LG OLED 55 B8 vs Sony 55 XF9005

Ποσες ωρες ειχε παιξει μεχρι τη στιγμη που φωτογραφησες. ?

Προσπαθησε να παιξεις και δυο 4ωρα στην Tv κλεινοντας την για 10 λεπτα μετα απο καθε 4ωρο, ωστε να εκτελεσει δυο compensation cycles. Ενδεχεται να μην εχει ισορροπησει ακομη το πανελ. Μετα, αν συνεχισεις να βλεπεις αυτη τη γραμμη ή και αλλες, την επιστρεφεις.

Ανεβασε παλι και φωτος αν θες.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ούτε 1 ώρα δεν είχε δουλέψει η Tv.

Οι 4 ώρες να είναι συνεχόμενες ή 2 σήμερα και 2 αύριο;

Ευχαριστώ!

Ενώ μου είχαν πει στο Media Markt στην Σταυρούπολη (Θεσ/νίκη) ότι θα μπορέσουν να μου την περάσουν την έκπτωση με την αγορά, σήμερα που πήγα σε κατάστημα της Αθήνας μου εξήγησαν ότι δεν είναι κάτι τέτοιο εφικτό επειδή οι δωροκάρτες είναι προωθητική ενέργεια της LG και όχι των αλυσίδων. Είχαν όμως μια άλλη προωθητική ενέργεια -100 που δεν την γνώριζα μέχρι τώρα. 1399 - 100 προωθητική Media Markt =1299 (αυτά πλήρωσα) και σε μερικές μέρες θα μου σταλούν προπληρωμένες κάρτες Mastercard με το ποσό των 300 από την LG να τις χρησιμοποιήσω όπου θέλω. Μετά από αυτό, το τελικό κόστος της τηλεόρασης θα είναι στα 999

Σε πιο media markt πηγες,γιατι στο Γερακα μου ειπαν αυτο για την Lg οτι δεν ειναι εφικτο και δεν ειπαν κατι για αλλη προωθητικη. Προωθητικη μονο για την Lg ή γενικα ? Για να τους πω τι και πως

Απάντηση: Re: LG OLED 55 B8 vs Sony 55 XF9005

Ούτε 1 ώρα δεν είχε δουλέψει η Tv.

Οι 4 ώρες να είναι συνεχόμενες ή 2 σήμερα και 2 αύριο;
Και τμηματικες να ειναι δε πειραζει. Απλα αν δεν συμπληρωθουν 4 το compensation δεν θα ξεκινησει οταν την κλεισεις.

Στην αρχη το πανελ με μηδεν ωρες παιζει καπως.
Πρεπει να κανει 1-2 compensations να ισορροπησει.

Κανε τες μαζεμενες (4+4) με ενα κλεισιμο ενδιαμεσα για να τελειωνεις γρηγορα, να τσεκαρεις και να δεις αποτελεσματα.
Για να μη χανεις χρονο.

Πήγα στο Μαρούσι (επί της Κηφισίας), μου είπαν για προωθητική δική τους - 100 στην Β8 και δωροκάρτες 300 από LG. Άρα από 1399 που την πουλάνε μειων 100 επιτόπου στο ταμείο πλήρωσα 1299 και σε λίγες μέρες θα έρθουν και 300 από LG άρα 999 .

Και τμηματικες να ειναι δε πειραζει. Απλα αν δεν συμπληρωθουν 4 το compensation δεν θα ξεκινησει οταν την κλεισεις.

Στην αρχη το πανελ με μηδεν ωρες παιζει καπως.
Πρεπει να κανει 1-2 compensations να ισορροπησει.

Κανε τες μαζεμενες (4+4) με ενα κλεισιμο ενδιαμεσα για να τελειωνεις γρηγορα, να τσεκαρεις και να δεις αποτελεσματα.
Για να μη χανεις χρονο.

Αυτό θα κάνω. Όταν ξεκινάει το cc το καταλαβαίνω κάπως;

Αυτό θα κάνω. Όταν ξεκινάει το cc το καταλαβαίνω κάπως;

Συνηθως οταν κλεινει η τιβι κανονικα ακους ενα ανεπαισθητο "τσαφ".
Αν ξεκινησει να κανει cc, ο ηχος θα ακουστει μετα απο καποια λεπτα, οταν θα εχει τελειωσει το cc.
Ενας αλλος τροπος ειναι αν εχεις παρεμβαλει αναμεσα στην τιβι και την πριζα καποιο μετρητη καταναλωσης. Οταν κλεισεις την τηλεοραση, αντι να παει στο μηδεν θα δεις για καποια λεπτα να καταναλωνει ακομη ρευμα (για να κανει το cc)

