LG PS7000 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: LG 50 PS7000

HD performance is excellent with Blu-ray and picture processing is improved over previous LG screens with no judder or image jumps

Πολυ καλα νεα για την αναπαραγωγη 24p.

Re: LG 50 PS7000

καλως σας βρηκα..!

βασικα αυτο που θελω να σας πω απο την 15μερη εμπειρια μου με την πσ7000 ειναι πως ειναι απαιχτη.. ;)

ειδα καποιο καλιμπραρισμα στις πρωτες σελιδες εδω, αλλα δεν ξερω αν ειναι τελικο η σε φαση πειραματισμου απλα..

αν καποιος καταφερε να την καλιμπραρει σωστα, ας βαλει ολες τις ρυθμισεις εδω..

δεν εχω καταλαβει κατι για το expert mode..

κραταει ξεχωριστες ρυθμισεις για την κεραια και το pc η κανω λαθος?!
απ οτι καταλαβα αυτο κανει, και σου δινει την δυνατοτητα να κανεις διαφορετικες ρυθμισεις σε κεραια, παιχνιδι και pc στο ιδιο expert..

οποτε θελει διπλο η τριπλο καλιμπραρισμα, αναλογα με το τι βλεπεις.. :(

εχει παιξει κανεις μ αυτα?

ευχαριστω!

Απάντηση: Re: LG 50 PS7000

κραταει ξεχωριστες ρυθμισεις για την κεραια και το pc η κανω λαθος?!
απ οτι καταλαβα αυτο κανει, και σου δινει την δυνατοτητα να κανεις διαφορετικες ρυθμισεις σε κεραια, παιχνιδι και pc στο ιδιο expert..

οποτε θελει διπλο η τριπλο καλιμπραρισμα, αναλογα με το τι βλεπεις.. :(

εχει παιξει κανεις μ αυτα?

ευχαριστω!

Καλημέρα...

έτσι ακριβώς είναι. Οι ρυθμίσεις ισχύουν για κάθε είσοδο/πηγή ξεχωριστά. Εγώ πειραματίζομαι κι ελπίζω να βρω άκρη με το Digital Video Essentials (το περιμένω).

Re: Απάντηση: Re: LG 50 PS7000

Καλημέρα...

έτσι ακριβώς είναι. Οι ρυθμίσεις ισχύουν για κάθε είσοδο/πηγή ξεχωριστά. Εγώ πειραματίζομαι κι ελπίζω να βρω άκρη με το Digital Video Essentials (το περιμένω).

Καλημέρα Σάκη -bye-

Η 7000 έχει τα patterns που αναφέρονται στο review της 8000 ? ΟΚ υποθέτω πως δεν θα συγκρίνονται με το DVE ή άλλα προγράμματα, αλλά σίγουρα είναι καλοδεχόμενουνα ;)

Απάντηση: LG 50 PS7000

3496876938_272eb5fd91_o.png

3496877056_4e65a9b399_o.png

Καλημέρα σε όλους!Απο χθές είμαι και εγώ κάτοχος της συγκεκριμένης tv.Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν ο τρόπος προστασίας που έχει η τηλεόραση για το image retention και το burn in και που αναφέρει ο Σάκης,επαρκεί ή πρέπει να χρησιμοποιούμε το dvd στρωσίματος...

Όσον αφορά τις εντυπώσεις απο την τηλεόραση,είναι πάρα πολύ θετικές!!!Για έναν σαν κ μένα συνηθισμένο να παρακολουθεί τηλεόραση σε μια 32' hd ready(έστω και HD σήμα απο δορυφόρο),είναι η νύχτα με τη μέρα!!!Εντυπωσιακή ομολογουμένως...Τι σου κάνουν οι 50' ίντσες!!!Έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό...Και φυσικά το καλύτερο ήταν το χαμόγελο,(ξέρετε τώρα....μειδίαμα...για να μην παίρνουμε και πολύ αέρα...) της συζύγου όταν την αντίκρυσε και μετά πάροδο λίγων λεπτών που μου φάνηκαν αιώνας,που ενέκρινε έτσι και τις αλλαγές στο σαλόνι που έγιναν στα γρήγορα εν τη απουσία της με την βοήθεια 2 φίλων και με τον φόβο αντιποίνων να αιωρείται υπαρκτός...:a0210::a0210::a0210:

