LG SJ810V απόψεις

ο βασικος λογος που δεν προτείνονται οι lg γενικα ,είναι ότι δεν έχουν καλό μαύρο όταν σβήσεις όλα τα φώτα. (λόγω ips panel)
το δεύτερο είναι ότι δεν έχουν ακριβώς 4Κ ανάλυση (εκτός από μοντέλο 850 και πάνω για το 2017) αλλά κάτι 20% περίπου λιγότερο.
βέβαια ο περισσότερος κόσμος ούτε το ένα θα καταλάβει ούτε το άλλο.

(για led μόνο, οι οled θεωρούνται άριστες)

ναι γνωστο το προβλημα με το μαυρο.Το NanoCell μου εκανε μια εντυπωση και ηλπιζα οτι θα ειναι καπως ανωτερη σε ποιοτητα εικονας.Ισχυει οτι ειναι το ιδιο με το Qled της samsung?

Την έχω πάρει εγώ την 55ρα και μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος με το μαύρο της. Είναι πολύ καλύτερο σε απόλυτο σκοτάδι από την προηγούμενη τη samsung c650 με va οθόνη. Μόνο που όταν έχει κάτι φωτεινό σε μαύρο φόντο(πχ αριθμός καναλιού) χαλάει λίγο το μαύρο σε εκείνη την πλευρά. Αυτό συμβαίνει μόνο στη digea και όχι όταν παίζει ταινία-δεν ξέρω αν είναι κάποια ρύθμιση

Την έχω πάρει εγώ την 55ρα και μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος με το μαύρο της. Είναι πολύ καλύτερο σε απόλυτο σκοτάδι από την προηγούμενη τη samsung c650 με va οθόνη. Μόνο που όταν έχει κάτι φωτεινό σε μαύρο φόντο(πχ αριθμός καναλιού) χαλάει λίγο το μαύρο σε εκείνη την πλευρά. Αυτό συμβαίνει μόνο στη digea και όχι όταν παίζει ταινία-δεν ξέρω αν είναι κάποια ρύθμιση

Samsung 40C650:VA panel ,Calibrated black level : 0.03 cd/m2 - native contrast : 4000:1 source:[hdtvtest.co.uk]

LG 55SJ810V:IPS panel, black level: 0,12 cd/m2 - native contrast : 1000:1