LG UH668V Θολή εικόνα

Vasilis84

New member
30 August 2016
2
Καλησπέρα,

Πρόσφατα αγόρασα την παραπάνω TV και έχω κάποια θεματάκια με την εικόνα της. Δεν ξέρω αν είναι θέμα δυνατοτήτων ή αν συμβαίνει κάτι άλλο, οπότε σκέφτηκα να απευθυνθώ εδώ στο forum.

Έχει αρκετά θολή εικόνα. Τα γράμματα ειδικά είναι πιξελιασμένα. Είτε αυτά είναι σε διαφημίσεις, είτε σε δελτίο ειδήσεων. Σκέφτηκα μπας και είναι από την κεραία, αλλά ακόμα και από σήμα της Nova, η εικόνα δεν έχει διαφορά. Και δεν μιλάω για τα ελληνικά κανάλια μέσω Nova. Το σήμα του FOX π.χ., είναι θολό. Ακόμα και στα γράμματα στο Novasports24 που είναι και HD, φαίνονται πιξελ τριγύρω. Και γενικά είναι λες και η ανάλυση είναι μαύρα χάλια...

Έχει κανείς ιδέα από το μοντέλο αυτό; Είναι αυτές οι δυνατότητες της ή τρέχει κάτι άλλο;

xavito

Moderator
Staff member
29 October 2008
9,335
Η τηλεόραση LG UH668V έχει ανάλυση 3840 x 2160 ,UHD, όταν δέχεται σήμα εισόδου 720 x 576i τηλεοπτικό sd με αρκετή συμπίεση,τότε από που να βρει την πληροφορία ο scaler της τηλεόρασης για να σου βγάλει μια αξιοπρεπή εικόνα , λογικό να σου εμφανίζει τεχνουργήματα και θόρυβο.Τα κανάλια ,συνδρομητικά ή ελεύθερα μπορεί να εμφανίζουν στο λογότυπο τους το HD, αλλά δεν σημαίνει ότι και αυτό που προβάλουν είναι πραγματικό HD(1920x1080i).

Μια τηλεόραση FHD (1920x1080) ανάλυσης σε γενικές γραμμές θα δείξει καλύτερη ευκρίνεια με λιγότερα τεχνουργήματα και καλύτερη κίνηση από ότι μια UHD σε σήμα εισόδου ώς και FHD ανάλυσης.

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι εισαγωγικό στο line up 2016 της LG έχει panel IPS,50/60Hz και νομίζω RGBW UHD subpixel arrangement.

Καλύτερα το νήμα να μεταφερθεί αλλού.

sat_guy

AVClub Addicted Member
27 September 2014
1,626
Καταρχην δεν λες ποσες ιντσες ειναι η οθονη και ποσο μακρια καθεσαι...
αλλο να εχεις τηλεοραση 65 ιντσων και να εισαι στο 1.5 μετρο και να λες βλεπω πιξελ (φυσιολογικο) και αλλο να εισαι στα 3.5 μετρα που εκει ακομα και το απλο SD πρεπει να φαινεται ικανοποιητικα καλα.

Vasilis84

New member
30 August 2016
2
43αρα είναι. Εντάξει, δεν περίμενα πραγματική εικόνα 4k από ό,τι σήμα εισόδου να 'ναι, αλλά ούτε και τέτοια ποιότητα στα 2m. Βέβαια συνήθως η απόσταση απ' όπου βλέπω είναι στα 3-3.5m, όπου είναι καλύτερα. Άρα είναι θέμα δυνατοτήτων.

sat_guy

AVClub Addicted Member
27 September 2014
1,626
43αρα είναι. Εντάξει, δεν περίμενα πραγματική εικόνα 4k από ό,τι σήμα εισόδου να 'ναι, αλλά ούτε και τέτοια ποιότητα στα 2m. Βέβαια συνήθως η απόσταση απ' όπου βλέπω είναι στα 3-3.5m, όπου είναι καλύτερα. Άρα είναι θέμα δυνατοτήτων.

στις 43 ιντσες και στα 2 μετρα κατα τη γνωμη μου ειναι παραξενο να βλεπεις τοσο κακη εικονα...
περιμενα να μου ελεγες οτι βλεπεις πιξελιασμα στις 55 ιντσες. στη θεση σου θα το εψαχνα και θα επαιρνα στο σερβις της lg. με ενα γρηγορο google βρηκα γενικα καλες κριτικες http://www.s21.com/lg-49uh668v.htm