LG vs Panasonic

Re: Απάντηση: LG vs Panasonic

Δεν μπορώ να δώ ταινία σε σινεμά πλέον. Αν διαβάσω καλές κριτκές και την έχει δει και κανας φίλος μου τότε θα την πάρω σε blue ray. Διαφορετικά ας πάνε άλλοι για μένα.
εφοσον το ευχαριστιεσαι ολα τα αλλα περισσευουν :a0210:

εφοσον το ευχαριστιεσαι ολα τα αλλα περισσευουν :a0210:

Ναι φίλε μου. Μπορεί να έσκασα ένα σωρό λεφτά εν έτη 2009 ΑΛΛΑ τις πίνω το αίμα στις ταινίες. Να φανταστείς κεραία για απλό τηλεοπτικό/ψηφιακό σήμα δεν έχω βάλει ακόμα πάνω της!!!!

Είναι χάρμα σου λέω την έχω ερωτευτεί....:HTEHEH56:

Για απλή τηλεόραση έχω μια απλή 32άρα LG και αυτή μόνο για ειδήσεις.

Παιδιά πάντως μη πελαγοδρομούμε. Για την "πάνυ" δε τίθεται θέμα. Είναι από τις κορυφαίες.Επειδή όμως είναι "ακριβούτσικη", ή συζήτηση γίνεται για το αν με λιγότερα λεφτά, η LG ή η samsung δεν έχουν τραγική διαφορά ή τέλος πάντων δεν είναι τόσο κατώτερες της πάνυ! Δηλαδή θα δώσω πιο λίγα χρήματα αλλά "θα κλαίω τα λεφτά μου μετά"; Γιατί ένας φίλος το είπε απέξω-απέξω και αυτό.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=65852&page=2 Η απάντηση βρίσκεται εκεί...μπορεί πιο όμορφη...από την Panasonic,αλλά η ποιότητα κατασκευής...δηλαδή για να μην τα λέμε μόνο για την LG,και της samsung,η σειρά A τουλάχιστον,εάν ακουμπήσεις το χέρι σου πάνω στην τηλεόραση αρχίζει να κουνιέται και να κάνει χρατς χρούτς η βάση...Σε κάθε περίπτωση,για plasma πάει LG->Samsung->Panasonic (σε σύγκριση με βάση την εικόνα πάντα).Για multimedia δυνατότητες η καλύτερη είναι η Samsung,και η LG,απλά value for money.

Απάντηση: Re: LG vs Panasonic

Παιδιά πάντως μη πελαγοδρομούμε. Για την "πάνυ" δε τίθεται θέμα. Είναι από τις κορυφαίες.Επειδή όμως είναι "ακριβούτσικη", ή συζήτηση γίνεται για το αν με λιγότερα λεφτά, η LG ή η samsung δεν έχουν τραγική διαφορά ή τέλος πάντων δεν είναι τόσο κατώτερες της πάνυ! Δηλαδή θα δώσω πιο λίγα χρήματα αλλά "θα κλαίω τα λεφτά μου μετά"; Γιατί ένας φίλος το είπε απέξω-απέξω και αυτό.

Εγώ απορώ που δεν έχεις κανονίσει ακόμα να τις δεις ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ;)

Ετσι κι αλλιώς δεν έχεις πολύ τρέξιμο, οι επιλογές που έχεις μετριούνται στο ένα χέρι.

Πάντως μιας και "άνοιξε" η κουβέντα, ας θέσω και ένα άλλο ζήτημα σχετικά. Σε πολλά σημεία αυτού του φόρουμ, αλλά και σε άλλα, έχω διαβάσει το καταληκτικό συμπέρασμα-αξίωμα, ότι για 55-60 ίντσες και άνω, το πρέπον είναι να πας σε πλάσμα και όχι LCD. Γι αυτό και γω ψάχνομαι για κει. Να ρωτήσω λοιπόν τώρα, μετά τα όσα είπαμε: δηλαδή, αν κάνω "στροφή" και πάω και σκάσω 3.500 για τη samsung UE55C8000, θα έχω πρόβλημα μεγάλο; Δηλαδή μετά από λίγο καιρό, θα λέω γιατί δεν έβαλα 1000 παραπάνω, και να πάρω την πάνυ; Κοντολογίς μια αξιόπιστη, τελευταίας τεχνολογίας LCD και αρκετά ακριβή τηλεόραση, καταρρίπτει το επιχείρημα: 55-65 ίντσες= μόνο πλάσμα;

Μα με τα 1000 ευρώ παραπάνω δεν παίρνεις απλά άλλη μάρκα αλλά 10" παρπάνω. 55" με 65" στις τηλεοράσεις είναι τεράστια διαφορά.

