LG LM640S : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

μολις αγορασα και εγω την 42LM640s η εικονα ειναι,σε συγκιση με παλαιοτερη LE4500,εξαιρετικη το μονο προβλημα ειναι οτι εχει καποιες σαν μαυρες καθετες γραμμες σε καποιες περιπτωσεις οχι δλδ παντα και περισοτερο οταν βλεπω ποδοσφαιρο(απο HD καναλι επισης οχι μονο απο SD)οταν γινεται γρηγορη μεταβιβαση απο τη μια ακρη του γιπεδου στην αλλη.Οποιαδηποτε βοηθεια ευπροσδεκτη,Ευχαριστω.

Οι γραμμές που βλέπεις πιθανότατα είναι το λεγόμενο "banding".

Πάντως μιας και μιλάμε για le και lm , για μένα η εικόνα της 2012 611 ήταν έτη φωτός πίσω σε σχέση με την 7500 του 2011

Καλημέρα φίλοι,

Είμαι νέος κάτοχος μιας 42LM640S και οι πρώτες εντυπώσεις είναι πάρα πολύ καλές.
Αυτό που δεν έχω καταφέρει ακόμα να δω, είναι ελληνικοί 3D υπότιτλοι.

Ενώ stream-άρωντας από MD εμφανίζονται κανονικά (και ελληνικά), παίζοντας το ίδιο set από αρχεία (mkv, idx)
κατευθείαν από εξωτερικό δίσκο πάνω στην TV, τους δείχνει "κινέζικους".

Setting για encoding δεν έχω βρει στην τηλεόραση. Γνωρίζετε αν ο player της υποστηρίζει μόνο συγκεκριμένες γραμματοσειρές και ποιές;

Ευχαριστώ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΧΘΕΣ ΑΓΟΡΑΣΑ LG640S 629 ΣΕ 24ΑΤΟΚΕΣ.
ΤΗΝ ΕΨΑΞΑ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑ ΟΤΙ Η ΟΘΟΝΗ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΘΟΛΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ.
ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΗ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΛΩΡΙΔΑ 10-15ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΟΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΗ ΛΗΨΗ (MEGA-MASTERSEF) ΗΤΑΝ ΘΟΛΗ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΝΩ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΦΤΙΑΧΝΕ. ΜΙΛΑΜΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΧΑΛΙΑ.ΔΕΝ ΔΙΕΚΡΥΝΕΣ ΚΑΛΑ.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΥΠΗΡΧΕ ΘΟΛΟΤΗΤΑ. ΑΛΛΑΞΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΔΗΛΑΔΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΥΠΟΤΙΤΛΩΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΗΤΑΝ ΘΟΛΗ.
ΕΝΩ ΤΟ ΠΡΩΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙΣ ΘΟΛΟΤΗΤΑ, ΜΟΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ.
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ 'Η ΝΑ ΤΗ ΣΤΕΙΛΩ ΠΙΣΩ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Η ΘΟΛΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ;;;;;;;;;;;
TRUMOTION ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΕΙΡΑΞΕΙ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Γειά σου φίλε μου.
Σου εύχομαι καλές προβολές.Ενδιαφέρομαι για την 42 ή 47 LG LM640S και είμαι λάτρεις ταινιών.Απόσταση θέασης στα 3 μέτρα.Τι μου προτείνεις;

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΧΘΕΣ ΑΓΟΡΑΣΑ LG640S 629 ΣΕ 24ΑΤΟΚΕΣ.
ΤΗΝ ΕΨΑΞΑ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑ ΟΤΙ Η ΟΘΟΝΗ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΘΟΛΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ.
ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΗ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΛΩΡΙΔΑ 10-15ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΟΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΗ ΛΗΨΗ (MEGA-MASTERSEF) ΗΤΑΝ ΘΟΛΗ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΝΩ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΦΤΙΑΧΝΕ. ΜΙΛΑΜΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΧΑΛΙΑ.ΔΕΝ ΔΙΕΚΡΥΝΕΣ ΚΑΛΑ.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΥΠΗΡΧΕ ΘΟΛΟΤΗΤΑ. ΑΛΛΑΞΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΔΗΛΑΔΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΥΠΟΤΙΤΛΩΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΗΤΑΝ ΘΟΛΗ.
ΕΝΩ ΤΟ ΠΡΩΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙΣ ΘΟΛΟΤΗΤΑ, ΜΟΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ.
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ 'Η ΝΑ ΤΗ ΣΤΕΙΛΩ ΠΙΣΩ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Η ΘΟΛΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ;;;;;;;;;;;
TRUMOTION ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΕΙΡΑΞΕΙ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις χρήση Dead on arrival όσο προλαβαίνεις γιατί υπάρχουν άλλες περιπτώσεις που η LG θεώρησε "φυσιολογικές" και κάποιοι έμειναν αναγκαστικά με προβληματικές τηλεοράσεις.

