LG OLED μοντέλο 2016 ή 2017? Υπάρχει μεγάλη διαφορά?

gmask

Senior Member
30 January 2008
302
Να προτιμήσω το Β7 ή και το Β6 μου κάνει?
Σε ποιά τιμή έχουν κατέβει τα συγκεκριμένα μοντέλα?

Τιμές θα δεις στο σκρουτζ...

Η διαφορά είναι αισθητή, ειδικά στο near Black και φωτεινοτητα.
Αν δε σε νοιάζει η έλλειψη 3d πήγαινε στο 2017 μοντέλο.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Τιμές θα δεις στο σκρουτζ...

Η διαφορά είναι αισθητή, ειδικά στο near Black και φωτεινοτητα.
Αν δε σε νοιάζει η έλλειψη 3d πήγαινε στο 2017 μοντέλο.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Το Β6 εχει 3D capability?

Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σε ποια τιμή έχουν κατέβει τα συγκεκριμένα μοντέλα?

55B6 Αρχική τιμή 3.499 χαμηλότερη 1.599 στις 24/3/2017 PUBLIC και ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ. Τώρα 1.899
65B6 5.499 2.499 /5/2017 RABA 3.115
55B7 2.999 1.898 25/5/2017 GuruElectrics 2.379
65B7 4.999 4.029 14/6/2017 PC1 4.099

τελικά σε θέματα προδιαγραφών, οι διαφορές είναι μεγάλες ή ανύπαρκτες?

Όλες οι oled και μεταξύ τους και σε σχέση με πέρσι είναι πάνω κάτω οι ίδιες. Όλες ανήκουν στο high end κομμάτι. Μια βόλτα στο rtings.com η σε οποίο άλλο site κάνει σοβαρές δοκιμές θα σε πείσει ;-)

Δεν είναι ίδιες με τις περσινες...έχουν αρκετές και ορατές διαφορές.

Οι κυριότερες είναι....

Μεγαλύτερη φωτεινότητα, χρήσιμο ειδικά σε HDR. Επίσης το κύκλωμα ABL ενεργοποιείται ψηλότερα, στα 150 hits από. 100 πέρσι κι αυτό είναι πολύ ορατό.

Έχουν καλύτερη επιστρωση polariser, με αποτέλεσμα να εξαλειφεται σχεδόν εντελώς η magenta απόχρωση στις αντανάκλασεις που είχαν τα περσινά μοντέλα σε πλάγιο φωτισμό.

Δεν έχει πια βινιετα και Macroblocking που είχαν τα παλιότερα μοντέλα.

Εχει καλύτερο near Black uniformity.

Το CMS δουλεύει καλά και δεν παρουσιάζει έντονα artifacts που είχε στα περσινά μοντέλα.

Η διαφορά στα μάτια μου ειναι αισθητη κι όχι στα χαρτιά.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Καλά η φωτεινότητα Είναι η μισή από αντίστοιχης τιμής LCD αλλά φαντάζομαι κάποιος τις παίρνει για το κοντραστ περισσότερο παρά για την φωτεινότητα .
Τώρα αν τα περσινά μοντέλα είχαν artifacts αυτό δε το ξέρω και ακούγεται σοβαρό...

δεν εχει και τοση σημασια οτι εχει τη μιση φωτεινοτητα... το κοντραστ ειναι τοσο μεγαλο που υπερκαλυπτει τη μικρη αδυναμια.
Και το tone mapping της LG ειναι αρκετα καλο,καλυτερο απο της sony-panasonic και δε χανει σε λεπτομερεια (δεν κανει clipping ), αν και σκοτεινιαζει λιγο την εικονα στο HDR.

αν ομως λειτουργει το Dolby Vision ή το active HDR , με δυναμικη χρηση metadata σε καθε frame , η φωτεινοτητα ειναι αρκετη για να δωσει την σωστη αισθηση .

ολα τα παλιοτερα μοντελα ειχαν θεμα με το Near black uniformity και macroblocking (artifacts), τωρα εχει βελτιωθει αισθητα.

Ειχα παλιοτερο μοντελο και η διαφορα ειναι αισθητη...αλλη εικονα.