Και όχι μόνο αυτό....απλά θα μας πάρει πάρα πολλές ώρες να συζητήσουμε επακριβώς γιατί δεν είναι καλή η κίνηση στις lcd 50+,η τεχνολογία που εφαρμόζεται στις Plasma επιτρέπει να α) μην εμφανιστεί ποτέ clouding..(και δεν θα θες να το δείς στις 55 ίντσες)β)ομαλή κίνηση και σχεδόν μηδενικός χρόνος απόκρισης.Καλή ωραία η 8000,αλλά με 16 μόνο περιοχές ελέγχου φωτισμού,δεν είναι ικανή να αποτρέψει τα παραπάνω φαινόμενα.

Last edited:
φηλε εγω θα σου προτηνω κατη αλο παρε τη SAMSUNG LE 40 C750 στα 1000euro
και με τα 3500euro που θα σου μινουν φερε το τζακη μπροστα στο καναπε του σαλωνιου σου
ετση τα 6,50 μετρα αποσταση θα εχουν γινη 1,50μετρο και θα ψηνεται και κανενα κοψιδη και θα ριχνεται και κανα χωρο γηρο απο το τζακη ρε αδερφε πρωτοποριακο ετση

Απάντηση: Re: LG vs Panasonic

φηλε εγω θα σου προτηνω κατη αλο παρε τη SAMSUNG LE 40 C750 στα 1000euro
και με τα 3500euro που θα σου μινουν φερε το τζακη μπροστα στο καναπε του σαλωνιου σου
ετση τα 6,50 μετρα αποσταση θα εχουν γινη 1,50μετρο και θα ψηνεται και κανενα κοψιδη και θα ριχνεται και κανα χωρο γηρο απο το τζακη ρε αδερφε πρωτοποριακο ετση

"Χωροταξικός" άρχοντας ο φίλος SOLD OUT :flipout:
Ψόφησα στο γέλιο..... :SFGSFGSF:

Εγω παλι λεω οτι με 1500 ευρω παιρνεις μια 60PK550 με πολυ ικανοποιητικη εικονα και σε 2-3 χρονια με τα λεφτα που γλιτωνεις τωρα αγοραζεις αλλη μια 60αρα.

Ετσι και αλλιως και 2500-3000 ευρω να δωσεις η τελεια τηλεοραση δεν υπαρχει.

Ασε που ετσι οπως ειναι τα πραγματα καμια 3ετια κρατανε οι σημερινες τηλεορασεις μετα αρχιζουν οι βλαβες.

Tελικά το πάτε φιρί-φιρί να με κάνετε να τινάξω την μπάνκα στον αέρα και να χτυπήσω την πάνυ την 65άρα και για κανά δυο χρόνια, να τρώω αέρα κοπανιστό. Βέβαια υπάρχει και η άλλη λύση, που μοιάζει με εκείνο που είπε ο φίλος πιο πάνω: να φέρω τον καναπέ λίγο πιο κοντά στο τζάκι, στα 5 μέτρα περίπου και να πάω για την πάνυ την 50V20 και να τελειώνουμε!

50VT20 θέλεις να πείς,αλλά και εσύ έχεις απόσταση....κάτι άλλο,υπάρχει περίπτωση να υπήρχε 65άρα διαθέσημη;

