LG vs SAMSUNG 55"

djzantas

New member
22 December 2014
12
Καλησπερα, νεο μελος εδω απο Φλωρινα! :)

ειμαι αναμεσα σε 2 μοντελα και δεν ξερω ποια να παρω.

σιγουρα κλινω περισσοτερο σε samsung αλλα εχω μια πολυ καλη τιμη για την lg στα 1300 ευρω και δωρο ενα blue ray player απο το καταστημα που ρωτησα.

δυστηχως μονο την lg ειδα απο κοντα και πραγματικα μ'εντυπωσιασε απο εικονα και σχεδιασμο και νομιζω ειναι και πιο λεπτη απο τις samsung.

τι γνωμη εχετε για την lg γενικα? ευχαριστω!

http://www.skroutz.gr/s/4814691/LG-55UB850V.html?from=autocomplete&keyphrase=55ub850v

http://www.skroutz.gr/s/4690057/Samsung-UE55H7000.html

σκεφτομουν βεβαια και την UE55H8000 αλλα ξεφευγει λιγο η τιμη της.

Οι δύο samsung που αναφέρεις είναι από τα καλύτερα μοντέλα, ανεξαρτήτως μάρκας για το 2014, σε κάποια σημεία απλά και μόνο ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ σε συνολικές επιδόσεις ( ή μόνη ένσταση η 8000 που είναι κυρτή, καλύτερα σε επίπεδη ).
Η LG είναι μια καλή τηλεόραση αλλά λόγο IPS πάνελ είναι πολύ πίσω σε ποιότητα εικόνας ειδικά σε σύγκριση με τις άλλες δύο που έχουν VA πάνελ. Στο μόνο που είναι λίγο καλύτερο το πάνελ της LG είναι σε γωνίες θέασης, κατά την άποψη μου όχι κάτι σπουδαίο αυτό, αν είναι να έχω λίγο καλύτερη γωνία θέασης αλλά από το κέντρο να βλέπω χειρότερα από ότι με τις άλλες υπό μεγάλη γωνία......

Πριν αγοράσεις τίποτα, θα σου πρότεινα να πας να δεις τις τηλεοράσεις πως παίζουν το απλό ψηφιακό σήμα της digea διότι τις περισσότερες ώρες αυτά τα σήματα βλέπουμε. Πήγα σήμερα και είδα την Η7000 και ενώ είχε τέλεια χρώματα σε HD, μόλις είδα το σήμα της Digea με απογοήτευσε. Προσωπικά μόνο για αυτόν τον λόγο δεν θα αγόραζα ποτέ Samsung ή LG αλλά μόνο Sony. Η εικόνα της Sony με digea είναι μια κλάση ανώτερη από όλες τις άλλες. Δες για παράδειγμα την Sony KDL-55W955B προτού αγοράσεις.

Να σου πω την αληθεια δεν με απασχολει καθολου η Ελληνικη τηλεοραση γιατι δεν βλεπω σχεδον καθολου, που και που χαζευω την ωρα του φαγητου. :)

Την θελω για ταινιες/σειρες περισσοτερο αλλα και για web broswing! Θελω να ελατωσω τη χρηση στο προβληματικο macbook pro που εχω αλλα αυτο ειναι μια αλλη πονεμενη ιστορια.

https://discussions.apple.com/thread/4766577?start=0&tstart=0

Το κακο με την επαρχια (Φλωρινα) ειναι οτι δεν υπαρχουν πολλα καταστηματα με πολλες επιλογες για να τις δεις απο κοντα. ουτε την H7000 δεν εχω δει απο κοντα, μονο οσα εχω δει και εχω διαβασει στο internet. 2 καταστηματα εχουμε εδω, ενα Κωτσοβολο που δεν εχει ουτε καν μια κυρτη τηλεοραση για να δεις απο κοντα και ενα Mega euronics με καποιες περισσοτερες επιλογες να δεις και καλυτερες τιμες.

Από τις 2 που κοιτας να προτιμήσεις τη Samsung,σαφως καλυτερη τηλεοραση.

Να σου πω την αληθεια δεν με απασχολει καθολου η Ελληνικη τηλεοραση γιατι δεν βλεπω σχεδον καθολου, που και που χαζευω την ωρα του φαγητου. :)

Την θελω για ταινιες/σειρες περισσοτερο αλλα και για web broswing! Θελω να ελατωσω τη χρηση στο προβληματικο macbook pro που εχω αλλα αυτο ειναι μια αλλη πονεμενη ιστορια.

https://discussions.apple.com/thread/4766577?start=0&tstart=0

Το κακο με την επαρχια (Φλωρινα) ειναι οτι δεν υπαρχουν πολλα καταστηματα με πολλες επιλογες για να τις δεις απο κοντα. ουτε την H7000 δεν εχω δει απο κοντα, μονο οσα εχω δει και εχω διαβασει στο internet. 2 καταστηματα εχουμε εδω, ενα Κωτσοβολο που δεν εχει ουτε καν μια κυρτη τηλεοραση για να δεις απο κοντα και ενα Mega euronics με καποιες περισσοτερες επιλογες να δεις και καλυτερες τιμες.
Αυτό που σου λένε για το τηλεοπτικό ισχύει, η σονυ δείχνει καλύτερα τα ελληνικά κανάλια ( πρέπει να είναι φιλέλληνες οι τεχνικοί της Σονυ χα!χα!χα! ). Για τη χρήση που τη θες εσύ όμως τη τηλεόραση, πραγματικά πιστεύω ότι η Η7000 είναι ότι ακριβώς χρειάζεσαι. Το μόνο που σου λέω είναι να προσέξεις καλά όταν θα τη πάρεις να έχει καλή ομοιομορφία το πάνελ ( δηλαδή σε αποδεκτά σημεία clouding κτλ ) γιατί σε αυτές τις ίντσες είναι πιο συχνό το φαινόμενο των προβληματικών πάνελ. Μη σε τρομάζω δεν είναι κανόνας αλλά συμβαίνει.... για αυτό καλό έλεγχο και πιστεύω θα είσαι οκ.

Ναι θα της κανω clouding test τις πρωτες μερες αλλα το θεμα ειναι αν χρειαστει αλλαγη, μηπως θα πρεπει να περιμενω πολυ επειδη σκεφτομαι να την παρω με δοσεις απο τον Κωτσοβολο και απ'οτι ειδα στο site της δεν ειναι διαθεσιμη και μπορει να κανει εως και ενα μηνα για να ερθει. οποτε δεν θα'θελα να περιμενω ξανα τοσο πολυ για αλλαγη.

Ναι θα της κανω clouding test τις πρωτες μερες αλλα το θεμα ειναι αν χρειαστει αλλαγη, μηπως θα πρεπει να περιμενω πολυ επειδη σκεφτομαι να την παρω με δοσεις απο τον Κωτσοβολο και απ'οτι ειδα στο site της δεν ειναι διαθεσιμη και μπορει να κανει εως και ενα μηνα για να ερθει. οποτε δεν θα'θελα να περιμενω ξανα τοσο πολυ για αλλαγη.
Εγώ πιστεύω στο : Ο τολμών νικά.
Τώρα τη τελική απόφαση εσύ θα τη πάρεις, δε πιστεύω όμως να είσαι τόσο άτυχος βρε φίλε. Προχώρα μωρέ και όλα καλά θα πάνε!!!

Αν δεν καίγεται για την γυαλιστερή επίστρωση του πάνελ ο φίλος, djzantas, μπορεί να εξοικονομήσει ένα σημαντικό ποσό χρημάτων πηγαίνοντας σε κάποιο μοντέλο της σειράς H6xxx, χωρίς να έχει κάποια ουσιώδη απώλεια σε ποιότητα εικόνας...

Σε σχέση με την H7000, η αντίθεση είναι η ίδια, το τσιπάκι επεξεργασίας είναι το ίδιο και η διαφορά μεταξύ πραγματικών 100Hz και 200Hz, πλέον που χρησιμοποιούνται αποδοτικά συστήματα Scanning Backlight/BFI, δεν πρόκειται να φανεί στο 99,9% της χρήσης...

Σ'ευχαριστω πολυ. Εχω στο νου μου και την Η6400 και αν δεν υπαρχει τοση μεγαλη διαφορα σε θεμα εικονας μπορω να γλιτωσω αρκετα χρηματα για αγορα καποιου home theater, keyboard κτλ.

με ξινιζει ομως πολυ αυτη η βαση που εχει η 6400. θελω να ειναι και πιο ομορφη εξωτερικα! :)