LG PK550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ισχύει ότι Τρίτη 7 Σεπτέμβρη η Ηλεκτρονική έχει stock day?
Αν ναι, είναι κάτι που αξίζει? Κάνουν σοβαρές εκπτώσεις δηλαδή εκεί τότε?

Ειμαι πολύ κοντά στο να πάρω την 60" PK550

είμαι ήδη κατοχος plasma-tv απο το 2003 (μια 42 hantarex) χωρίς να είμαι κολλημένος στην εν λόγω τεχνολογία, αν και είμαι ευχαριστημένος

Θελω να ρωτήσω κάποια πράγματα
η απόσταση θέασης θα ειναι 3 και κατι μετρα, μήπως ειναι υπερβολή οι 60 ιντσες? θα ήταν καλύτερα οι 50" π.χ.? η εικόνα στα ψηφιακά σε αυτό το μεγεθος βλέπεται ή κουράζει? κυρίως σε ποδοσφαιρο...

Αξίζει να θυσιασω 10 " για να πάω π.χ στην καλύτερη εικόνα της panasonic ή στο 3D της samsung στα ιδια χρήματα?

Και κάτι τελευταίο αξίζουν τα 400 περιπου παραπάνω για την pk950?

Εχει τυχει να δω ποδοσφαιρο σε πλασμα LG 60" σε καφετερια απο τα 2 μετρα και δεν με ενοχλησε στο παραμικρο.

Απο τα 3+ μετρα φανταζομαι δεν θα εχεις κανενα προβλημα.

10" δεν ειναι ευκολο να θυσιασεις , αν ομως το κανεις κανε το για την καλυτερη τηλεοραση της αγορας που ειναι η 50VT20.

(Eγω παντως θα προτιμουσα τις +10"...)

Σε 11 ωρίτσες τελειώνουν οι 200 ώρες στρωσίματος και ξεκίνησα να ψάχνω ρυθμίσεις! Θα ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω αν πέρα του THX Cinema, έχετε κάνει άλλες ρυθμίσεις για την εικόνα. Είχα διαβάσει παλιότερα σε forums που δίνανε για κάποιες τηλεοράσεις, ακριβείς ρυθμίσεις ώστε να αποδίδουν εικόνα και χρώματα "όπως θα ήθελε ο σκηνοθέτης να δείτε την ταινία του" (την είχα διαβάσει όντως αυτή την ατάκα :P). Υπάρχει κάτι τέτοιο για την τηλεόρασή μας? Σε αναζήτηση στο google δεν βρήκα κάτι αλλά ρωτάω κι εδώ διότι δεν ήξερα πως ακριβώς να το ψάξω!

Σας ευχαριστώ!

http://reviews.plasmatvbuyingguide.com/lg-plasma-tv/lg-50pk550.html

You will not get away from the color shift issue with this plasma TV no matter what the image.

Στο παραπάνω review, ως το βασικότερο πρόβλημα της PK550 παρουσιάζεται να είναι το "color shift"...

Και έχει και μία τρομαχτική εικόνα με ένα άσπρο σπίτι που έχει γίνει στο κάτω μέρος του σχεδόν κίτρινο από το πρόβλημα του color shift...:afraid:

στο link που έδωσε το παλικάρι από πάνω, μπορεί κάποιος να μου πει τι είναι αυτό το IRE στο white balance? Έχει ολόκληρο πίνακα για πολλά IRE και δεν ξέρω ποιο ακριβώς πρέπει να επιλέξω ώστε να κάνω και τις άλλες ρυθμίσεις!

Στο παραπάνω review, ως το βασικότερο πρόβλημα της PK550 παρουσιάζεται να είναι το "color shift"...

Πω πω τρομαξα με αυτο το φοβερο προβλημα!:p

ΥΓ. Eδω τηλεορασεις 2000+ ευρω και εχουν πολυ χειροτερα κουσουρια με αυτο το πταισμα θα ασχολουμαστε.

άλλη μια ερώτηση...
ο media player της PK550 ειναι ο ίδιος με της ΡΚ950?
και συγκεκριμένα αυτός της 950, παίζει ματροσκες με dts ηχο? (κάποιος και καλά απο την lg κιόλας, μου είπε οτι αυτός της 550 δεν βλέπει καν NTFS format... δεν αληθεύει έτσι?)

Αν όχι, διορθώνετε με αναβάθμιση? (έτσι είχε γίνει με το egreat που έχω, οταν το πήρα δεν έπαιζε, αλλα σύντομα βγήκε αναβάθμιση και ολα ΟΚ)

Άμα δε παίζουν εξαρχής δύσκολο να αλλάξει στη συνέχεια. Ούτε για ξεκλείδωμα ακούστηκε τίποτα. Το egreat ήταν γνωστό οτι θα αγοράζαν τα δικαιώματα.

Καλησπέρα!
Είμαι ανάμεσα στην 50pk550 και στην panasonic 50s20.
Πέρα απο το γεγονός ότι έχουν 150ευρω διαφορά, με ενδιαφέρει και το θέμα της εμφάνισης.
Το γεγονός ότι έχει και media player η LG δεν με αφήνει αδιάφορο.
Υπόψιν ότι στην τηλεόραση θα συνδέω και laptop για να την χρησιμοποιώ σαν monitor.
Θα έχει πρόβλημα με αποτυπώματα απο τις μπάρες των windows λόγο ότι είναι Plasma?
Ενα συν ακόμα ειναι ότι την LG την εκτιμώ σαν αντιπροσωπεία.

Καλησπέρα!
Πέρα απο το γεγονός ότι έχουν 150ευρω διαφορά, με ενδιαφέρει και το θέμα της εμφάνισης.
Υπόψιν ότι στην τηλεόραση θα συνδέω και laptop για να την χρησιμοποιώ σαν monitor.
Θα έχει πρόβλημα με αποτυπώματα απο τις μπάρες των windows λόγο ότι είναι Plasma?

η lg συνολικα εχει το πλεονεκτημα απεναντι στην panasonic
αλλα ο player της εχει ενα σοβαρο κουσουρι δεν παιζει ηχο DTS.
επισης για συνδεση με υπολογιστη και χρηση σαν μονιτορ δεν κανουνε οι plasma αφηνουνε σταμπα αν θες χρηση μονιτορ παρε lcd

Καλησπέρα!

Τα εχω γραψει και πιο πισω.

Σε εικονα υπερτερει η S20 , ειναι και πολυ ανθεκτικη στο burn in.

Σε σχεδιασμο τιμη και media player υπερτερει η LG.

Διαλεγεις και παιρνεις.

Για χρηση ως μονιτορ (επειδη μιλαμε για στατικες εικονες/desktop) για πανω απο 1-2 ωρες την ημερα καλυτερα παντως να παρεις LCD.

Καμιά LCD 50αρα σε αυτά τα λεφτά που να ειναι ικανοποιητική?
EDIT : Δεν νομιζω οτι υπάρχει...
Αγοράζεις μια 50αρα Plasma LG και μια 42 LCD για μόνιτορ με τα λεφτά που ζητάνε για 50ara lcd.

Last edited:
Τα εχω γραψει και πιο πισω.

Σε εικονα υπερτερει η S20 , ειναι και πολυ ανθεκτικη στο burn in.
.

To Burn In ποιο είναι? Η στάμπα που μένει σε ακίνητες εικόνες?