Παιδιά γεια χαρά: θάθελα μια (ή πολλές) γνώμη. Σε πλάσμα 55-60 ίντσες, αλλά και γενικά οι δύο αυτές μάρκες ( LG-Panasonic) έχουν μεγάλη διαφορά (όχι στην τιμή, εκεί έχουν), στην ποιότητα, στην εικόνα βασικά, αλλά και στα υπόλοιπα; Κοντολογίς με τα μάτια ενός γνώστη λίγο πάνω από το μέσο όρο σχετικά με τηλεοράσεις και τεχνολογίες, θα καταλάβω τη διαφορά αν είναι τόσο μεγάλη ή αν υπάρχει;Ή να το πω κι αλλιώς: αν δώσω 2500 για την LG (60PK 950) θα "στεναχωρηθώ πολύ" αν μετά δω την panasonic να παίζει, έστω κι αν η αντίστοιχη κοστίζει περίπου 4000 και άνω;
Αγαπητέ Τίτο, παραπάνω στο νήμα σου διάβασες πολλές γνώμες. Άλλος λέει ότι η Panasonic έχει 3+ φορές καλύτερη εικόνα από την LG. Άλλος ότι δεν καταδέχεται ούτε να τις κοιτάξει! Άλλος με κλειστά μάτια να την αποφύγεις γιατί χαλάει και ξεκολάνε οι ζελατίνες της. Προσωπικά εδώ και 25+ χρόνια δεν μου έχει χαλάσει ΚΑΜΙΑ συσκευή LG οποιουδήποτε είδους έχω πάρει από την εποχή που ονομαζόταν Goldstar (Οι παλιότεροι θα το θυμούνται).
Απορώ πόσο εύκολα απαξιώνεται από κάποιους φίλους εδώ, ένας τέτοιος παγκόσμιος κολοσσός με συνεχείς ανοδικές τάσεις. Προφανώς, τόσα εκατομμύρια κόσμος που παίρνει και μετά ξαναπαίρνει είναι κουτοί αφού είναι για πέταμα κατά τα λεγόμενα εδώ οι LG.
Εγώ τέλος, θα σου πρότεινα να εμπιστευτείς τα ματάκια σου. Πήγαινε σε μαγαζιά και δες τις διπλα δίπλα. Εκεί μπορείς να συγκρίνεις εικόνα και ποιότητα μόνος σου. Πάρε και 2-3 φίλους σου μαζί για περισσότερη αντικειμενικότητα (αυτό έκανα και εγώ όταν πήρα την LG μου για την οποία όχι απλά δεν κλαίω, αλλά δεν πιστευω τι πήρα για 599).

Τέλος, να έχεις υπ' όψη σου ότι οι τηλεοράσεις πια, βελτιώνονται με ρυθμούς υπολογιστών. Αυτό σημαίνει εκτός εξαιρέσεων ότι αυτό που θα πάρεις σήμερα με 5000, σε 1 χρόνο θα κοστίζει 2500 και σε 2 χρόνια θα έχει ξεπεραστεί αρκετά για να συζητάμε γι αυτήν.
Αυτό σου το λέω για την περίπτωση που δεν θέλεις να δώσεις περίπου 2500 για να πάρεις λιγότερο από 5% καλύτερη εικόνα.
Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη και επειδή δεν είμαι ούτε αλάνθαστος ούτε παντογνώστης, σε προτρέπω να τα ελέγξεις μόνος σου μια και εσύ θα βλέπεις και θα ευχαριστιέσαι αυτή την τηλεόραση...:ernaehrung004:

Όσο το μέγεθος, όσο πιό μεγάλη μπορείς!!

Last edited:
Αγαπητέ Τίτο, παραπάνω στο νήμα σου διάβασες πολλές γνώμες. Άλλος λέει ότι η Panasonic έχει 3+ φορές καλύτερη εικόνα από την LG. Άλλος ότι δεν καταδέχεται ούτε να τις κοιτάξει! Άλλος με κλειστά μάτια να την αποφύγεις γιατί χαλάει και ξεκολάνε οι ζελατίνες της. Προσωπικά εδώ και 25+ χρόνια δεν μου έχει χαλάσει ΚΑΜΙΑ συσκευή LG οποιουδήποτε είδους έχω πάρει από την εποχή που ονομαζόταν Goldstar (Οι παλιότεροι θα το θυμούνται).
Απορώ πόσο εύκολα απαξιώνεται από κάποιους φίλους εδώ, ένας τέτοιος παγκόσμιος κολοσσός με συνεχείς ανοδικές τάσεις. Προφανώς, τόσα εκατομμύρια κόσμος που παίρνει και μετά ξαναπαίρνει είναι κουτοί αφού είναι για πέταμα κατά τα λεγόμενα εδώ οι LG.
Εγώ τέλος, θα σου πρότεινα να εμπιστευτείς τα ματάκια σου. Πήγαινε σε μαγαζιά και δες τις διπλα δίπλα. Εκεί μπορείς να συγκρίνεις εικόνα και ποιότητα μόνος σου. Πάρε και 2-3 φίλους σου μαζί για περισσότερη αντικειμενικότητα (αυτό έκανα και εγώ όταν πήρα την LG μου για την οποία όχι απλά δεν κλαίω, αλλά δεν πιστευω τι πήρα για 599).

