Lg49ub830v η καλη FHD

panos_mauridis

New member
19 August 2011
34
Καλησπερα, ήρθε η ώρα να αλλάξω τηλεόραση αφού αυτή που ήδη έχω φαίνεται να μας εγκαταλειπει.
Έχω μεγάλο δίλημμα για τη νέα τηλεοραση. Να πάρω 4κ δηλαδή την LGΗ μια καλή FHD?
Τηλεόραση θα αλλάξω πάλι μόνο αν χαλάσει οπότε σκεφτόμουν να κάνω την οικονομική υπέρβαση και να πάρω την LG. Φαντάζομαι σε 2 χρόνια θα υπάρχει υλικό να υποστηρίξει την αναλυση. Τηλεόραση βλέπω μέσω nova άρα πιστεύω δεν θα έχω πρόβλημα καθημερινα.
Έχει κανείς τη συγκεκριμένη τηλεοεαση?
Ποια η γνώμη σας?

Μετριότατη τηλεόραση (50 Hz ανανέωση οθόνης , πάνελ IPS).

Σε 2 χρόνια που θα υπάρχει υλικό UHD η συγκεκριμένη τηλεόραση ΔΕΝ θα μπορεί να το υποστηρίξει (βλέπε HDR , HDCP 2.2 και όλα τα στάνταρ που τώρα αρχίζουν να οριστικοποιούνται και η συγκεκριμένη δεν είναι συμβατή με αυτά).

Η απόσταση θέασης είναι 4 μέτρα αλλά στον τοίχο που είναι να τοποθετηθεί μπορώ μέχρι 50 ιντσες, δυστυχως.
Το budget είναι μέχρι 750 ευρω. Θα έκανα την υπέρβαση μόνο για 4κ για το μελλον.
Δηλαδή υπεριών είναι πεταμένα χρήματα η 4κ?

Ούτε την full HD ανάλυση δεν μπορείς να διακρίνεις στα τέσσερα μέτρα με μια τηλεόραση 50"...

Διορθωση, το budget είναι 800.
Επίσης υπεριων εννοείς πως είναι φθηνή 4κ και δεν υποστηρίζει τη τεχνολογία? Δηλαδή στις ακριβότερες υπάρχουν όλα αυτα?
Επίσης τα HoX ανανέωσης πως τα βρηκες? Στα χαρακτηρίσει και λέει 900, φαντάζομαι είναι τρικ των εταιρειων? Στα μοντέλα που μου είπες είναι 100?

Το HDR είναι νέο φρούτο που βγήκε το 2015 οπότε δεν υποστηρίζεται σε παλιότερα μοντέλα...http://avclub.gr/forum/showthread.php/122223-What-is-a-High-Dynamic-Range-HDR-TV

Οι δύο τηλεοράσεις που αναφέρω είναι 100 Hz απο το πάνελ , οι LG 830/850 είναι 50 Hz.

Δες εκεί που λέει "motion resolution"...

http://www.hdtvtest.co.uk/news/49ub850v-201406033786.htm

300 γραμμές=50 Hz , οι τηλεοράσεις με 100 Hz έχουν 900-1080 γραμμές

Το κακό με τη Sony είναι πως δεν περιέχει το έξυπνο χειριστήριο όπως η Samsung. Επίσης νομίζω το smart της Σάμμυ είναι καλυτερο. Την LG την σαν εταιρεία την απορρίπτεις?
Καλύτερη σαν πάνελ ποια θεωρεις?

Γεια σου φίλε !
Έχουμε καταρχήν το ίδιο επίθετο .

Την Lg49ub830 την έχω εδώ και μερικούς μήνες .Αν και ήμουν αρνητικός με την Lg , τελικά πήρα επειδή το ενεργό 3D που δοκίμασα σε καταστήματα με ζάλισε και είπα να πάω σε παθητικό 3D(για πιο ξεκούραστο).
Εδώ και δυο, τρεις μέρες πήρα και την Samsung 6400 , και η Lg49ub830 την πήγα στο υπνοδωμάτιο .

Από την σύγκριση που έχω κάνει Samsung 6400 και Lg49ub830 θα έλεγα ότι σε όλους τους τομείς είναι καλύτερη η Samsung.
Η
Samsung έχει καλύτερη αντίθεση και μαύρο από την Lg , αλλά και καλύτερη ευκρίνεια .
Καλύτερη και στους αγώνες η Samsung όπως και στην ποιότητα εικόνας στα επίγεια .

Ακόμα η
Samsung 6400 έχει τέσσερα hdmi ενώ η Lg49ub830 τρία hdmi. Επειδή έχω πολλές πηγές - συσκευές που συνδέω στη tv ο αριθμός εισόδων hdmi για μένα είναι ένα από τα βασικά .
Η
Lg βγάζει component με αντάπτορα(όπως από ότι έχω δει όλες η 4K tv) ενώ η Samsung έχει κανονικό component . Καλύτερη ποιότητα εικόνας και από το component από την Samsung.

Στο μόνο που μου αρέσει λίγο παραπάνω η
Lg σε σχέση με την Samsung είναι ότι έχει λίγο πιο πρακτικό media player και πιο πρακτικό magic remote control .Και η Samsung τα έχει και τα δυο, απλά αν βαθμολογούσα σε αυτούς τους δυο τομείς (media player tv ,magic remote control) αν έβαζα 10 στην Lg θα έβαζα 9,5 στην ​Samsung.

Φίλε greekgreek ευχαριστω για την απαντηση.
Αν καταλαβαίνω καλά και εσύ προτείνεις να μην πάρω 4κ.
Μάλλον θα σας ακούσω και πάω για μια καλή FHD.Καλή φαίνεται και η lg50lb670.

Απάντηση: Re: Lg49ub830v η καλη FHD

Φίλε greekgreek ευχαριστω για την απαντηση.
Αν καταλαβαίνω καλά και εσύ προτείνεις να μην πάρω 4κ.
Μάλλον θα σας ακούσω και πάω για μια καλή FHD.Καλή φαίνεται και η lg50lb670.
Κοίτα εγώ πήρα την Lg49ub830 και όχι κάποια άλλη Lg γιατί έβλεπα ότι η Lg49ub830 παίζει καλύτερα από τις άλλες Lg (που δεν είναι 4κ).
Ένας φίλος έχει την Lg 660 .Την εικόνα της τηλεόρασης του τη ρύθμισα εγώ , μιας και αυτός είναι λιγότερο σχετικός .
Οπότε δεν θέμα ρυθμίσεων στη σύγκριση της Lg 660 και της δικής μου Lg49ub830 .Η δική μου Lg είναι καλύτερη σε hd υλικό και η Lg 660 είναι καλύτερη στα επίγεια .

Εγώ αν ήμουν στη θέση σου θα πήγαινα σε Samsung ή Sony .

Η UB830 δείχνει καλύτερα με υλικό 4K , με 1080p και κάτω οι FullHD έχουν καλύτερη εικόνα.

Upscaling 1080p content to 4k doesn't really improve the picture quality. An algorithm cannot know what lies between the pixels. It can only guess, which result in a kind of average. This makes the picture blurry. It is the same reason watching standard channels on a 1080p television makes the image appear blurry.

http://www.rtings.com/info/4k-ultra-hd-uhd-vs-1080p-full-hd-tvs

Upscaling a video does not increase its quality. The entropy of the picture (the total information stored) is not increased, no matter how good the upscaler is. It cannot create new information or see information that isn't present in the original footage. Instead, it guesses the new pixels' values based on the surrounding pixels.

resolution-compare-1080p-original.jpg

resolution-compare-1080p-upscaled-to-4k.jpg

As you can see, upscaling blurs the picture and offers nowhere near the quality of a native high resolution picture. From a distance, the orignal 1080p picture and the upscaled one will look the same.

http://www.rtings.com/info/4k-and-1080p-resolution-upscaling-explained

DSC06790_zpsfc35ea08.jpg

Και μια φωτογραφία για να καταλάβουν όλοι τι θα πει IPS.:p

Aν και καμμενος απο την lg,νυν κατοχος panasonic,το παραδειγμα ειναι λιγο ακραιο,χωρις αυτο να σημαινει διαφωνω σε αυτα που λες περι ips...Aπλα αυτο δεν ειναι αντιπροσωπευτικο δειγμα ips,ειναι δειγμα τηλ για πεταμα....

Τελικά νομίζω θα πάω για 55αρα. Πήρα και το ΟΚ από τη κεφαλη, συζυγος☺, Είμαι ανάμεσα στην Samsung H 400 και lg 670. Αν και νομίζω πως πολύ θα απορρίπτουν την lg λόγω ΙΡS. Εννοείται προτάσεις άλλες καλοδεχουμενες. Αποκλειστικά για nova και ταινιες. Καθόλου gaming.

Τελικά νομίζω θα πάω για 55αρα. Πήρα και το ΟΚ από τη κεφαλη, συζυγος☺, Είμαι ανάμεσα στην Samsung H 400 και lg 670. Αν και νομίζω πως πολύ θα απορρίπτουν την lg λόγω ΙΡS. Εννοείται προτάσεις άλλες καλοδεχουμενες. Αποκλειστικά για nova και ταινιες. Καθόλου gaming.

Aπο την lg που εβαλες,πολυ καλυτερη ειναι η panasonic ΑS640,ειδικα για τη χρηση που λες.Νομιζω οτι ειναι και φθηνοτερη.

Επίσης πάνελ 100hz όπως έχετε πει υποχρεωτικα.
Για τη Panasonic δενήταν στις επιλογές μου, αλλά φυσικά τα συζηταω

φιλε μου αν δεν σε νοιαζει το gaming καθολου κοιτα σε samsung h6400 ή h6500... ασε την lg!!! εχει φανταχτερα και εντυπωσιακα χρωματα στα μαγαζια με φουλ φωτισμο. σε σκοτεινο δωματιο θα βλεπεις το μαυρο γκρι... ειναι λιγο τραγικο. αν και για ταινιες που την θες η sony ειναι απιστευτη σε εικονα υστερωντας μονο σε 3D που λιγο θα χρησιμοποιησεις!