Γειά σου φίλε μου.
Σου εύχομαι καλές προβολές.Ενδιαφέρομαι για την 42 ή 47 LG LM640S και είμαι λάτρεις ταινιών.Απόσταση θέασης στα 3 μέτρα.Τι μου προτείνεις;

Στα 3 μέτρα αν είσαι λάτρης κινηματογραφικής εικόνας θα πας για 55" , και σίγουρα όχι για 42" που είναι πολύ μικρή.

Edit. Κατά λάθος έκανα δυο ποστ ενώ είχα σκοπό για ένα. Ας τα ενώσουν οι διαχειριστές αν δεν είναι κόπος.

Last edited by a moderator:
καλησπερα σας παιδες μολισ πηρα μια lg 42 lm640s και θελω να κανω μια ερωτηση..απο αποψη εικονας ειναι πολυ καλη για τα γουστα μου αλλα απο θεμα 3dρε παιδια δεν ξερω εκει εχουμε προβλημα..δεν ξερω αν ειναι η δικια μου ή ολες οι lg me to 3δ αλλα ειτε ειναι 3δ η ταινια ειτε απλη ενα και το αυτο..ουτε βγαινει εξω απο την οθονη τπτ να πεις ουα ου απλα δινει ενα μικρο βαθοσ στην ταινια..αυτο ολο..εχει να προτεινει κατι καποιοσ απο αποψη ρυθμισεων η να κατεβαζω ταινιες με καποιο συγκεκριμενο φορματ ή αυτο ειναι το 3δ και δεν γινεται καλυτερο..
ευχαριστω πολυ..

τελικα εξαφανιστηκε αυτη η θαμπαδα και όλα καλά.
το 3d καλό μόνο σε ταινιες 3d βεβαια γιατι απο 2d σε 3d δεν εχει καμμια διαφορα.
οι ταινιες εχουν που και που καποια σπασιματα σε κινηση (σαν μικρες ζάρες σαν μικρο κατσαρο περιγραμμα γύρω απο προσωπα) όταν παιζω με LG media player, ενω παιζοντας ως usb (σκληρος δισκος) δεν εχει προβλημα.Ομως με τον player της tv η εικονα ειναι cinemascot δηλαδη εννοω μακροστενη (δημιουργει μεγαλο κενο πανω κατω).
Το μεγαλο προβλημα ειναι ότι δεν μπορω να ακουσω ψηφιακό ήχο απο τον ενισχυτη 5.1 συνδέοντας με optical καλωδιο την τηλεοραση-ενισχυτή. Μηπως εχει κανεις λύση....................

τελικα εξαφανιστηκε αυτη η θαμπαδα και όλα καλά.
το 3d καλό μόνο σε ταινιες 3d βεβαια γιατι απο 2d σε 3d δεν εχει καμμια διαφορα.
οι ταινιες εχουν που και που καποια σπασιματα σε κινηση (σαν μικρες ζάρες σαν μικρο κατσαρο περιγραμμα γύρω απο προσωπα) όταν παιζω με LG media player, ενω παιζοντας ως usb (σκληρος δισκος) δεν εχει προβλημα.Ομως με τον player της tv η εικονα ειναι cinemascot δηλαδη εννοω μακροστενη (δημιουργει μεγαλο κενο πανω κατω).
Το μεγαλο προβλημα ειναι ότι δεν μπορω να ακουσω ψηφιακό ήχο απο τον ενισχυτη 5.1 συνδέοντας με optical καλωδιο την τηλεοραση-ενισχυτή. Μηπως εχει κανεις λύση....................

γεια σας εγω εχω αγορασει την LM 640 S μαζι με το home cinema LG-BH 7520T .
στην αρχη τα συνδεσα μεσω οπτικης ινας αλλα απο την στιγμη που η πρωτη εισοδος ειναι aux στην τηλεοραση εβγαλα το καλωδιο οπτικης ινας και το συνδεσα μεσω HDMI την πρωτη που ειναι AUX(ΕΙΣΟΔΟ-ΕΞΟΔΟ).
Οσο αφορα για την εικονα στο μενου της τηλεορασης εχει ρυθμισεις πως μπορεις δεις 16:9 η 4:3 .
εμενα η απορια μου ειναι αν εχει δοκιμασει καποιος το skype με καμερα αλλη εκτος της lg.
στην τηλεφωνικη υποστηριξη της lg μου ειπαν οτι δεν λειτουργει με καμερα εκτος της δικης της γιατι εχει μεσα το λογισμικο της ,αν βαλεις αλλη δεν μπορεις να περασεις το λογισμικο.
επισης αν λειτουργει με ασυρματο πληκτρολογιο η ποντικι , και να καποιος φιλος του φορουμ καταφερε να λειτουργησει το δορυφορικο δεκτη της με κινητο πιατο usals η diseq 1.2

@xontros: Αυτο που λες για το 3d,δεν φταιει η τηλεοραση αλλα τι αρχειο και τι ταινια εβαλες να παιξει...Αν εβαλες τα 2gb του YIFY σε συγκριση με τα 10gb των πχ publichd δεν σου φταιει η τιβι αλλα η ανυπομονισια σου να δεις ταινια :ρ Επισης,ταινια σε ταινια το 3d διαφερει.Δες piranha 3dd,titanic,tangled,new spiderman,avatar,βρεχει κεφτεδες,up in the air, και μετα ελα πες μας για την ποιοτητα του 3d :)

@tassrem: Εγω φιλε μου θα ετρεμα στην θεση σου...Να σου κανει τετοια νερα πρωτη μερα,μετα και να στρωνει,ποιος σου λεει οτι δεν θα τα ξανακανει?

@iordannis: Εχω δοκιμασει ασυρματο πληκτρολογιο/ποντικι τοσο της ms,οσο και noname και μια χαρα δουλευαν..Καμερα αν και εχω δεν ασχοληθηκα αλλα δεν βρισκω λογο να μη δουλευει..για τα υπολοιπα που λες δεν ξερω..

θα δοκιμασω φιλε μου ενα κανονικο blu ray και θα ξαναστειλω να σασ πω εντυπωσεις..ευχαριστω πολυ :)

Γειά σου φίλε μου.

Λάτρης ταινιών = προβολικό

Λάτρης ταινιών = προβολικό
Θαθελα πολυ να μου εδειχνες πως να εστηνα ενα προβολικο το οποιο να παιρνει εικονα απο pc που ειναι συνδεδεμενο σε τιβι και σε 5.1 logitech μεσα στο σαλονι μου χωρις να κρεμονται καλωδια σαν την ζουγκλα του ταρζαν..

Θαθελα πολυ να μου εδειχνες πως να εστηνα ενα προβολικο το οποιο να παιρνει εικονα απο pc που ειναι συνδεδεμενο σε τιβι και σε 5.1 logitech μεσα στο σαλονι μου χωρις να κρεμονται καλωδια σαν την ζουγκλα του ταρζαν..

Σίγουρα η αίσθηση της μεγάλης εικόνας δεν αντικαθίσταται από την τηλεόραση γιατι το μάτι συνηθίζει εύκολα. Μπορείς να πάρεις έναν μικρό που δεν θα χρειάζεται να κρεμαστεί και θα γλιτώσεις και χρήματα και μαραφέτια.Έχω έναν τέτοιο που τον έχω χρησιμοποιήσει στη δουλειά μου, στο σπίτι, ακόμα και στις διακοπές φτιάχνοντας γρήγορα έναν θερινό κινηματογράφο! Με άλλα λόγια, εαν θες την γνώμη μου, εαν είναι να ξοδευτείς για όσο μεγαλύτερη οθόνη λόγω ταινιών τότε πάρε μια μικρότερη και με λιγότερα χρήματα από την διαφορά του μεγαλύτερου μοντέλου, παίρνεις και ένα προβολικάκι και είσαι άρχοντας ;-)

Καλησπέρα σε όλους!
Πρίν από 3 μέρες παρέλαβα κι εγώ την τηλεόραση στις 47''. Δεν έχω ψάξει ακόμη τις ρυθμίσεις που θα μου δώσουν την καλύτερη εικόνα αλλά θα το ψάξω τις επόμενες μέρες. Να πω πως το 3D είναι καταπληκτικό, αρκεί να είσαι κοντά στο κέντρο της οθόνης όσον αφορά τον κατακόρυφο άξονα, αλλιώς αρχίζει να παρουσιάζει crosstalk. Στον οριζόντιο άξονα δεν έχει τέτοιο περιορισμό. Επίσης, με το Plex media server for Mac, μπορώ και στριμάρω χωρίς πρόβλημα ακόμη και 3D ταινίες. Πολύ βολικό.
Και μια ερώτηση: Έχει κάποια HDMI διεπαφή (από τις 4) που κάνει επιστροφή ήχου από την τηλεόραση στον ενισχυτή; Διάβασα κάτι τέτοιο για την LM670 εδώ...

Και μια φωτογραφία:
IMG_1556.JPG

Καλησπέρα σε όλους!
Πρίν από 3 μέρες παρέλαβα κι εγώ την τηλεόραση στις 47''. Δεν έχω ψάξει ακόμη τις ρυθμίσεις που θα μου δώσουν την καλύτερη εικόνα αλλά θα το ψάξω τις επόμενες μέρες. Να πω πως το 3D είναι καταπληκτικό, αρκεί να είσαι κοντά στο κέντρο της οθόνης όσον αφορά τον κατακόρυφο άξονα, αλλιώς αρχίζει να παρουσιάζει crosstalk. Στον οριζόντιο άξονα δεν έχει τέτοιο περιορισμό. Επίσης, με το Plex media server for Mac, μπορώ και στριμάρω χωρίς πρόβλημα ακόμη και 3D ταινίες. Πολύ βολικό.
Και μια ερώτηση: Έχει κάποια HDMI διεπαφή (από τις 4) που κάνει επιστροφή ήχου από την τηλεόραση στον ενισχυτή; Διάβασα κάτι τέτοιο για την LM670 εδώ...

Και μια φωτογραφία:
IMG_1556.JPG
Ρε παλικαρι μας δουλευεις?ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ???????????? :D

Ρε παλικαρι μας δουλευεις?ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ???????????? :D

Χαχαχα... Τα καλώδια είναι μέσα στον τοίχο, σε ένα κανάλι σπιράλ. Περνάω από εκεί το καλώδιο του ρεύματος, το ομοαξονικό της κεραίας και ένα hdmi που έρχεται από τον ενισχυτή. Όλες οι συσκευές συνδέονται στον Onkyo, δηλαδή δορυφορική, το PS3, Xbox360, ένα Popcorn Hour, Wii, κι ένα mini σύστημα Yamaha. Κάτω από την οθόνη βλέπετε το κεντρικό ηχείο, δίπλα το υπογούφερ και πάνω δεξιά ένα δορυφόρο από ένα σύστημα 5.1 της Mirage.

Πρεπει το hdmi να ειναι τυπου arc. Αν ειναι κανει επιστροφη ηχου.

Το καλώδιο εννοείς πρέπει να έχει αυτή την προδιαγραφή ή ο ενισχυτής; Ο ενισχυτής είναι ο TS-XR607, δεν ξέρω αν είναι συμβατός. Μάλλον θα πάρω ένα οπτικό spdif καλώδιο για να δώσω τον ήχο της tv στον ενισχυτή, τι λες;

Last edited by a moderator:
Παιδια καλησπερα εγινα και εγω κατοχος της LG 55LM640s και η τηλεοραση ειναι απιστευτη...εβαλα μια 720p ταινια και χαζεψα..Ηθελα να ρωτησω αν πρεπει να κανω καποιες συγκεκριμενες ρυθμισεις για να εχω το καλυτερο αποτελεσμα στις ταινιες(720p και 1080p)...Ευχαριστω