Τέλος, να έχεις υπ' όψη σου ότι οι τηλεοράσεις πια, βελτιώνονται με ρυθμούς υπολογιστών. Αυτό σημαίνει εκτός εξαιρέσεων ότι αυτό που θα πάρεις σήμερα με 5000, σε 1 χρόνο θα κοστίζει 2500 και σε 2 χρόνια θα έχει ξεπεραστεί αρκετά για να συζητάμε γι αυτήν.
Αυτό σου το λέω για την περίπτωση που δεν θέλεις να δώσεις περίπου 2500 για να πάρεις λιγότερο από 5% καλύτερη εικόνα.
Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη και επειδή δεν είμαι ούτε αλάνθαστος ούτε παντογνώστης, σε προτρέπω να τα ελέγξεις μόνος σου μια και εσύ θα βλέπεις και θα ευχαριστιέσαι αυτή την τηλεόραση...:ernaehrung004:

Όσο το μέγεθος, όσο πιό μεγάλη μπορείς!!

5% Διαφορά εικόνας έχει η VT20;;;Συγνώμη κιόλας,αλλά δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα...Δεν απαξίωσε κανείς τις LG,είναι μια Value for money λύση...δηλαδή στην μέση,οτιδήποτε παραπάνω,οτιδήποτε λιγότερο και να πούμε είναι για εμένα λανθασμένο.Δεν μπορούμε σε καμιά περίπτωση να συγκρίνουμε τις multimedia δυνατότητες μιας Samsung με μια Panasonic ή LG,ούτε καν το design,αλλά έχουν άλλα καλά,πχ μια LG,παρόμοια σε χαρακτηριστικά με μια Samsung,θα κοστίζει τα 3/4,αλλά μέχρι εκεί.Η ποιότητα κατασκευής τους δεν αξίζει βραβείο,και έχουμε παράδειγμα,εδώ κολλάει το ότι πληρώνεις παίρνεις.Σαν ποιότητα εικόνας πάλι είναι στην μέση...δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ούτε Panasonic ούτε Pioneer,αλλά με την Samsung είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο(Σε plasma πάντα...).Αλλά μέχρι εκεί...Οτιδήποτε άλλο πούμε είναι περιττό.

Last edited:
Έχεις αρκετό δίκιο φίλε μου anargyrioti σε αυτά που λες. Κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Οι φίλοι που απάντησαν ξέχασαν ότι εγώ ξεκίνησα να ζητήσω απλά τη γνώμη τους ή τη γνώση τους για το αν η LG, είναι λίγο κατώτερη (έστω και 20-25%) από την πάνυ. Δηλαδή αν , αντί να δώσω πολλά λεφτά σε τέτοια εποχή και με την τεχνολογία να αλλάζει κάθε τόσο, και να έχω μια πάρα,πάρα, πάρα πολύ καλή τηλεόραση, να δώσω σαφώς λιγότερα και να πάρω μια απλά, αρκετά καλή τηλεόραση.Όχι όμως μέτρια, ούτε και εντελώς χάλια! Ξέρω επίσης ότι το φόρουμ εδώ έχει μια "συμπάθεια" στις πανασόνικ, χωρίς αυτό να μειώνει την πραγματικά μεγάλη αξία και ποιότητά τους, αλλά νομίζω πως και κάποιες άλλες μάρκες -όχι όλες βέβαια- έχουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Σίγουρα θα δω και τις 2, όχι όμως για να αποφασίσω ποια είναι η καλύτερη, αλλά κατά πόσο η LG, στέκεται σε μεγάλο βαθμό ικανοποιητικά δίπλα της (και για τα λεφτά της βέβαια).Άλλωστε επαναλαμβάνω αυτό ήταν και το ζητούμενο της έναρξης των ερωτημάτων μου, προς τους φίλους που είχαν την καλοσύνη να μου απαντήσουν.

Ρε παιδια του προτεινεται να παει να δει του ανθρωπου , αλλα που? Αν τις δει στα μαγαζια θα φριξει.Εγω σημερα στο multirama χαλανδριου , βρηκα πανυ S20 50αρα με 889 ευρω.Μην με ρωτησεις αν ειναι καλη η s20..εχω μπερδευτει απιστευτα...Τελος παντων ειχε μια στο μαγαζι 42αρα που επαιζε , και ηταν αναμεσα σε led-lcd και ηταν σαν να βγηκε απο αλλη δεκαετια.
Για να χτυπιουνται ετσι ολοι εδω οτι παιζει φανταστικα (δεν ειχα ποτε πλασμα), ετσι θα ειναι.Στο νημα της samsung-lg λενε τα αντιστοιχα καλα λογια.Βγαλε συμπερασμα 70% απο το φορουμ και 30% απο την θεαση σε μαγαζι, γιατι εκει θα απογοητευτεις.Ασε που ειναι τιγκα στο φως.
Το ιδανικο ειναι να σε καλουσε καποιος σπιτι του και να σου εδειχνε σε οικιακο περιβαλλον .Εκει θα εβγαζες συπερασμα ασφαλες νομιζω.Παρε και ενα κουτι γλυκα μαζι αν πας :flipout:

Αν δεν υπάρχει χρηματικό όριο ναι. Διαφορετικά στην τιμή της 65VT20 παίρνει 3 60PK550 και περισσεύουν και χρήματα.
Ότι είναι καλύτερη η VT20 είναι σίγουρο. Ότι είναι 3 φορές καλύτερη δεν νομίζω.

Και όχι μόνο αυτό....απλά θα μας πάρει πάρα πολλές ώρες να συζητήσουμε επακριβώς γιατί δεν είναι καλή η κίνηση στις lcd 50+,η τεχνολογία που εφαρμόζεται στις Plasma επιτρέπει να α) μην εμφανιστεί ποτέ clouding..(και δεν θα θες να το δείς στις 55 ίντσες)β)ομαλή κίνηση και σχεδόν μηδενικός χρόνος απόκρισης.Καλή ωραία η 8000,αλλά με 16 μόνο περιοχές ελέγχου φωτισμού,δεν είναι ικανή να αποτρέψει τα παραπάνω φαινόμενα.

+1
Πάνω από 46 ίντσες τα προβλήματα των LCD είναι αρκετά εμφανή. Είναι προτιμότερο να πας για Plasma.
Αν θες LCD δες και την καινούργια Philips την 9705 (που είσαι petasis) αν και όταν έρθει. Τουλάχιστον θεωρητικά έχει αρκετά προσόντα. Και κάποια Tosiba νομίζω παίζει με αρκετές ζώνες έλεγχου αλλά δεν ξέρω αν έρχεται Ελλάδα. Πιστεύω ότι οι Plasma είναι καλύτερη λύση.

Εγω παλι λεω οτι με 1500 ευρω παιρνεις μια 60PK550 με πολυ ικανοποιητικη εικονα και σε 2-3 χρονια με τα λεφτα που γλιτωνεις τωρα αγοραζεις αλλη μια 60αρα.

Ετσι και αλλιως και 2500-3000 ευρω να δωσεις η τελεια τηλεοραση δεν υπαρχει.

Ασε που ετσι οπως ειναι τα πραγματα καμια 3ετια κρατανε οι σημερινες τηλεορασεις μετα αρχιζουν οι βλαβες.

Για μένα αυτή είναι η καλύτερη συμβουλή. Κράτα τα χρήματα που περισσεύουν και παίρνεις του χρόνου η σε 2 χρόνια αρκετά καλύτερα πράγματα.

Εγώ είμαι κατά της συμβουλής αυτής. Δεν υπάρχει μεταχρονολογημένη απόλαυση. Οποιος μπορεί να το κάνει , το κάνει σήμερα και ευχαριστιέται.
Μοντέλα θα βγαίνουν και θα βγαίνουν μια ζωή. Αν περιμένεις και καλά την ευκαιρία θα είσαι πάντα στο περίμενε.
Αν π.χ. δεν τα έδινα τα χρήματα τότε για την Kuro σήμερα τι θα έλεγα; θα στελνα email στην Pioneer να ξανανοίξει την γραμμή παραγωγής; :flipout:

Εγώ είμαι κατά της συμβουλής αυτής. Δεν υπάρχει μεταχρονολογημένη απόλαυση. Οποιος μπορεί να το κάνει , το κάνει σήμερα και ευχαριστιέται.
Μοντέλα θα βγαίνουν και θα βγαίνουν μια ζωή. Αν περιμένεις και καλά την ευκαιρία θα είσαι πάντα στο περίμενε.
Αν π.χ. δεν τα έδινα τα χρήματα τότε για την Kuro σήμερα τι θα έλεγα; θα στελνα email στην Pioneer να ξανανοίξει την γραμμή παραγωγής; :flipout:

+1,εάν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για κάτι καλύτερο...μην το αφήσεις.Μέχρι και το 3D δηλαδή,σε 2-3 χρόνια που θα διαδοθεί περισσότερο εσύ θα έχεις ήδη!

Ποια απο τις σημερινες τηλεορασεις ειναι Kuro ομως Τασο?

Oλες σε 6 μηνες εως ενα χρονο θα ειναι πλεον ξεπερασμενες καθως θα εχουν βγει κατα δεκαδες τα νεα μοντελα.