LG PB5600 / Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: LG PB5600 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εννοείται ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις άμεσα. Εξάλλου η χρήση τέτοιων εικόνων είναι για να δουλέψουν οι φώσφοροι αρχικά στις καινούργιες plasma δηλ. από 0 ώρες έως τις 150-200 (αν ισχύει η λογική περί burn-in) Μετά τη χρησιμοποιείς κανονικά με ότι πρόγραμμα θέλεις.

Πέρασέ το σε ένα USB memory, βάλε το στη θύρα USB της 60PB5600 και βάλε το να παίζει με αυτόματη κυκλική αναπαραγωγή μέσω των μενού της τηλεόρασης. Εγώ το χρησιμοποίησα από περίπου τις 40 ώρες που το έφτιαξα έως περίπου τις 150 τα βράδια και αρκετά πρωϊνά όταν έλειπα στη δουλειά.

Το έφτιαξα με ανάλυση 1920x1080i.

Να είσαι καλά.

Last edited:

Εννοείται ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις άμεσα. Εξάλλου η χρήση τέτοιων εικόνων είναι για να δουλέψουν οι φώσφοροι αρχικά στις καινούργιες plasma δηλ. από 0 ώρες έως τις 150-200 (αν ισχύει η λογική περί burn-in) Μετά τη χρησιμοποιείς κανονικά με ότι πρόγραμμα θέλεις.

Πέρασέ το σε ένα USB memory, βάλε το στη θύρα USB της 60PB5600 και βάλε το να παίζει με αυτόματη κυκλική αναπαραγωγήμέσω των μενού της τηλεόρασης. Εγώ το χρησιμοποίησα από περίπου τις 40 ώρες που το έφτιαξα έως περίπου τις 150 τα βράδια και αρκετά πρωϊνά όταν έλειπα στη δουλειά.

Το έφτιαξα με ανάλυση 1920x1080i.

Να είσαι καλά.

Ευχαριστώ πολύ θα το βάλω όλο το βράδυ :)

Παιδιά έφτασα τις 200 ώρες. Τι settings προτείνετε για ημέρα και τι για βράδυ ?
Ευχαριστώ (Βλέπω ημιτελικο CL με zoom :)

Βρήκα σε κάτι φόρουμ αυτά τα settings. Μου βγάζει πάρα πολύ καλό απότέλεσμα.....

Expert 1
Panel Light: 98
Contrast: 98
Brightness: 50
Sharpness H: 10
Sharpness V: 10
Colour: 55
Tint: 0

Expert Control
Dynamic Contrast: Off
Colour Gamut: Standard
Edge Enhancer : Off
Colour Filter: Off

Colour Temperature: Medium
Gamma : 2.2
Method: 2 points
Pattern: Outer
Red: 3
Green: 0
Blue: -1

Colour Management: Untouched

Picture Option
Noise Reduction: Off
Mpeg Reduction: Off
Black Level: Low

Γεια χαρα σε όλους! Περιμένω να παραλαβω αύριο την TV. Έχω διαβάσει όλο το νήμα και θα ήθελα να ρωτησω αν έχουν αναφερθεί γενικά βλάβες για το μοντελο. Σκέφτομαι την επέκταση εγγύησης για 5ετια αλλά δεν ξέρω μιας και τα 130 ευρώ είναι σχεδόν το 30% της αξίας της TV αν αξίζει τον κόπο. Αν έχει κανει κανεις έρευνα πανω στο θέμα ας βοηθήσει

Να πάρεις επέκταση εγγύησης. Τα προηγούμενα μοντέλα (έχω το PK550), μετά τα 3 χρόνια εμφανίζουν διάφορα θέματα...

Καλησπερα παιδια.υπαρχει προβλημα αν η τηλεοραση παιζει μερα-νυχτα χωρις να κλεισει για να συμπληρωθουν οι 200 ωρες για το στρωσιμο?παιζει σε στικακι ενα βιντεακι που ανεβασε καποιος φιλος σε αυτο το νημα σε επαναληψη τα διαφορα χρωματικα φοντα.

Να πάρεις επέκταση εγγύησης. Τα προηγούμενα μοντέλα (έχω το PK550), μετά τα 3 χρόνια εμφανίζουν διάφορα θέματα...
Είμαι ηδη σε διαδικασία για να την βαλω!να σαι καλα
Καλησπερα παιδια.υπαρχει προβλημα αν η τηλεοραση παιζει μερα-νυχτα χωρις να κλεισει για να συμπληρωθουν οι 200 ωρες για το στρωσιμο?παιζει σε στικακι ενα βιντεακι που ανεβασε καποιος φιλος σε αυτο το νημα σε επαναληψη τα διαφορα χρωματικα φοντα.
Την ίδια απορία εχω. Ας βοηθήσει οποίος την έστρωσε

Απάντηση: Re: LG PB5600 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

ρε παιδες...δουλεψτε την νορμαλ την tv και μην την ''καίτε''....δλδ παρακουλουθήστε κανονικά τηλεοπτικό περιεχόμενο και ταινίες τις πρώτες 200 ώρες ,απλα απόφυγετε τις στατικές εικόνες για ώρες (στα τηλεοπτικα καντε ζουμ) ετσι κι'αλλιως καμια σχεση τα πάνελ του 2014 για burn-in με οτι ξεραμε παλια...

Οταν την εστρωνα και εγω (σε δυο εβδομαδες ειμουν οκ) τα τηλεοπτικα καναλια παιζαν με τις παρακατω ρυθμισεις με μεγενθυση για το σημα των καναλιων (cinema zoom 9)

Energy Saving: μεσεα
Picture Mode: ISF Expert2
Panel Light: 45
Contrast: 45
Brightness: 45
H Sharpness: 0
V Sharpness: 0
Colour: 50

Expert Control
--------------
Edge Enhancer: Off
Colour Temperature: Warm2
Gamma: 2.2

Picture Option
--------------
MPEG Noise Reduction: Off
Black Level:
Real Cinema: Off

και για ταινιες απο το mp ή και το br τα βραδια οι ρυθμισεις ήταν...

Energy Saving: Ελάχιστο
Picture Mode: ISF Expert1
Contrast: 91
H Sharpness: 10
V Sharpness: 10
Colour: 53

Expert Control
--------------

Picture Option
--------------
Black Level:
Real Cinema: On

Καποιες ωρες μέσα στην μέρα που δεν έβλεπε κανενας tv, της έβαζα το breakin που κατεβασα απο εδω ,αλλα και το δικο της και αυτα για καμια ώρα...

αυτα...!!!!

Παιδια καλησπερα. Επειδη ενδιαφερομαι για την τηλεοραση (οσο ειναι ακομα διαθεσιμη) θα μπορουσα να εχω αποψεις ως προς την ποιοτητα εικονας σε σχεση με παλιοτερες υλοποιησεις πλασμα; ρωτω γιατι εδω κι 7,5 χρονια ειμαι κατοχος 42αρας πλασμα panasonic σε αποσταση θεασης περι τα 3,2 μετρα. Ο λογος που σκεφτομαι την lg ειναι οι ιντσες σε σχεση με την αποσταση. Οι 42 στα 3,2 μ. μου φαινονται πολυ λιγες. Απο την αλλη δε θα θελα να ξενερωσω με συνολικα χειροτερη ποιοτητα εικονας στην lg απο αυτην που εχω τωρα, τεχνολογιας πανελ του 2007. Παρακαλω τη βοηθεια σας ως χρηστες.

ρε παιδες...δουλεψτε την νορμαλ την tv και μην την ''καίτε''....δλδ παρακουλουθήστε κανονικά τηλεοπτικό περιεχόμενο και ταινίες τις πρώτες 200 ώρες ,απλα απόφυγετε τις στατικές εικόνες για ώρες (στα τηλεοπτικα καντε ζουμ) ετσι κι'αλλιως καμια σχεση τα πάνελ του 2014 για burn-in με οτι ξεραμε παλια...

Οταν την εστρωνα και εγω (σε δυο εβδομαδες ειμουν οκ) τα τηλεοπτικα καναλια παιζαν με τις παρακατω ρυθμισεις με μεγενθυση για το σημα των καναλιων (cinema zoom 9)

Energy Saving: μεσεα
Picture Mode: ISF Expert2
Contrast: 45
Brightness: 45
H Sharpness: 0
V Sharpness: 0
Colour: 50

Expert Control
--------------

Picture Option
--------------
Black Level:
Real Cinema: Off

και για ταινιες απο το mp ή και το br τα βραδια οι ρυθμισεις ήταν...

Energy Saving: Ελάχιστο
Picture Mode: ISF Expert1
Contrast: 91
H Sharpness: 10
V Sharpness: 10
Colour: 53

Expert Control
--------------

Picture Option
--------------
Black Level:
Real Cinema: On

Καποιες ωρες μέσα στην μέρα που δεν έβλεπε κανενας tv, της έβαζα το breakin που κατεβασα απο εδω ,αλλα και το δικο της και αυτα για καμια ώρα...

αυτα...!!!!
Να σαι καλά. Ηδη στρώνει σιγά σιγα...
Παιδια καλησπερα. Επειδη ενδιαφερομαι για την τηλεοραση (οσο ειναι ακομα διαθεσιμη) θα μπορουσα να εχω αποψεις ως προς την ποιοτητα εικονας σε σχεση με παλιοτερες υλοποιησεις πλασμα; ρωτω γιατι εδω κι 7,5 χρονια ειμαι κατοχος 42αρας πλασμα panasonic σε αποσταση θεασης περι τα 3,2 μετρα. Ο λογος που σκεφτομαι την lg ειναι οι ιντσες σε σχεση με την αποσταση. Οι 42 στα 3,2 μ. μου φαινονται πολυ λιγες. Απο την αλλη δε θα θελα να ξενερωσω με συνολικα χειροτερη ποιοτητα εικονας στην lg απο αυτην που εχω τωρα, τεχνολογιας πανελ του 2007. Παρακαλω τη βοηθεια σας ως χρηστες.
Φιλέ μου την έχω μόλις μια μέρα και προφανώς δεν έχω πληρη άποψη. πάντως επειδή έρχομαι απο Panasonic plasma απο το 2007 και εγώ αρχικα 42 και μετά 50. Αν η κυρια χρηση της είναι για HD περιεχόμενο ταινιες κτλ και οχι digea. Θα σου λεγα να τρέξεις. Η TV είναι παρα πολύ καλη για τα λεφτά της. Και επειδή ειχα κανει αλλη μια απόπειρα περσι με 60αρα πλάσμα Samsung και είχα τρομοκρατηθεί από τον θόρυβο π έκανε ( την επέστρεψα σε 3 μέρες) να σου πως η lg είναι και αθορυβη.

Ευχαριστώ πολύ φίλε pankal6. Η κύρια χρήση της τηλεόρασης θα είναι για θέαση HD περιεχομένου (ταινίες σε ΗD και 1920x1080 ανάλυση) κυρίως μέσω android media player και σε πολύ μικρό βαθμό για θέαση προγραμμάτων digea (τα τηλεοπτικά μου είναι αδιάφορα εν γένει). Επίσης το θέμα φωτισμού δεν είναι εν γένει πρόβλημα για μένα δεδομένου ότι κατά τη θέαση των ταινιών έχω την ευχέρεια να περιορίζω τον φυσικό φωτισμό στο δωμάτιο. Από την Panasonic που έχω μέχρι σήμερα είμαι γενικά ευχαριστημένος ως προς την ποιότητα εικόνας, απλά πλέον μετά από 7,5 χρόνια και με τη δεδομένη απόσταση θέασης η παρακολούθηση ταινιών στα 3,2 μέτρα από 42 ίντσες μειώνει αρκετά την κινηματογραφική εμπειρία, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι οι πιο πολλές ταινίες σε αναλογία 16:9 βγάζουν τις οριζόντιες μαύρες μπάρες (αναλογία σινεμά) οπότε η ορατή εικόνα γίνεται ιδιαίτερα περιορισμένη.
Δυστυχώς επειδή τα χρήματα δεν περισσεύουν (κάθε άλλο) είμαι υποχρεωμένος να ζυγίσω όσο γίνεται την εν λόγω αγορά για να μην καταντήσω να κλαίω (που λέει ο λόγος) αγοράζοντας εν έτει 2015 μια τηλεόραση τεχνολογίας 2014 (ας πούμε-LG) η εικόνα της οποίας για το υπόψη περιεχόμενο, πέραν του μεγαλύτερου μεγέθους θα υστερεί αισθητά σε ποιότητα (χρώματα, μαύρο, κοντράστ).

Ευχαριστώ πολύ φίλε pankal6. Η κύρια χρήση της τηλεόρασης θα είναι για θέαση HD περιεχομένου (ταινίες σε ΗD και 1920x1080 ανάλυση) κυρίως μέσω android media player και σε πολύ μικρό βαθμό για θέαση προγραμμάτων digea (τα τηλεοπτικά μου είναι αδιάφορα εν γένει). Επίσης το θέμα φωτισμού δεν είναι εν γένει πρόβλημα για μένα δεδομένου ότι κατά τη θέαση των ταινιών έχω την ευχέρεια να περιορίζω τον φυσικό φωτισμό στο δωμάτιο. Από την Panasonic που έχω μέχρι σήμερα είμαι γενικά ευχαριστημένος ως προς την ποιότητα εικόνας, απλά πλέον μετά από 7,5 χρόνια και με τη δεδομένη απόσταση θέασης η παρακολούθηση ταινιών στα 3,2 μέτρα από 42 ίντσες μειώνει αρκετά την κινηματογραφική εμπειρία, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι οι πιο πολλές ταινίες σε αναλογία 16:9 βγάζουν τις οριζόντιες μαύρες μπάρες (αναλογία σινεμά) οπότε η ορατή εικόνα γίνεται ιδιαίτερα περιορισμένη.
Δυστυχώς επειδή τα χρήματα δεν περισσεύουν (κάθε άλλο) είμαι υποχρεωμένος να ζυγίσω όσο γίνεται την εν λόγω αγορά για να μην καταντήσω να κλαίω (που λέει ο λόγος) αγοράζοντας εν έτει 2015 μια τηλεόραση τεχνολογίας 2014 (ας πούμε-LG) η εικόνα της οποίας για το υπόψη περιεχόμενο, πέραν του μεγαλύτερου μεγέθους θα υστερεί αισθητά σε ποιότητα (χρώματα, μαύρο, κοντράστ).
Με δεδομένο εναν μέσο χρήστη όπως είμαι εγώ θεωρώ πως η αγορά θα σε αποζημιώσει . Εφόσον βλέπω ξέρεις τι εστι πλάσμα. Σίγουρα υπάρχουν χρήστες που ξέρουν περισσότερες τεχνικές λεπτομέριες σχετικα με απόδοση μαύρου αντιθέσεις κτλ που ίσως σου φανούν χρήσιμες. από την δική μου εμπειρία πάντως δεν θα επέστρεφα στην 42αρα Panasonic μου του 2007 με τπτ.

Καλησπερα, σκεφτομαι να αγορασω τo ps4 λετε να εχω θεμα με την plasma ;

Last edited:

Καλησπερα, σκεφτομαι να αγορασω τo ps4 λετε να εχω θεμα με την plasma ;
Εγώ την πήρα για αυτο τον λογο και full HD περιεχόμενο. Η μηδέν απόκριση του πάνελ των πλασμα ηταν το ζητουμενο για την αγορά μου και με στρώσιμο κ Νορμάλ ώρες παιχνιδιού δεν θα εχεις θέμα. Τώρα εξαρτάται τι ψάχνει ο καθένας.

Τελικά χτες παρήγγειλα κι κι εγώ την τηλεόραση από Κωτσόβολο με επέκταση εγγύησης στα 5 χρόνια. Αναμένεται παραλαβή αύριο το απόγευμα. Έχω περιέργεια πως θα παίζει σε σχέση με την αειθαλή Panasonic TH42-PX70E που βλέπω μέχρι σήμερα. Ευχαριστώ τους φίλους εδώ (ιδιαίτερα τον pankal6) για τις χρήσιμες πληροφορίες, υποδείξεις και συμβουλές. Με το που παραλάβω θα αναφέρω και τις δικές μου εντυπώσεις.

Έχω πάνω από μήνα να μπω στο forum και πρέπει να κάτσω να διαβάσω όλα τα προηγούμενα μηνύματα, αλλά θέλω να πω πως προχθές είδα τον ημιτελικό της Eurovision στην PB5600 και απλά είχα ένα μόνιμο χαμόγελο και σκεφτόμουν πόσο τόπο έπιασαν αυτά τα 600 !

Παιδιά έφτασα τις 200 ώρες. Τι settings προτείνετε για ημέρα και τι για βράδυ ?
Ευχαριστώ (Βλέπω ημιτελικο CL με zoom :)

Δεδομένου ότι αυτή η plasma δεν είναι πολύ φωτεινή ώστε να παίξεις με το backlight, η μόνη ουσιαστική διαφοροποίηση στις ρυθμίσεις μεταξύ μέρας και νύχτας εντοπίζεται gamma. Αν βλέπεις χωρίς bias light τη νύχτα, ανέβασε το gamma στο 2.4, με bias light στο 2.2 και, τη μέρα, αν έχεις πολύ φωτεινό δωμάτιο, ενδέχεται να χρειαστεί να το κατεβάσεις στο 1.9. Θεωρητικά θα μπορούσες να διαλέξεις και Maximum energy saving σε εντελώς σκοτεινό δωμάτιο για βαθύτερα μαύρα, αλλά απ'ό,τι έχω παρατηρήσει, χωρίς calibration, το banding πάει σύννεφο.

Για Full HD μεταδόσεις, μην ξεχνάς να βάζεις το aspect ratio στο Just scan. Κατά τ'άλλα τα default settings του ISF Expert είναι μια χαρά μέχρι να κάνεις calibration.

Βρήκα σε κάτι φόρουμ αυτά τα settings. Μου βγάζει πάρα πολύ καλό απότέλεσμα.....

Expert 1
Panel Light: 98
Contrast: 98
Sharpness H: 10
Sharpness V: 10
Colour: 55

Expert Control
Edge Enhancer : Off
Colour Filter: Off

Colour Temperature: Medium
Gamma : 2.2
Method: 2 points
Pattern: Outer
Red: 3
Green: 0
Blue: -1

Colour Management: Untouched

Picture Option
Mpeg Reduction: Off
Black Level: Low
Διαφωνώ με τα κόκκινα. Το Warm2 είναι ό,τι πιο κοντά στο D65 γι'αυτές τις plasma (και πάλι είναι off προς τα πάνω). Επίσης δεν μπορείς να ξέρεις πόσο να διορθώσεις τα RGB κανάλια χωρίς καλιμπραριστήρι, οπότε άστα στο 0.

Έχε κατά νου ότι την καλύτερη εικόνα που μπορεί να δώσει η τηλεόραση σε ταινίες, θα την πάρεις με σύνδεση σε HTPC στα 60Hz με σήμα full range RGB και το madVR για upsampling και smooth motion.

Συμφωνώ με τον Αντώνη. Πολύς κόπος για το τίποτα το να ασχοληθείτε με color slides για στρώσιμο. Για να μην αναφέρω την περίπτωση να κολλήσει το player και να μείνει μια στατική εικόνα για ώρες στην TV ενώ δεν είστε εκεί. Just use the thing normally.

Last edited: