LG PK550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

συγνωμη αν συνδεσω ενα πισι και παιζω μονο mkv και που που το γυρναω στα windows δεν κανει??? νομιζω οτι εννοειται να μην μενει πανω απο 3-4 ωρες με στατικη εικονα απο υπολογιστη.Σωστα?

To Burn In ποιο είναι? Η στάμπα που μένει σε ακίνητες εικόνες?

Nαι σωστα

συγνωμη αν συνδεσω ενα πισι και παιζω μονο mkv και που που το γυρναω στα windows δεν κανει??? νομιζω οτι εννοειται να μην μενει πανω απο 3-4 ωρες με στατικη εικονα απο υπολογιστη.Σωστα?

Με στατικη εικονα δεν πρεπει να μενει τοσο πολυ συνεχομενα. Πρεπει να εναλλασεις την εικονα και για καθε 1 ωρα που παιζει κατι στατικο τουλαχιστον 2-3 ωρες να παιζει κινουμενη εικονα.

Αν θελεις για χρηση μονιτορ (internet browsing κτλ) παρε καλυτερα LCD.

Πρεπει να εναλλασεις την εικονα και για καθε 1 ωρα που παιζει κατι στατικο τουλαχιστον 2-3 ωρες να παιζει κινουμενη εικονα.

Aν ίσχυε αυτό, πέραν του στρωσίματος, θα έπρεπε να έχω στη U10 δύο κάθετες και δύο οριζόντιες στάμπες, μια και τα 2/3 του χρόνου λειτουργίας της, αφορούν υλικό 4:3 και 2,35:1...

Δεν έχω όμως...

Εγω μιλαω για να ειναι καποιος σιγουρος.

Εσυ την εχεις μετατρεψει σε πειραματοζωο Γιαννη.-bye-

guinea-pig-404_675342c.jpg

Υπερβολές...

Αυτή η αναλογία ανά μία ώρα στατικής/δυο-τρεις κινούμενης εικόνας, πρέπει να προέρχεται από τις εποχές του Fred Flintstone... :D :flipout:

Aν ίσχυε αυτό, πέραν του στρωσίματος, θα έπρεπε να έχω στη U10 δύο κάθετες και δύο οριζόντιες στάμπες, μια και τα 2/3 του χρόνου λειτουργίας της, αφορούν υλικό 4:3 και 2,35:1...

Δεν έχω όμως...

Φίλος έχει Panasonic Viera Plasma , 4ετίας...
Πάει το Playstation σύννεφο!
Παίζουν Buzz με τις ώρες! Ξεκινάνε στις 5 το απόγευμα και τελειώνουν στις 5 το πρωί.
Κανένα πρόβλημα δεν έχει η τηλεόραση.

Απάντηση: Re: LG PK550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Φίλος έχει Panasonic Viera Plasma , 4ετίας...
Πάει το Playstation σύννεφο!
Παίζουν Buzz με τις ώρες! Ξεκινάνε στις 5 το απόγευμα και τελειώνουν στις 5 το πρωί.
Κανένα πρόβλημα δεν έχει η τηλεόραση.

Αν όμως έπαιζε flight simulator ??
Μάλλον το πάνελ του θα είχε μετατραπεί σε "μόνιμο" cockpit ενός cessna :flipout:

Re: Απάντηση: Re: LG PK550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αν όμως έπαιζε flight simulator ??
Μάλλον το πάνελ του θα είχε μετατραπεί σε "μόνιμο" cockpit ενός cessna :flipout:

Ποτέ δεν ξέρεις...

Τουλάχιστον στις Plasma, όπως και στις CRT, αυτά τα φαινόμενα είναι μελετημένα και ξέρουμε που οφείλονται, ποιά είναι η βαρύτητα τους και πως να τα αποφύγουμε.

