LG LH5000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: LG LH5000

Αυτό όμως μπορεί και να σημαίνει ότι "αργεί να πάρει" όταν αντιλαμβάνεται κίνηση. Δηλαδή μετά από στατική εικόνα να ακολουθεί κίνηση. Ή π.χ. κυλιόμενοι τίτλοι που στην αρχή φαίνονται να τρεμοπαίζουν και μετά να είναι ΟΚ.

Αυτό που πρέπει να τσεκαριστεί είναι αν κάνει σπασιματάκια όλη η εικόνα κάθε λίγα δευτερόλεπτα, που αν δεν κάνω λάθος είναι το πρόβλημα της προηγούμενης γενιάς.

Αυτος ειναι και ενας απο τους λογους ,που 21 ατομα που μαζευτηκαμε μεσω του avclub,με προηγουμενα μοντελα , και ζηταμε επιστροφη της συσκευης και πιστωτικο.
Αρα τι να υποθεσουμε οτι τα προβληματα κινησης παραμενουν?
Επισης να διευκρινησω και κατι σχετικα με το demo της philips με τα πλακακια......ειναι ενα αρχειο που αποτελειται απο 3 βιντεακια του μισου λεπτου το καθενα.
Το πρωτο μισαλεπτο ειναι και το πιο δυσκολο......αυτο που τρεχει η κοπελα και δειχνει τις κολονες να περνανε οριζοντια.
Ειναι δυσκολο γιατι εχει πολη λεπτομερεια και λιγες τηλεορασεις τα καταφερνουν καλα.....
Αν η 5000 παιζει σωστα σ'αυτο,τοτε πιστευω πως ειναι οκ.

Ας το δοκιμασει καποιος απο τους κατοχους,γιατι σιγουρα η 5000 ειναι απο πολλους υποψηφια για αγορα.

Αυτος ειναι και ενας απο τους λογους ,που 21 ατομα που μαζευτηκαμε μεσω του avclub,με προηγουμενα μοντελα , και ζηταμε επιστροφη της συσκευης και πιστωτικο.
Αρα τι να υποθεσουμε οτι τα προβληματα κινησης παραμενουν?
Επισης να διευκρινησω και κατι σχετικα με το demo της philips με τα πλακακια......ειναι ενα αρχειο που αποτελειται απο 3 βιντεακια του μισου λεπτου το καθενα.
Το πρωτο μισαλεπτο ειναι και το πιο δυσκολο......αυτο που τρεχει η κοπελα και δειχνει τις κολονες να περνανε οριζοντια.
Ειναι δυσκολο γιατι εχει πολη λεπτομερεια και λιγες τηλεορασεις τα καταφερνουν καλα.....
Αν η 5000 παιζει σωστα σ'αυτο,τοτε πιστευω πως ειναι οκ.

Ας το δοκιμασει καποιος απο τους κατοχους,γιατι σιγουρα η 5000 ειναι απο πολλους υποψηφια για αγορα.

Εμένα θα με ανησυχούσαν πιο πολύ τα σπασιματάκια (όπως αυτά ας πούμε που προκύπτουν από μία μετατροπή από NTSC σε PAL για παράδειγμα) και μετά το αν αργεί να πάρει. Βέβαια αν μιλάμε για μεγάλο διάστημα τότε είναι θέμα.
Σε ό,τι αφορά τα πλακάκια, μου φαίνεται πολύ απαιτητικό το βίντεο.

Τα λαμβάνω όλα αυτά υπ' όψη και θα τα δοκιμάσω μόλις έρθει η δική μου (και θα τα αναφέρω βεβαίως).

Ειναι συμβατη με το προτυπο(?) VESA... αρα μαλλον ναι εχει στηριξη για να μπει σε τυχο...

Λοιπον, εντυπωσεις απο το βιντεο της Philips:

Στο 1ο παρτ του βιντεο, οπου περναει μεσα απο τις κολονες η εικονα ηταν πολυ smooth και γενικα η ολη κινηση της κοπελας σε σχεση με τις κολονες ηταν αρκετα ομαλη (μαλλον το 24p δουλευε εκει). Δεν παρατηρησα πουθενα σπασιματα

Στο 2ο παρτ με τα πλακακια, οταν αρχιζει να δειχνει τα κοντινα... τοτε αρχισε και να κολαει αλλα επανερχεται μετα απο 2-3 sec στην κανονικη ροη του video. Δεν κανει σπασιματα... αλλα ηταν σαν να επεσαν αποτομα τα fps (κατι σαν το lag που εχουμε στα games). Ουτε και εδω σπασιματα.

Στο 3ο παρτ, που ηταν και το ποιο ελαφρυ πιστευω... ολα ηταν νορμαλ χωρις προβληματα/σπασιματα και τα συναφη.

Το βιντεο το επεξα μεσα απο USB stick.

ΥΓ: Οταν παιζω απο το USB ταινιες δεν εχω την επιλογη να ορισω τα 24p ή trumotion ενεργα ή μη. Οποτε δεν ξερω αν δουλευουν... οταν ειναι σε "USB mode" η τηλεοραση.

Αναμενο τα/τις συμπερασμα/ερωτησεις σας...

Στο 2ο παρτ με τα πλακακια, οταν αρχιζει να δειχνει τα κοντινα... τοτε αρχισε και να κολαει αλλα επανερχεται μετα απο 2-3 sec στην κανονικη ροη του video. Δεν κανει σπασιματα... αλλα ηταν σαν να επεσαν αποτομα τα fps (κατι σαν το lag που εχουμε στα games). Ουτε και εδω σπασιματα.

Εννοείς ότι μόνο καθυστέρησε όταν ξεκίνησε η σκηνή με τα πλακάκια και μετά οκ ή κάθε 2-3 δευτ. έκανε καθυστέρηση;
Πολύ σημαντικό που δεν υπήρχε σπάσιμο πάντως (δε λέω ακόμα ουφ, βέβαια).

Επίσης γνωρίζουμε αν αυτό το video είναι γυρισμένο στα 24fps?

Επαιξα το video αυτο στο laptop μου με VLC media player και μου φανηκε οτι δεν ηταν HD καν (διεκρινα upscaling) ποσο μαλλον 24p.

Eκτος βεβαια και φταιει ο VLC που δεν ειναι οτι καλυτερο (αλλα τουλαχιστον ειναι δωρεαν).

Εννοείς ότι μόνο καθυστέρησε όταν ξεκίνησε η σκηνή με τα πλακάκια και μετά οκ ή κάθε 2-3 δευτ. έκανε καθυστέρηση;
Πολύ σημαντικό που δεν υπήρχε σπάσιμο πάντως (δε λέω ακόμα ουφ, βέβαια).

Επίσης γνωρίζουμε αν αυτό το video είναι γυρισμένο στα 24fps?

Οχι μονο στην αρχη...

Επαιξα το video αυτο στο laptop μου με VLC media player και μου φανηκε οτι δεν ηταν HD καν (διεκρινα upscaling) ποσο μαλλον 24p.

Eκτος βεβαια και φταιει ο VLC που δεν ειναι οτι καλυτερο (αλλα τουλαχιστον ειναι δωρεαν).

Αναλυση του dvd εχει δηλαδη 720χ576.

Στo SONY BDP-S550 ανάβει το led των 24p όταν παίζει το βίντεο αυτό. Η ποιότητα όμως του βίντεο όταν το βλέπω στην kuro είναι άστα να πάνε. Ομοίως στις ιδιότητες του m2ts αρχείου όταν το παίζω στο popcorn A-110 δείχνει ότι είναι 24p. Πάντως HD δεν φαίνεται να είναι.

Οχι μονο στην αρχη...

Άψογα! :a0210:
Αυτό ήθελα να ακούσω. Thanks!

Κι εμένα με VLC στο PC είναι θολούρα το Video και με το KM player. Πως γίνεται 24fps και τέτοια ανάλυση; Περίεργο δεν είναι;

Σχεδον ολες οι ταινιες και γενικοτερα τα βιντεο "τραβιουνται" (:-P) στα 24-25 fps. Τα 24p δεν ειναι ατου των HD μονο...

Η αναλυση του οπως προειπα δεν ειναι HD, απλου DVD ειναι. Γι'αυτο φενεται χαλια στις HD ΤV μας :D

Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει τι πρόβλημα ψάχνεται να (μην) βρείτε, όπως επίσης δεν καταλαβαίνω και τον λόγο που το συγκεκριμένο βιντεάκι αποτελεί κριτήριο.

Αν αναφερόμαστε στην αναπαραγωγή 24p, σε οποιαδήποτε BR ταινία από κάποιο BDP ή PS3 που θα στέλνει 1080/24 θα φανεί αν παίζουν σωστά ή όχι. Κατά την γνώμη μου η εξαγωγή συμπερασμάτων από υλικό 576/24 (μα που το βρήκαν :D) που αναπαράγεται από την USB είναι λίγο παρακινδυνευμένη.

Επίσης υποθέτω πως το "κόμπιασμα" του Truemotion αν γίνεται θα είναι ανεξάρτητα αν το υλικό που αναπαράγεται είναι 24p ή όχι.

Απάντηση: Re: LG LH5000

Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει τι πρόβλημα ψάχνεται να (μην) βρείτε, όπως επίσης δεν καταλαβαίνω και τον λόγο που το συγκεκριμένο βιντεάκι αποτελεί κριτήριο.

Αν αναφερόμαστε στην αναπαραγωγή 24p, σε οποιαδήποτε BR ταινία από κάποιο BDP ή PS3 που θα στέλνει 1080/24 θα φανεί αν παίζουν σωστά ή όχι. Κατά την γνώμη μου η εξαγωγή συμπερασμάτων από υλικό 576/24 (μα που το βρήκαν :D) που αναπαράγεται από την USB είναι λίγο παρακινδυνευμένη.

Επίσης υποθέτω πως το "κόμπιασμα" του Truemotion αν γίνεται θα είναι ανεξάρτητα αν το υλικό που αναπαράγεται είναι 24p ή όχι.

H LG7000 παρουσίαζε πρόβλημα στην κίνηση με το true motion ενεργοποιημένο
ανεξάρτητα από την πηγή.
Απλώς το συγκεκριμένο βιντεάκι έχεί ¨δύσκολη¨ οριζόντια κίνηση και η εικόνα έκανε τόσα σπασίματα που ήταν σαν να βλέπεις παρουσίαση φωτογραφιών.

Φίλε Soil δοκίμασες διάφορες παραλαγές με το true motion Off - low - High?

Ίσως να μην ισχύει για την 5000 με τα 200Hz, αλλά το review του "Ήχου" για την LΗ7030 αναφέρει πως "το σύστημα των 100Ηz έδειξε μια διστακτικότητα στο να εμπλακεί στην εξομάλυνση της κίνησης".

Όχι μόνο ! Η πρόταση συνεχίζει "....και αφετέρου συνοδευόταν από αρκετά τεχνουργήματα, οπότε είναι αμφίβολη η χρησιμότητά του " (Αναφορά στο Truemotion, Review της 47LH7030 , Ήχος Μαΐου , σελ 53). Φαίνεται λοιπόν ότι τα προβλήματα απόδοσης του Truemotion δεν επιλύθηκαν ούτε στις νέες σειρές της LG.
Εδώ που τα λέμε, όταν η 47LG7030 κοστίζει λιγότερο από την Sony 40Z4500 τι περιμένουμε? Θαύματα? Κακά τα ψέματα, αν θέλεις καλά 100Hz και 24p σήμερα , θα τα σκάσεις τα Ευρώπουλα

Last edited:

Όχι μόνο ! Η πρόταση συνεχίζει "....και αφετέρου συνοδευόταν από αρκετά τεχνουργήματα, οπότε είναι αμφίβολη η χρησιμότητά του " (Αναφορά στο Truemotion, Review της 47LH7030 , Ήχος Μαΐου , σελ 53). Φαίνεται λοιπόν ότι τα προβλήματα απόδοσης του Truemotion δεν επιλύθηκαν ούτε στις νέες σειρές της LG.
Εδώ που τα λέμε, όταν η 47LG7030 κοστίζει λιγότερο από την Sony 40Z4500 τι περιμένουμε? Θαύματα? Κακά τα ψέματα, αν θέλεις καλά 100Hz και 24p σήμερα , θα τα σκάσεις τα Ευρώπουλα

Άλλο τα τεχνουργήματα, άλλο τα σπασίματα. Δε νομίζω ότι μια τόσο γενική αναφορά μπορεί να μας πει κάτι.

Νομίζω πως σε αυτό το θέμα, εν καιρώ, οι χρήστες εδώ θα μας πούνε.

Άλλο τα τεχνουργήματα, άλλο τα σπασίματα. Δε νομίζω ότι μια τόσο γενική αναφορά μπορεί να μας πει κάτι.

Νομίζω πως σε αυτό το θέμα, εν καιρώ, οι χρήστες εδώ θα μας πούνε.

Τεχνούργημα = κάτι που βλέπεις και δεν υπήρχε στην αρχική πληροφορία (εικόνα). Με μια ευρύτερη (και ίσως λίγο καταχρηστική) έννοια θα μπορούσε να συμπεριλάβει και ανωμαλίες στην κίνηση (κολήματα) που δεν υπάρχουν στο αρχικό σήμα αλλά προκύπτουν από την επεξεργασία της τηλεόρασης. Φοβάμαι μήπως ο ήχος χρησιμοποιεί το κάπως "απαλό" όρο τεχνούργημα για να συμπεριλάβει και αυτό.
Πάντως η μηχανή της LG και στις καινούργιες τηλεοράσεις λέγεται XD Engine - ακριβώς το ίδιο με τα προηγούμενα μοντέλα (κι όχι πχ XD-Engine 2 ή Plus ή κάτι άλλο που να δείχνει επιπλέον εξέλιξη).
Αλλά όπως λές κι εσυ θα φανεί καλύτερα στην πράξη όταν αρκετοί αγοράσουν μοντέλα της νέας σειράς και αρχίσουν να τα σκαλίζουν.

Τεχνούργημα (artifact) δεν σημαινει κολλημα , σημαινει καπoια πληροφορια που δεν υπαρχει στην αρχικη εικονα και προστίθεται σαν ενα ειδος θορυβου απο την επεξεργασια 100 Hz της τηλεορασης.

Πχ. η μπαλα του ποδοσφαιρου γινεται "διπλη" οταν περναει πανω απο τις κερκιδες , αλλα κινουμενα αντικειμενα πισω τους εχουν "ουρα" κτλ.

Re: Απάντηση: Re: LG LH5000

H LG7000 παρουσίαζε πρόβλημα στην κίνηση με το true motion ενεργοποιημένο
ανεξάρτητα από την πηγή.
Απλώς το συγκεκριμένο βιντεάκι έχεί ¨δύσκολη¨ οριζόντια κίνηση και η εικόνα έκανε τόσα σπασίματα που ήταν σαν να βλέπεις παρουσίαση φωτογραφιών.

Φίλε Soil δοκίμασες διάφορες παραλαγές με το true motion Off - low - High?

Οταν αναπαραγω μεσα απο το USB δεν μπορω να "παιξω" με αυτες τις επιλογες δυστηχως... :/

Παντως το 1 video που ειχε ανεβει, δεν ηταν VOB, ηταν ΑVCHD, το εκαψα αυτουσιο, το επεξα στο sony350(ειναι συμβατο με AVCHD) και κλειδωσε 1080/24p. Υποθετω οτι το VOB ειναι πιο φτωχο sample, και αυτο εγινε γιατι οι περισσοτεροι δεν μπορουν απο τα player τους να παιξουν το αρχικο AVCHD?

Τι γίνετε ρε παιδιά με την 5000? Έκανα παραγγελία πριν 15 μέρες περίπου και μου την ακύρωσαν μετα απο 10 μέρες γιατι δεν ήξεραν πότε ακριβώς θα έχουν και εγω τους πίεζα... Τώρα έκανα απο αλλο κατάστημα και μου είπαν οτι την επόμενη εβδομάδα θα έρθει.Τοσο ζήτηση έχει πια?