δεν εχει και τοση σημασια οτι εχει τη μιση φωτεινοτητα... το κοντραστ ειναι τοσο μεγαλο που υπερκαλυπτει τη μικρη αδυναμια.
Και το tone mapping της LG ειναι αρκετα καλο,καλυτερο απο της sony-panasonic και δε χανει σε λεπτομερεια (δεν κανει clipping ), αν και σκοτεινιαζει λιγο την εικονα στο HDR.

αν ομως λειτουργει το Dolby Vision ή το active HDR , με δυναμικη χρηση metadata σε καθε frame , η φωτεινοτητα ειναι αρκετη για να δωσει την σωστη αισθηση .

ολα τα παλιοτερα μοντελα ειχαν θεμα με το Near black uniformity και macroblocking (artifacts), τωρα εχει βελτιωθει αισθητα.

Ειχα παλιοτερο μοντελο και η διαφορα ειναι αισθητη...αλλη εικονα.

Όταν λες παλιά μοντέλα εννοείς τα περσινά (6 σειρά) ή τις παλαιότερες (910 κλπ) ;

Το CMS σε όλα τα προηγούμενα μοντέλα δεν το αγγίζεις, τώρα μπορείς να κάνεις δουλειά αν θες...αν και δε χρειάζεται ιδιαίτερα.

Last edited:
Το μόνο θέμα που έχει μείνει πια, είναι το Vertical banding, σε πολυ Low Light σκηνές.
Στη δικιά μου δεν είναι ορατό, αλλά υπάρχουν αναφορές για πιο έντονο φαινόμενο σε κάποιους χρήστες.

Το CMS σε όλα τα προηγούμενα μοντέλα δεν το αγγίζεις, τώρα μπορείς να κάνεις δουλειά αν θες...αν και δε χρειάζεται ιδιαίτερα.

Αυτό μαζί με το "macroblocking" στις πολύ σκοτεινές σκηνές, δεν είναι ακριβώς OLED-specific issue. Είναι θέμα υλοποίησης του λογισμικού CMS από την LG και χειρισμού των πολύ χαμηλών IRE από τη μηχανή επεξεργασίας και αυτά τα δύο θέματα εμφανίζονται και στις LCD της εταιρείας που φοράνε τα ίδια τσιπ επεξεργασίας...

Η "βινιέτα" και το near black uniformity, αναμενόμενο είναι ότι θα βελτιώνονται από γενιά σε γενιά, όπως και η φωτεινή απόδοση των πάνελ...

Συγκριτικά βέβαια με το αντίπαλο "δέος" (LCD), όχι πως αποτελούσαν σοβαρό πρόβλημα στις παλαιότερες σειρές, αλλά σίγουρα εχθρός του καλού είναι το καλύτερο...

Το Macroblocking ήταν και θέμα απόδοσης στα σκοτεινά και όχι μόνο του CMS.

εγώ πχ που δεν είχα πειράξει καθόλου το CMS είχε πάλι Macroblocking.

Ένα ακόμα παρατραγουδο του CMS ήταν και ο αυξημένος θόρυβος...περίεργο αλλά έχει αναφερθεί.

Το θέμα είναι ότι στις προηγούμενες τα έβλεπα όλα αυτά και σε ταινίες σειρές, κι όχι μόνο σε pattern.

Τώρα πια δε βλέπω τίποτα, κι αυτό για μένα σωτήριο...μιας κι έχω ευαίσθητα μάτια ! :p

LG 55B7V...

Oλες οι νεες OLED( μοντελα 2017) εχουν ακριβως το ιδιο Panel και επεξεργαστη.
Διαφερουν μονο στη σχεδιαση και στον ηχο!

Αυτο ειναι απιστευτο αν σκεφτεις οτι το δικο μου μοντελο εχει ιδια ακριβως εικονα με το W7 των 8000 ευρω!

Ακομα και σε προσφατο συγκριτικο μεταξυ των νεων oled της LG - sony - panasonic kai Samsung QLED διαλεξαν το πιο "φτηνο" μοντελο (το δικο μου ) για συγκριση!

ΥΓ... τα συγκριναν με το μονιτορ αναφορας της sony .

https://www.youtube.com/watch?v=x4Kk9pZjHG8

https://www.youtube.com/watch?v=W8cN-549F4E

Last edited: