LG PA5500: Reviews - Εντυπώσεις -Σχόλια

Εννοείς ότι "αχνοφωσφορίζει" για λίγο όταν κλείνεις την τηλεόραση σε απολύτως σκοτεινό δωμάτιο ή είναι κάτι που βλέπεις πάνω στο σβηστό πάνελ μέρα-μεσημέρι;

Το πρώτο.

Το πρώτο.

Μη σε απασχολεί καθόλου, είναι φυσιολογικό φαινόμενο για όλες τις Plasma και CRT και δεν έχει καμμία σχέση με image retention ή burn-in...

Όταν σβήνουμε την τηλεόραση και παρατηρούμε σε εντελώς σκοτεινό δωμάτιο είδωλο της τελευταίας εικόνας που προβλήθηκε, αυτό εντάσσεται στο phosphor persistence, παρατηρείται σε όλες τις συσκευές που δουλεύουν με φωσφόρους (τηλεοράσεις Plasma/CRT, λάμπες φθορισμού, κτλ.), είναι εντελώς φυσιολογικό και δεν ενέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο. Μετά από μερικά λεπτά, το είδωλο αυτό σβήνει από μόνο του, καθώς σταματά εντελώς η διαδικασία φωταύγειας (οι φώσφοροι που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις διατάξεις, μόλις διεγερθούν μπορούν να φτάσουν στο peak φωταύγειας σε nsec-μsec, σβήνουν κατά 99,9..9% σε msec αλλά το τελευταίο 0,0..1% είναι της τάξης των λεπτών. Φώσφοροι για άλλες χρήσεις, έχουν persistence της τάξης των ωρών). Δεν έχει καμμία σχέση ούτε με το image retention, oύτε με το burn-in.

Την περιμένω εδώ και μέρες απο γνωστό e-μάγαζο..αγορά στα 585 (προσφορά) τώρα στα 644 .
Αύριο το πρωί (Θεού θέλοντος..) θα την παραλάβω.Θα μπεί τοίχο και τώρα είμαι στα ψαξίματα
για τραπεζάκι,βάσεις και πιθανώς εξωτερικά ηχεία.(προτάσεις δεκτές άν και ψαχουλεύω το foroum)
Προορίζεται για κλασσικά πράγματα αθλητικά,ταινίες. Καθότι νορμάλ χρήστης χωρίς υπερβολικές απαιτήσεις
ελπίζω να αποζημιωθώ απο την αγορά της. (1η μου plasma).

καλησπερα και απο μενα σημερα θα βγω στην αγορα μπας και παζαρεψω τιποτα

εχει κανεις μηπως κανενα κουπονι μπας και την παρω φτηνοτερα?

αλλιως θα σκασω τα 630 περιπου σε κωτσοβολο

της τελευταιας στιγμης ερωτηση, κατι σε 50αρα στα ιδια λεφτα? 550 ευρω ως 650 συν πλην? πειτε μια πλασμα να συγκρινω η κατι που πιστευετε οτι ειναι ισοδυναμο?

εχω καταληξει σ αυτην βεβαια απλα ετσι για το μαμωτο! ευχαριστω πολυ, απαντηστε καποιος συντομα μονο

Την Παρασκευή που μας πέρασε, 599 στον Κωτσόβολο στο Ρέντη. Χωρίς κουπόνι, χωρίς τίποτα.

γκρρρρρρρρρρρρ

τουλαχιστον δε μου πες κανα 535 χαχα

να βγω να πιασω στο μπιρι μπιρι τους υπευθυνους?

μετρητα σκεφτομαι, οποτε...δε θα λυγισουν??

γκρρρρρρρρρρρρ

τουλαχιστον δε μου πες κανα 535 χαχα

να βγω να πιασω στο μπιρι μπιρι τους υπευθυνους?

μετρητα σκεφτομαι, οποτε...δε θα λυγισουν??

Προχώρα λέμε....

της τελευταιας στιγμης ερωτηση, κατι σε 50αρα στα ιδια λεφτα? 550 ευρω ως 650 συν πλην? πειτε μια πλασμα να συγκρινω η κατι που πιστευετε οτι ειναι ισοδυναμο?