Για κάποιους τα 2500 μπορεί να είναι λεφτά για γαριδάκια.Το καταλαβαίνω και το δέχομαι ότι δεν θα κάτσει ο άλλος να σκάσει για το αν πάθει κάτι και θέλει απλά την καλύτερη δυνατή εικόνα.Για κάποιους άλλους μπορεί να είναι πέντε μισθοί..Τώρα αν νομίζεις εσύ ότι ο άλλος θα δώσει πέντε μισθούς και δεν θα τον νοιάζει αν πάθει ζημιά και το λες ψυχαναγκασμο πάω πάσο.Δεν θέλω ούτε να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν ούτε να ανοίξω κανένα vs.Απλά το σκεφτόμουν καιρό και δεν είδα κανέναν να γράφει κάτι αντίστοιχο.Δλδ δεν τον ενοχλεί κανέναν αυτή η πιθανότητα? Το ότι πρέπει για την ορθή χρήση της τηλεόρασης να προσέχεις μην ξεχάσεις κανένα κανάλι για πολύ ώρα?

Same Sh1t... Different Day

Μπορεί πλέον να έχουν γίνει αρκετά προσιτές αλλά εξακολουθούμε και μιλάμε για συσκευές αναφοράς!

Σίγουρα κάποιος μπορεί να πλαισιώσει την Β8 του με ένα ποιοτικό σετ ΗΤ των 2.000 να πάρει και ένα εξαιρετικό 4Κ player των 500 και να βάλει το blue-ray με τα στρουμφάκια στη λούπα :17035: αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος ύπαρξης τέτοιων συσκευών και δεν έχει λογική να δίνουμε συμβουλές απο τέτοια βάση..

Δλδ είναι αποκλειστικά για θέαση ταινιών? Όσοι πρόκειται να κάνουν μικτή χρήση καλύτερα να κοιτάξουν αλλού? Δεν τα γράφω αυτά για να τρολαρω παιδιά απλά πρόκειται για ακριβό ( για κάποιους τουλάχιστον ) γκατζετ και δεν είναι κάτι που το αγοράζεις με την προοπτική ότι του χρόνου θα πάρεις κάτι άλλο ( πχ κινητό τηλέφωνο ).

Είναι ποιοτικές συσκευές φτιαγμένες για την καλύτερη δυνατή θέαση υλικού.

Εσύ περιγράφεις χρήσεις ραδιοφώνου όπου η συσκευή λειτουργεί για ακούγεται και όχι για να βλέπεται..

Εκει λοιπόν προτείνω turbo -x απο το Stockhouse του Πλαισίου!

Το ότι πρέπει για την ορθή χρήση της τηλεόρασης να προσέχεις μην ξεχάσεις κανένα κανάλι για πολύ ώρα?

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Μη τρελαίνεσαι με τις υπερβολές που γράφονται εδώ κι εκεί.

Δλδ είναι αποκλειστικά για θέαση ταινιών? Όσοι πρόκειται να κάνουν μικτή χρήση καλύτερα να κοιτάξουν αλλού? Δεν τα γράφω αυτά για να τρολαρω παιδιά απλά πρόκειται για ακριβό ( για κάποιους τουλάχιστον ) γκατζετ και δεν είναι κάτι που το αγοράζεις με την προοπτική ότι του χρόνου θα πάρεις κάτι άλλο ( πχ κινητό τηλέφωνο ).

Οχι. Ειναι για χρηση μεσα στα ορια που οριζει ο καθε κατασκευαστης. Δηλαδη αν εσυ ξερεις οτι η χρηση που θα κανεις ειναι εκτος οριων, δεν νομιζω οτι εχει νοημα να προσπαθει καποιος να αποδειξει ή να σε πεισει για κατι οταν δεν βαζει λεφτα απο την τσεπη του.

Εγω με αυτα που διαβαζω θα ειχα burn in σε 1-2 χρονια γιατι η tv ειναι σε ενα σαλονι οικογενειας και οχι στην "προσωπικη" μου "φωλια" να την ανοιγω για να δω καμια ταινια αφου κοιμηθουν τα παιδια.

Ποσες ωρες ειχε παιξει μεχρι τη στιγμη που φωτογραφησες. ?

Προσπαθησε να παιξεις και δυο 4ωρα στην Tv κλεινοντας την για 10 λεπτα μετα απο καθε 4ωρο, ωστε να εκτελεσει δυο compensation cycles. Ενδεχεται να μην εχει ισορροπησει ακομη το πανελ. Μετα, αν συνεχισεις να βλεπεις αυτη τη γραμμη ή και αλλες, την επιστρεφεις.

Ανεβασε παλι και φωτος αν θες.

Τελικά το πρόβλημα δεν λύθηκε και έκανα χρήση του doa.

Κανένα πρόβλημα με την καινούρια!

Καλή χρονιά σε όλους!

Re: Απάντηση: Re: LG OLED 55 B8 vs Sony 55 XF9005

Εγω με αυτα που διαβαζω θα ειχα burn in σε 1-2 χρονια γιατι η tv ειναι σε ενα σαλονι οικογενειας και οχι στην "προσωπικη" μου "φωλια" να την ανοιγω για να δω καμια ταινια αφου κοιμηθουν τα παιδια.

Αλήθεια, διάβασες πολλούς να έχουν πραγματικό θέμα burn in (και όχι να τρομοκρατούνται και να ποστάρουν «προληπτικά», όπως οι περισσότεροι) ;

Αν ήταν οι oled «οικογενειακής χρήσης» να είχαν burn in, θα το χε κλείσει το μαγαζί η LG.

Προφανώς η συντριπτική πλειοψηφία είναι ακριβώς γι αυτό, για σαλόνι οικογένειας.

Ο μόνος πραγματικός λόγος να σκεφτεί κανείς να μην πάρει oled είναι αν ασχολείται σχεδον αποκλειστικά με gaming και δεν θέλει να είναι λίγο προσεκτικός.

ΥΓ Με κάτι τέτοια χάσαμε και τις πλάσμα και ξεμείναμε με τα σαπακια τις LCD για τόσα χρόνια. Και ήρθαν οι oled να δούμε εικόνα της προκοπής και αντί να το απολαμβάνουμε θα τρέχουμε φοβισμένοι να παίρνουμε πάλι lcd; Παράνοια...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LG OLED 55 B8 vs Sony 55 XF9005

Αλήθεια, διάβασες πολλούς να έχουν πραγματικό θέμα burn in (και όχι να τρομοκρατούνται και να ποστάρουν «προληπτικά», όπως οι περισσότεροι) ;

Αν ήταν οι oled «οικογενειακής χρήσης» να είχαν burn in, θα το χε κλείσει το μαγαζί η LG.

Προφανώς η συντριπτική πλειοψηφία είναι ακριβώς γι αυτό, για σαλόνι οικογένειας.

Ο μόνος πραγματικός λόγος να σκεφτεί κανείς να μην πάρει oled είναι αν ασχολείται σχεδον αποκλειστικά με gaming και δεν θέλει να είναι λίγο προσεκτικός.

ΥΓ Με κάτι τέτοια χάσαμε και τις πλάσμα και ξεμείναμε με τα σαπακια τις LCD για τόσα χρόνια. Και ήρθαν οι oled να δούμε εικόνα της προκοπής και αντί να το απολαμβάνουμε θα τρέχουμε φοβισμένοι να παίρνουμε πάλι lcd; Παράνοια...

Δεν ειμαι "οι πολλοι". Ξερω την χρηση της tv και ξερω οτι θα εχω Burn in. Αν εγω ξερω την χρηση μου δεν μπορεις να με πεισεις για το αντιθετο με υποθεσεις, γιατι οταν θα συμβει δεν θα εχεις δωσεις εσυ τα 2.000.

Η δικη μου οικογενειακη χρηση προβλεπει Tv που ανοιγει στις 9 το πρωι και κλεινει στις 2 τα ξημερωματα με πολλες ωρες σε συγκεκριμενα καναλια χωρις zapping. Οποτε οταν λεω οτι καποιος ξερει την χρηση του και ειναι στα ορια του burn in δεν χρειαζεται να προσπαθουν καποιοι να αποδειξουν κατι με ξενη τσεπη.

Οσες plasma εχω δει εχουν burn in που το καταλαβε μεχρι και η μανα μου οταν με ρωτησε πριν παρουν Tv στο black friday αν θα εχει εκεινα τα σημαδια μετα απο το playstation του μικρου...

Ποιος ο λόγος να συζητάμε αν αξίζει να δώσεις 2.000 ή και 1.000 ευρώ για να βλέπεις ελληνικά κανάλια. Όπως είπε εύστοχα και ο Ducksong μια F&U των 300 ευρώ είναι υπεραρκετή για τη χρήση θέασης ελληνικών καναλιών.

Plasma μοντέλο του 2005 και συγκεκριμένα 42PD9700 της Hitachi δεν απέκτησε ποτέ burn in (την έχω ακόμη )... θέμα πάνελ ;θέμα επεξεργαστή ;έλιωσε πραγματικά με το ps3 και αργότερα το 2008 ήταν σε καθημερινή οικογενειακή χρήση πριν προβώ στην αγορά της Sony W815 LCD και τώρα ευτυχής κάτοχος της OLED AF8 που συνεχίζω να απολαμβάνω τα παιχνίδια μου και τα απίστευτα γραφικά που μπορεί να αναδείξει αυτή η τεχνολογία .

Τσουβάλιασμα προσωπικά ότι όλες οι τηλεοράσεις είναι το ίδιο δεν το δέχομαι από κανένα και προφανώς κάποιοι κατασκευαστές έχουν προνοήσει και έχουν πάρει τα μέτρα τους .

Λοιπόν παιδιά έχει γίνει πολύ μεγάλος ντόρος για το τίποτα!Για να πάθεις burn in υπάρχουν 2 τρόποι: 1ον! Εάν βλέπεις κάθε μέρα 5-6 ώρες Netflix και βλέπεις ταινίες με μαύρες μπάρες συνέχεια.Το έχει πάθει φίλος μου έβλεπε η γυναίκα του κάθε μέρα YouTube σειρές με μαύρες μπάρες 8 ώρες την ημέρα και μου είπε ότι παρατηρεί σε κάποια συγκεκριμένα χρώματα της σκιές από της μαύρες μπάρες δεξιά και αριστερά(έβλεπε πολύ 4:3).
Εκεί ναι έχεις κίνδυνο να πάθεις burn in..
2oν Εάν είσαι gamer του στυλ παίζω 12ωρες την ημέρα και μόνο ένα συγκεκριμένο παιχνίδι χωρίς να παίζεις άλλο και εκεί υπάρχει κίνδυνος..
Όπως το ίδιο συμβαίνει και με τα κανάλια,εάν βλέπετε όλη μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ 1 και μόνο κανάλι χωρίς να κάνουμε ζάπινγκ μάλλον θα πάθουμε burn in!
Όλα αυτά όμως τα παιδιά είναι ακραία!
Εγώ είχα στην κατοχή μου την OLED 930V(1080P μοντέλο) την κράτησα 2 χρόνια είχα παίξει πολλές φορές και 8ωρα συνεχόμενα και δεν είχε ποτέ πρόβλημα.
Πέρσι είχα για 1 χρόνο την Ε7 την έλιωσα όσο πρόλαβα στον χρόνο πάνω πάλι το πάνελ που το τσέκαρα δεν είχε ίχνος burn in(εννοείται την τσέκαρα με τεστ)
Φέτος έχω 4 μήνες την Ε8 και αυτή αψογη..
Ειλικρινά εάν πας σε OLED δεν ξαναγυρνας σε LCD η εικόνα της δεν συγκρίνεται..Ίσως όταν γίνουν προσιτές και βγουν οι microled.

Υ.Γ Ο λόγος που αλλάζω τόσες τηλεοράσεις είναι η "αρρώστια" μου για την εικόνα..

Οσες plasma εχω δει εχουν burn in που το καταλαβε μεχρι και η μανα μου οταν με ρωτησε πριν παρουν Tv στο black friday αν θα εχει εκεινα τα σημαδια μετα απο το playstation του μικρου...
Σημάδια που φεύγουν μετά από 2-3 λεπτά, Αυτά δε είναι burn-in.
Έχω μία plasma 10 χρόνια και burn-in δε έχω αλλά, όταν κοιτάω ένα παιχνίδι μετά όταν αλλάζω κανάλι έχω σημάδια για μερικά λεπτά

Σημάδια που φεύγουν μετά από 2-3 λεπτά, Αυτά δε είναι burn-in.
Έχω μία plasma 10 χρόνια και burn-in δε έχω αλλά, όταν κοιτάω ένα παιχνίδι μετά όταν αλλάζω κανάλι έχω σημάδια για μερικά λεπτά
μονιμα. Δεν εχουν φυγει μετα απο 5 χρονια...Οταν θα κατεβω στο χωριο θα το δω παλι. Εχω την εντυπωση οτι εχει αποτυπωθει το grand turismo και το fifa σε καποιες γωνιες. plasma lg.

Σε περίπτωση που η τηλεόραση χρησιμοποιείται και σαν οθόνη υπολογιστή, θα προτείνατε oled ?