Όσον αφορά τις εντυπώσεις απο την τηλεόραση,είναι πάρα πολύ θετικές!!!Για έναν σαν κ μένα συνηθισμένο να παρακολουθεί τηλεόραση σε μια 32' hd ready(έστω και HD σήμα απο δορυφόρο),είναι η νύχτα με τη μέρα!!!Εντυπωσιακή ομολογουμένως...Τι σου κάνουν οι 50' ίντσες!!!Έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό...Και φυσικά το καλύτερο ήταν το χαμόγελο,(ξέρετε τώρα....μειδίαμα...για να μην παίρνουμε και πολύ αέρα...) της συζύγου όταν την αντίκρυσε και μετά πάροδο λίγων λεπτών που μου φάνηκαν αιώνας,που ενέκρινε έτσι και τις αλλαγές στο σαλόνι που έγιναν στα γρήγορα εν τη απουσία της με την βοήθεια 2 φίλων και με τον φόβο αντιποίνων να αιωρείται υπαρκτός...:a0210::a0210::a0210:

αχ ρε πουστη μου τι τραβαμε... -bye-

Βρήκαμε καμμιά σωστή ρύθμιση για την εικόνα του πλάσματός μας?

Με την αντίθεση λοιπόν στο 80, (είναι γνωστό ότι οι plasma της LG χάνουν τον έλεγχο σε μεγαλύτερες στάθμες) η φωτεινότητα θα πρέπει να ρυθμιστεί στο 47, αντί του 50 στο THX, το χώμα να παραμείνει στην μέση της κλίμακας, ενώ σε ότι αφοράς την θερμοκρασία χρώματος από μόνη της η επιλογή ‛Θερμό' δεν αρκεί, αφού το διάγραμμα της θερμοκρασίας κινείται στην περιοχή των 5500 βαθμών της κλίμακας Kelvin.
Ο χρήστης θα πρέπει λοιπόν να καταφύγει στα ρυθμιστικά της ισορροπίας λευκού και να ρυθμίσει την αντίθεση του κόκκινου στο -10 και την φωτεινότητα στο -6.
Από εκεί και πέρα οι ρυθμίσεις της δυναμικής αντίθεσης και του χρώματος θα πρέπει να απενεργοποιηθούν, το gamma να κλειδώσει στην θέση ‛Μέσο' και η στάθμη μαύρου στην θέση ‛Χαμηλό'.

http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/plasma-tvs/1224-lg-50ps8000-review.html

Με την αντίθεση λοιπόν στο 80, (είναι γνωστό ότι οι plasma της LG χάνουν τον έλεγχο σε μεγαλύτερες στάθμες) η φωτεινότητα θα πρέπει να ρυθμιστεί στο 47, αντί του 50 στο THX, το χώμα να παραμείνει στην μέση της κλίμακας, ενώ σε ότι αφοράς την θερμοκρασία χρώματος από μόνη της η επιλογή ‛Θερμό' δεν αρκεί, αφού το διάγραμμα της θερμοκρασίας κινείται στην περιοχή των 5500 βαθμών της κλίμακας Kelvin.
Ο χρήστης θα πρέπει λοιπόν να καταφύγει στα ρυθμιστικά της ισορροπίας λευκού και να ρυθμίσει την αντίθεση του κόκκινου στο -10 και την φωτεινότητα στο -6.
Από εκεί και πέρα οι ρυθμίσεις της δυναμικής αντίθεσης και του χρώματος θα πρέπει να απενεργοποιηθούν, το gamma να κλειδώσει στην θέση ‛Μέσο' και η στάθμη μαύρου στην θέση ‛Χαμηλό'.

http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/plasma-tvs/1224-lg-50ps8000-review.html

απο αυτο ακριβως το αρθρο την σετταρα κι εγω, και μπορω να πω πως σε 1080π τα σπαει..

βεβαια εχει της παναγιας τα ματια στις ρυθμισεις, και περιμενω καποιο tweak απο μεγαλυτερα sites του εξωτερικου..

αν βρει καποιος κατι καινουριο ας κανει τον κοπο να το ριξει εδω..