Απεναντίας, για το image persistence των LCD είναι ακόμα άγνωστος τόσο ο επακριβής μηχανισμός που το προκαλεί, όσο και οι τύποι των πάνελ που είναι περισσότερο ευπαθείς σε αυτό. Και το χειρότερο είναι πως δε σου δίνει κανένα προειδοποιητικό σημάδι. Εκεί που παρακολουθείς π.χ. αμέριμνος σε 4:3, χωρίς να υπάρχει κάποια "σκιά" που να σου κινήσει την υποψία, την επόμενη φορά που θα ανοίξεις την τηλεόραση, έχουν εμφανιστεί δύο έντονες μαύρες γραμμές, οι οποίες θέλουν κάτι μήνες για να εξαφανιστούν...

Τι διαφορές έχουν οι 50PK350 με την 50PK550 ?
Βλέπω ότι η 350, δεν εχει bluetooth, έχει 1 hdmi αντί για 2, και δεν εχει razor frame.
Την 350 την έχει το pixmania 599euro!
Καμία άλλη διαφορά μεταξύ τους?
Τι είναι αυτό το razor frame?

133euro μεταφορικά απο το pixmania?
Ουααααοοοου!
Οχι οτι αξίζει αλλά έτσι για ενημέρωση θα ήθελα να μάθω τι διαφορές έχουν.

Ευχαριστώ.

Απάντηση: Re: LG PK550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τι διαφορές έχουν οι 50PK350 με την 50PK550 ?
Βλέπω ότι η 350, δεν εχει bluetooth, έχει 1 hdmi αντί για 2, και δεν εχει razor frame.
Την 350 την έχει το pixmania 599euro!
Καμία άλλη διαφορά μεταξύ τους?
Τι είναι αυτό το razor frame?

Η ΡΚ550 έχει,επιπλέον,πιστοποίηση κατά ΤΗΧ.
Το razor frame δεν είναι κάτι που έχει σχέση
με το πάνελ.Είναι το,ιδιαίτερα,λεπτό σε πάχος
πλαίσιο,που περιβάλει το πάνελ.Αισθητικό,και λίγο
"marketing" ίσως,χαρακτηριστικό που το έχουν και
οι δύο tv,ωστόσο.
Οι αγορές από το pixmania θέλουν προσοχή,δεδομένου
ότι έχει έδρα Παρίσι(πιθανά προβλήματα με ισχύ εγγύησης)
αλλά και κόστους αποστολής(μέχρι και 150 ευρώ έξτρα
χρέωση,έχω δει) Καλή-ελληνική-επιλογή.

Πήγα σήμερα στο Media Markt στο Μαρουσι (Κηφισίας) και είδα την 50PK350.
Θέλω να πιστεύω ότι το συγκεκριμένο κομμάτι είχε πρόβλημα, και δεν έχετε ενθουσιαστεί με αυτό το πράγμα που είδα!
Επαιζε σαν Salora 30ετών!
Ενα ξεθωριασμένο πράγμα , χωρίς ζωηράδα, χωρίς χρώμματα, χωρίς τιποτα!
Η PJ που ηταν στημένη λίγο παραπέρα, ήταν απείρως καλύτερη! (οχι ότι τρελάθηκα κιόλας).
Υπάρχει κάποιος κάτοχος της τηλεόρασης που πέρασε ή θα περάσει απο το Media να μου πει και εμένα?

εχει γραφτει παρα πολλες φορες...

μην παρασυρεστε σε συμπερασματα απο τηλεορασεις που δεν

ξερετε ουτε την πηγη ουτε τις ρυθμισεις της...

εγω προσωπικα εχω παραγγείλει απο πλαισιο την 60pk550 (αμαν αυτα τα φορτηγα...10 μερες και ουτε φωνη!!) βασιζομενος αποκλειστικά στα παιδια εδω.

να καταλαβεις στον κωτσοβολο της εριξα μια ματια 30'' ισα ισα να δω αν μου αρεσει το design..

Last edited:
εχει γραφτει παρα πολλες φορες...

μην παρασυρεστε σε συμπερασματα απο τηλεορασεις που δεν

ξερετε ουτε την πηγη ουτε τις ρυθμισεις της...

εγω προσωπικα εχω παραγγείλει απο πλαισιο την 60pk550 (αμαν αυτα τα φορτηγα...10 μερες και ουτε φωνη!!) βασιζομενος αποκλειστικά στα παιδια εδω.

να καταλαβεις στον κωτσοβολο της εριξα μια ματια 30'' ισα ισα να δω αν μου αρεσει το design..

Τις ρυθμίσεις τι βλέπουμε γιατί έχει και το κοντρόλ μαζί και πειράζεις ότι θέλεις.
Την πηγή , ξέρουμε ότι είναι Mpeg4 αποκωδικοποιηση.
Δίπλα της ακριβώς , έχουμε άλλες 50 οθόνες που παίζουν το ίδιο πράγμα.
Το μοναδικό που αλλάζει είναι το καλώδιο της κεραίας.
εεε δεν νομίζω ότι το καλώδιο θαμπώνει την εικόνα!
Εγω απο την άλλη, ακούω τα παιδιά εδω μέσα, αλλά την τελική απόφαση την παίρνουν τα μάτια μου!

Η LX9500 που ειναι η κορυφαια LCD της LG επαιζε προσφατα σε καταστημα πολυ χειροτερα απο την 42LF2510 των 400 ευρω.

Μολις βαλεις ομως την LF στο σπιτι σου να παιξει θα φυγει απο το μπαλκονι για τα σκουπιδια.

Ειναι λογικο μια τηλεοραση που εχει ανακλασεις να παιζει χειροτερα απο μια αλλη με ματ επιστρωση κατω απο φωτα 10,000 watt.

Το θεμα ειναι σε νορμαλ χωρο τι γινεται.

Η LX9500 που ειναι η κορυφαια LCD της LG επαιζε προσφατα σε καταστημα πολυ χειροτερα απο την 42LF2510 των 400 ευρω.

Μολις βαλεις ομως την LF στο σπιτι σου να παιξει θα φυγει απο το μπαλκονι για τα σκουπιδια.

Ειναι λογικο μια τηλεοραση που εχει ανακλασεις να παιζει χειροτερα απο μια αλλη με ματ επιστρωση κατω απο φωτα 10,000 watt.

Το θεμα ειναι σε νορμαλ χωρο τι γινεται.

Μια ερώτηση απλή εκανα βρε παιδιά.
Την έχει δει κανείς ιδιοκτήτης της, την τηλεόραση στο Media, να μου πει αν παίζει έτσι?
Τι φώτα και ιστορίες λέμε τώρα...
100 τηλεόρασεις ακόμα έχει δίπλα! Ολων των ειδών και τον κατασκευαστών!
Και όταν λέω ότι αυτο που είδα ήταν η Brandt / Salora/ Nordmende 30ετίας... ηταν Brandt 30ετίας!

Και εγώ όπως έγραψα και αλλου είμαι στην αναμονή για την 60" ΡΚ550.

Με ενθουσίασε η τιμή ως προς το μέγεθος, την είδα και 3-4 φορες σε διαφορετικά καταστήματα και την προτίμησα απο το 3D (πακέτο προσφοράς) της samsung και την καλύτερη εικόνα της panasonic, αλλα στις 50" και οι δυο σε παρόμοια τιμή

Last edited:
παιδια σχετικα με το στρωσιμο σε μια 60pk550. τον αισθητηρα που εχει για εξοικονιμιση ενεργειας δεν τον χρησιμοποιητε ε? ολα τα αλλα τα εχω στο 40%. σωστα ?

δεν ξερω μαλλον οχι προφανως....εκανα scan για digital και βρηκε μονο ρικ1 σινε+ και σπορ+