εχω καταληξει σ αυτην βεβαια απλα ετσι για το μαμωτο! ευχαριστω πολυ, απαντηστε καποιος συντομα μονο

χωρις παζαρι 630 κωτσοβ., θα μιλησω με καναν πιο υπευθυνο γιατι ο πωλητης ηταν ..αλλου..αρχικα 700 μου λεει αι καλα λεω
σε ενα αλλο μαγαζι 620, πιο κατω δε γινεται, του ειπα και μετρητα, τιποτα. να χωθω κωτσοβολ? ποσο λετε να αφησει? αμαρτια , περσι, 535 την πηρε ο αλλος
σε 46 led κατι προσιτο?

και κατι τελευταιο, καλυτερα αγορα απο μεγαλο γνωστο καταστημα η οχι? εννοω για θεμα σερβις κτλ

καποιος? γιτι ως το μεσημερι πρεπει να παραγγειλω

ο κωτσ. την εχει σε αποθεμα..θελει λεει 15 μερες να ρθει. ο αλλος την εχει στο καταστημα μου ειιπε δεν την εχει ανοιξει ποτε. ακουω γνωμηες, ευχαριστω

Εγώ πάντως (αν σε βοηθάει κάπου/κάπως) από τον Κ. την αγόρασα και την περιμένω σε 15-20 εργάσιμες.

με προβληματιζει το θεμα σερβις σε ενα αγνωστο μαγαζι..αλλο γνωστο αλλο μικρο συνοικιακο, σωστα η λαθος? απαντηστε ενας που ξερει να παω να την παρω σημερα

το οτι την ειχε καιρο στο ραφι δε πειραζει ε? gojakla εισαι ικανοποιημενος? σε τι αποσταση την εχεις? απο τα 2 μετρα θα δειχνει καλα?

με προβληματιζει το θεμα σερβις σε ενα αγνωστο μαγαζι..αλλο γνωστο αλλο μικρο συνοικιακο, σωστα η λαθος? απαντηστε ενας που ξερει να παω να την παρω σημερα

το οτι την ειχε καιρο στο ραφι δε πειραζει ε? gojakla εισαι ικανοποιημενος? σε τι αποσταση την εχεις? απο τα 2 μετρα θα δειχνει καλα?

stef δεν την έχω παραλάβει ακόμα... -bye-

θα μου τη φερουν στο σπιτι με αντικαταβολη

κατι που πρεπει να προσεξω? να τη βγαλουν και να τη στησουν απ το κουτι και να την αναψω?

Ετσι και αλλιώς έχεις την εγγύηση και την δυνατότητα άμεσης αντικατάστασης αν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα. Τώρα αν θέλεις μπορείς να τους κρατήσεις να την στήσεις πρώτα και να την ανάψεις αλλά δεν υπάρχει λόγος αφού μπορείς να τους την γυρίσεις πίσω άμεσα αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
Τελικά από που την πήρες?

Παρελήφθει Σάββατο... Κυριακή "καρφώθηκε"...
Εντυπώσεις δεν έχω μιας και στρώνεται με zoom-in, και στο 50% όλες οι ρυθμίσεις.

Έχω αρκετές ερωτήσεις να σας κάνω όμως...

Α) Κατά την εύρεση καναλιών με ρωτάει ANTENNA ή CABLE. Έβαλα ANTENNA και βρίσκει μόνο 12 κανάλια.
Το κουλό (για μένα που δεν κατέω) είναι ότι αυτά τα πιάνει χωρίς να συνδέσω πάνω στην τηλεόραση αποκωδικοποιητή ή έστω καλώδιο κεραίας!!!!
Πώς τα πιάνει αυτά τα κανάλια ρε ποαιδιά??????

Υποθέτω πάντως, ότι θα πρέπει να καρφώσω έναν αποκωδικοποιητή πάνω της και να επιλέξω CABLE για να σκανάρει τα κανάλια... σωστά?

Β) Έχει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή ή όχι? Γιατί βλέπω slot στο πλάϊ, οπότε μάλλον δεν έχει... ε?

Γ) Έχει κάτι "βαρελάκια" στην συσκευασία για ηλεκτρομαγνητική θωράκιση καλωδίων. εγώ τα 2 από τα 3 τα έβαλα στο καλώδιο του ρεύματός της. Σωστό ή λάθος? Υπάρχει άλλη πρόταση για χρήση τους?

Δ) Έχετε να προτείνετε κάτι που πρέπει να γίνει τώρα που είναι αρχή και μέχρι το πέρας του στρωσίματός της?

Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας!!! :grandpa:

acfUzTuE.jpg

ΥΓ. Μεγαλείο οι 50". Αν είχα την οικονομική δυνατότητα θα πήγαινα και στις 60"! :grinning-smiley-043