Να επαναφερω το θεμα μιας και με ενδιαφερει η αγορα της συγκεκριμενης τηλεορασης.
Επειδη στην Θεσσαλονικη με μια γρηγορη γυρα δεν την βρηκα πουθενα στημενη να παιζει,αν μπορει καποιος να μου πει τι γινεται με την κινηση στο συγκεκριμενο μοντελο,και αν εχει παρομοια προβληματα με αυτα που παρατηρηθηκαν στις σειρες 6-7000.
Επισης αν την εχει δει καποιος στημενη σε καταστημα στην Θεσσαλονικη θα με βοηθουσε.

Με μια ερευνα που ειχα κανει στο AVforums κατοχος της PS8000 (ουσιαστικα ιδια με την 7000) ειχε κανει τεστ με αρκετα Bluray και ανεφερε ομαλη αναπαραγωγη των 24p χωρις judder.

Το ιδιο αναφερεται εδω...

And talking about Blu-ray playback I am also happy to report that the high frequency cutting and slight jump on some 24p material, that had been present on some LG screens we have reviewed in the past, is not seen on this plasma screen.

http://www.avforums.com/reviews/LG-50PS8000-THX-Certified-50inch-Plasma-Review.html

Αναλυτικό review της 50PS7000 από το AVForums:

Pros
  • Industry leading calibration controls
  • Calibrated greyscale performance is excellent
  • Calibrated colour reproduction is also excellent!
  • SD video processing is serviceable
  • Excellent detail thanks to untampered-with 1080p input
  • Built-in speakers give fairly convincing sound
  • Sleek, impressive design, with scratch-proof gloss black
Cons
  • 24p input is tampered with by motion interpolation system, which makes films look slightly unnatural
  • Black level performance isn't the best
  • More PWM noise than some other Plasma displays
  • Temporary image retention may annoy some people
http://www.avforums.com/reviews/LG-50PS7000-Plasma-HDTV-Review.html

Προχθές παρέλαβα και τη δικιά μου 50PS7000. -bye-
Να γράψω λοιπόν μερικές εντυπώσεις... πάντα με δεδομένο ότι μέχρι τώρα είχα μια Philips CRT (29PT9416).

Καταρχήν είναι "απόλαυση" στο θέμα συνδεσιμότητας. Της έχω συνδέσει ήδη 6 πηγές (εκτός του RF) κι έχω περιθώριο για άλλες 3-4! :grinning-smiley-043
Αν και την έχω ακόμα να παίζει κυρίως το dvd στρωσίματος, έπαιξα λίγο με τις ρυθμίσεις της και την εικόνα της.

Σε HD (mkv από e-great, δεν έχω BR ακόμα) ήταν η πιο "εύκολη" ρύθμιση. Εντυπωσιακό το αποτέλεσμα (ειδικά σε σχέση με το μέγεθος ;) ). Είδα κομμάτια από Quantum of Solace και Matrix Revolutions και το καταχάρηκα! Δεν παρατήρησα κανένα απολύτως πρόβλημα στην κίνηση, με δεδομένο ότι έπρεπε να έχω ρυθμίσει το e-great να βγάζει έξοδο στα 1080p/23,97Hz.

Σε SD είναι λιγάκι μπερδεμένα τα πράγματα...
τα επίγεια/αναλογικά κανάλια ρυθμίζονται εύκολα και δίνουν πολύ καλό αποτέλεσμα. Με πιο εντυπωσιακό το ΣΚΑΙ που, σε εμένα τουλάχιστον, παίζει άψογα!
Οταν όμως γυρνάω να δώ ψηφιακά δορυφορικά (Dreambox/NOVA), εκεί τα πράγματα μπερδεύουν. Δύσκολεύτηκα αρκετά να βρώ ρυθμίσεις που να με ικανοποιούν.

Αλλο θεματάκι είναι το IR, που εμφανίστηκε ακόμα κι απο το "παράθυρο" αυτόματου συντονισμού των επίγειων καναλιών. Χωρίς να είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό, είναι υπαρκτό. Ελπίζω μετά τις 100 πρώτες ώρες να βελτιωθεί αυτό.

Σίγουρα έχω πολύ "σκάλισμα" ακόμα να της κάνω και πολλές ρυθμίσεις να πειράξω. Θεωρώ δεδομένο ότι όταν παίρνεις 50" τηλεόραση με 1100 euro δεν μπορείς να περιμένεις το τέλειο. Σ' αυτό το πλαίσιο λοιπόν και μ' όσα έχω δεί μέχρι τώρα, είμαι πολύ ευχαριστημένος! :a0210: