Χμμμ... Too late to the party που λένε, αλλά έχω αναστήσει πολύ παλιότερα νήματα. Ελπίζω να έχει συνδρομή ο sintalkas.
Η δική μου W2486L αποκτά D65 white point και 120 cd/m2 φωτεινότητα με τις παρακάτω ρυθμίσεις:
Brightness: 40
Red: 50
Green: 28
Blue: 26
Όλα τα υπόλοιπα στις εργοστασιακές τιμές.
Ωστόσο, ο εσωτερικός επεξεργαστής χρωμάτων της φαίνεται να είναι μόνο 8-bit, με αποτέλεσμα να προκαλείται banding στις διαβαθμίσεις του γκρι. Γιαυτό είναι προτιμότερο να αφήσεις την οθόνη στις εργοστασιακές ρυθμίσεις (πλην του Brightness) και να την καλιμπράρεις μέσω του LUT της κάρτας γραφικών σου.
Βάλε αυτό το profile και ενεργοποίησε το Windows calibration και δες πως τα πάει η οθόνη σου. Φέρνει τη δικιά μου στα 6500Κ, 2.2 γάμμα και 120 cd/m2 φωτεινότητα με το Brightness στο 40.
W2486L.7z
Οι περισσότερες color managed εφαρμογές θα το χρησιμοποιήσουν αυτόματα αν το κάνεις default (Firefox, XnView, ACDSee, Lightroom, Photoshop, MPC-HC, ο Image Viewer των Windows κλπ).
Πάντως, το monitor δεν είναι καθόλου κακό αν το καλιμπράρεις. Ακαλιμπράριστο, έχει θερμοκρασία λευκού στα 8800K, γάμμα πολύ κοντά σ'αυτή του sRGB (χάνει λίγο τα highlights >80% φωτεινότητας), επίπεδο λευκού 290 cd/m2 και αντίθεση 800:1. Όπως θα δεις και στο report που συνοδεύει το 7z, δεν τα πάει άσχημα στις διαβαθμίσες του γκρι, το ΔΕ*00 είναι πάντα μικρότερο από 4, αλλά το χάνει στα χρώματα. Αν και καλύπτει το 96% του sRGB, η αδυναμία του στα κόκκινα τα κάνει να φαίνονται πορτοκαλί. Βάλε και τον υπερβάλλοντα ζήλο που δείχνει για τα πρασινοκίτρινα και έχεις χλωμά πρόσωπα. Βεβαίως, σε color-managed περιβάλλον όλα αυτά διορθώνονται.
Για παιχνίδια/ταινίες δεν είναι κακό ακόμα και στα defaults. Αλλά όταν το καλιμπράρεις, τόσο οι ταινίες σου όσο και οι φωτογραφίες σου δείχνουν ΠΟΛΥ καλύτερες. Προϋπόθεση να χρησιμοποιείς color-managed software.