο. Στο εσωτερικο παραθυρο στα δεξια βλεπουμε στο Status: DTS to AC3 σε πρωτη φαση και μετα Transcoding Video.
Με το που ξεκινα (χωρις αγχος χρονου) το Transcoding Video επιλεγουμε PAUSE! και οχι Stop!!!
ε)Mεταβαινουμε στον φακελο [α).(Temp Dir)] C:\ΑC3Temp και εκει υπαρχουν 2 η 3 αρχεια.
Ενα απο αυτα ειναι ο ηχος .AC3 που χρειαζομαστε, τον κανουμε αντιγραφη και τον επικολουμε στο φακελο που ειναι το αρχικο mkv αρχειο (για λογους ευκολιας) θα εχουν και την ιδια ονομασια φυσιολογικα. αν οχι μετονομαστε το.
Τωρα μπορουμε να κλεισουμε το mkv2vob. Τα προσωρινα αρχεια θα σβηστουν.
Ετσι εγινε extract ο ηχος....

2)Επισυναψη Ηχου
α). Ανοιγουμε το mkvmerge GUI και κανουμε add To αρχικο mkv μας

β).Ξανακανουμε add τωρα το αρχειο .ΑC3 (το επικολημενο..)
Στο πεδιο Τracks,Chapters,Tag, θα εμφανιζετε καπως ετσι:
AC3 (ID 0, type: audio) from ........(το ονομα του αρχειου).
Επισης εμφανιζονται το αρχειο βιντεο και τα αρχεια ηχου. Μπορουμε να αφαιρεσουμε καποια πχ DTS, German language κλπ.Προσωπικα αφαιρω μη αγγλικες και ελληνικες γλωσσες ηχου ωστε να εχω και το DTS για μελλοντικη χρηση.....
Προσοχη μην αφαιρεσετε το αρχειο που κανατε extract...
γ) Στο Browse επιλεξτε την διαδρομη που θα δημιουργηθει το νεο αρχειο.
δ). Επιλεγουμε Start Muxing και σε λιγα λεπτα! εχουμε το νεο mkv αρχειο με τον ηχο που παιζoυν οι LG τουλαχιστον.(αρχειο 13GB ~15 λεπτα)

Στην ουσια προσθετουμε ηχο συμβατο χωρις να πειραξουμε το mkv.

Καλη επιτυχια.....

Ευχαριστω analwsimos.
Αν δεν κανω λαθος , αυτο που μου χαλαγε ολη τη δουλεια στην ουσια ηταν οτι το μετετρεπα σε Mp3 , γιατι απο οτι ειδα DTS σε mp3 με πανω απο 10 προγραμματα ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ! :pppp

Ξέρει κανείς αν το firmware 3.15 λειτουργεί στην LG M2362D-PC LCD-TV; Και αν ναί, αναπαράγει και αρχεία mkv;

πηρα την 42lh3000 απο κωτσοβολο πατρα 399ευρω
ειχε firmware 3.55 και εκανα υποβαθμιση σε 3.15
μετα εκανα το usb hack και τελος εβαλα το τελευταιο firmware 3.65 (διαβασα καπου οτι διορθωνει ενα προβλημα στις γλωσσες του ipg της digea)
ολα καλα ειμαι ευχαριστημενος που με τοσα λιγα χρηματα εχω μια τετοια τηλεοραση και "media player" μαζι

πηρα την 42lh3000 απο κωτσοβολο πατρα 399ευρω
ειχε firmware 3.55 και εκανα υποβαθμιση σε 3.15
μετα εκανα το usb hack και τελος εβαλα το τελευταιο firmware 3.65 (διαβασα καπου οτι διορθωνει ενα προβλημα στις γλωσσες του ipg της digea)
ολα καλα ειμαι ευχαριστημενος που με τοσα λιγα χρηματα εχω μια τετοια τηλεοραση και "media player" μαζι
και εγω πηρα απο τη πατρα αλλα δεν μου παιζει τιποτα απο usb
και εκανα οτι κανατε και εσεις

ευχαριστω πολυ

και για καποιο φιλο που ρωτησε

ναι παιζει κανονικα τους υποτιτλους

Σου παιζει κανονικα τους υποτιτλους?

@tolisspi είχες πει οτι σου παίζει ενσωματωμένους υπότιτλους στα avi/divx?

τι εννοείς ενσωματωμένους?

XSUBS στο DivX??
(ξέρεις ..αρχείο divX που έχει ενσωματωμένους τους srt υπότιτλους...αυτά που τα φτιαχνουμε με με ένα avi καi ένα srt με τη βοήθεια του προγράμματος aviaddXsubs?)

εγώ δοκίμασα αρκετά divx με ενσωματωμένους (Xsubs) υποτίτλους και μου τους βγάζει "αλλοιωμένους" στην οθόνη...ποιό πρόγραμμα χρησιμοποίησες? για ενσωμάτωση?

Εννοω "ενσωματωμενους" οταν στο αρχειο βιντεο περιεχονται και οι υποτιτλοι. Υπαρχουν διαφορα προγραμματα οπως τα πιο απλα AVIAddXSubs, Avisub, τα οποια δεν ξανακωδικοποιουν το βιντεο και μετα διαφορα άλλα οπως Subtitle Workshop, VirtualDub, τα οποια (αν δεν κανω λαθος) ξανακωδικοποιουν ελαφρως το βιντεο.

Οσες φορες εχω χρησιμοποιησει το AVIAddXSubs δεν εχω αντιμετωπισει προβληματα. Μηπως κανεις κατι λαθος στις ρυθμισεις? Καποιες οδηγιες υπαρχουν εδω (http://www.calcitapp.com/AVIAddXSubs.php) και σε διαφορα ελληνικα φορουμ. Συνηθως τα βιντεο με τους ενσωματωμενους υποτιτλους, τα "παιρνω" ετοιμα και μαλλον ειναι χωρις το AVIAddXSubs.

Βασικα η ερωτηση μου "Σου παιζει κανονικα τους υποτιτλους?" ηταν σχετικα με το firmware 3.65.
Ειχα το 3.55 (πριν ειχα το 3.12) και επαιζε κανονικα τους ξεχωριστους υποτιτλους στη σειρα "Terminator: The Sarah Connor Chronicles"* μεχρι το 7ο επεισοδιο.
Μετα εγκατεστησα το fw 3.65 και εβαλα να δω το 8ο επεισοδιο και επαιζε τους υποτιτλους μονο τα πρωτα 15"... μετα "κουπα".
Εβαλα το 3.15, ναι μεν επαιζε τους υποτιτλους αλλά γρηγορα υπηρχε συγχυση μεταξυ εικονας και ηχου. Δοκιμασα εαν παιζει τα προηγουμενα επεισοδια και ...τα επαιζε κανονικα.
Ξαναβαζω το 3.55 ...και επαιζε μονο τα πρωτα 15".
Ξαναβαζω το 3.15 ...και επαιζε και δω τα πρωτα 15" ενω πριν τα επαιζε κανονικα (τεσπα με συγχυση εικονας-ηχου).
Βαρεθηκα και ξαναεβαλα το 3.65.
Ωστοσο υπαρχει μεγαλη περιπτωση να ειναι προβληματικα τα avi απο το 8ο επεισοδιο και μετα. Δοκιμασα και άλλα αρχεια με ξεχωρισους και ενσωματωμενους υποτιτλους και τα επαιζε κανονικα.

* Η σειρα δεν λεει και πολλα πραγματα.

Last edited:
ο 3.65 fw..το ψαχνω και δεν το βρίσκω...

λύνει αρκετά "προβλήματα"? ή μπα?
να το βάλω?

πάντως εμένα δε μου έπαιξε ενσωματωμένους υπότιτλους (xsubs) κάτι συμβαίνει με την ενσωμάτωση που κάνω ίσως...

ο 3.65 fw..το ψαχνω και δεν το βρίσκω...

λύνει αρκετά "προβλήματα"? ή μπα?
να το βάλω?

πάντως εμένα δε μου έπαιξε ενσωματωμένους υπότιτλους (xsubs) κάτι συμβαίνει με την ενσωμάτωση που κάνω ίσως...
ξέρουμε αν τελικά λύνει το θέμα με το epg της digea????

παιδιά απο που το κατεβάσατε το 3.65 fw?ψάχνω στο site της LG αλλά δεν βγάζω άκρη..